Jump to content

Αλλαγές στην εκπαίδευση της οφθαλμολογίας


Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

 

Βρήκα αυτό το αρχείο ανεβασμένο στη διαύγεια από Μ. Πέμπτη το απόγευμα. Αναφέρει πώς θα πραγματοποιηθούν αλλαγές τόσο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όσο και στο χρόνο εκπαίδευσης που δίνει κάθε νοσοκομείο για την οφθαλμολογία. Έχει ακούσει κάποιος κάτι παραπάνω; Ποιους θα επηρεάσει; Θα ισχύσει από τωρα; Γιατί αν ισχύσει από τωρα κανονικά, θα δημιουργήσει σύγχυση και κυρίως σε όσους έχουν ήδη δηλώσει ειδικότητα σε κάποιο νοσοκομείο που δίνει πλήρη και το αλλάζουν σε μερική, καθώς πλέον πρέπει να δηλώσουν και νοσοκομείο για πλήρη (με μια πρόχειρη ματιά τέτοια νοσοκομεία είναι το ΓΝ Λάρισας, το ΓΝ Καβάλας, το 424, και ίσως και άλλα).

 

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/66Α4465ΦΥΟ-Ι1Φ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Καλημέρα,

βρήκα αυτό το άρθρο που λέει ότι ανακαλούνται τα άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με τα κέντρα εκπαίδευσης.

τώρα έαν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας πει ....

Οπισθοχώρηση της Αριστοτέλους για τα εκπαιδευτικά κέντρα ιατρών

"Στην ανάκληση των άρθρων,  στα οποία ορίζονται τα κέντρα ιατρικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες  προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, μετά από τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών ιατρών. Η ανάκληση αφορά άρθρα για τα κέντρα ειδικότητας Οφθαλμολογίας, Ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου, της αναισθησιολογίας, γαστρεντερολογίας και οδοντιατρικής ειδικότητας της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής."

"...Όπως καταγγέλλουν, δε, οι εν λόγω ρυθμίσεις είχαν δημιουργήσει προβλήματα το τελευταίο διάστημα, «με τους ειδικευόμενους της οφθαλμολογίας  να απολύονται αιφνιδιαστικά από νοσοκομεία, όπου έχουν συμπληρώσει 2 ή 3 έτη ειδικότητας, και να στέλνονται αναγκαστικά σε συγκεκριμένα ολιγάριθμα τμήματα (όπως Πανεπιστημιακά, Οφθαλμιατρείο Αθηνών κ.α.) των οποίων οι επιστημονικοί υπεύθυνοι αυτονόητα δηλώνουν ότι αδυνατούν να τους εκπαιδεύσουν λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού ειδικευομένων στο καθένα από αυτά τα ολιγάριθμα τμήματα".

https://virus.com.gr/anaklisi-arthron- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ta-ekpaideytika-kentra-iatron/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.