Jump to content

Στρατιωτικοί Ιατροί σε Νοσοκομεία ΕΣΥ


Ipokrateio

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Παρότι οι συνάδελφοι στρατιωτικοί τοποθετούνται στο ΕΣΥ ως υπεράριθμοι, συνεχίζουν να ανήκουν στο ΥΕΘΑ. Ξέρετε από ποιες διατάξεις διέπεται η τοποθέτησή τους και τι ισχύει με ωράριο και κανονική άδεια. Ένας συνάδελφος στρατιωτικός που ειδικεύεται σε κλινική του ΕΣΥ αναφέρει πως έχει κανονική άδεια περί τις 50 ημέρες, λείπει στις αργίες των ενόπλων δυνάμεων, παίρνει εξτρα απο κανονική άδεια τα λεγόμενα γκρουπ αδειών του στρατού χριστούγεννα και πάσχα και κατά διαστήματα λείπει διότι των ζητά για διάφορα θέμματα ο στρατός. Παρότι βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι νόμιμα ή απλά επειδή η διευθύντρια δεν ενδιαφέρεται βρίσκει και τα κάνει. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλλον το τελευταίο. Άπαξ και ανήκει σε μια Κλινική ένας ειδικεύομενος ακολουθεί το πρόγραμμα της Κλινικής. Δεν έχει να κάνει από που προέρχεται. Δεν έχω κάποιο ΦΕΚ μπροστά μου ή την νομοθεσία αλλά ως ειδικευθείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του νοσοκομείου και της Κλινικής. Δλδ group Χριστούγεννα και Πάσχα κτλ. Προφανώς και οι ειδικεύομενοι  του ΕΣΥ δεν το πράττουν αυτό καθώς δεν υπάρχουν εκεί group αδειών. Ομοίως για αργία των Ενόπλων Δυνάμεων, ημιαργίες κτλ. Ανήκεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αυτό ακολουθείς. Λογικό. Τα ΙΔΙΑ έπρατταν και οι στρατιωτικοί συνάδελφοι, φυσικά και δεν πήραν ποτέ... 50 μέρες άδεια και ας δικαιούνταν, καθώς η δουλειά δεν θα έβγαινε. Όπως εμείς δεν πήραμε ποτέ ρεπό μετά από εφημερία.

Εξ όσων γνωρίζω από στρατιωτικούς που υπηρέτησαν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, το αυτό ίσχυε και για αυτούς, δλδ ίδιο καθεστώς όπως και οι πολίτες συνάδελφοι. Απ΄την άλλη έχω ακούσει για μεροληπτική στάση διευθυντών ΕΣΥ υπέρ στρατιωτικών, μάλιστα ένας μου είπε ότι τους βλέπουν ως... συναδέλφους καθώς οι στρατιωτικοί με το πέρας της Ειδικότητας γίνοτναι αμέσως Επιμελητές σε στρατιωτικά νοσοκομεία, χωρίς καμμία ουσιαστική αξιολόγηση.

Να διευκρινήσω εδώ ότι η εμπειρία μου είναι από Γ/Χ, σε παθολογικές ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και μπορεί να εξαφανίζεται κάποιος ευκολότερα αν το επιθυμεί (και τον παίρνει). Σε μια χειρουργική όμως ένας στρατιωτικός που ειδικεύεται σε πολιτικό νοσοκομείο δεν έχει ιδιαίτερο... συμφέρον να απέχει (με άδειες) από χειρουργεία κτλ. Οπότε ίσως αλλάζει.

Εν κατακλείδι, απαξ και ο στρατιωτικός ανήκει σε μια συγκεκριμένη Κλινική, η διευθύντρια (αν ήθελε να ασχοληθεί) θα μπορούσε να επικαλεστεί τις ανάγκες της Κλινικής για να υποχρεώσει τον στρατιωτικό ειδικεύομενο να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Πάντως παίζει να έχει πέσει και ένα τηλ από κάποιον στρατιωτικό διευθυντή για ειδική μεταχείριση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

Ως στρατιωτικός ιατρός απλά να σας παραθέσω κάποια στοιχεία. Οι άδειες που δικαιούμαστε είναι 30 κανονικές και 10 επιπλέον που συνήθως δεν τις παίρνουμε (λέγονται μικράς διάρκειας). Αν δεν κάνω λάθος στο ΕΣΥ δικαιούται κάποιος  22 ημέρες(?). Όσον αφορά τις άδειες λόγω της ιδιότητας μας πρέπει να εγκρίνονται και από το στρατιωτικό νοσοκομείο κάτι που καθιστά πιστέψτε με ακόμα πιο χρονοβόρα και "βαρετή κάποιες φορές την διαδικασία λήψης αυτής. Επιπρόσθετα, αν ένας πολίτης παίρνει άδεια εκπαιδευτική για συνέδριο εσωτερικού, ή ειδικά για εξωτερικού η άδεια αυτή δεν συνυπολογίζεται στις κανονικές που δικαιούται, εν αντιθέσει μέναν στρατιωτικό που για να απουσιάζει από το νοσοκομείο ειδικά για εξωτερικό πρέπει να πάρει κανονική άδεια μιας και δεν μας επιτρέπεται να απουσιάζουμε εκτός χώρας άνευ ειδικής αδείας. Επειδή προέρχομαι από ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ στο οποίο δίνεται η ευκαιρία για εκπαιδευτικά σεμινάρια. καταλαβαίνεται ότι δρα περισσότερο θετικά για τους μη στρατιωτικούς. Επίσης, οι άδειες των στρατιιωτικών μετράνε μέσα και τα σαββατοκύριακα, εν αντιθέσει με του ΕΣΥ που είναι μόνο εργάσιμες. άρα 10 ημέρες δικές μ περικλείουν και το σκ ενω του ΕΣΥ 5 +3 εργάσιμες. Ελπίζω να εξήγησα κάποια σκοτεινά σημεία. Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι κάθε ένας είναι διαφορετικός άνθρωπος, εννοείται μπορεί να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στο πρόσωπο κάποιων αλλά πιστεύω είναι αντιληπτό ότι οι περισσότεροι διευθυντες θέλουν να δουλεύουν με άτομα συνεργάσιμα και επιμελή και άρα εννοείται προτιμούν τις περισσότερες φορές στρατιωτικούς αλλά και μη στρατιωτικούς που έχουν τέτοια νοοτροπία. 

Καταλήγοντας, οι συνεργασία μ με τους πολίτες ιατρούς ήταν εξαιρετική γιατί απλά μέσα από δίχως ταμπέλες αλληλεπίδραση φέρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

On 4/3/2019 at 11:30 AM, bluedick said:

Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι κάθε ένας είναι διαφορετικός άνθρωπος, εννοείται μπορεί να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στο πρόσωπο κάποιων αλλά πιστεύω είναι αντιληπτό ότι οι περισσότεροι διευθυντες θέλουν να δουλεύουν με άτομα συνεργάσιμα και επιμελή και άρα εννοείται προτιμούν τις περισσότερες φορές στρατιωτικούς αλλά και μη στρατιωτικούς που έχουν τέτοια νοοτροπία. 

Καταλήγοντας, οι συνεργασία μ με τους πολίτες ιατρούς ήταν εξαιρετική γιατί απλά μέσα από δίχως ταμπέλες αλληλεπίδραση φέρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Με αυτό θα συμφωνήσω. Σπάνια έχω δει παρτάλια στρατιωτικούς, ενώ στους πολίτες-ιατρούς το ποσοστό είναι, αναλογικά, συντριπτικά μεγαλύτερο .

Στην δε νοσηλευτική υπηρεσία η διαφορά είναι χαοτική (βάσει των δικών μου εμπειριών πάντα). Γι' αυτό και στα μάτια των περισσότερων ασθενών, μη στρατιωτικών, η αντιμετώπιση στα στρατιωτικά νοσοκομεία ομοιάζει πολύ με ιδιωτικά.

Προσωπικά και για το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδικών (εκτός κάποιων "στρατιωτικοποιημένων" γιατρών που λογικά προτιμούσαν τους στρατιωτικούς και λογικό), δεν αντιμετώπισα μεροληπτική στάση, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των χειρουργείων που πήρα. Μάλιστα συνέχισα να συνεργάζομαι και ιδιωτικά με κάποιους και αφότου τελείωσα. Οπότε, όλα είναι σχετικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.