Jump to content

Αγροτικό σε Νησί;


Chrisi

Recommended Posts

Από όσους έχουν πραγματοποιήσει ήδη το αγροτικό τους, τι προτείνετε? Αγροτικό σε νησί ή σε κανα χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα? Ποια νησιά θεωρούνται τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας? Σας έφταναν τα λεφτά? Παρείχαν κάποια νησιά δωρεάν στέγαση ή νοικιάσατε? 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

On 12/4/2018 at 5:42 ΜΜ, Chrisi said:

Από όσους έχουν πραγματοποιήσει ήδη το αγροτικό τους, τι προτείνετε? Αγροτικό σε νησί ή σε κανα χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα? Ποια νησιά θεωρούνται τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας? Σας έφταναν τα λεφτά? Παρείχαν κάποια νησιά δωρεάν στέγαση ή νοικιάσατε? 

Θα σου πω μια κλασική ατάκα, όχι γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη πραγματικότητα: Κάθε θέση αγροτικού ιατρείου αποτελεί μία μοναδική - ειδική περίπτωση. Το σημαντικό είναι να ψάξεις τι ακριβώς συμβαίνει στα συγκεκριμένα αγροτικά ιατρεία τα οποία θες να δηλώσεις, πριν τα δηλώσεις. Συνήθως, ένα τηλέφωνο εκεί και μία ειλικρινής συζήτηση με τον αγροτικό γιατρό που βρίσκεται εκεί, είναι αρκετή για να ψιλοφωτίσει τα πράγματα. Τώρα, η πρώτη σου διαλογή καλό είναι να είναι η προφανής, που έχεις σπίτι, συγγενείς, φίλους, προηγούμενη γνώση για φτηνά ενοίκια κ.τ.λ. κ.τ.λ. Κανείς δεν μπορεί, και δεν πρόκειται να σου υποδείξει, τουλάχιστον όχι καλόβουλα, συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που ζητάς. Και όποιος το κάνει, με καλές προθέσεις, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πέσει έξω, δεδομένου του ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, πραγματοποίησα το αγροτικό μου σε νησί, αλλά αυτό είναι λίγα χρόνια πριν. Υπήρχαν και θετικά και αρνητικά. Ωστόσο, η τωρινή μου συμβουλή βασίζεται στο βασικό πρόβλημα που μπορεί να σε αφήσει νομικά ακάλυπτο / η στο αγροτικό. Και μιλάω για θάνατο σε διακομιδή περιστατικού. Η διακομιδή ασθενή είναι το κατ' εξοχήν γεγονός που δεν θα έπρεπε να γίνεται από αγροτικούς γιατρούς, καθόσον είναι ανειδίκευτοι. Ωστόσο, στην πράξη γίνεται κατ' εξοχήν από αγροτικούς γιατρούς, πράγμα εντελώς παράνομο (υπάρχει σχετική γνωμοδότηση ΚΕΣΥ, ερμηνευτική υπουργική εγκύκλιος και σχετικό ΦΕΚ) και για τον επιμελητή που στέλνει το περιστατικό, και για τον αγροτικό γιατρό που αποδέχεται να ανέβει μόνος του στο ασθενοφόρο.

Για το λόγο αυτό, δεδομένου του διαλυμένου συστήματος υγείας όπως τα κατάφερε η κυβερνησάρα μας, καθώς και το ότι για πρώτη φορά απολύονται ανειδίκευτοι λόγω άρνησης διακομιδής (ακόμα μία παράνομη πρωτοτυπία των τελευταίων χρόνων) θεωρώ ότι το να κάνει κανείς αγροτικό σε νησί εν έτει 2018 αποτελεί απαγορευτικό. Η γενική μου γνώμη είναι ΜΑΚΡΙΑ από τα νησιά. Εξαίρεση ίσως είναι η Κρήτη, αλλά οι κάτοικοι εκεί είναι πολύ απαιτητικοί και η πιθανότητα να "μπλέξεις" αρκετά μεγάλη. Επίσης, τα μοναδικά πραγματικά νοσοκομεία που αποτελούν συνήθως προορισμό μίας σοβαρής διακομιδής από την περιφέρεια, είναι αυτά του Ηρακλείου και η σχετική οδική συγκοινωνία από την περιφέρεια (Ρέθυμνο, Λασίθι, για Χανιά δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι γίνεται) είναι άθλια, οπότε το ΕΚΑΒ θέλει αρκετή ώρα για να φτάσει. Ειδικά το Λασίθι αποτελεί σωστό διακομιστήριο προς το Ηράκλειο, και όχι προς τον Άγιο Νικόλαο, καθώς το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το έχουν υποβαθμίσει σε τραγικό σημείο.

Προτείνω λοιπόν αγροτικό σε ηπειρωτική Ελλάδα, ει δυνατόν σε μικρή απόσταση από το αντίστοιχο νομαρχιακό νοσοκομείο. Η γενική μου εικόνα είναι καλή για Σέρρες, Καβάλα, Καρδίτσα, Λάρισα / Τρίκαλα... Ιωάννινα με την καμία, στα δε επτάνησα οι διακομιδές απ' όσο ξέρω καθυστερούν πολύ.

Συμπερασματικά, φυσικά και όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το προσωπικό μου λιθαράκι στη λήψη της απόφασής σου, είναι να σου τονίσω να ψάξεις εκ των προτέρων τις συνθήκες των διακομιδών εκεί που θα πας, από εκεί που θα εφημερεύεις δηλαδή, και να δεις τι ακριβώς παίζει. Εάν εφημερεύεις σε νοσοκομείο, με μερικούς ειδικούς ή ειδικευόμενους από πάνω σου, έχει καλώς. Εφημερεία μόνος σου / μόνη σου σε Κέντρο Υγείας πάνω από μία - δύο ώρες απόσταση από μεγάλο νοσοκομείο, για μένα είναι απαγορευτικό.

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Σίγουρα θα το ψάξω πριν δηλώσω, αλλά όσα γράφεις έχουν βάση... Ευχαριστώ και πάλι! Ήσουν κατατοπιστικός!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Τα μέλη kopritis και heretai, στο topic: "ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ", σχολιάσανε με πολύ περιγραφικό τρόπο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν, όσον αφορά στα θέματα της υγεία τους, αλλά στην ίδια τους τη ζωή. Από θέμα τύχης ζούνε όλοι τους και φυσικά σε σημαντικό βαθμό τη μοίρα αυτή την έχουνε επιλέξει οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα, kopritis και heretai επισήμαναν την απαξίωση που δείχνουν ελληνική κοινωνία, ΜΜΕ, δικαστικό/νομικό σύστημα και κράτος (με όλους τους παρατρεχάμενους συνδικαλιστές, διοικήσεις ιατρικών συλλόγων, νοσοκομείων, κλινικών κ.τ.λ.) απέναντι στους νέους γιατρούς, καθ' όσον επ' ουδενί ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να καταλάβει ότι ο νέος γιατρός είναι και αυτός άνθρωπος και έχει δικαίωμα να μην καταστραφεί η σωματική και η ψυχική υγεία του ίδιου και της οικογένειάς του, απλά και μόνο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να δολοφονούν (ουσιαστικά) καθημερινά ανθρώπους (εξ αδιαφορίας ή εκ προθέσεως).

Με βάση, λοιπόν, πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην πρόσφατη αεροδιακομιδή βρέφους 40ημερών από τη Σίφνο στην Αθήνα, θα ήθελα να συνεχίσω την παραπάνω συζήτηση, εστιάζοντας κυρίως σε αυτό το κομμάτι της κοροϊδίας που αφορά στον τρόπο που "αντιμετωπίζονται" και "δίνονται λύσεις" στα προβλήματα του Ε.Σ.Υ., σε ένα πλαίσιο δημοσίου λόγου που πραγματικά θα πρέπει να νομίζουν ότι απευθύνονται σε διανοητικά καθυστερημένους. Φυσικά ίσως και να απευθύνονται, απλά δεν βλέπω στο δημόσιο λόγο ούτε μία ανάρτηση ή σχολιασμό από αρμόδιο φορέα ή όργανο, που να επισημαίνει ευθέως ότι μας θεωρούνε εντελώς καθυστερημένους όταν συνεχίζουν παρόμοιο βιολί στον τρόπο που διαχειρίζονται θέματα υγείας της νησιωτικής Ελλάδας (θα εξηγήσω παρακάτω). Επομένως, θα ήθελα πολύ να συνεχίσω τη συζήτηση στο topic: "ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, αλλά  επειδή:

1ον) Τα γεγονότα από τα οποία θέλω να πάρω αφορμή για να συνεχίσω τη συζήτηση αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα.

2ον) Θέλω όσο τίποτα άλλο να δώσω συμβουλή σε όλους τους νέους γιατρούς και ειδικά σε όσους τελειώνουν με όρεξη την Ιατρική Σχολή και επιθυμούν  να κάνουν το (άγονο) αγροτικό τους (και δεν φταίνε σε τίποτα να καταστρέψουν τις ζωές τους για χάρη του νομικού/κυβερνητικού/πολιτικού/ΜΜΕ/συνδικαλιστικού τέρατος που ονομάζουμε Ελλαδιστάν): ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! (παλαιότερα θα έλεγα μακριά από τα μικρά νησιά, αλλά τώρα πλέον λέω ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ!!!)

θα συνεχίσω τη συζήτηση στο παρόν topic: Αγροτικό σε Νησί; Καλή η ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, αλλά πιστεύω ότι ειδικά για τα νησιά θα πρέπει να υπάρχει πάντα ξεχωριστή και συγκεκριμένη συζήτηση. Προσωπικά, για έναν που δεν κατάγεται και δεν έχει σπίτι σε νησί (αλλά πολύ αμφιβάλλω, και εγώ από νησί κατάγομαι, δεν μεγάλωσα βέβαια εκεί, αλλά και να είχα μεγαλώσει, δεν θα υπήρχε περίπτωση να ασκήσω ιατρική μόνιμα εκεί) θεωρώ ότι όχι μόνο είναι απαγορευτικό να κάνεις εκεί αγροτικό, αλλά νέος ειδικός να είσαι, μακριά, μακριά, μακριά !!!

Και έρχομαι στα πραγματικά γεγονότα: Πηγή_1, από όπου μαθαίνουμε ότι:

Α] ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ 06/02/2020

Την περασμένη Τετάρτη (05/02/2020), στη Σίφνο, ένα βρέφος 40 ημερών εμφάνισε βήχα και πυρετό και οι γονείς του επισκέφτηκαν την (νεοφερμένη) αγροτική ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερικού Ιατρείου, καθώς ο μόνιμος Γενικός Ιατρός (Επιμελητής Β', Διευθυντής του Περιφερικού Ιατρείου) βρισκόταν σε 15μερη άδεια. Η συνάδελφος αγροτική ιατρός διαπιστώνει ακροαστικά ευρήματα και επισημαίνει να γίνει δεύτερη επίσκεψη σε περίπτωση επιδείνωσης. Πράγματι, την Πέμπτη 06/02/2020, ο πυρετός ανεβαίνει και οι γονείς ξαναφέρνουν το βρέφος στο Περιφερικό Ιατρείο, νωθρό και με επιδείνωση των ακροαστικών ευρημάτων. Η συνάδελφος αγροτική ιατρός χορηγεί υποστηρικτική αγωγή και αποφασίζει διακομιδή στην Αθήνα στις 16:00 μ.μ.. Τηλεφωνεί στο ΕΚΑΒ, το οποίο αρχικά προσπαθεί να την πείσει να γίνει διακομιδή την επόμενη ημέρα με πλοίο (καθώς εκείνη την ημέρα υπήρχε απαγορευτικό στον απόπλου λόγω ανέμων 8 μποφόρ). Κατόπιν, ειδοποιείται για το συμβάν η δήμαρχος του νησιού, που με τη σειρά της ειδοποιεί τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος επικοινωνεί εκ νέου με το ΕΚΑΒ, που όμως δηλώνει ότι δεν διαθέτει πλωτό μέσο για να μεταφέρει το βρέφος μέχρι τη Μήλο, προκειμένου να μεταφερθεί από εκεί με ελικόπτερο στην Αθήνα. Τελικά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού μετέφερε το βρέφος στις 22:30 μ.μ. από τη Σίφνο στο Νοσοκομείο "Παίδων Αγία Σοφία" στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται με βρογχιολίτιδα και επαπειλούμενη βρογχοπνευμονία άμφω. Το βρέφος μεταφέρθηκε ασυνόδευτο, καθώς το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να στείλει ιατρό, ενώ η συνάδελφος αγροτική γιατρός, ως η μοναδική γιατρός που εφημέρευε στο νησί, κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την έδρα της και να συνοδεύσει.

Συμπέρασμα 1: Ένα περιστατικό εμπύρετου με οξεία λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού, δυνητικά θανατηφόρο σε βρέφος 40 ημερών, κλήθηκε να αντιμετωπιστεί από μία καινούρια στο νησί (και ενδεχομένως και στο ιατρικό επάγγελμα) αγροτική ιατρό.  Η ίδια γιατρός, εφημέρευε μόνη της σε ένα νησί 3.000 κατοίκων, με > 500 παιδιά (όπως λέει το άρθρο), σε ημέρα που το νησί είναι αποκομμένο από θάλασσα λόγω ανέμων 8 μποφόρ. Αυτό θα μπορούσε να σχολιαστεί από πολλές πλευρές, ωστόσο, καθαρά ιατρικά, η περίπτωσή μας αφορά περιστατικό που και ο Γενικός Ιατρός να ήταν παρών, ή ακόμα και Παιδίατρος να υπήρχε, η απόφαση δεν αλλάζει: Το βρέφος χρήζει άμεσης διακομιδής στο πλησιέστερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Συμπέρασμα 2: Ο αρμόδιος φορέας που υπάρχει για να διαχειριστεί καταστάσεις κρίσεων που αφορούν τις ζωές των 3.000 ανθρώπων που υπάρχουν σε εκείνο το αποκομμένο από θάλασσα νησί εκείνο το βράδυ, δηλώνει ότι δεν έχει τρόπο να πραγματοποιήσει τη διακομιδή και προτείνει ως λύση τη διακομιδή την επόμενη ημέρα. Δηλαδή, προτείνει στη συνάδελφο αγροτική ιατρό (όπως θα πρότεινε και στον όποιον Γενικό Διευθυντή ή Παιδίατρο ήταν εκεί), να αποδεχτεί τον ενδεχόμενο θάνατο του βρέφους, καθώς οξεία επιδείνωση της κατάστασής του θα σήμαινε την ανάγκη για άμεση αναπνευστική υποστήριξη σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ  (νεογνών μάλιστα). Ας μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ, ως ένας από τους φορείς καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο και να διαθέτει τα πλωτά ή εναέρια μέσα για να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Και εφόσον δεν τα έχει, ας επικοινωνήσει από μόνο του με όργανα της πολιτείας για να λύσει το θέμα, όχι να κινητοποιείται ο στρατός μετά από παρέμβαση Υπουργού, ο οποίος κινητοποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Δημάρχου του νησιού, η οποία κινητοποιήθηκε από τους γονείς του παιδιού. Ας μην σχολιάσουμε, λοιπόν, τα όποια πλωτά ή εναέρια μέσα. Για την τριτοκοσμική Ελλάδα, πάντα θα υπάρχει η δικαιολογία του στρατηγού άνεμου, του συνταγματάρχη χιονιού, της ταγματαρχίνας θάλασσας και της λοχαγού βροχής. Όμως, είναι άξιο σχολιασμού, το γεγονός ότι έγινε αεροδιακομιδή χωρίς να υπάρχει ιατρικό πλήρωμα. Όσο και να επικαλείται τις καιρικές συνθήκες, το ΕΚΑΒ οφείλει και όφειλε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ιατρικό δυναμικό που να συνοδεύει τις αεροδιακομιδές. Θα μου πείτε, εδώ δεν συνοδεύουν καν στα ασθενοφόρα!!! Έστω, αλλά η αεροδιακομιδή υποτίθεται είναι η έσχατη λύση, ακριβώς γιατί το περιστατικό είναι τόσο επείγον, που εξ' ορισμού δεν νοείται να σηκωθεί ελικόπτερο χωρίς συνοδεία γιατρού.

Τελικό συμπέρασμα: Το περιστατικό που συνέβη στη Σίφνο, αναδεικνύει ότι ο λόγος που φωνάζω μακριά από τα νησιά δεν αφορά μόνο στα ζητήματα έλλειψης ειδικευμένων γιατρών.  Ο τρόπος που η συνάδελφος αγροτική ιατρός διαχειρίστηκε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να διαφέρει από την διαχείριση της ειδικού Παιδιάτρου, πλην της πιθανότητας η Παιδίατρος να πρότεινε τη διακομιδή από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Που και πάλι, ουδείς γνωρίζει εάν σε παρόμοιο περιστατικό οι γονείς θα φέρνανε το βρέφος για εξέταση την Τετάρτη (05/02/2020) (δεν θα υπήρχε δηλαδή καν πρώτη επίσκεψη) ή εάν θα το φέρνανε ήδη σε μία πολύ προχωρημένη κλινική κατάσταση (επομένως οι 6 ώρες αναμονές θα ήταν ήδη μοιραίες και το βρέφος που ενδεχομένως θα πέθαινε στην αναμονή για αεροδιακομιδή). Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι καθαρά το ανύπαρκτο σύστημα διακομιδών του ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες (φαινόμενο όμως συχνό για αρκετά νησιά)

Β] ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ 06/02/2020

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο της Σίφνου, το ΕΚΑΒ σπάνια στέλνει ελικόπτερο για αεροδιακομιδή ασθενών, ακόμα και για σοβαρά (κατά την κρίση των εκεί ιατρών) περιστατικά. Όταν δε αποφασίσει να στείλει αεροδιακομιδή, απαιτεί να συνοδεύσει ιατρός από το ήδη ελλειπώς επανδρωμένο (πλέον 1 Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου και 1 Γενικός Ιατρός) Περιφερικό Ιατρείο της Σίφνου. Η Δήμαρχος της Σίφνου απέστειλε στις 21/01/2020 επιστολή σχετικά με τα προβλήματα της υγείας στο νησί (κενή θέση Παιδιάτρου στο νησί, ύπαρξη 1 μόνο αγροτικού ιατρού, προβλήματα με τις συνταγογραφήσεις κ.α.) στο Υπουργείο Υγείας, σε Βουλευτές των Κυκλάδων και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συμπέρασμα 1: Το περιστατικό της 06/02/2020 δεν είναι μεμονωμένο. Όταν ένα σοβαρό περιστατικό παίρνει πλέον την ταμπέλα της ανάγκης για άμεση διακομιδή σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, τότε η διαδικασία που κινείται από εκεί και πέρα ιατρικά ξεφεύγει από την ευθύνη του υπάρχοντος γιατρού, είτε αυτός λέγεται αγροτικός, είτε λέγεται ειδικευόμενος, είτε λέγεται γενικός ιατρός, είτε λέγεται παιδίατρος, είτε λέγεται Γιακούμπ. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, αναλαμβάνει η ελληνική πολιτεία μέσω του ΕΚΑΒ να διαχειριστεί την άμεση μεταφορά του ασθενή. Στην Ελλάδα του 2020, έχουμε νομικό σύστημα που "αθωώνει" από ποινές όλους όσους θα έπρεπε να πάνε φυλακή γιατί ακριβώς τα νησιά είναι υγροί τάφοι, παραμελημένα από οργανωμένο και σύγχρονο δίκτυο διακομιδών ΕΚΑΒ και αερομεταφορών, επανδρωμένο όπως προβλέπεται με ιατρικό πλήρωμα και σύγχρονο εξοπλισμό. Αντί να γίνεται αυτό, η νομική και δικαστική πρακτική κάθεται και ασχολείται με το πόσο γρήγορα διέγνωσε ο γιατρός τη βαρύτητα της κατάστασης, καθώς και με το εάν κράτησε στη ζωή όσο έπρεπε τον ασθενή κατά την αναμονή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο / ελικόπτερο (από 2 - 3 ώρες έως και ποτέ...) και κατά τη διάρκεια της διαδρομής (4 - 5 ώρες στις τρέχα γύρευε περιοχές). Δηλαδή χρονικά διαστήματα που όποιος δικαστικός του εξωτερικού με εμπειρία στα ιατρικά πράγματα και τους ιατρικούς χρόνους τα ακούσει θα επισημάνει και αυτός ότι οι δικαστικοί στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον καθυστερημένοι. Το να διωχθούν ποινικά όσοι δεν φρόντισαν να πραγματοποιούνται περισσότερες και πιο γρήγορες διακομιδές, αυτό δεν εξετάζεται και δεν διώκεται από κανέναν εισαγγελέα (αυτεπάγγελτα, δίωξη για θανάτους εξ' αμελείας σε όλες τις διευθυντικές και πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων φορέων, γιατί συντελείται εγκληματική αμέλεια και θάνατοι ανθρώπων λόγω των τεράστιων χρονικών διαστημάτων που διαρκούν οι διακομιδές στο Ελλαδιστάν).

Συμπέρασμα 2: Η ελληνική πολιτεία και η Δήμαρχος ζητάνε να βρεθεί ιατρός να έρθει σε ένα νησί όπου θα πρέπει: 1ον) Να παρακολουθεί 24εις ώρες το 24ωρο 3.000 κατοίκους, ο/η δε Παιδίατρος > 500 παιδιά, με ανύπαρκτα μέσα διακομιδής και φυσικά ανά πάσα στιγμή κατηγορούμενος/η από όποιον δικομανή, ψυχοπαθή ή ανεγκέφαλο και διανοητικά καθυστερημένο δικηγόρο/δικαστή ή εισαγγελέα τον/την θεωρήσει υπεύθυνο/η που το περιστατικό δεν διακομίστηκε ή πέθανε κατά τη διάρκεια της διακομιδής στην Αθήνα, 2ον) Να φέρει την οικογένειά του/της σε ένα υγειονομικά ακάλυπτο νησί, για να έχει την ίδια τύχη με τους εγκαταλελειμμένους από την κυβερνητική συμμορία και το ΕΚΑΒ κατοίκους της και 3ον) Να μείνει επιστημονικά αποκομμένος/η και να βαλτώσει ιατρικά, καθώς δεν θα μπορεί να το κουνήσει ρούπι από την εργασιακή γαλέρα που λέγεται Ε.Σ.Υ., καθ' όσον οι άγονες και προβληματικές περιοχές δεν διαθέτουν το προσωπικό που θα σου επιτρέψουν να πάρεις καμιά άδεια για να ασχοληθείς με την επιστήμη σου, την οικογένεια σου ή να ξεκουραστείς σαν άνθρωπος.

Τελικό συμπέρασμα: Στα νησιά ψάχνουν για κορόιδα. Μην πατήσετε πόδι.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνέβησαν όλα αυτά και φυσικά ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος κατάλαβε ότι το πρόβλημα με το περιστατικό που συνέβη στη Σίφνο αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στην αδυναμία διακομιδής του βρέφους από το ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Η απουσία Παιδιάτρου επ' ουδενί δεν ήταν το πρόβλημα στο συγκεκριμένο γεγονός και η όλη προσοχή των υπεύθυνων φορέων (Υπουργείου Υγείας, ΕΚΑΒ, Εισαγγελέα) και ΜΜΕ θα έπρεπε να στραφεί την επόμενη ημέρα γύρω από δύο άξονες:

1ον) Το ΕΚΑΒ δήλωσε παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση και χρειάστηκε να παρέμβει ο στρατός μετά από πολιτική παρέμβαση. Το φαινόμενο ήταν ήδη γνωστό στην παρούσα ηγεσία (ΕΚΑΒ και κυβέρνησης), όπως και στις προηγούμενες. Η κατάσταση η δια, η Πολιτεία απούσα, η Εισαγγελία απούσα.

2ον) Στην απίστευτη και εγκληματική δήλωση του ΕΚΑΒ στη νεαρή συνάδελφο να περιμένει να διακομίσει την επόμενη ημέρα, δηλαδή να αποφασίζει το ΕΚΑΒ ότι ΟΚ και να πέθαινε εκείνη την ημέρα το βρέφος δεν έγινε και κάτι! (εδώ να επισημάνω ότι η δήλωση αυτή δεν είναι απίστευτη, συχνά ακούμε από το ΕΚΑΒ να εκφράζεται με εγκληματική αδιαφορία απέναντι σε κλήσεις που του κάνουμε για σοβαρά περιστατικά, ενώ επί το πλείστον το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του δεν είναι καν εκπαιδευμένοι διασώστες, είναι οδηγοί, συνδικαλιστές και πολιτικά ρουσφέτια, που όση σχέση έχει ο αστροναύτης με τις καταδύσεις, τόση σχέση έχουν αυτοί με την Ιατρική...)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σηκώνομαι, λοιπόν, σήμερα το πρωί (16/02/2020) και διαπιστώνω ότι προφανώς ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε τα ΜΜΕ καταλάβανε ποτέ τι ακριβώς έγινε με το βρέφος στη Σίφνο: Πηγή_2

Η λύση που πρότειναν απέναντι σε εκείνη την εφιαλτική νύχτα, που συνοψίζει ουσιαστικά όλα τα προβλήματα που κατ' ουσίαν έχει το σύστημα υγείας της νησιωτικής Ελλάδας, ήταν ότι πρέπει να φέρουν απόσπαση Παιδίατρο από την Αθήνα. Που ακόμα και το πρόβλημα εκείνης της νύχτας, σύμφωνα με τη λογική των καθυστερημένων, να ήταν ότι δεν υπήρχε Παιδίατρος στο νησί, θα έπρεπε τουλάχιστον να εξηγούνε (επιτέλους) τι ουσιαστικά κίνητρα θα βρούνε για να έρθει Παιδίατρος σε εκείνο το ξεχασμένο από το Θεό νησί (λύση στο πρόβλημα των διακομιδών, αλλαγή του νομικού συστήματος για την ιατρική ευθύνη, παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό εναντίον του ΕΚΑΒ που επέδειξε τραγική αμέλεια στη διαχείριση της διακομιδής, κ.α. όποιος διάβασε ότι έγραψα παραπάνω νομίζω ότι κατάλαβε την κοινή λογική).

Συμπέρασμα: Ζούμε σε μια χώρα καθυστερημένων. Στην καλύτερη περίπτωση. Και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο των ανεγκέφαλων που διαχειρίζονται τις ζωές μας, συμβουλεύω όσους ξεκινάτε την ιατρική σας σταδιοδρομία ότι δεν αξίζει να την χαραμίσετε για όλη αυτή την αλητεία που ονομάζεται ελληνικό κράτος.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!!

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω ότι κι εγώ θα ήθελα να δώσω την ίδια συμβουλή, είναι πολύ πιο σωστό να μη μασάμε τα λόγια μας. Για να μη βρεθεί συνάδελφος στη θέση να αναγκάζεται να κάνει ανάνηψη σε νεκρό, υπό την πίεση των κατοίκων που έχουν μαζευτεί από όλο το νησί, υπό την πίεση του τοπικού βουλευτή και τις απειλές των λοιπών πολιτικών αρμοδίων και των διοικητικών προϊσταμένων.

Δυστυχώς το θέμα είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που θέλει το γιατρό αναλώσιμο-εξευτελισμενο-σκλάβο να σηκώνει βάρη που δεν του αναλογούν και να χάνει μέχρι και την ίδια τη ζωή του σε μία από τις αεροδιακομιδές που ποτέ δε θα έπρεπε να είχαν γίνει σε καιρικές συνθήκες απαγορευτικές για την αεροπλοϊα.
Σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θέτει σκόπιμα τεχνητά εμπόδια στην ιατρική σταδιοδρομία για να τα μετατρέψει στη συνέχεια σε κίνητρα
και εκβιάζει ιδιώτες στοχειμένα γιατρούς με την υποχρεωτικότητα της θήτευσης στην «υπηρεσία υπαίθρου»
Αυτά όλα θυμίζουν ανελεύθερα πολιτικά καθεστώτα.

 

Μια και το συζητάμε, ενδεικτική της νοοτροπίας η επίκαιρη κιόλας επερώτηση βουλευτή επί της στελέχωσης αγροτικού ιατρείου στην Ερείκουσα.
Με όλη την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που δεν εξηγεί για ποίο λόγο το ίδιο το κράτος δεν εγκαθιστά σύστημα υγείας στο κάθε χωριό, αλλά εννοεί το ιατρικό ανθρώπινο δυναμικό να δοκιμάζεται σε συνθήκες επιστημονικής απραξίας.
Ή αλλιώς, όταν ο γιατρός αντιμετωπίζεται στην καλυτερη των περιπτώσεων ως αντικείμενο και χρησιμοποιείται για την απενοχοποίηση ενός κράτους, ενός πολιτικού συστήματος και μιας κοινωνίας.

 

Επερωτών βουλευτης: «Δυστυχώς λυπάμαι που έρχομαι ξανά με Επίκαιρη Ερώτηση όχι για ένα θέμα που αφορά το μέλλον, δηλαδή, τον σχεδιασμό του μέλλοντος της Κέρκυρας αλλά απεναντίας δείχνει την διαχειριστική σας ανεπάρκεια ως προς τα απλά, τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων. Εδώ και 5 μήνες, δυστυχώς, η θέση στο αγροτικό ιατρείο Ερείκουσας παραμένει κενή.  Επειδή, η ύπαρξη Ιατρού στις ακριτικές περιοχές είναι άμεσα συνυφασμένη με την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιο είναι το πλάνο του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα που αφορούν την έλλειψη ενδιαφέροντος από ιατρούς για την πλήρωση των θέσεων στα ακριτικά νησιά μας, όπως επίσης και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την ολοκλήρωση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ελικοδρομιών τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, όπως η σύνδεση με το Άκτιο.»

Υπουργός: «Πράγματι σήμερα δεν υπάρχει Ιατρός στην Ερείκουσα και το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου της Ερείκουσας με μετακινήσεις Ιατρών από άλλες δομές υγείας, συγκεκριμένα από τα Περιφερειακά Ιατρεία Μαθρακίου και Οθωνών»

Επερωτών βουλευτης: «Από τις απαντήσεις σας, κ. Υπουργέ δεν υπάρχει πουθενά «ελπίδα». Δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση,  δεν υπάρχει ούτε καν μία κίνηση που να αποδεικνύει εμπράκτως ότι οι κάτοικοι των Διαποντίων νήσων έχουν να περιμένουν κάποια θετική εξέλιξη ως προς το θέμα αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα. Δεν επιχειρείτε καν να δώσετε λύση, όπως π.χ. είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την τοποθέτηση Στρατιωτικού Ιατρού.
Δεν λύνεται το πρόβλημα με έναν αγροτικό Ιατρό που επισκέπτεται την Ερείκουσσα μία μόνο φορά την  εβδομάδα απλά για να γράφει τα φάρμακα των ασθενών. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με την παρουσία του Ιατρού του ΕΣΥ προκειμένου να νιώθουν οι κάτοικοι και την ασφάλεια που τους αρμόζει καθώς καλούνται να φυλάξουν «Θερμοπύλες». Είμαστε σε μία περίοδο που τα Εθνικά Θέματα είναι στο «κόκκινο». Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία θέματα όπως αυτά της «υφαλοκρηπίδας» και της «αποκλειστικής οικονομικής ζώνης» και ότι αυτά περιλαμβάνουν πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Σήμερα το αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, σήμερα το αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο. Αύριο θα το αντιμετωπίζουμε στο Ιόνιο. Τα Νησιά αυτά δεν πρέπει να τα θυμάστε μόνο όταν θα τα έχετε ανάγκη, σαν σημάδια για να μετρήσετε αύριο την υφαλοκρηπίδα, την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Στα συγκεκριμένα νησιά μένουν άνθρωποι, οι οποίοι τις δύσκολες μέρες του χειμώνα αισθάνονται εγκατάλειψη, ανασφάλεια, λόγω της έλλειψης Γιατρού. Δεν αισθάνονται «ισονομία».
Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την υγεία από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Ξεχνάτε τα άρθρα του Συντάγματος μας, και ειδικότερα το άρθρο 101 του Συντάγματος που μιλάει για την ιδιαιτερότητα των μικρών νησιών. Τα ξεχνάτε, και εσείς ως σημερινή ηγεσία. Τα ξέχναγε και η χθεσινή και η προχθεσινή ηγεσία του Υπουργείου. Θα λάβει ποτέ υπόψη της κάποια Κυβέρνηση τα άρθρα αυτά του Συντάγματος που αφορούν τα μικρά νησιά και την νησιωτική πολιτική; Τι απαντήσεις έχετε να δώσετε για την υγεία των συμπολιτών μας; Προχωρήστε επιτέλους να κάνετε κάποια πράγματα. Δώστε λύσεις. Δείξτε επιτέλους την ευαισθησία σας γύρω από το θέμα της υγείας και της ασφάλειας των συμπολιτών μας».

https://www.youtube.com/watch?v=HbhwGoVHAiM

 

ΥΓ: Το αστείο στην υπόθεση της Ερείκουσας, είναι ότι έβγαινε στα δελτία των τοπικών τηλεοράσεων ο συνδικαλιστής των επιχειρηματιών του τουρισμού για να υπερθεματίσει στη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου
αλλά εκπρόσωπος ενός ιατρικού συλλόγου όλα τα χρόνια δεν έχει βρεθεί για να απαιτήσει την κατάργηση της υποχρέωσης της «υπηρεσίας υπαίθρου».

Η κατάντια μας ξεκινά από τους ιατρικούς συλλόγους.

ΥΓ2: Από τη στιγμή που και εσχάτως ακόμα, το κράτος αναγνωρίζει και παραχωρέί όλο και περισσότερες ιατρικές αρμοδιότητες σε παραϊατρικά συμφέροντα (νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, λοιπούς παρόχους υγείας), κάποια στιγμή καλό θα ήταν να απαιτήσει από όλους αυτούς τις υποχρεώσεις που έχει θεσπίσει για τους γιατρούς.
(Λέμε τώρα...)

ΥΓ3: Για τον παγιωμένο στρατιωτικό νομο (ναι στην Ιατρική το βιώνουμε κι αυτό...) να στέλνουν οπλίτες γιατρούς σε αγροτικά ιατρεία, που ο βουλευτής το θεωρεί φυσιολογικό και επιθυμητό, ασχολίαστο !

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3 ώρες πριν, heretai said:

Νομίζω ότι κι εγώ θα ήθελα να δώσω την ίδια συμβουλή, είναι πολύ πιο σωστό να μη μασάμε τα λόγια μας. Για να μη βρεθεί συνάδελφος στη θέση να αναγκάζεται να κάνει ανάνηψη σε νεκρό, υπό την πίεση των κατοίκων που έχουν μαζευτεί από όλο το νησί, υπό την πίεση του τοπικού βουλευτή και τις απειλές των λοιπών πολιτικών αρμοδίων και των διοικητικών προϊσταμένων.

Δυστυχώς το θέμα είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που θέλει το γιατρό αναλώσιμο-εξευτελισμενο-σκλάβο να σηκώνει βάρη που δεν του αναλογούν και να χάνει μέχρι και την ίδια τη ζωή του σε μία από τις αεροδιακομιδές που ποτέ δε θα έπρεπε να είχαν γίνει σε καιρικές συνθήκες απαγορευτικές για την αεροπλοϊα.
Σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θέτει σκόπιμα τεχνητά εμπόδια στην ιατρική σταδιοδρομία για να τα μετατρέψει στη συνέχεια σε κίνητρα
και εκβιάζει ιδιώτες στοχειμένα γιατρούς με την υποχρεωτικότητα της θήτευσης στην «υπηρεσία υπαίθρου»
Αυτά όλα θυμίζουν ανελεύθερα πολιτικά καθεστώτα.

 

Μια και το συζητάμε, ενδεικτική της νοοτροπίας η επίκαιρη κιόλας επερώτηση βουλευτή επί της στελέχωσης αγροτικού ιατρείου στην Ερείκουσα.
Με όλη την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που δεν εξηγεί για ποίο λόγο το ίδιο το κράτος δεν εγκαθιστά σύστημα υγείας στο κάθε χωριό, αλλά εννοεί το ιατρικό ανθρώπινο δυναμικό να δοκιμάζεται σε συνθήκες επιστημονικής απραξίας.
Ή αλλιώς, όταν ο γιατρός αντιμετωπίζεται στην καλυτερη των περιπτώσεων ως αντικείμενο και χρησιμοποιείται για την απενοχοποίηση ενός κράτους, ενός πολιτικού συστήματος και μιας κοινωνίας.

 

Επερωτών βουλευτης: «Δυστυχώς λυπάμαι που έρχομαι ξανά με Επίκαιρη Ερώτηση όχι για ένα θέμα που αφορά το μέλλον, δηλαδή, τον σχεδιασμό του μέλλοντος της Κέρκυρας αλλά απεναντίας δείχνει την διαχειριστική σας ανεπάρκεια ως προς τα απλά, τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων. Εδώ και 5 μήνες, δυστυχώς, η θέση στο αγροτικό ιατρείο Ερείκουσας παραμένει κενή.  Επειδή, η ύπαρξη Ιατρού στις ακριτικές περιοχές είναι άμεσα συνυφασμένη με την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιο είναι το πλάνο του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα που αφορούν την έλλειψη ενδιαφέροντος από ιατρούς για την πλήρωση των θέσεων στα ακριτικά νησιά μας, όπως επίσης και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την ολοκλήρωση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ελικοδρομιών τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, όπως η σύνδεση με το Άκτιο.»

Υπουργός: «Πράγματι σήμερα δεν υπάρχει Ιατρός στην Ερείκουσα και το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου της Ερείκουσας με μετακινήσεις Ιατρών από άλλες δομές υγείας, συγκεκριμένα από τα Περιφερειακά Ιατρεία Μαθρακίου και Οθωνών»

Επερωτών βουλευτης: «Από τις απαντήσεις σας, κ. Υπουργέ δεν υπάρχει πουθενά «ελπίδα». Δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση,  δεν υπάρχει ούτε καν μία κίνηση που να αποδεικνύει εμπράκτως ότι οι κάτοικοι των Διαποντίων νήσων έχουν να περιμένουν κάποια θετική εξέλιξη ως προς το θέμα αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα. Δεν επιχειρείτε καν να δώσετε λύση, όπως π.χ. είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την τοποθέτηση Στρατιωτικού Ιατρού.
Δεν λύνεται το πρόβλημα με έναν αγροτικό Ιατρό που επισκέπτεται την Ερείκουσσα μία μόνο φορά την  εβδομάδα απλά για να γράφει τα φάρμακα των ασθενών. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με την παρουσία του Ιατρού του ΕΣΥ προκειμένου να νιώθουν οι κάτοικοι και την ασφάλεια που τους αρμόζει καθώς καλούνται να φυλάξουν «Θερμοπύλες». Είμαστε σε μία περίοδο που τα Εθνικά Θέματα είναι στο «κόκκινο». Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία θέματα όπως αυτά της «υφαλοκρηπίδας» και της «αποκλειστικής οικονομικής ζώνης» και ότι αυτά περιλαμβάνουν πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Σήμερα το αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, σήμερα το αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο. Αύριο θα το αντιμετωπίζουμε στο Ιόνιο. Τα Νησιά αυτά δεν πρέπει να τα θυμάστε μόνο όταν θα τα έχετε ανάγκη, σαν σημάδια για να μετρήσετε αύριο την υφαλοκρηπίδα, την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Στα συγκεκριμένα νησιά μένουν άνθρωποι, οι οποίοι τις δύσκολες μέρες του χειμώνα αισθάνονται εγκατάλειψη, ανασφάλεια, λόγω της έλλειψης Γιατρού. Δεν αισθάνονται «ισονομία».
Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την υγεία από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Ξεχνάτε τα άρθρα του Συντάγματος μας, και ειδικότερα το άρθρο 101 του Συντάγματος που μιλάει για την ιδιαιτερότητα των μικρών νησιών. Τα ξεχνάτε, και εσείς ως σημερινή ηγεσία. Τα ξέχναγε και η χθεσινή και η προχθεσινή ηγεσία του Υπουργείου. Θα λάβει ποτέ υπόψη της κάποια Κυβέρνηση τα άρθρα αυτά του Συντάγματος που αφορούν τα μικρά νησιά και την νησιωτική πολιτική; Τι απαντήσεις έχετε να δώσετε για την υγεία των συμπολιτών μας; Προχωρήστε επιτέλους να κάνετε κάποια πράγματα. Δώστε λύσεις. Δείξτε επιτέλους την ευαισθησία σας γύρω από το θέμα της υγείας και της ασφάλειας των συμπολιτών μας».

https://www.youtube.com/watch?v=HbhwGoVHAiM

 

ΥΓ: Το αστείο στην υπόθεση της Ερείκουσας, είναι ότι έβγαινε στα δελτία των τοπικών τηλεοράσεων ο συνδικαλιστής των επιχειρηματιών του τουρισμού για να υπερθεματίσει στη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου
αλλά εκπρόσωπος ενός ιατρικού συλλόγου όλα τα χρόνια δεν έχει βρεθεί για να απαιτήσει την κατάργηση της υποχρέωσης της «υπηρεσίας υπαίθρου».

Η κατάντια μας ξεκινά από τους ιατρικούς συλλόγους.

ΥΓ2: Από τη στιγμή που και εσχάτως ακόμα, το κράτος αναγνωρίζει και παραχωρέί όλο και περισσότερες ιατρικές αρμοδιότητες σε παραϊατρικά συμφέροντα (νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, λοιπούς παρόχους υγείας), κάποια στιγμή καλό θα ήταν να απαιτήσει από όλους αυτούς τις υποχρεώσεις που έχει θεσπίσει για τους γιατρούς.
(Λέμε τώρα...)

ΥΓ3: Για τον παγιωμένο στρατιωτικό νομο (ναι στην Ιατρική το βιώνουμε κι αυτό...) να στέλνουν οπλίτες γιατρούς σε αγροτικά ιατρεία, που ο βουλευτής το θεωρεί φυσιολογικό και επιθυμητό, ασχολίαστο !

Ας θυμηθουμε λίγο την ιστορία της Σοφίας Μπεφόν απο την πλευρά του δημοσιογράφου.

https://www.mixanitouxronou.gr/sofia-befon-i-giatros- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --exase-ti-zoi-tis-me- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --4-meli-tou-pliromatos-se-ptosi-elikopterou-tou-ekav-i-lanthasmeni-enimerosi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --tis-kairikes-synthikes- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --odigise- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ptosi/

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο θλιβερά που απαιτούν το σεβασμό.
Εκεί γύρω στα χρόνια εκείνα, πλείστα ήταν τα περιστατικά και οι καταγγελίες από τις αχρείαστες αεροδιακομιδές μέχρι τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες που δε λαμβάνονταν υπόψη σε σχέση με τα πτητικά μέσα που ήταν διαθέσιμα.

 

https://rethemnosnews.gr/2015/06/τα-ελικόπτερα-του-εκαβ-μια-δυσάρεστη-δ/

«Το πρώτο αεροπορικό ατύχημα συνέβη στις 14 του Γενάρη 2001. Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 75χρονο ασθενή  με έμφραγμα, από την Πάτμο σε νοσοκομείο της Αθήνας, έπεσε σε θαλάσσια περιοχή του Σουνίου. Τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου βρέθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2001 στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, στα ανοιχτά του Σουνίου. Το ελικόπτερο αντικαταστάθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Το δεύτερο ατύχημα συνέβη ενάμιση χρόνο μετά, στις 17 Ιουνίου 2002 στην περιοχή Βίγλα Ανάφης, εκτελώντας διακομιδή ασθενούς από το νησί στη Ρόδο, αμέσως μετά την απογείωσή του, στις 02:05 τα ξημερώματα.

Το τρίτο ατύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2003 και ώρα 21:50 από τη βάση της Μυτιλήνης με προορισμό την Ικαρία για την παραλαβή και μεταφορά στο Νοσοκομείο της Σάμου 70χρονης στην οποία είχε γίνει διάγνωση γαστρορραγίας.»

 

https://www.kathimerini.gr/143926/article/epikairothta/politikh/ta-elikoptera-toy-ekab-kryvoyn- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --mystika

«Μυστικά, αποσιωπήσεις, υπόγειες διαβουλεύσεις για νέες χρυσές συμβάσεις αεροδιάσωσης ολυμπιακών προδιαγραφών, συμφέροντα μεγαλοκλινικαρχών, μεγάλα περιθώρια κέρδους και «μεσιτικά» της νέας «μπίζνας» πλέκονται σαν κουβάρι γύρω από τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Ολα αυτά εξελίσσονται με τη δική τους αυτόνομη ταχύτητα, στο περιθώριο τριών αεροπορικών τραγωδιών του EKAB σε 25 μήνες με 14 αδικοχαμένους, τέσσερις από τους οποίους ακόμα αναζητούνται στα νερά της Ικαρίας. (Ισως γιατί και αυτή η μακάβρια και ύστατη επιχείρηση έχει αυτή τη δική της διαπλοκή.»


Η ζωή του γιατρού μπορεί να είναι αναλώσιμη,
αν αναλογιστούμε το αίμα και τον ιδρώτα των άκλαυτων γιατρών που έχει χυθεί τόσο άδικα, θα έπρεπε να μάς πνίγει και η οργή.
Από τους είλωτες γιατρούς του αγροτικού και της ειδικότητας που ούτε το ανθυγεινό του επαγγέκματος δεν αναγνωρίζεται,
μέχρι τους αδιαμαρτύρητους χαμούς των ίδιων των ζωών των δικών μας και των οικογενειών μας.

Οι αγρότες κι οι εργάτες έχουν ένα σύνθημα «πολέμα σου πίνουνε το αίμα» (και δε σχολιάζω αν το σύνθημά τους έχει κιόλας βάση).
Αν είχαμε το στοιχειώδη αυτοσεβασμό και τη στοιχειώδη ανθρωπιά στους συναδέλφους μας, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

 

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 years later...
On 17/2/2020 at 9:22 ΜΜ, kopritis said:

Up to the point τοποθέτηση του μέλους mihiatrik, επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα, αλλά ΔΩΣΤΕ βάση !

Μην θεωρηθεί ότι, επειδή από το 2020 δεν έχει ξαναειπωθεί κάτι σχετικό στο παρόν topic, όλα βαίνουν καλώς με την υγειονομική περίθαλψη στα νησιά... Πολλές φορές, όταν κάτι πλέον έχει γίνει συνήθεια και καθημερινότητα, δεν υπάρχει και λόγος για να σχολιάζεται συνεχώς. Συνεπώς, παρόλο που δεν θεωρώ ότι έχουν αλλάξει και πολλά από τότε, τουλάχιστον όχι ως προς το καλύτερο, ωστόσο, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό: "Οδύσσεια πατέρα στο Καστελόριζο: Μετέφερε τον 4χρονο γιο του στην Τουρκία για ιατρική βοήθεια "

ΠΗΓΗ: OPEN News [Link Εκπομπής]

Οκ. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ενώ κάνουμε συνεχώς διπλωματικές και στρατιωτικές φιέστες για το Καστελόριζο, τονίζοντας την ελληνικότητα των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, ταυτόχρονα ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ !! Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο, κατά τ’ άλλα αξιότιμος, αντιδήμαρχος Μεγίστης, καθώς και οι ρεπόρτερ που μεταδίδουν την είδηση με τίτλο: "ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ", δεν έχουν αντιληφθεί ότι σοβαρός γιατρός ΔΕΝ θα έρθει ποτέ σε ακριτικό νησί εάν δεν εξασφαλιστούν: α) Τριπλασιασμός μισθού (τουλάχιστον ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά για τα ακριτικά νησιά), β) Αξιοπρεπής στέγαση (ειδικά εάν έχεις οικογένεια), γ) Ιατρική ασυλία (αμ πως, μόνο οι κοπρίτες Βουλευτές και οι Επιτροπές κάνουνε ότι τους καπνίσει και σκοτώνουνε παιδιά στα Τέμπη ;; ) και Νομικό ακαταδίωκτο από ανεπάρκειες και ελλείψεις καθαρά υπηρεσιακών δομών (σου πέθανε ο ασθενής ενώ εσύ περίμενες τη διακομιδή και έχεις ήδη κάνει την κλήση στο ΕΚΑΒ;; Ακαταδίωκτο και αυτεπάγγελτη δίωξη σε ΕΚΑΒ και Διοικήσεις !!), δ) Πολλαπλές προσλήψεις για να μπορείς να πάρεις και καμιά άδεια που και που, ή να πας σε κάποιο συνέδριο.

Και φυσικά, ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ KAΠOIOY ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ YOUTUBE: "Πρέπει να γίνει νόμος να κάνουν 2 χρόνια υποχρεωτικά οι Έλληνες ιατροί στην παραμεθόριο, αλλιώς να πληρώνουν για τις σπουδές τους. Δεν κατάλαβα δηλαδή, μόνο να παίρνουν ;; " , κάτω από το βίντεο της είδησης, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι η νοημοσύνη του μέσου Έλληνα είναι κάτω του πιθήκου και συνεπώς, από τη στιγμή που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του και ψηφίζει αυτούς που τον εκφράζουν, νομοτελειακά έχει και την Υγεία που του αξίζει, ακριβώς γιατί και η νοημοσύνη που έχει σε τέτοιες ακριβώς παροχές Υγείας αντιστοιχεί, από τη στιγμή που τρώει σανό και εξακολουθεί να πιστεύει ότι: "Ο αγροτικός ιατρός και ο γενικός ιατρός θα λύσουν το πρόβλημα !! ".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν θα ασχοληθώ, λοιπόν, με τίποτα από αυτά. Αφορμής λαμβάνοντας από την αναφορά πάνω στο ότι ένας Έλληνας πολίτης και μάλιστα ακριτικής νησιωτικής περιοχής, τις οποίες υποτίθεται ότι προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού και επενδύουμε απίστευτα ποσά κάθε χρόνο σε στρατιωτικές και εξοπλιστικές δαπάνες (συν του ότι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει πλέον αυξηθεί στους 12 μήνες), δεν έβγαλε άκρη στο υγειονομικό μπουρδέλο σε μια στιγμή ανάγκης και πήγε στη γείτονα, θα επιθυμούσα να παραθέσω καθαρά ενδεικτικές πληροφορίες που αφορούν στην υγειονομική οργάνωση της τελευταίας (Τουρκίας):

Ακόμη και στη Τουρκία τα αυτονόητα ενιαίων συστημάτων πληροφορικής στη δημόσια υγεία

ΠΗΓΗ: Ράδιο 98.4 [Link Εκπομπής]

Εάν θεωρήσουμε ότι χώρες όπως η Τουρκία είναι παρ’ ολίγον απολίτιστες και τριτοκοσμικές, εν συγκρίσει με τους πολιτισμένους Ελληναράδες, τότε τι να θεωρήσουμε ότι είναι υγειονομικά το Ελλαδιστάν ;; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα δεν είναι καν τεταρτοκοσμική χώρα, σε ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης Υγείας, σε εθνικό επίπεδο.

Α] Ίδου τι συμβαίνει, εκτός των άλλων, στην "τριτοκοσμική Τουρκία", με βάση τα λεγόμενα της εκπομπής:

– Ο κάθε πολίτης έχει on line πρόσβαση σε ΟΛΟ του το ιστορικό (φάκελος ασθενή), εδώ και 13 χρόνια, ακόμα και για τις ακτινολογικές εξετάσεις, οπουδήποτε ανά Τουρκία και να πάει, είτε σε κρατική, είτε σε ιδιωτική κλινική, ακόμα και μέσω app κινητού, από τον ίδιο και από τον οποιονδήποτε πάροχο Υγείας και για τουλάχιστον 65.000.000 Τούρκους πολίτες, ακόμα και στα "απολίτιστα βάθη" της ανατολικής χώρας (μόλις ένα 5 – 6 % του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα υψηλών ταχυτήτων ή οπτικών ινών, κυρίως στα σύνορα της χώρας με Συρία και Ιράκ)

– Δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού, μέσω της πλατφόρμας Υγείας, σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ νοσοκομείο, σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ γιατρό, εντός τουρκικής επικράτειας, με μέσο χρόνο αναμονής 1 – 2 εβδομάδες για τα μεγάλα – κεντρικά νοσοκομεία και μόλις 1 ημέρα για την επαρχία

– Χρηματοδότηση των ηλεκτρονικών συστημάτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από πόρους του τουρκικού κράτους, δεδομένου του ότι το πραγματικό κόστος είναι πολύ φτηνότερο απ’ ότι συγκριτικά στο Ελλαδιστάν, το οποίο έχει μόλις το 1/10 του μεγέθους της Τουρκίας και έχει φάει άπειρα χρήματα και ευρωπαϊκά κονδύλια που καταλήξανε σε μαύρη τρύπα. Το κόστος ανεβαίνει τραγικά, γιατί όλα στο Ελλαδιστάν είναι θέμα χρημάτων, ποιος ανεβάζει το κόστος για να κερδίσει περισσότερο.

Β] Ίδου τι συμβαίνει, εκτός των άλλων, στην "Ελλάδα που ηγείται στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση", με βάση τα λεγόμενα της εκπομπής:

"Πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα θα μπούνε μεγάλες ξένες, ακόμα και αμερικάνικες, πανάκριβες εταιρείες, αντί για μικρές επώνυμες, ακόμα και ελληνικές, οικονομικές εταιρείες που έχουνε πολύ καλά προϊόντα και τεχνογνωσία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια πρόοδος στον τομέα πληροφορικής Υγείας, στην Ελλάδα. Οι εταιρείες αυτές είναι μικρές για τα ελληνικά δεδομένα και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν όσα θα μπορούσαν. Για παράδειγμα, στην ΗΔΙΚΑ υπάρχει ένα έργο που προσφέρει 2.000.000 ευρώ για υποστήριξη ενός υπάρχοντος συστήματος και μόνο για 9 μήνες ! Οπότε καταλαβαίνετε … Επίσης, δεν υπάρχει κίνητρο, από πλευράς ελληνικού κράτους, για ερευνητικά κέντρα να μπούνε σε αυτόν τον Τομέα."

"Με είχε καλέσει Υπουργός Υγείας σε εποχή κρίσης και φαντάστηκα ότι θέλει να μιλήσουμε για συστήματα πληροφορικής στον Τομέα Υγείας. Την επόμενη ημέρα έμαθα ότι έρχεται η Τρόικα στην Ελλάδα για τη μεγάλη τρύπα στα οικονομικά του Τομέα Υγείας. Ο τότε Υπουργός μου έδωσε μια λίστα με συστήματα που υποτίθεται ότι είχανε πωληθεί και δήθεν υλοποιηθεί σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία και μου ζήτησε να πάρω τους συνεργάτες μου από την Άγκυρα και να πάμε ελέγξουμε εάν όντως υπάρχουν αυτά τα συστήματα ή όχι. Καταλαβαίνετε ότι αρνήθηκα. Η λίστα ήταν για μια περίοδο 5 ή 6 ετών και υπήρχανε δαπάνες για συστήματα πληροφορικής περίπου στα 6.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οπότε καταλαβαίνετε…"

"Για το έργο Υλοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Νοσοκομειακών Πληροφοριών, η διαβούλευση έχει ανακοινωθεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση από τις αρχές του έτους. Περιμένουν, το Υπουργείο Υγείας και η ΗΔΙΚΑ, τις εταιρείες να προσφέρουν τις γνώσεις τους έτσι ώστε να τροποποιηθεί το έργο αυτό, όσον αφορά στην τεχνολογική υποδομή και μετά θα ανακοινωθεί. Εάν περιμένουμε ακόμα ένα χρόνο για να τελειώσει η όλη διαβούλευση και έπειτα ακόμα ένα χρόνο για να γίνει η προσφορά και η προκήρυξη, τότε δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ αυτό το έργο "

– "Ακόμα και να υλοποιηθούνε τέτοια προγράμματα και πλατφόρμες στα ελληνικά νοσοκομεία, από τη στιγμή που δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι οι χρήστες (προσωπικό του νοσοκομείου) για τη συλλογή και την αξιοποίηση τέτοιων δεδομένων, μέσα από τις πλατφόρμες, τότε δεν έχει νόημα αυτή η παραπάνω υλοποίηση."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι όσα αναφέρονται παραπάνω δεν είναι κάτω από το πρίσμα: "Τι ωραία που είναι τα πράγματα στην Τουρκία !! ". Το point που προσπαθώ να δώσω, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο: Είναι αδιανόητο, συγκρινόμενοι με ένα επί της ουσίας δικτατορικό καθεστώς, να μην μπορούμε να οργανώσουμε πέντε βασικά πράγματα, προκειμένου να μην πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διαγνώσεις νεοπλασματικών νοσημάτων και αιφνιδίων θανάτων έχουνε αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια… Και μαντέψτε ποιες χώρες την πληρώνουνε πρώτες σε νοσοκομειακό κόστος και θανάτους … Πολύ σωστά μαντέψατε ! Αυτές που δεν έχουνε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να τις προλάβουν, καθώς και αυτές που πολύ απλά δεν τις καταγράφουν, οπότε και πολύ απλά δεν μπορούνε να προγραμματίσουν πόσα θα ξοδέψουνε κάθε χρόνο για την αντιμετώπισή τους !!

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Δεν σκόπευα να επανέλθω στο θέμα, τουλάχιστον όχι προεκλογικά. Ωστόσο, οφείλω πραγματικά να το πω αυτό, σε τόσες ενημερωτικές εκπομπές που κατά καιρούς παρακολουθώ για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, καθώς και για τα αντικίνητρα του να ασκήσεις την Ιατρική σε Δημόσια Δομή υγείας στην επαρχία, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ !!

«Το ΕΣΥ έπαθε αλλά δεν έμαθε»

Πηγή: Center TV [Link Video]

Είναι αδιανόητο, σχολιάζονται πολλά και διάφορα επουσιώδη αντικίνητρα (και βάζω και το οικονομικό μαζί στα επουσιώδη !! ), αλλά το κυριότερο που αντανακλά στη νομική μπουρδελοσύνη του Μπουρδελοστάν πρακτικά ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ !! Ακούμε, λοιπόν, για πρώτη φορά και μετά από πολύ καιρό (και συγχαρητήρια στον συνάδελφο που συγκεκριμένα θίγει την ύπαρξη του νομικού ζητήματος ως κύριο αντικίνητρο στελέχωσης των δομών Δημόσιας Υγείας της επαρχίας), σε δημόσια εκπομπή, τα εξής:

«Εάν κάποιος εκεί πεθάνει, αρχίζουν οι συγγενείς εάν έχει ευθύνες ο γιατρός, τι έκανε, τι δεν έκανε, τον τρέχουν από εδώ, από εκεί. Και όταν δεν έχεις γύρω σου μονάδες Υγείας σοβαρές και είσαι σε ένα νησί, που είσαι εσύ σε ένα γραφείο, με ένα ακουστικό και έναν καρδιογράφο, δεν πας να παίξεις το κεφάλι σου κορώνα – γράμματα. […] Δηλαδή, δεν θα πάει κανένας. Πες ό,τι θέλεις, λαΐκισε όσο θέλεις. […] Να το καταλάβουμε ή όχι ;; Να το παραδεχτούμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να στελεχώσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ή θα λέμε χαζομάρες ;; »

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης θα έπρεπε, σε κάθε εκπομπή που παίζουνε σχετικά με την υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να αναπαράγουν non stop το παραπάνω μότο. Σημαντικό μεν το ζήτημα της χρηματικής αμοιβής, αλλά όσο νομικά οι συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν ακάλυπτοι, κανένας σοβαρός ιατρός δεν θα βρεθεί για να στελεχώσει τις δομές Δημόσιας Υγείας της επαρχίας, ακόμα και εάν βγάζουνε προκηρύξεις εις τον αιώνα τον άπαντα. Μόνο κανένα χαϊβάνι ψάρακας που μόλις αποφοίτησε και ψάχνει για υπηρεσία υπαίθρου μπορεί και να την πατήσει, αλλά ακόμα και αυτός θα κάτσει το πολύ για ένα χρόνο (εφόσον βέβαια δεν είναι αρκετά ξύπνιος έτσι ώστε να αντιληφθεί τι γίνεται και την κοπανήσει τρέχοντας για ειδικότητα στο εξωτερικό, από τον πρώτο κιόλας μήνα) και μετά θα τους φύγει και αυτό το κορόιδο.

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Ελλείψεις σε προσωπικό διασωστών του ΕΚΑΒ στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Πηγή: SKAI.gr [Link Video]

"Μιας Ελλάδας που ηγείται στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση !! " ... Μπουάχαχαχα χαχαχα !!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Πηγή: OPEN TV [Link Video]

Και έχουμε και τον άλλο καραγκιόζη: " Πρόεδρε, έλα με φόρα !! " ... Μπουάχαχαχα χαχαχα !!!

Συνεχίστε να ψηφίζετε αυτοδυναμία πρόβατα !!! Μπεεε μπεεε μπεεε !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τρέξτε πρόβατα, υπηρεσία υπαίθρου σε νησί !!! Μπεεε μπεεε μπεεε !!! [Link Video] [Πηγή: mega]

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.