Jump to content

Κανονική άδεια ιατρών ΕΣΥ


Redrum

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει το θέμα. Διορίστηκα σε μόνιμη θέση επιμελητή Β στο ΕΣΥ το Μάϊο του 2017. Το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου μου είπε ότι επειδή δε διορίστηκα από τον Ιανουάριο του 2017 ότι δικαιούμαι 21 μέρες άδεια και όχι 25. Ωστόσο, διαβάζοντας τον νόμο για τις άδειες των ιατρών του ΕΣΥ είδα ότι γράφει ξεκάθαρα 25 ημέρες. Επιπλέον, επειδή δεν θεωρούμαστε πρωτοδιόριστοι καθότι έχουμε υπηρετήσει στο ΕΣΥ ως ειδικευόμενοι, οι εν λόγω νόμοι που ισχύουν για τους πρωτοδιόριστους δημοσίους υπαλλήλους δεν εφαρμόζονται καθότι έχουμε πραγματική δημόσια υπηρεσία άνω του έτους. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα και το τμήμα νομικών προσώπων του υπουργείου υγείας δεν μπορεί να μου απαντήσει υπεύθυνα. Ξέρει κάποιος σχετικά με το θέμα αυτό; 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Λογικα ισχυει οτι για τους πρωτοδιοριστους. Ο ειδικευομενος συμβαλλεται με αλλη συμβαση (ιδιωτικου δικαιου ορισμενου χρονου δηλαδη ως ισος προς ισο προς το δημοσιο). Δηλαδη δεν εχεις ξαναδουλεψει ως δημοσιος υπαλληλος μεχρι να γινεις επιμελητης Β.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μηπως το γραφειο προσωπικου εννοει οτι εφοσον ξεκινησες να δουλευεις Μαιο και οχι Ιανουαριο,δεν μπορεις να εχεις 25 μερες αλλα λιγοτερες,δηλαδη 21? Με αλλα λογια,ορθως σου απαντησε,μιας και οταν κλεισεις ενα χρονο εργασιας θα μπορεις να παρεις 25 μερες...

Η πορυπηρεσια που μαλλον εννοεις συναδελφε ειναι του αγροτικου,μιας και εκει εχεις υπογραψει συμβαση δημοσιου δικαιου και οχι του ειδικευομενου οπως σωστα σου απαντησαν προηγουμενως

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητε Redrum,

Για να εχεις 25 μέρες αδειας το χρονο (στο στενο δημοσιο , αλλα δε νομιζω να διαφερουν πολυ αυτα και στο ΕΣΥ), πρεπει να εχεις προυπηρεσια 5 ετων (ξεκινας με 20 και φτανεις τις 25 σε βαθος 5ετιας).

Δεν νομιζω όμως οτι τα χρόνια της ειδικότητας μετρανε για να το δικαιουσαι αυτο.

Αν δεν μετρανε, τότε σωστα το 2018 δικαιουσαι 21 ημερες (πηρες το 2017 αναλογικα τις μερες με βαση τις 20 που δικαιουσαι ως πρωτοδιορισμενος και με το που μπηκε το 2018 δικαιουσαι για ολο το 2018 21 ημερες). 

Για το 2019 (22) για το 2020 (23) κτλ...  

Μην περιμένεις ομως υπεύθυνη απάντηση για το θέμα αν δεν κανεις γραπτό ερωτημα στο τμήμα που αναφερεσαι , καθως και στο τμήμα προσωπικού του νοσοκομειου που εργαζεσαι.

Καλη δουλεια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απευθύνθηκα στο Υπουργείο Υγείας στο Τμήμα Νομικών Προσώπων Ιατρών ΕΣΥ και δεν μου έχουν απαντήσει. Tελικά βρήκα άκρη από τα ακόλουθα έγγραφα: 

5142891729_208c67e067_z.jpg

5143006300_2c23d65aff_b.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.