Jump to content

Ειδικοτητα μικροβιολογιας


Recommended Posts

Καλησπερα!

Γνωριζει κανεις που ειναι καλυτερα αναμεσα στα κεντρικα νοσοκομεια Αθηνας για ειδικοτητα βιοπαθολογιας-μικροβιολογιας?

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι σημαίνει καλύτερα ; Θεωρώ αστείο για μια εργαστηριακή ειδικότητα να ψάχνεις που έχει περισσότερη δουλειά.

Πες τι ακριβώς εννοείς με το "καλύτερα".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Πραγματικά απορώ τι εννοείς "εκπαίδευση", ίσως εργασίες ; Δεν έχουμε να κάνουμε με κλινική Ειδικότητα που ο όγκος των περιστατικών καθορίζει την εκπαίδευσή σου, πόσα χειρουργεία θα κάνεις κτλ.
Εγώ στην θέση σου θα δήλωνα κάπου χαλαρά, σε νοσοκομεία που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (αντικαρκινικά, στρατιωτικά), παρά σε κάποιο απ΄τα μεγαλύτερα που κάνουν γενικές εφημερίες απ΄τις οποίες περνάνε και 800 ασθενείς και μαζεύονται δεκάδες δείγματα από ΤΕΠ, Κλινικές κτλ μετά από κάθε εφημερία.

Έχε υπόψιν ότι τα πράγματα γενικά έχουν σφίξει παντού, δεν υπάρχει ο απαραίτητος κόσμος, ρεπό συχνά δεν δίνονται, στην παράταση (όταν δλδ τελειώσεις την Ειδικότητα και ώσπου να δώσεις εξετάσεις) είναι απαραίτητη η καθημερινή -πρωϊνή- παρουσία, όταν παλαιότερα πήγαιναν μόνο για τις εφημερίες και άλλα τέτοια.

Τεσπά, αν πραγματικά στοχεύεις στις παραστάσεις που θα αποκτήσεις, σίγουρα ένα απ΄τα μεγάλα θα στις προσφέρει, αξίζει όμως την ταλαιπωρία, ειδικά όταν μιλάμε για εργαστηριακή Ειδικότητα ; Εγώ δεν το νομίζω.

Προσωπική γνώμη πάντα. :)

Υ.Γ Όσον αφορά το κλίμα στο team, καίτοι δεν μπροώ να σε βοηθήσω, η Μικροβιολογία είναι απ' τις Ειδικότητες που επηρρεάζονται λιγότερο, και πάντως αυτό είναι μια δυναμική κατάσταση, συγγενής μου που κάνει σε μεγάλο αθηναϊκό νοσοκομείο έχει συναντήσει πολύ διαφορετικές καταστάσεις από τμήμα σε τμήμα (που κάνει rotation).

Τροποποιήθηκε από kopritis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φυσικα κ παιζει ρολο η εκπαιδευση σε μια εργαστηριακη ειδικοτητα...συγκεκριμενα για τη Μικροβιολογια παιζει σημαντικο ρολο να δεις οσο δυνατον περισσοτερες τεχνικες μπορεις πχ.ανοσοφθορισμο, οσο δυνατον περισσοτερα επιχρισματα αιματος μπορεις για εξασκηση, να μαθεις οσο δυνατον περισσοτερους τροπους τυποποιησης μικροβιων, να ασχοληθεις με παρασιτα ή σπανια μικροβια και πολλα αλλα!

Και φυσικα παιζει μεγαλο ρολο το αν γινονται μαθηματα θεωριας που σε βοηθουν να καταλαβεις ολο αυτα που κανεις στην πραξη!

Ολα αυτα βεβαια πανε πακετο με πολλη δουλεια κ κουραση...Το αν αξιζουν τον κοπο εξαρταται απο τον ανθρωπο και απο τι επαγγελματικς βλεψεις εχει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Παίζει μεγάλο ρόλο που θα κάνει κανείς την ειδικότητά του ακόμα και αν είναι εργαστηριακή. Τα πράγματα έχουν σφίξει όμως ακόμα και στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας λόγω έλλειψης ειδικευομένων στη Βιοπαθολογία. Καλό θα ήταν να πας αυτοπροσώπως στα νοσοκομεία που σε ενδιαφέρουν και να ρωτήσεις ακριβώς ό,τι σε ενδιαφέρει και αυτά που μετρούν για σένα. Σε Ευαγγελισμό, Γεννηματά , ΛαΪκό, Σωτηρία και στο παίδων Αγία Σοφία γίνεται "καλή" εκπαιδευση έχω ακούσει αλλά χειροτερεύει η κατάσταση μέρα με τη μέρα. Κάποια ίσως "ασφαλής" λύση θα ήταν τα στρατιωτικά γιατί έχουν άλλο καθεστώς, αλλά σίγουρα η εκπαίδευση δεν είναι ίσως η καλύτερη που θα μπορούσες να βρεις. Τώρα που δεν υπάρχει πια αναμονή, επαφίεται αποκλειστικά σε σένα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 years later...

Κι εγώ θα ήθελα πληροφορίες για βιοπαθολογία σε Ευαγγελισμό, Λαϊκό, ΚΑΤ και Αγία Σοφία (και για Σύρο 😁). Ξέρουμε τι εκπαίδευση παρέχουν και τι μηχανήματα έχουν; Είναι κάποιο πιο καλά εξοπλισμένο; Έχει κάποιο νέους επιμελητές και συνεπώς πρόθυμους να δείξουν και να βοηθήσουν; Οποιαδήποτε πληροφορία :) Μαθήματα γίνονται;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.