Jump to content

Ημέρες Παθολογίας 2016


Recommended Posts

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στις «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» που, για 25η συνεχόμενη  χρονιά, διοργανώνει η Γ’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος, στις «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ», που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, την 1η και 2α Απριλίου 2016, στο Ξενοδοχείο Hilton, θα πραγματοποιηθεί και ο εορτασμός των 25 χρόνων λειτουργίας της Κλινικής.  
    
Επί 25 συναπτά έτη, η συνεχώς διευρυμένη, επίκαιρη και up to date θεματολογία, οι διακεκριμένοι ομιλητές και πάνω απ' όλα η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή έχουν καταστήσει τις «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός στη συνείδηση των κλινικών γιατρών στο χώρο της Παθολογίας, των ειδικοτήτων και των εξειδικεύσεων της.
 
Το φετινό Επιστημονικό Πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στα καθημερινά επιστημονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακοί γιατροί, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας  και δημόσιων Ταμείων, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, βασιζόμενοι στην έγκυρη επιστημονική και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Κλινικά προβλήματα Νοσοκομειακής Ιατρικής και καθημερινά διλήμματα στην αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών έχουν επίσης συμπεριληφθεί. Η συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα γιατρών από όλες τις ειδικότητες της Παθολογίας ενθαρρύνουν το «διάλογο» μεταξύ των ειδικών και προάγουν το πρότυπο της πολύπλευρης και συστηματικής αντιμετώπισης του ασθενή. Πράγματι, η διεπιστημονική και ταυτόχρονα η εξατομικευμένη προσέγγιση αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης ιατρικής, αλλά και την καινούργια κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η Γ΄Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.
 
Καθώς πεποίθησή μας είναι ότι από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία όλοι έχουμε να μάθουμε και να βελτιωθούμε, για πρώτη χρονιά φέτος, καθιερώνουμε στις «Ημέρες Παθολογίας» μεθόδους διαδραστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με παρουσιάσεις και συζητήσεις κλινικών περιπτώσεων με σύστημα επιλογής (voting) και αξιολόγησης από τους συμμετέχοντες. 
 
Με χαρά και ενθουσιασμό σας καλωσορίζουμε στις φετινές, εορταστικές 25ες «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» για προβληματισμό, δημιουργική κριτική και συζήτηση για το μέλλον της επιστήμης της Παθολογίας και την ολοκληρωμένη άσκησή της στην Πατρίδα μας.
 
Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,
 
Κωνσταντίνος Νικ. Συρίγος  MD, PhD, FCCP
Καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Διευθυντής Γ' Παθολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής, ΓΝΑ «Η Σωτηρία»
Adjunct Professor of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine, USA
Visiting Professor of Thoracic Oncology, Yale School of Medicine, USA
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.