Jump to content

Let us live for the beauty of our own reality


Επισκέπτης

Recommended Posts

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

Σύμφωνα με το ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό, η Κοκκινοσκουφίτσα ήρθε αντιμέτωπη με τον κακό το Λύκο και βρήκε τραγικό τέλος. Κανένας καλός κυνηγός δεν την έσωσε..

Οι αδελφοί Γκριμ έδωσαν άλλες διαστάσεις στην ιστορία και φυσικά happy end.

Όμως και στις δύο εκδοχές του παραμυθιού, ο Λύκος παρουσιάζεται πεινασμένος και κακός..

... Θα σας πω, λοιπόν, μια ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες.

Η GINGER FAIRY

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν τόπο μακρινό, εκεί που ήταν πάντα άνοιξη, ζούσε μια νεαρή κοπέλα που την αποκαλούσαν Ginger Fairy. Ήταν πανέμορφη σα νεράιδα. Είχε μακριά κόκκινα μαλλιά, κάτασπρο δέρμα και μάτια αστραφτερά σα σμαράγδια. 

Το βράδυ της άρεσε να γίνεται ένα με τη φύση.. Της άρεσε να ξαπλώνει στο νωπό χώμα και να κοιτάζει τα αστέρια με τις ώρες. Είχε ανακαλύψει έναν καινούριο αστερισμό, αυτό του Λύκου. Μόνο σε εκείνη φανερωνόταν αυτός ο αστερισμός. Όταν μάλιστα είχε πανσέληνο, ο αστερισμός, κάλυπτε σχεδόν όλον τον ουρανό. Κανείς όμως δεν μπορούσε να θαυμάσει το μεγαλείο του, παρα μόνο η Ginger Fairy.

Ξενυχτούσε θαυμάζοντάς τον και πήγαινε για ύπνο μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν πια ο Λύκος της την είχε εγκαταλείψει και οι τριανταφυλλιές της είχαν γεμίσει δροσοσταλίδες. Μύριζε ένα-ένα τα τριαντάφυλλα, θέλοντας στιγμιαία να απομονώσει τη δροσιά τους και χανόταν στη δίνη των ονείρων της, αποζητώντας να συναντήσει κι εκεί το Λύκο της..

Στα όνειρά της ήταν πριγκίπισσα, φυλακισμένη σε έναν σκοτεινό και ψηλό Πύργο. Κάθε βράδυ με Πανσέληνο, ανέβαινε στην κορφή του Πύργου και κοιτούσε το απέραντο μαύρο σκοτάδι που ξανοιγόταν μπροστά της. Εκεί, στο δάσος, έβλεπε μόνο δύο γυαλιστερά μάτια..

(συνεχίζεται)

image.jpeg

image.jpeg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήρθε κάποτε ένα βράδυ που έμοιαζε αλλιώτικο από τα άλλα. Και πράγματι ήταν..

Ο αέρας φυσούσε διαφορετικά και παράσερνε στο πέρασμά του το καθετί σε έναν παράξενο χορό. Τα σύννεφα είχαν αποτραβηχτεί από τον ουρανό και το νυχτερινό αιθέριο πέπλο φάνταζε ακόμη πιο θελκτικό. Η φύση σιγούσε σαν σε παράξενη μυσταγωγία. 

Μέχρι και η πηγή στέρεψε.. Η Τζίντζερ δεν μπορούσε να δροσίσει τα πολύτιμα τριαντάφυλλά της με το νερό της πηγής. Έσκυψε να τα καληνυχτίσει και τους χάρισε τα δάκρυά της. Εκείνο το βράδυ, δε συνάντησε το Λύκο της στον ουρανό. Τα τριαντάφυλλα απάντησαν με ένα δροσερό φιλί.
 
Ψηλά στον ουρανό, η καλή μάγισσα μύρισε την τριανταφυλλένια πνοή και βυθίστηκε μαζί με την Τζίντζερ σε εκείνο το όνειρο, όπου η μικρή πριγκίπισσα περιμένει τον Λύκο της να την πάρει μακριά και να τη σώσει. Έκανε τότε η καλή μάγισσα ευχή, να πάρει σάρκα και οστά ο Λύκος και να συναντήσει την ονειρική αγαπημένη του.
 
Όμως, κάτω από τη γη, η κακιά μάγισσα ζήλεψε αυτήν την αγάπη, έριξε κατάρα να μαραθούν όλα τα τριαντάφυλλα και έστειλε το Λύκο εκεί που η θαλασσινή αλμύρα ενώνεται με τον απέραντο ουρανό.
(συνεχίζεται)

image.jpeg

image.jpeg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

.. Η κόκκινη νεράιδα βυθίστηκε σε ύπνο βαθύ. Η πανσέληνος έλουζε με ασημένιο φως τα κάγκελα της φυλακής της. Ήταν η στιγμή που περίμενε να αντικρίσει εκείνα τα θλιμμένα αστραφτερά μάτια, που τόσο είχε αγαπήσει και λαχταρούσε να την κυριέψουν, όταν ξαφνικά φύσηξε αγριεμένος ο άνεμος. Ο ουρανός γέμισε με σύννεφα. Έβρεξε μαύρα ροδοπέταλα. 

Λύγισε από φόβο. Αγκάλιασε με απόγνωση τα κάγκελα και αφέθηκε στη βίαιη αγκαλιά του καιρού. 
 
Μεμιάς το μαύρο σκοτάδι διέλυσε μια γυναικεία φιγούρα, η οποία αιωρούνταν προς το μέρος της. Ήταν η καλή μάγισσα. Την πλησίασε και χωρίς να της μιλήσει της έδωσε ένα δροσερό τριαντάφυλλο με μεθυστικό άρωμα. Η πριγκίπισσα το μύρισε με πάθος και η Τζίντζερ ξύπνησε.. 
 
Έτρεξε έντρομη προς τα τριαντάφυλλά της. Το θέαμα που αντίκρισε τη σώριασε στο άψυχο έδαφος. Έπεσε πάνω στα αγκάθια και αυτά κατατρύπησαν το τρυφερό κορμί της. Έγιναν κάγκελα και την εγκλώβισαν. Το αίμα, που έρρεε σα χείμαρρος από τις πληγές, έγινε ένα κατακόκκινο φόρεμα. Η κακιά μάγισσα στο σημείο εκείνο ύψωσε ένα σκοτεινό πανύψηλο κάστρο.
 
Το αίμα όμως πρόλαβε και κύλησε, το πήρε η πηγή και το έστειλε εκεί που η θαλάσσια νύμφη προσπαθεί αέναα να ενωθεί με τον αιθέριο εραστή της. Ένα τρομακτικό ουρλιαχτό αντήχησε απ' άκρη σ' άκρη..
(συνεχίζεται)

image.jpeg

Τροποποιήθηκε από ginashou
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.