Jump to content

Εμπειρία από κλινικές


MikroKouneli

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω, φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος, ποια είναι η γενική εικόνα από την κλινική άσκησή σας. Πώς οργανώνεται γενικά? Μείνατε ικανοποιημένοι? Από ποιό έτος ξεκινήσατε? Υπήρχε τριβή με την καθ' ημέρα κλινική πράξη και τον ασθενή? Εφημερίες?

Ρωτάω γιατί συγγενικό μου πρόσωπο που βρίσκεται τώρα 1ο έτος έχει ψιλοαπογοητευτεί με την μέχρι τώρα πορεία, οπότε ζητώ γνώμες!

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στα 2 πρώτα έτη η επαφή με την κλινική πράξη είναι ελάχιστη, όπως είναι και αναμενόμενο άλλωστε. Στο τρίτο έτος ενθαρύνεται η κλινικη εμπειρία με το μάθημα της επείγουσας ιατρικής και με την Παθολογία Α. Το 5ο και 6ο έτος είναι αμιγώς κλινικά και η εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει κανείς πολλές! Φυσικά αν θέλει κανείς μπορεί να ξεκινήσει με τη δική του θέληση νωρίτερα την επαφή με την κλινική πράξη. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ήμουν στην Κρήτη, πάντως σε όλες τις ιατρικές σχολές τα προκλινικά έτη δε φαίνονται τόσο ενδιαφέροντα στους περισσότερους φοιτητές. Θα πρέπει να περιμένει τις κλινικές για να δει αν του/της αρέσει.

Αυτό που μπορεί να κάνει μέχρι τότε είναι να δηλώσει μαθήματα επιλογής πιο κοντά στο κλινικό κομμάτι της ιατρικής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν και δεν ξέρω πόσο ωφέλιμο θα του είναι μπορεί να πάει και σε εφημερίες και να πει οτι ειναι φοιτητής ιατρικής και θέλει να βοηθήσει. Δεδομένου οτι είναι στο 1ο έτος και επομένως λογικά δεν έχει κάποια ουσιαστική επαφή με την ιατρική ως τώρα δεν θα μάθει και πολλά αλλά μπορεί:

1) να δει πως ειναι η εφημερία απο μέσα

2) να μάθει 2-3 πρακτικά πράγματα αν τον πάρει απο κοντά καμιά νοσοκόμα/ ειδικευόμενος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.