Jump to content

Recommended Posts

Εθελοντικός καθαρισμός της Πανεπιστημιούπολης

Οι Πρυτανικές Αρχές, παράλληλα με τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κεντρικά, αλλά και σε συνεργασία με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους ως προς το ζήτημα της καθαριότητας όλων των χώρων του Πανεπιστημίου, καλούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου για το 2016.

Ενημερώνουμε ότι ήδη το εξειδικευμένο προσωπικό του Βοτανικού Κήπου «Ι. και Α. Διομήδους» έχει προβεί σε αναγκαίες τεχνικές εργασίες περιποίησης του πρασίνου του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης.

Ο εθελοντικός καθαρισμός οργανώνεται για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ.

Τα σημεία συνάντησης θα είναι:

  • Η πύλη επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Εκεί θα βρίσκεται ο Επόπτης της Πανεπιστημιούπολης, καθηγητής κ. Σ. Νοτάρης. Στο σημείο αυτό θα συγκεντρωθούν εθελοντές από τις Υπηρεσίες και τις Σχολές του κέντρου της Αθήνας.
  • Η πύλη Ζωγράφου. Εκεί θα βρίσκεται ο κ. Γ. Φλούδας (Γραφείο Πρύτανη). Στο σημείο αυτό θα συγκεντρωθούν εθελοντές από τις εξής Σχολές: Φιλοσοφική, Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας.
  • Η πύλη Καισαριανής. Εκεί θα βρίσκεται ο Διευθυντής της ΤΥΠΑ κ. Ι. Μπαρμπαρέσος. Στο σημείο αυτό θα συγκεντρωθούν εθελοντές από τον ΕΛΚΕ και την ΤΥΠΑ, καθώς και τις εξής Σχολές: Θεολογική και ΕΦΑΑ.


Το περιβάλλον είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία του οφείλει να είναι και αντικείμενο προσωπικής δραστηριοποίησης όλων μας.

 

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του Ε.Κ.Π.Α. για τους Πρόσφυγες

Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγάλης τραγωδίας που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι εξωθούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη μια καλύτερη τύχη. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες. Πολλά μέλη Δ.Ε.Π. μεμονωμένα, Μονάδες, Τμήματα και Σύλλογοι ανέπτυξαν τη δράση τους, έτσι ώστε να προσφέρουν ό,τι ήταν δυνατό στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ε.Κ.Π.Α. συγκρότησε ένα παρατηρητήριο-δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς για τους πρόσφυγες. Έτσι ώστε, κεντρικά και οργανωμένα, η παρέμβαση-προσφορά του Ε.Κ.Π.Α. να είναι πιο συστηματική.

Ήδη έχουν οργανωθεί για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων Ομάδες Έργου (ΟΕ) με τα εξής αντικείμενα:

ΟΕ Συλλογής Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
ΟΕ Ψυχολογικής Παρέμβασης.
ΟΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής.
ΟΕ Καταγραφής και Μαρτυριών Εικόνας και Λόγου.
ΟΕ Ιατροφαρμακευτικής Παρέμβασης.
ΟΕ Υλικοτεχνικής Στήριξης.
ΟΕ Οδοντιατρικής Περίθαλψης.
ΟΕ Πολιτιστικών Δράσεων
ΟΕ Μεταφραστικών Υπηρεσιών.
ΟΕ Διασύνδεσης με την Κυβέρνηση και τους Τοπικούς Φορείς.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανοικτή πρόσκληση για την ενεργοποίηση περισσότερων φοιτητών και φοιτητριών, καθώς και των μελών ΔΕΠ και των διοικητικών στελεχών που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους προαναφερθέντες τομείς.

Σκοπός του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες» είναι να διευκολύνει οργανωμένες δράσεις του Ε.Κ.Π.Α. για τους πρόσφυγες στα σημεία που αυτό είναι εφικτό, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Το Παρατηρητήριο-Δίκτυο του Ε.Κ.Π.Α. για τους πρόσφυγες είναι μια συντονισμένη δράση-πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του Ιδρύματός μας, παράλληλα και σε άμεση σχέση με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.


Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που φτάνουν υπό δραματικές συνθήκες στη χώρα μας, το Πανεπιστήμιό μας έχει κινητοποιηθεί για να τους προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τη συμπαράστασή του. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΕΚΠΑ να συνδράμουν το έργο του "Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες".

Ειδικότερα ζητούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας όσες και όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά στο πεδίο της επικοινωνίας/διερμηνείας και μιλούν τις παρακάτω γλώσσες: Αραβικά, Νταρί, Κουρδικά, Φαρσί, Ουρντού, καθώς και άλλες γλώσσες ή διαλέκτους των χωρών προέλευσης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: press@uoa.gr 


Εκ μέρους του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ - Αφιέρωμα στην Ιατρική Σχολή

Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΙΑ.ΕΚΠΑ), αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο αρχείο φορέα ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στις συλλογές του, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000.000 τεκμήρια, αποτυπώνεται όχι μόνο η ιστορία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου (έτος ίδρυσης: 1837), αλλά και σε μεγάλο βαθμό της χώρας, καθώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτέλεσε έναν από τους πλέον σημαίνοντες παράγοντες της κοινωνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής του ανεξάρτητου κράτους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 πρώτων χρόνων λειτουργίας του, το Ιστορικό Αρχείο διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών, θέλοντας να γνωρίσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τεκμήρια από τον πλούτο των δυο αιώνων ελληνικής ιστορίας που φιλοξενεί στις συλλογές του. Ανάμεσά τους θα υπάρξουν βραδιές αφιερωμένες στις πρώτες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας του (1837-1937), με ομιλίες και έκθεση αρχειακού υλικού, αφιερωμένου σε κάθε σχολή.

Η δεύτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 19.00, Σκουφά 45, είναι αφιερωμένη στην Ιατρική Σχολή: «Η ιστορία της Ιατρικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της». Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθ. κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθ. κ. Ευστράτιος Πατσούρης και εκ μέρους του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής, η Καθ. κα Μαρία Στεφανίδου-Λουτσίδου.

Θα μιλήσουν η κα Χάιδω Μπάρκουλα (ΕΔΙΠ- Υπεύθυνη των Αρχειακών Συλλογών του Ιστορικού Αρχείου Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα: «Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ψηφιακή εποχή» και η Αν. Καθ. κα Έφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου με θέμα: «Η ιστορία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διαδρομή τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας της (1837-1937)».

Θα υπάρχει ακόμη έκθεση με τεκμήρια από την ιστορία της Ιατρικής Σχολής.
Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, ώρα 19.00, στην αίθουσα «Κ. Θ. Δημαράς», Ιστορικό Αρχείο Ε.Κ.Π.Α.

Πληροφορίες: Μ. Τσιωτάκη 210 368 9522, Χ. Μπάκουλα 210 368 9526.

IAEKPAMed2.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση με τίτλο:

«Το Κοινωνικό Έργο του ΕΚΠΑ: 180 χρόνια προσφοράς»

που οργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Χρονικό όριο προσέλευσης: 18:45΄

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • mad cow pinned this topic
  • 3 years later...

Για όποιον ενδιαφέρεται κι ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ ακόμη....πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό!!!! 

#uoa.official
#EkpaVsSARSCov2🏛🆚🦠

📢 Εθελοντική Επιδημιολογική Μελέτη του ΕΚΠΑ ως προς την παρουσία αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 🔬🌡📊

🔹 Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει #ΕπιδημιολογικήΜελέτη 📈 για τον έλεγχο των #μελώντουΠανεπιστημίου μας ως προς την παρουσία #αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στο αίμα τους.
🔹 Ο έλεγχος παρέχεται #δωρεάν στα #μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση για το βαθμό ανάπτυξης αντισωμάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

🎯 Στόχος είναι να ελεγχθούν 5000 άτομα #εργαζόμενοι και #φοιτητές 🔬🧫📉

🔹 Η μελέτη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (αρ. πρωτ. 293/15-05-2020).

🆘 Εάν επιθυμείτε να #συμμετέχετε 📨παρακαλούμε συμπληρώστε, με τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το έντυπο που θα βρείτε εδώ 👇

👉 https://antisomata.cce.uoa.gr/session/register

προκειμένου, μετά τον καθορισμό του δείγματος, να ειδοποιηθείτε για τον τόπο και χρόνο που θα μπορέσετε να δώσετε δείγμα αίματος 🌡

 Η #πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη μελέτη και την υποβολή των στοιχείων σας θα παραμείνει #ανοικτή έως και τη #Δευτέρα #15Ιουνίου 2020, 🕛 24:00

✔️ Τονίζουμε ότι:
🅰️ η συμμετοχή σας είναι #εθελοντική και
🅱️ θα υπάρξει #πλήρηςπροστασία των προσωπικών δεδομένων των δοτών (Γενικός Κανονισμός 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

📍Η ομάδα μελέτης:
Ν. Βούλγαρης (Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ)
Ν. Θωμαΐδης (Καθηγητής, Τμήμα Χημείας)
Ε. Καστρίτης (Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)
Ε. Λιανίδου (Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας)
Α. Μεντής (Διευθυντής, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur)
Π. Μουτσάτσου (Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή)
Δ. Παρασκευής (Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)
Α. Σκορίλας (Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας)
Π. Σφηκάκης (Καθηγητής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής)
Θ. Σφηκόπουλος (Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)
Ε. Τέρπος (Καθηγητής, Ιατρική Σχολή)
Ι. Τρουγκάκος (Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας)
Α. Τσακρής (Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ)
Ο. Τσιτσιλώνη (Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας, Επιστημονική Υπεύθυνη της Μελέτης)

ℹ️ Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξε ήδη από την πρώτη μέρα η πανεπιστημιακή κοινότητα αναφορικά με τη συμμετοχή στη μελέτη αντισωμάτων του νέου κορωνοϊού, επισημαίνονται τα εξής:
✔️ Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένα με προσωπικό ραντεβού καθορισμένο σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός κατά τη διάρκειά της.
✔️ Το Πληροφοριακό Σύστημα αιτήσεων συμμετοχής αποστέλλει αυτόματα ενημερωτικό μήνυμα επιτυχούς υποβολής. Αρκετοί συνάδελφοι μου επισήμαναν το γεγονός ότι αφού έλαβαν το μήνυμα αυτό, από κεκτημένη ταχύτητα πάτησαν στον σύνδεσμο ο οποίος διαγράφει την εγγραφή τους από τη λίστα συμμετεχόντων. Όσοι εκ παραδρομής έπραξαν το ίδιο, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση συμμετοχής, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Θάνος Δημόπουλος
#Πρύτανης ΕΚΠΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Σε λειτουργία η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» για τα Πανεπιστήμια


Τι είναι το edupass.gov.gr;

Είναι το νέο εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είμαι φοιτητής και θέλω να συμμετέχω στη δια ζώσης διδασκαλία του Πανεπιστημίου μου, πώς αξιοποιώ την πλατφόρμα edupass.gov.gr;

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία θα εισέρχονται στο «edupass.gov.gr» και θα ακολουθούν τα δύο βήματα που τους υποδεικνύει η πλατφόρμα: αρχικά θα δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους του ΑΕΙ και κατόπιν θα αιτούνται την καταχώρισή τους στην ηλεκτρονική θυρίδα του ΑΕΙ, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι επιθυμούν τα στοιχεία τους (εμβολιασμού, νόσησης, rapid test, PCR test) να προωθούνται αυτομάτως από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) στο σύστημα edupass.gov.gr.

Πόσο συχνά θα πρέπει να δηλώνω τα στοιχεία μου στην πλατφόρμα;

Η δήλωση όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (για το χρονικό διάστημα που ορίζουν τα πρωτόκολλα) γίνεται άπαξ. Όσοι, σύμφωνα και με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα, απαιτείται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test, το δηλώνουν στην πλατφόρμα σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, για να μπορούν να εισέλθουν στις Σχολές τους, οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους το απαιτούμενο πιστοποιητικό/δήλωση, βάσει των ισχυόντων πρωτοκόλλων.

Τα στοιχεία αποθηκεύονται κάπου; Ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ΗΔΙΚΑ θα εξουσιοδοτείται να προωθεί αυτόματα στο edupass τα στοιχεία των προσώπων (εμβολιασμού, νόσησης, rapid test, PCR test) που επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (για τη συμμετοχή του προσώπου στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου καταχωρίζεται στην ηλεκτρονική θυρίδα της γραμματείας του αντίστοιχου τμήματος ΑΕΙ με μία από τις ακόλουθες ενδείξεις: (α) επιτρεπτή παρουσία, (β) μη επιτρεπτή παρουσία, (γ) άγνωστη κατάσταση - απαιτείται περαιτέρω έλεγχος. Πρόσβαση στα στοιχεία αυτά έχει μόνο η Γραμματεία των ΑΕΙ. Ο χρόνος τήρησης των δεδομένων που προωθούνται στις θυρίδες ορίζεται σε 7 ημέρες για κάθε καταχώριση.

Δείτε και εδώ Ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της σελίδας EDUPASS

Υπενθυμίζω ότι "η συμμετοχή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία" αφορά και τις εξετάσεις, την χρήση της βιβλιοθήκης κ.λπ..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.