Jump to content

Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)


Recommended Posts

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ένας "τόπος" συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με έργα τέχνης και ενθαρρύνονται να δημιουργούν τα δικά τους καλλιτεχνικά έργα.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη του Π.Ο.Φ.Π.Α. με γραπτή αίτηση τους στο Γραφείο του Π.Ο.Φ.Π.Α. που στεγάζεται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15).

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 36 88 205 - 210 36 88 275 - 210 36 88 276

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) λειτουργεί με την εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, της Πανεπιστημιακής Λέσχης, το οποίο και εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του.

Τον Πολιτιστικό Όμιλο φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπεί Διοικούσα Επιτροπή, εκλεγμένη με αρχαιρεσίες από το σύνολο των μελών του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτές όσοι φοιτητές επιθυμούν.

Η Πανεπιστημιακή Λέσχη διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Π.Ο.Φ.Π.Α., τις υποδομές με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την λειτουργία των μελών των τομέων του.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών περιλαμβάνει (4) τέσσερις τομείς:

(uoa.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κινηματογραφικός Τομέας ΠΟΦΠΑ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2015–16 Ά Εξάμηνο

 

Πρώτη Συνάντηση-Παρουσίαση Τομέα Έναρξη Τακτικού Προγράμματος: 30 Οκτωβρίου 21.00 - Ίριδα

 

  •  Δευτέρα  17.00   Μουσική για τον Κινηματογράφο [κύκλος 4 παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο] (επιμέλεια:  Σπύρος Διέλλας)

Εκμάθηση και κατανόηση της λειτουργίας, του ρόλου και της ύπαρξης της μουσικής στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ανάπτυξη της δραματουργικής αίσθησης, καλλιέργειας και αισθητικής αντίληψης για τον σωστό χειρισμό της μουσικής σε μια ταινία. Ανάλυση του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ σκηνοθέτη-συνθέτη.

 

  •  Δευτέρα  19.00   Τεχνικές του Φιλμ (8, 16 & 35mm) (επιμέλεια:  Αντώνης Γλαρός, Αργύρης Θανάσουλας, υποστήριξη:  Διγενής Πορφύρης, Νίκος Τσαναής)

Βασικές τεχνικές γνώσεις για γύρισμα ταινίας σε φιλμ, χρήση κινηματογραφικής κάμερας, δημιουργία πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, εμφάνιση και μοντάζ φιλμ 8 mm και 16 mm.

 

  • Δευτέρα 21:00  New Queer Cinema [Αʹ εξάμηνο] (επιμέλεια:  Κατερίνα Παπαγεωργοπούλου, Άγγελος Παλιουδάκης)

Ο όρος «New Queer Cinema» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ταινίες κριτικού-χειραφετητικού προσανατολισμού και ιδιαίτερης αισθητικής προσέγγισης από δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το κοινωνικό κίνημα της ΛΟΑΤ ταυτότητας και την queer κουλτούρα που άνθισε από τη δεκαετία του 1990 και μετά.

 

 

  • Τρίτη 21:00  Μοντερνισμός στον Κινηματογράφο (επιμέλεια:  Μάνος Κατσούλης, Νίκος Μαύρος)

Προβολή ταινιών που συνέβαλαν στην μορφοποίηση και εξέλιξη της μοντερνιστικής φιλμικής γλώσσας. Πειραματικός κινηματογράφος, άμεσος και ελεύθερος κινηματογράφος, ποιητικά ντοκιμαντέρ, abstract film, cult cinema.

 

  • Τετάρτη 18:00  Τεχνικό Σεμινάριο  (επιμέλεια:  Φώτης Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος)

Εισαγωγή στις κινηματογραφικές τεχνικές και τεχνολογίες, όπως και εξοικείωση των μελών με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε παραγωγές και προβολές του κινηματογραφικού τομέα.

(Οι συναντήσεις θα γίνονται στον 4ο όροφο της Παν.Λέσχης)

 

  • Τετάρτη 20:30  Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής (επιμέλεια:  Αλέξανδρος Σκούρας,  υποστήριξη:  Χάρης Δούκας)

Θεωρητικό σεμινάριο. Αισθητική του κινηματογράφου – Σκηνοθεσία – Σενάριο, μέσω της ανάλυσης ταινιών και αποσπασμάτων.

 

  • Πέμπτη 21:00  Υπαρξισμός στον Κινηματογράφο [Αʹ εξάμηνο] (επιμέλεια:  Γεωργία Λυκίδου, Αγγελος Παλιουδάκης)

Μια εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ της κινηματογραφικής τέχνης και του φιλοσοφικού ρεύματος του υπαρξισμού όσον αφορά την αμοιβαία τους ικανότητα να περιγράφουν την ανθρώπινη συνθήκη σε οριακές καταστάσεις όπως η αποτυχία, η ενοχή, ο πόνος και ο θάνατος.

 

  • Παρασκευή 21:00  Κλασικός Κινηματογράφος (επιμέλεια:  Δημήτρης Ρούτσης, Χρήστος Θεοδωρογιάννης)

Προβολή ταινιών με έμφαση στον κλασικό κινηματογράφο.

 

  • Σάββατο 15:00  Ασκήσεις Σκηνοθεσίας

(επιμέλεια: Βασίλης Μαρτσάκης· συντονισμός γυρισμάτων: Πραξιτέλης Μάστορας, Σταύρος Τριάντος, Κώστας Ευαγγελίδης, Άννα Γράδου, Αλέξανδρος Ορφανόπουλος, Κατερίνα Τσουκαλά)

Μέσα από εφαρμογές ξεφυλλίζουμε τη γραμματική της φιλμικής γλώσσας, εξερευνούμε κάποιες βασικές αρχές της σκηνοθεσίας του κινηματογράφου και κάνουμε πρακτικές δοκιμές (ασκήσεις).

 

  • Σάββατο 19:00  Προβολές Μελών (συλλογική επιμέλεια)

Επιλογή, προβολή και ανάλυση ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από μέλη του κινηματογραφικού τομέα. Πληροφορίες για συμμετοχή στο provmel.kt@gmail.com.

 

  • Κυριακή 20.00  Σινεμά Τρόμου   [Αʹ εξάμηνο]  (επιμέλεια: Αλέξανδρος Καλαϊτζής, Όλγα Λάσκαρη, Γιώργος Παντελής)

Προβολή ταινιών από όλο το φάσμα του σινεμά τρόμου με έμφαση σε ταινίες που αποτελούν χαρακτηριστικούς εκπρόσωπους ρευμάτων, εμπεριέχουν πολυεπίπεδες και αλληγορικές αναγνώσεις ή αναδεικνύουν την πολυμορφία των μέσων με τα οποία μπορεί να γίνει αποτελεσματική απεικόνιση του υπερφυσικού ή μη τρόμου.

 

 

———————————————————————————————————

  • Εργαστήρια εμφάνισης-επεξεργασίας κινηματογραφικού φιλμ

 Εκμάθηση εμφάνισης, προβολές super8, φιλμικά project και θεματικές. Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ωρών στους θαλάμους, επικοινωνήστε στο kinimatografiko.lab@gmail.com. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο κτίριο Κωστής Παλαμάς («Ροζ Κτίριο»).

 

 

www.kinimatografiko.gr 

Στην  ΙΡΙΔΑ (Ακαδημίας και Ιπποκράτους 15)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.