Jump to content

Διακοπή σπουδών ...και μετά;


Geiger

Recommended Posts

Γεια σας! Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο να το ρωτήσω αλλά έχω μια λίγο... ειδική περίπτωση.

Λοιπόν, εγώ μπήκα στο Α έτος το έτος 2009/2010 (δεν υπήρχε το σύστημα Εύδοξος τότε :D) και αφού ολοκλήρωσα το πρώτο έτος διέκοψα για 5 χρόνια τη σχολή και τώρα ξαναμπαίνω στο Β έτος. Όπως είναι λογικό έχω διάφορες απορίες:

1) Έχουν αλλάξει μαθήματα ή συγγράματα από τότε, και σαυτή την περίπτωση τι προβλέπεται

2) Επειδή για προσωπικούς λόγους δεν παρακολούθησα στενά το πρώτο έτος, δεν είμαι σίγουρος ότι παρέλαβα όλα τα συγγράματα, γιαυτό θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει μια λίστα με τα συγγράματα του Α ετους για να δω αν έχω χάσει κάτι. Και σε περίπτωση που έχει γίνει αυτό, τι προβλέπεται τότε; Δηλαδή εαν ένας φοιτητής δεν παραλάβει βιβλίο χάνει το δικαίωμα σε αυτό;

3) Μόλις παω να γραφτώ για πρώτη φορά στο σύστημα Εύδοξος με ρωτάει για πόσα μαθήματα είχα παραλάβει συγγράματα. Πριν απαντήσω μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει τι θα ήταν καλό να απαντήσω.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν μπήκα στο mystudies, είδα ότι υπάρχει μια λίστα συγγραμάτων. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Αν υπάρχει κάποιο νέο σύγγραμα (μερικά έχουν εκδοθεί πχ το 2013), που δεν το έχω ,σε ένα χρωστούμενο μάθημα, τότε δικαιούμαι να το λάβω;
Επίσης τα συγγράματα που είναι στη λίστα παραλαμβάνονται όλα , ή είναι στην επιλογή του φοιτητή;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν μπήκα στο mystudies, είδα ότι υπάρχει μια λίστα συγγραμάτων. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Αν υπάρχει κάποιο νέο σύγγραμα (μερικά έχουν εκδοθεί πχ το 2013), που δεν το έχω ,σε ένα χρωστούμενο μάθημα, τότε δικαιούμαι να το λάβω;

Επίσης τα συγγράματα που είναι στη λίστα παραλαμβάνονται όλα , ή είναι στην επιλογή του φοιτητή;

Δεν δικαιούστε συγγράμματα για μαθήματα που έχετε πάρει βιβλία, άσχετα με το να έχετε περάσει το μάθημα ή όχι.

Υπενθυμίζω ότι αν δεν έχετε επίσημα διακοπή σπουδών για τα χρόνια που δεν παρακολουθούσατε τη σχολή, δικαιούστε δωρεάν συγγράμματα για τα μαθήματα μέχρι και το όγδοο έτος φοίτησης, άσχετα με το αν παρακολουθούσατε ή όχι.

Με βάση το νέο νόμο δεν δικαιούστε συγγράμματα για όσα μαθήματα έχετε δηλώσει ότι έχετε πάρετε. Από την στιγμή που θα γραφτείτε στον Εύδοξο γίνεται καταμέτρηση και των βιβλίων που θα πάρετε.

Για κάθε μάθημα επιλέγετε ένα. Συνήθως η επιλογή είναι εύκολη αν ρίξετε μια ματιά στο eclass των μαθημάτων αφού θα δείτε ότι η ύλη ορίζετε από ένα σύγγραμμα.

Για κάποια μαθήματα του έκτου έτους (Παιδιατρική, Γυναικολογία και λιγότερο Χειρουργική ) και την Καρδιολογία του πέμπτου παίζει ρόλο η κλινική στην οποία θα ασκηθείτε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Έχουν αλλάξει μαθήματα ή συγγράματα από τότε, και σαυτή την περίπτωση τι προβλέπεται

Από όσο γνωρίζω εδώ και 30+ χρόνια δεν έχει αλλάξει κάποιο μάθημα δραστικά μιας και τιμούμε τις παραδόσεις σε αυτή τη σχολή :P

Όσον αφορά τα συγγράμματα και εδώ δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά αλλά και στα μαθήματα στα οποία έχει αλλάξει το -επίσημο- σύγγραμμα συνήθως καλύπτουν και τα παλαιοτέρα (δεδομένου ότι μιλάμε για έτος εισαγωγής 2009/10) αλλά για κάθε μάθημα μπορείς να βρείς πληροφορίες στο elcass που λέει και ο CN αλλά και εδώ στο φόρουμ στα αντίστοιχα θέματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι μια μεγάλη βοήθεια πλάι στη γραμματεία.

Σχετικά με τη διακοπή όλα έγιναν όπως έπρεπε , με επίσημη διακοπή κλπ οπότε δεν υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα.

Ακόμη μια ερώτηση αν μου επιτρέπετε: Θυμάμαι ότι από το 1ο στο 2ο έτος μπαίναμε (κληρωνόμασταν; ) σε κάτι γκρουπ για κάποιο μάθημα (ανατομία ήταν; ). Υπάρχει κάτι τέτοιο; Και αν ναι τι γίνεται στην περίπτωσή μου;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα θα χρειαστείτε μια βεβαίωση από τη κεντρική Γραμματεία της Σχολής, ότι είστε γραμμένος στα μητρώα της Σχολής, άρα λογικά πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί, ενώ αν έχετε κάνει διακοπή σπουδών όπως γράφετε, τότε πρέπει να πάτε να δηλώσετε την επιστροφή σας.

Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε το δεύτερο έτος πρέπει πάτε αν όχι αύριο, το συντομότερο δυνατό από όλες τις έδρες (Ανατομία, Φυσιολογία, Ιστολογία & Βιοχημεία) για να δηλώσετε ότι θέλετε να ασκηθείτε ως υπεράριθμος στα εργαστήρια του έτους.

Αν δεν ασκηθείτε στα εργαστήρια δεν μπορείτε να δώσετε εξετάσεις (ή πιο σωστά να σας περαστεί επιτυχής βαθμός στο mystudies)

Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε και μαθήματα του τρίτου να κάνετε το ίδιο και με τις έδρες του τρίτου ή με όσες από αυτές κρίνετε ότι σας επιτρέπει το πρόγραμμά σας. Αν χρωστάτε μαθήματα από το πρώτο έτος και δεν έχετε κάνει όλα τα εργαστήρια το ίδιο . Εργαστήρια στο πρώτο έτος έχουν τα ακόλουθα μαθήματα : Στατιστική (φροντιστηριακές ασκήσεις), η Βιολογία Ι & ΙΙ, η Φυσική Ι & ΙΙ και η Χημεία Ι & ΙΙ.

Υ.Γ.: Επειδή επιμένετε, από όσο γνωρίζω ο Εύδοξος δεν κάνει ακόμα επιδρομές σε σπίτια για να δει πόσα συγγράμματα έχετε.
Αυτό που ρωτάτε επομένως είναι καθαρά ηθικό. Ο έλεγχος γίνεται και είναι αρκετά αυστηρός αφού αρχίσετε την ηλεκτρονική δήλωση των συγγραμμάτων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω εχω επικοινωνησει με τη γραμματεία και δε μου εγινε καποια αναφορα σχετικά με τα εργαστηρια κλπ. Ειτε κατι ξέρουν που δεν ξερουμε ,( οτι πχ ως β ετης γράφομαι αυτοματα;) είτε ειναι επικίνδυνα ανεύθυνοι και ανοργανωτοι. Κατι μου λεει οτι ειναι το δεύτερο... Τελος παντων ας παρω ενα τηλέφωνο ξανά πριν αρχίζω να εκνευρίζομαι.

Btw,

Υπαρχει καποια προθεσμία εγγραφής στα εργαστήρια, ανατομίες κλπ; απο οσο ξερω δεν εχει ανοιξει στο συστημα η δήλωση στα αντίστοιχα μαθήματα. ..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι δευτεροετείς υπάρχουν στις λίστες, εσείς όμως θα ασκηθείτε ως υπεραριριθμός/ υπεραριθμη.

Ενδεχομένως να είμαι υπερβολικός και να είναι ακόμα σχετικά νωρίς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν πήρα τηλέφωνο και μου είπαν "να μην ακούω τους συμφοιτητές μου", οτι στο Β έτος δεν κληρώνομαστε σε εργαστήρια, αλλά μόνο στις κλινικές και μου είπαν ότι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τις έδρες, και ότι οι εγγραφές θα γίνουν μετά την αρχή του νέου έτους 28 σεπτέμβρη, μάλιστα στο mystudies μέσα οκτώβρη κλπ. Γενικά δεν αντιμετωπιστηκα με καλό τρόπο πρέπει να πω, και πήρα την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Λέτε να περιμένω μέχρι 28 Σεπτέμβρη ή να αρχίσω τα τηλέφωνα σε γραμματείες;
Γενικά οι γραμματείες των εδρών τι ώρες δουλεύουν; Και τι εργαστήρια υπάρχουν στο 3ο εξάμηνο που χρειάζεται να γραφτούμε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φιλε καλημερα , πρεπει να πας εκει, δια τηλεφωνου δεν θα γινει κατι.

πρεπει να πας στη γραμματεια να δηλωσεις οτι ξεκινας παλι και να ψαξουν να βρουν σε ποιο ετος εισαι ή τυπικα να επιβεβαιωθει.

πρεπει να διαπιστωθει οτι εχεις δηλωθει στα εργαστηρια και αν οχι να πας απο καθε εδρα ξεχωριστα να συννενοηθεις.

θελει παρα πολυ τρεξιμο και το τηλεφωνο δεν θα σε βοηθησει σε κατι.

προφανως και πρεπει να ξεκινησεις αμεσα, αν περιμενεις τις εγγραφες του εξαμηνου καληνυχτα, θα εχει περασει το μισο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Aυτό το τηλεφωνο γιατί είναι τόσο διαφορετικό από την παρουσία μου; Με βλέπουν που είμαι όμορφος ; Καταλαβαίνω τι λες, αλλά απλώς ήθελα να καταδείξω το παράλογο της γραφειοκρατίας...
Πάντως στη Γραμματεία γνωρίζουν την υπόθεση μου, ξέρουν σε ποιο έτος είμαι κλπ και επιμένουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ. Αλλά μετά μου κοτσάρουν ότι δεν έχουν επαφη με τις έδρες... Είναι να μη τρελαίνεσαι!;
Εγώ επειδή είμαι από Επαρχία και δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω πριν τις εκλογές, εχω μοναδική επιλογή το τηλέφωνο. Αντε και το mail... Oπότε ας με διαφωτίσει κάποιος αν ξέρει γιαυτά που ρώτησα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Geiger αν ήμουν στη θέση σου θα περνούσα μια μέρα από τη σχολή για να ξεμπερδέψω...

Από κοντά οι περισσότεροι είναι πολύ πιο φιλικοί σε σχέση με το τηλέφωνο και επιπλέον μπορείς να πιέσεις περισσότερο ώστε να διευθετηθεί μια και καλή το θέμα σου. Όσον αφορά email ίσως κάποια από τις γραμματείες να απαντάει αλλά γενικά όχι και επειδή η περίπτωσή σου δεν είναι και τόσο συνηθισμένη πιθανόν είναι να μπερδευτούν περισσότερο με το email :P

Υπόψιν πως τα είχα κάνει πριν αρκετά χρόνια οπότε ίσως να υπάρχουν διαφορές για το τι ισχύει σημερα...

Δεν γίνονται κληρώσεις αλλά χωρίζεστε σε γκρουπ απο τις γραμματείες κάθε έδρας σύμφωνα με τις λίστες που έχουν από την γενική γραμματεία (πιθανόν αυτό να εννοούσαν όταν είπαν ότι δεν έχουν επικοινωνία με τις έδρες). Επειδή εσύ είσαι υπεράριθμος μπορεί να μην σε έχουν σε αυτές τις λίστες παρόλο που επικοινώνησες με την κεντρική γραμματεία και για αυτό καλό ειναι περάσεις απο τις έδρες για να επιβεβαιώσεις ότι σε υπολογίζουν.

Γενικά το βρίσκω σχεδόν απίθανο να μην σε δεχτούν σε εργαστήρια ακόμα και αν πας τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη οπότε ηρέμησε :)

Τα εργαστήρια ξεκινούν συνήθως γύρω στα μέσα Οκτώβρη ΑΛΛΑ όπως είπα και παραπάνω πέρνα απο τις έδρες μια βόλτα έστω και λίγο μετά τις εκλογές.

Εργαστήρια 3ου εξαμηνού:

1) Ανατομιά aka πτώμα (η γραμματεία της έδρας είναι λίγο ανοργάνωτη αλλά δεν θα έχεις θέμα να μπεις ως υπεράριθμος, στη χειρότερη θα χρειαστεί να μιλήσεις και με κανένα καθηγητή)

2) Ιστολογία (αρκετά οργανωμένη η γραμματεία για αυτό καλό ειναι να ενημερώσεις όσο πιο νωρίς μπορείς για να φας λιγότερη γκρίνια :P)

3) Φυσιολογία (από το τηλ. παλιά ήταν λίγο αδύνατη η συνεννόηση)

Όλες οι γραμματείες των εδρών λειτουργούν καθημερινά από όσο ξέρω οπότε βρες μια μέρα που να είναι ανοιχτή και η κεντρική γραμματεία και πέρνα από τη σχολή.

edit: σε κάποιες έδρες βγάζουν ανακοίνωση για ημερομηνίες εγγραφης-παραλαβης της κάρτας εργαστηρίου αλλά όπως είπα και παραπάνω έχουν περάσει χρόνια απο τότε που τα έκανα εγώ οπότε δεν ξέρω τι ισχύει για αυτές...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πολυ σωστα τα οσα εγραψε ο mad cow...

αν εχεις την καλοσυνη ομως πες μας σε τι ετος εισαι τυπικα και τι ετος θα ξεκινησεις τωρα.

εχει σημασια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Guys ευχαριστώ καταρχάς , η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη.
Λοιπόν εγώ έκανα αναβολή στο τέλος του 2ου εξαμήνου και τώρα (μετά από 5 χρόνια) θα μπώ στο 3ο.
Επίσης, χρωστάω βιολογία Ι αν και είχα κάνει το εργαστήριο, και είναι και ένα μάθημα (νομίζω φυσικη ΙΙ;) που δεν είχα συμπληρώσει 3 υπογραφές.

Επίσης θα ήθελα να ξέρω , επειδή εχω ξεχάσει σχεδον τα πάντα από τα εργαστήρια ,αν έχει νόημα και γίνεται πχ να ξανακάνω το εργαστήριο Βιολογία Ι, (και επειδή σχετίζεται το εργαστήριο και με τις εξετάσεις όπως φαντάζομαι).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ωραια.

θα συννενοηθεις αρχικα με τη γραμματεια οτι επεστρεψες.

κανονικα θα πρεπει να σε συμπεριλαβουν στα εργαστηρια του 3ου στις ομαδες, επειδη ομως δεν το νομιζω εξασφαλισε το με γραμματεια.

θα κανεις το εργαστηριο της φυσικης σε συννενοησημε την οικεια εδρα (ιατρικη φυσικη).

το εργαστηριο της βιολογιας 1 δεν εχει νοημα να γινει, θα δωσεις κανονικα εξετασεις.

στα εργαστηρια του 2ου ετους θα πραξεις ομοιως με φυσικη 2, συνεργασια με τις ιδιες τις εδρες οχι την κεντρικη γραμματεια.

θεωρω οτι μπορεις να συνδυασεις φετος εργαστηρια 2ου + εργαστηρια 3ου + εργ, φυσικης 2 , αυτα σε βαρος καποιων θεωρητικων μαθηματων.

συμβουλη: ασε τα τηλεφωνα κ κατεβα αθηνα το συντομοτερο για προσωπικη επαφη με τις εδρες.

αυτααααααα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι ρε παιδιά εννοείται έχω κάνει αρση της αναστολής σπουδών και χω συνενοηθεί με τη Γραμματεία ως προς αυτό.

Οκ ευχαριστώ, θα πάω first thing μόλις ανέβω Αθήνα να τα ξακαθαρίσω.

Επίσης τι παίζει με τις γνώσεις από το εργαστήριο βιολογίας, δε νομίζετε ότι χρειάζονται; Και δε αποτελούν ύλη για την εξέταση;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι ρε παιδιά εννοείται έχω κάνει αρση της αναστολής σπουδών και χω συνενοηθεί με τη Γραμματεία ως προς αυτό.

Οκ ευχαριστώ, θα πάω first thing μόλις ανέβω Αθήνα να τα ξακαθαρίσω.

Επίσης τι παίζει με τις γνώσεις από το εργαστήριο βιολογίας, δε νομίζετε ότι χρειάζονται; Και δε αποτελούν ύλη για την εξέταση;

Πρακτικά δεν νομίζω πως χρειάζεται να τα κανεις μιας και δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο τα περισσότερα εξ' αυτών.

Έχω την εντύπωση (αν και πάλι έχουν περάσει πολλά χρόνια) πως ουσιαστικά το μόνο που χρειαζόταν στις εξετάσεις από τα εργαστήρια ήταν 1-2 φυλλάδια (για το μικροσκόπιο;). Προφανώς ακόμα και αν δεν τα έχεις αν διαβάσεις το βιβλίο θα είσαι απολύτως καλυμμένος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Btw μόλις διαπίστωσα ότι έχω μόνο δύο υπογραφές για τη ΦΥΣΙΚΗ Ι, αλλά παρόλαυτα έχω περάσει το μάθημα και στο mystudies φαίνεται περασμένο. Πρέπει να αναπληρώσω ή να το βουλώσω και να απολαύσω το χάος της ελληνικής γραφειοκρατίας;

Επίσης Βιοχημεία δεν υπάρχει εργαστήριο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tώρα πριν από 6 χρόνια δε θυμάμαι ...πού ήμουν ,όχι αν έκανα τα εργαστήρια της ΦΥΣΙΚΗΣ Ι, αλλά φαντάζομαι εφόσον το μάθημα έχει περαστεί ... case closed. :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μίλησα με τη γραμματεία της Ανατομίας χθες και σήμερα με ξαναπήραν και μου παν ότι είμαι στις λίστες που ήρθαν, άρα όλα οκ!

την κακολόγησα λίγο τη γραφειοκρατία μας, αλλά better safe than sorry που λένε και οι άγγλοι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.