Jump to content

Α' Εργαστήριο Ακτινολογίας, Αρεταίειο (Καθ. κα. Μουλοπούλου)


KonstantinosMD

Recommended Posts

Εδώ θα μπορείτε να βρίσκετε την ύλη, τη "συμπυκνωμένη" ύλη (τα SOS δηλαδή!) και παλιά θέματα για τo μάθημα.

Μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας πληροφορίες ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με το μάθημα κάνοντας "απάντηση".

Μηνύματα άσχετα με το βασικό θέμα θα διαγράφονται αυτόματα. Σκοπός είναι να τηρηθεί μια ενότητα και μια συνέχεια στο topic αυτό.

Πάντως σχόλια σε σχέση με το μάθημα - πχ αν είναι ενδιαφέρον, αν σας αρέσει, αν είναι δύσκολο κλπ είναι βεβαίως ευπρόσδεκτα. Σημασία έχει να μη ξεφεύγει η συζήτηση από το θέμα.

Προσπαθήστε να αναφέρετε:

α. Το έτος που έπεσαν τα θέματα/βγήκαν τα SOS (πχ 2003-2004) και

β. Τους καθηγητές που εξέτασαν (κυρίως το Διευθυντή)

Με αυτόν τον τρόπο τα SOS σας θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη χρησιμότητα και η σελίδα μεγαλύτερη οργάνωση.

Και φυσικά όταν διαβάζετε SOS ή άλλες πλήροφορίες για το μάθημα να ελέγχετε πάντα σε ποια έτη αναφέρονται.

Τέλος να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή (α) δε φέρουμε καμία ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που ακολουθούν και (β) να μη στηρίζεστε σε SOS αφού αυτή είναι μια προδήλως αντιεπιστημονική πρακτική. Η ιατρική προφανώς δε μαθαίνεται από SOS, και οι μελλοντικοί ασθενείς σας περιμένουν από σας να γνωρίζετε περισσότερα από τα θέματα της περιόδου 1999-2000. Φυσικά, είναι καλύτερο να γνωρίζει κανείς καλά έστω τα στοιχειώδη από το να μη γνωρίζει τίποτε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[.... καλύπτεσαι αν διαβάσεις τα κλασσικά συστήματα απο τα βιβλία του Βλάχου, δηλαδή Πεπτικό , πνεύμονες , ουροποιητικό , οστά , καρδιά (Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι). Αν σε εξετάσει ο κ.Καλοβιδούρης -αρκετά πιθανό-να ξέρεις τα εξής: Θα σου δείξει τρεις ακτινογραφίες , πρέπει να του πείς σωστά τις 2. Μιλάμε πάντα για διάγνωση. Οι περισσότερες είναι αρκετά "χτυπητές" , αν είσαι στοιχειωδώς ψύχραιμη και έχεις λίγη εμπειρία απο ακτινογραφίες -πήγαινε να δεις μερικές σε κανένα νοσοκομείο-θα τις βρεις με την πρώτη. Άσε που βάζει συνέχεια τις ίδιες, οπότε αν δεν περάσεις , την επόμενη μπορεί να ρωτηθείς στις ίδιες ακτινογραφίες !!!!!Λίγη τύχη χρειάζεται , μην πέσεις μόνο να μάθεις πολλά θεωρητικά , απ'ο,τι ξέρω δε ρωτάνε ποτε!!!!Δεν είναι δύσκολο να περάσεις , απλά να έχει συνηθίσει λίγο το μάτι σου να βλέπει ακτινογραφίες ....]

απο το μέλος Olive

---------------

[...εξετάστηκα όπως μας έχουν πει : δηλ. ακτινογραφίες διαφορετικών συστημάτων, όπου έπρεπε να πούμε τι είδους ακτινογραφία ήταν , ποια είχε φυσιολογικά και ποιο είναι το παθολογικό και σε ποια πάθηση θα μπορούσε να ανήκει.

Εδώ θέλει να σκεφτείς λίγο πριν αρχίσεις να μιλάς, να μην αγχώνεσαι για να βάλεις σε τάξη τη σκέψη σου .Το μόνο που χρειάζεται είναι να πεις αυτό που βλέπεις ήρεμα , όχι με πολυλογία, αλλά με σαφήνεια και θάρρος ,για να δείξεις ότι το κατανοείς.

Συνοψίζοντας θα μπορούσα να σου πω ότι : σ’αυτήν την έδρα καλό θα είναι να κατεβαίνεις κάθε φορά για εξετάσεις και όχι να περιμένεις πότε εσύ θα φτάσεις σε άριστο επίπεδο διαβάσματος.

δώσε βάση, εκτός από τις γνώσεις ,στον τρόπο που θα μιλήσεις ( λιτά, με μια σειρά, με θάρρος και σαφήνεια)

Βγαίνοντας από την εξέταση σημείωσα ποιες ακτινογραφίες έδειξε στα 4 παιδιά που εξέτασε. Μπορεί να μην τις έχει αλλάξει και να εξετασθείς στις ίδιες:

Οισοφάγος: εκκολπώματα , κιρσοί

Πνεύμονες: όγκος Πανκοστ, παχυπλευρίτιδα, διαφραγμαματοκήλη, φυμάτιο, καρκίνο ,πνευμοθώρακα

ΓΕΣ: έλκος 12δακτύλου (σημείο τριφυλλιού),εκκολπώματα, υδραερικά επίπεδα, καρκίνος παχέος εντέρου (σημείο δαγκωμένου μήλου) , αέρας υποδιαφραγματικά, πολύποδες, καρκίνος στομάχου,ειλεός,συνδρ.δυσαπορρόφησης, διαφραγματοκήλη

Ουροποιητικό: καρκίνος κύστης, συγγ. κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, λίθοι, κοραλλιοειδεις λίθοι, πεταλοειδής νεφρός, νευρογενής κύστη

Προσοχή. πότε είναι ΝΟΚ και πότε απλή κοιλίας

ΚΑΚ: ανοικτός βοτάλειος πόρος, στένωση ισθμού αορτής

Οστά: μεταστάσεις (οστεολυτικές από νεφρό, πνεύμονες, θυρ/δη , οστεοσκληρυντικές από προστάτη, μαστό), μέλας σπόνδυλος (νόσος Παζέ, λέμφωμα, καρκίνος προστάτη, καρκίνος μαστού),κύστη ...]

---------------

[...Μάθε καλά ("διάβασε" εικόνες/ακτινογραφίες) όσα περισσότερα μπορείς για ακτινογραφίες θώρακος ΟΠ και πλάγιες..Από κει και πέρα ασχολήσου με όλα τα άλλα συστήματα όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω. Εμένα με έχει εξετάσει ο ίδιος ο κ. Βλάχος και η λογική του ήταν να γνωρίζουμε σαφώς την ευρύτερα χρησιμοποιούμενη στην κλινική πράξη α/α θώρακος κι απο κει και πέρα πεπτικό, νεφρούς -α, οπωσδήποτε σκιαγραφικά(βάριο/οισοφάγος, στόμαχος )κτλ....]

απο το μέλος άσχετος

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=3536

-----------------

[...εχει σημασια ποιος θα σε εξετασει.-ο κ.Παπαχαραλαμπους ρωτα συνηθως στομαχι,εντερο-λεπτο και παχυ-νεφρα,ουρητηρες και κυστη.οκ. Καλοβιδουρης,εχει 10-15 στανταρ ακτινογραφιες τις οποιες βγαζει παντα.μερικα αγαπημενα του θεματα:σαρκοειδωση πνευμονων,πολυποδες στομαχου και εντερου,ελκος στομαχου,αιμοθωρακας-πνευμοθωρακας,πνευμονικο αποστημα,ογκος πνευμονα,καποιες χαρακτηριστικες πνευμονιες,οισοφαγιτιδα,οισοφαγοκηλη,ΓΟΠ,μεσοθηλιωμα,υπεζοκωτικη συλλογη,παχυπλευτιτιδες...]

απο τομ μέλος GENE

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=4862

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

ο Καλοβιδούρης έδειξε:

α/α θώρακα

-σαρκοείδωση και δδ διόγκωσης πυλών

-ανεύρυσμα αορτικού τόξου

-αχαλασία οισοφάγου

βαριούχο γεύμα

-στόμαχος με πολύποδες

-στόμαχος με εκκόλπωμα

αγαγγλιονικό μεγάκολο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Έπεσα στο Καλοβιδούρη κ μας ρώτησε θεωρητικά:

σαρκώματα, είδη ατελεκτασιών, στάδια φυματίωσης.

και μας έβγαλε τις εξής ακτινογραφίες:

έναν καρκίνο του στομάχου με διαφραγματοκήλη ταυτόχρονα, ακτινογραφία με σαρκοείδωση, ανεύρυσμα αορτής, συγγενες μεγάκολον.

Βασικά εγώ κόπηκα, αλλά δεν θεωρώ ότι ήταν δύσκολες οι εξετάσεις. Τις ακτινογραφίες τις πέτυχα, αλλά στη θεωρία δεν τα πήγα καλά. Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι τόοοοοοοοσο τραγικά τα πράγματα. Με καλό διάβασμα+ καθαρό μυαλό εκείνη την ώρα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να περάσει κάποιος.

Τροποποιήθηκε από angelospower
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Καταρχήν καλά αποτελέσματα σε όλους...

Ο Καλοβιδούρης έδειξε στην ομάδα μου

α/α θώρακα:

πνευμοθώρακα

λέμφωμα

πνευμονία

φυματίωση και στάδια αυτής

Aπό ΓΣ

πολύποδες στομάχου

νόσος crohn

διαφραγματοκήλη

Γενικά ήταν σχετικά ανώδυνη σαν εμπείρια.Περίμενα πολύ χειρότερα...

Συμφωνώ με τον angelospower ότι οι απαιτήσεις που έχουν δεν είναι και τόσο υπερβολικές...Εκτός αν ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι ο πιο normal σε σύγκριση με τους υπόλοιπους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

hi!ευτυχως πηγαν ολα καλα!εξετασε ο Καλοβιδουρης κ ρωταγε πολυ κραχτα πραγματα:

διαφραγματοκηλη

καρκινο πνευμονα

αιτιες σκιασης πνευμονα

ειδη ατελεκτασιας

κιρσους οισοφαγου

καρκινο στομαχου

αποστημα πνευμονα..

παντως ηταν πολυ διαλακτικος κ συζητησιμος..

καλη επιτυχια σε οσους το χρωστανε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πέρασα βλάχο κ είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κ ευτυχισμένος :Pemgoal

λοιπόν έχουμε κ λέμε ΠΤΥΧΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ '05 - ΚΑΛΟΒΙΔΟΥΡΗΣ

-διαφραγματοκήλη κ αχαλασία κ γοπ στην ίδια ακτινογραφία

-εκκόλπωμα στο θόλο του στομάχου

- ca πνεύμονα με διόγκωση αριστερής πύλης

-εκκολπώματα κ πολύποδες παχ.εντέρου

-φλεγμονή σ.σ. (κ σε ακτιν. κ θεωρητικά :antegeia: )

-ατελεκτασία δεξιού άνω λοβού ( κ θεωρητικά επί ατελεκτασίας η οποία φαίνεται ότι από τα αγαπημένα θέματα του - σας συνιστώ να τη διαβάσετε από το φέλσον )

-κιρσοί οισοφάγου

-πνευμ. απόστημα

-τι μπορεί να είναι μία σκίαση

-πνευμοθώρακας ( νομίζω μόνο θεωρητικά )

- σπληνοπυλαιογραφία

αυτά θυμάμαι,εξέτασε 9 άτομα ταυτόχρονα ( ! ) , η εξέταση κράτησε κάτι παραπάνω από 2 ώρες κ έδειξε 3-4 ακτινογραφίες στον καθένα κ πάσες από αναπάντητες.γενικά ήταν πιο υπομονετικός σε σχέση με άλλη φορά που είχα δώσει κ βοηθούσε κάπως.πάντως έχω να πω για το αν θα περάσει κάποιος ή όχι παίζει ρόλο κ πώς θα τα πάνε κ οι υπόλοιποι σε σχέση με σένα.στο τέλος σε κάποιο άτομα που προφανώς τα είχε στο όριο έκανε κ ένα τελευταίο γύρο ερωτήσεων 2ης ευκαιρίας ρωτώντας πιο στάνταρ πράγματα.

γενικά για το μάθημα έχω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έχει αναφέρει κάποιο μέλος ότι ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να πας όποτε νομίζεις ότι θα είσαι πραγματικά έτοιμος γιατί πολύ απλά σε αυτη΄ν την έδρα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!η δική μου συμβουλή-συνταγή:διάβασε καλά αναπνευστικό ,γαστρεντερικό,ουροποιητικό,κάποια πράγματα από οστά κ καρδιά (ιδιαίτερα τις περικαρδίτιδες) που είναι γραμμένα στο φόρουμ,hook sign προστάτη , ινομυώματα μήτρας κ felson.μην πέσεις να μάθεις πολλά θεωρητικά-μόνο τα σημαντικά κ οπωσδήποτε πήγαινε σε κάποιο νοσοκομείο με καλό αρχείο να δεις ακτινογραφίες.εγώ συνολικά ασχολήθηκα 15-20 μέρες.τέλος αν είσαι στο πτυχίο , να ξέρεις ότι έχεις σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εξεταστείς απ'τον ΛΟΥΒΟΥ :D σε μία πτυχιακη! στοιχειώδεις γνώσεις ανατομίας απαραίτητες!τουλάχιστον στον καλοβιδούρη αλλά κ στους άλλους νομίζω ότι αρκετές ακτινογραφίες ανακυκλώνονται!

Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου κ ολόψυχα εύχομαι σε όσους το χρωστάνε καλή τύχη κ καλή επιτυχία! emrockon

Τροποποιήθηκε από tsatsa
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Θέματα από Κουρέα (επαναλαμβάνεται ο τύπος αρκετά):

Απόστημα πνεύμονα (λες και καρκίνο και τέτοια..), διεύρυνση άνω μεσοθωρακίου, υδροπνευμοθώρακας, διασταυρούμενη εκτοπία νεφρού και άλλες συγγενείς ανωμαλίες που γνωρίζεις, ιερολαγονίτιδα, εκκολπώματα και καρκίνος παχέος. Γενικά καλή εξέταση...αλλά αποτελέσματα...χάλια (4/6 κόπηκαν για την ιστορία...)

Για τους άλλους καθηγητές δεν άκουσα κάτι...Αυτά! :P:P

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όσους δίνουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παπαχαραλαμπους 3/10/06

Πνευμοθωρακας,διηθητικο Ca παχεως εντερου, κοραλλιοειδης λιθος, διαφραγματοκηλη, εκκολπωματα, και απο ποιο κουφα μια ασβεστοποιο πλευριτιδα,υπερπλασια προστατη και τερατωμα οωθηκης με δοντια μεσα. Ηθελε μονο τη διαγνωση χωρις μπλα μπλα και επειδη ειχε τα κεφια του μας περασε ολους,με 5.

Υπαρχει καπου αντιστοιχο θεμα ετσι? κανενας μοδ να τα ενωσει?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλοβιδούρης 2/10/06

Έδειξε μόνο βαριούχα γεύματα και α/α θώρακος. Μεταξύ άλλων καρκίνο στομάχου, διαφραγματοκήλη, εκκόλπωμα στομάχου, πνευμονία μέσου λοβού, φυματίωση πνεύμονα, πνευμοθώρακα, διεύρυνση αορτικού τόξου, όγκος Πανκόαστ, καταδυόμενη βρογχοκήλη (ουσιαστκά ήθελε τη δδ της σκίασης στο πρόσθιο μεσοθωράκιο). Από θεωρία ρώτησε στάδια φυματίωσης και σαρκοείδωσης.

Γενικά κόβει, αλλά αν δείξεις σχετικότητα με το θέμα σε βοηθάει. Α, και το πώς θα αποδώσεις στις εξετάσεις είναι σχεδόν ανεξάρτητο του διαβάσματός σου...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

25/10 Πτυχιακή.

Με εξέτασε ο Χατζηιωάννου(τον έμαθα κ αυτόν! :blink: ). Για όσους δε γνωρίζετε κάνει τις αγγειογραφίες. Μας κράτησε σχεδόν 2 ώρες. Δυστυχώς τα κριτήρια του δεν ήταν αντικειμενικά κ παιδιά που θα πέρναγαν κόπηκαν κ το ανάποδο. Πιθανόν κάποιοι πήγαν μιλημένοι και την πληρώσαμε οι υπόλοιποι. :(

Τα θέματα γύρω από τα οποία περιστράφηκε η συζήτηση είναι:

1. σκιαγραφικές ουσίες, τεχνικές σκιαγράφησης, αλλεργία κ σκιαγραφικό (δίνει κορτιζόνη μια μέρα πριν την έγχυση)

2. έδειξε μια αξονική με ανεύρυσμα κοιλιακης αορτής

εικονα "βουρτσας" στο θόλο κρανίου

πνευμοθώρακα

εικονα κελαιδίιτη

κιρσούς οισοφάγου

λέμφωμα σε 2 σπόνδυλους

αγγειογραφία σε ανεύρυσμα κάτωθεν των νεφρικών αρτηριών

Καλά είναι να μη πέσετε σε αυτόν γιατί είναι με τα φεγγάρια του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είμαι από τη σπάνια φυλή εκείνων που πέρασαν Βλάχο με μέτριο διάβασμα με την 1η φορά... ειλικρινά μιλάμε για pure luck - τα σκάγια με πέτυχαν στο μπράτσο μόνο...

Η κλινική είναι για γέλια... Αν βάλεις τα ίδια φίλμ σε 10 ειδικευόμενούς τους, θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις... Είμαι ελεεινά σίγουρος... Αλλά σε εμάς κάνουν τους βαρείς... Κάποια μέρα κάποιος θα τους αλαφρύνει για τα καλά και θα τον θυμούνται...Οι σκατόμυαλοι δεν παλεύονται με την καμμία...

Συνεχίστε να δίνετε και όλο και κάποια στιγμή θα σας κάτσει...

Υ.Γ. Α! Αν είσαι κοπέλα και είσαι διατεθιμένη να πετάξεις τα μεμέ σου, περνάς χαλαρά με την πρώτη... Δεν έχει τύχει μια και δύο... ;)

Υ.Γ2 ( πραγματικό γεγονός όταν άρχιζα το 4ο έτος... ) . Ρωτάω οικογενειακό φίλο και γιατρό του κλάδου :

- Πώς είναι ο τάδε σαν ακτινολόγος;

( απάντηση... )

- ΑΑΑ! Ο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ; Μεγαααάλος μουν@κι@ς...

Είπα όνομα; Όχι....φφφφιου.... :) :) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρέ αν υπήρχε ένας κελέκης, όπου περνάς εύκολα, θα είχα ζητήσει από χθές να φύγω κ να δείς πόσο θα τους έτσουζε...

Πάντως τη μία κοπέλα την είχε "φάει"(επιβεβαιώνει αυτό που λές Doctor7) με το μάτι όλη την ώρα κ η άλλη που δεν έβγαλε μιλιά πρέπει να πήγε "μιλημένη". Και οι δύο περάσανε. Σίγουρα ήταν κ μουν@κιας(και μ@λ@κ@ς).

Υ.Γ.: Έρχεται η νέα γενιά Βλάχων στην ακτινολογία. Λέγεται ότι ο γιός του θα πάρει την έδρα το καλοκαίρι. Περαστικά μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Στο Παμμακαριστος αξιζει να πατε, δεν το συζηταμε.

Εγω εδωσα το Σεπτεμβρη και μια μερα πριν πηγα εκει και εκατσα ενα 6ωρο και συνηθισε το ματι μου να βλεπει ακτινογραφιες.

Καλυτερα να πατε μια μερα που θα εχει εφημερια το νοσοκομειο [παρτε ενα τηλ+ρωτηστε], γιατι τοτε το γραφειο γιατρων του ακτινολογικου [εκει θα πατε] μενει ανοιχτο μεχρι το βραδυ, αλλιως κλεινει το μεσημερι [στις 2?can't remember..].

Γενικα οι ανθρωποι εκει ειναι εξυπηρετικοι αν και σιγουρα παιζει ρολο το ποιος θα τυχει να ειναι οταν θα πατε.

Απλα πηγαινετε στο ακτινολογικο και λετε "ειμαι φοιτητης και θα θελα να δω λιγο το αρχειο" [dont forget to say please]. Νομιζω συνηθως δε θελουν να υπαρχουν πανω απο 2-3 φοιτητες [λογικο]. Ομως εχει γινει αρκετα γνωστο μεταξυ των φοιτητων το συγκεκριμενο νοσοκομειο, με αποτελεσμα να μπορει να τυχει να εχουν ηδη παει φοιτητες και να μην χωρατε.

Παντως το αρχειο τους ειναι πολυ καλο. Οι ακτινογραφιες ειναι αριθμημενες και ειναι κατα συστημα. Υπαρχουν 100-200[νομιζω] ανα συστημα. Δε χρειαζεται να τις δειτε και ολες. Δειτε μερικες δεκαδες να παρετε μια ιδεα. Φροντιστε ομως να τις ξαναβαλετε στη σωστη θεση και με τη σωστη σειρα! [Κοινως μην τα κανετε μπαχαλο!] Η διαγνωση αναγραφεται στο βιβλιο του αρχειου [οποτε μπορειτε να λετε τι νομιζετε οτι ειναι και μετα να επαληθευετε τη διαγνωση]. Βεβαια μεταξυ των ακτινογραφιων σιγουρα θα βρειτε και καποιες "αχρηστες" με πραγματα που αποκλειεται να "παιξουν" στις εξετασεις, οπως και θα δειτε λιγα η' καθολου απο πραγματα που ειναι πολυ πιθανον να "παιξουν" [πχ νομιζω εχει ελαχιστες TBC].

Και να θυμαστε στο βλαχο παιζουν μεγαλο ρολο τα:

-σε ποιον θα πεσεις [πανως γενικα σε ολους καλο ειναι να μην δειχνετε φοβισμενοι και να μην λετε παρα πολλα, στους περισσοτερους μια χαζομαρα ειναι αρκετη να σας κοψουν]

-με ποιους θα εξεταστεις [αν εισαι με 4 καλα διαβασμενους, δυσκολα θα περασεις, ενω αν εισαι με 4 αδιαβαστους, μπορεις να περασεις σχετικα ευκολα]

-η τυχη [το συστημα που -αν σου πιασει- δε χανει ποτε]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

Σήμερα ο Παπαχαραλάμπους έβγαλε τις εξης ακτινογραφίες:

Υπεζωκοτική πλάκα

κοραλλιοειδή λίθο

διάταση Π-Κ συστημάτων&ουρητήρων από όγκο στη κοιλιά που πίεζε του ουρητήρες

στένωση σιγμοειδούς από διηθητικό καρκίνο&πολλαπλά εκκολπώματα στο κατιόν κόλον

Υπετροφική γαστριτιδα&διαγραγματοκήλη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

εξεταστικα πριν 2 ημερες (5/9/07) απο τον καλοβιδουρη και εχω να πω οτι ο ανθρωπος ειναι αρκετα υπομονετικος αρκει να μην πεταξεις καμια "χοντρη" χαζομαρα και κυριως σε θεματα που θεωρουνται ηδη διδαγμενα οπως βασικες γνωσεις ανατομιας....γενικα βοηθαει...δεν ρωτησε πολλα θεωριτικα και ηθελε κυριως την διαγνωση..στην ομαδα μου εδειξε τα εξης.

διαφραγματοκηλες και ρωτησε θεωριτικα τι ειδη υπαρχουν

εκκολπωματα παχεως εντερου

κιρσοι οισοφαγου

σπληνοπυλαιογραφια(ηθελε να του πεις τι εξεταση ειναι)

μια διαταση μεσοθωρακιου και θεωριτικα τι θα μπορουσε να ειναι αναλογα με την εντοπιση

ca ορθου

πνευμοθωρακα υπο ταση

cα θολου στομαχου

:rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα ο Καλοβιδούρης έβαλε τα εξής:

- μια πυελογραφία με τεράτωμα ωοθήκης + Ca νεφρού (?) , τι σύνδρομο είναι (κάποιο συχνό στη Μεσόγειο, ποιό όμως? )

- μια διαφραγματοκήλη ολισθαίνουσα

- ένα απόστημα πνεύμονα - που φαινόταν μόνο ένα υδραερικό επίπεδο ( δεν φαινόνταν τα όριά του)

- έναν ειλεό, και πως φαίνεται η διαφορά σε παραλυτικό από δυναμικό ειλεό

- μία ακτινογραφία θώρακος, με ανεβασμένες τις πύλες προς τα πάνω (αυτό ήθελε να του πεις) λόγω πυκνώσεων στα άνω πνευμονικά πεδία.

- μία πυελογραφία με διάταση του δ.ουρητήρα και π-κ συστημάτων, κ ομαλές σκιάσεις στην ουροδόχο κύστη. Είπε ότι ήταν διόγκωση προστάτη...

Γενικά έβαλε δύσκολες, στριφνές ακτινογραφίες θα έλεγα. Για την ιστορία, εξέτασε και ο Βλάχος και έκοψε τους 7 από τους 8!

Επίσης, σήμερα πέρασαν μόνο άνδρες (νομίζω 5) , καμία γυναίκα (περίπου 12)! (σύμπτωση?)

Τροποποιήθηκε από Foreas
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χατζηιωαννου 12/9/07

διαφορές κλασικης με αξονικη και μαγνητικη αγγειογραφια

κλαδους αορτης

πνευμοθωρακας

πολλαπλουν μυελωμα

φυματιωση ΣΣ

αμαρτωμα πνευμονα CT

χοληδοχος κυστη σαν πορσελανη

ασβεστοποιηση σπερματοδοχου πορου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Έπεσα στον Χατζηιωάννου ο οποίος έβαλε τα εξής:

Αποτιτανωση από ινομυωμα μήτρας

Ενα βαριούχο γευμα στο οποίο το παθολογικό ευρημα ήταν η αποτιτανωμένη χοληδόχος κύστη

Νόσο Πατζετ οστών σε α/α πυέλου

Αξονική με εχινόκοκκο κύστη ήπατος

Καρκινο σιγμοειδούς

Κιρσούς οισοφάγου

Πνευμοθώρακα

Διαφραγματοκήλη σε προφιλ α/α θώρακος

Μια άλλη προφιλ θωρακος που ειχε μια σκιαση κ ήθελε να πεις που ειναι (σε ποιο λοβό) κ ΔΔ, νομιζω είχε κ πλευριτική συλλογη.

Ενα κρανίο με οστεολύσεις (μαλλον ΠΜ ήταν δεν ειμαι σιγουρη)

Ρώτησε πολλά θεωρητικά, πως γινεται το βαριουχο γευμα, ο υποκλυσμός, η αγγειογραφία, τι σκκιαγραφικά χρησιμοποιουμε, για τις παθήσεις πολύ αδρά.

Γενικά πέρασαν κι άλλες ακτινογραφίες αλλά δεν τις ειδα όλες γιατι αυτός που εξεταζόταν ήταν όρθιος και τις "εκρυβε"

Είχε κάτι κουτια με ακτινογραφιες και τρεμαμε τι θα βγάλει από μέσα!! Ήταν πολύ καλος όμως, δεν σε ειρωνευόταν, ό,τι βλακεια και να του έλεγες και στο τελος μας έλεγε και τη διάγνωση (όχι σε όλες) το κακό ήταν οτι η εξεταση ήταν λίγο μπαχαλο, χτυπουσαν τηλέφψνα, εφευγε, ξαναερχοταν, ξεχναγε ποιον ειχε ρωτησει κ ξαναρωτουσε, περασαμε 2 στους 4

Αυτό που έχει ακουστει οτι πρεπει να βρεις όλες τις διαγνώσεις δεν ισχύει!! αρκει να περιγραψεις σωστα τι βλέπεις και να κανεις μια διαφοροδιαγνωση

το κακό με τον συγκεκριμένο εξεταστη είναι οτι δεν ισχύουν τα σοσ!

Νομιζω πάντως οτι αν του πεις τη θεωρια κ καταλαβει οτι εχεις διαβασει και δεν πανικοβληθεις εντελως και περιγραψεις καλα τις ακτινογραφιες και δεν πεις καμια τρελη κοτσανα σε περναει.

Γενικά δεν ξέρω πως ήταν παλια η εδρα και αν εχει αλλάξει αλλά εγω ειχα τρομοκρατηθει από αυτά που άκουγα, και κάτι βασικο... ειχα διαβασει καπου "να πας εστω και αδιαβαστος γιατι μπορει να σου κατσει" αυτο ειναι μεγαλη βλακεια!! με ενα μετριο διαβασμα και με την προυποθεση οτι εχεις καταλαβει πεντε βασικα πραγματα πας με σοβαροτατες πιθανοτητες να περασεις, κ ενταξει, ατυχιες παντου υπάρχουν.

Αυτα ... και στα δικά σας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Είχα εξεταστεί πριν κανά μήνα απο τον καλοβιδούρη στην πτυχιακή και πράγματι ρώτησε αυτά που έχουν γράψει και τα άλλα παιδιά.Η μόνη ακτινογραφία που δεν υπήρχε ως σοσ εδώ ήταν μια ακτινογραφία κρανίου με υδροκέφαλο.Κατα τ'άλλα έδειξε κιρσους οισοφαγου,νοσο κρον.πνευμοθωρακας.κοιλοτητα στον πνευμονα και διαφορικη διαγνωση,διαφραγματοκήλη,διπλασιασμος ουρητήρα,διογκωση μεσοθωρακίου και δ/δ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΠΤΥΧΙΑΚΗ 9/1/08

Κουρέας

-α/α γόνατος με οστεοχόνδρωμα

-α/α κοιλίας με αέρα υποδιαφραγματικά

-ενδοφλέβια πυελογραφία με ανεύρυσμα αορτής με αποτιτάνωση

-ενδοφλέβια πυελογραφία με διάχυση σκιαγραφικού λόγω τραύματος στον ουρητήρα

-βρογχογενής καρκίνος πνεύμονα

Παπαχαραλάμπους

-διάταση Π-Κ συστήματος από όγκο στην ωοθήκη

-πνευμοθώρακας

-σκίρρος καρκίνος και εκκολπώματα παχέως εντέρου

-μετεγχειρητικός ειλεός

-μετεγχειρητική α/α θώρακα: καθετήρας από την υποκλείδιο, συλλογή υγρού στην αριστερή Π-Δ γωνία->ατελεκτασία, υποδιαφραγματική συλλογή αέρα

-κυστεογραφία σε άνδρα μεγάλης ηλικίας: υπερτροφία προστάτη, θηλώματα ουροδόχου κύστης και πάχυνση του τοιχώματός της λόγω της διάτασης

-διαφραγματοκήλη

Βλάχος

-εξωμυελική αιμοποίηση

-αξονική που πιάνει ενδοθωρακικά και ενδοκοιλιακά όργανα, μάλλον διαφραγματοκήλη

-στένωση ισθμού αορτής

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 05/02/08

Κος Παπαχαραλαμπους:

γνωστες οι ακτινογραφιες που εδειξε...

παραθετω μια που μου εβαλε: ακτ/φια θωρακος με καθετηρα απο υποκλειδιο κ κατεληγε στο δεξιο κολπο.

μηνοειδης διαυγαση στο δε ημιδιαφραγμα.

διαγνωση: τρωση βολβου του 12δακτυλου μετα απο χειρ/κη επεμβαση

Κος Βλαχος:

κυστιτιδα απο φυματιωση νεφρου σε iv πυελογραφια κ μαγνητικη

μαγνητικη εγκεφαλου με ογκο που πιεζε το οπτικο χιασμα - λυπαμαι,μα δεν θυμαμαι το ονομα του ογκου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

11/06/08 ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ:ΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ

ακτινοσκιερος λιθος κ πεταλοειδης νεφρος,διαταση Π-Κ συστηματος

ρωτησε ποια ειναι η αποχετευτικη μοιρα των νεφρων

μεταστατικος καρκινος σε οστα του θωρακα σε γυναικα που εχει κανει μαστεκτομη

μονηρης οζος, μικρος πνευμοθωρακας απο διαδερμικη βιοψια του οζου

ανευρυσμα θωρακικης αορτης

αχαλασια οισοφαγου σε βαριουχο γευμα

διαφραγματοκηλη

δεν θυμαμαι τις υπολοιπες... συγνωμη

για την ιστορια περασε μια κοπελα στους 6 εξεταζομενους (ΥΓ:δεν ημουν εγω....)

καλη επιτυχια την επομενη φορα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΤΑΣΕΙΣ 04/07/08

ΕΞΕΤΑΤΑΣΤΗΣ ΚΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:

κοραλλιοειδης λιθος

πνευμοθωρακας υ[ο ταση

υπεζωκοτικη πλακα

εκκολπωματα

περασαμε 5/5 με 5!!!!!!!καλη επιτυχια σε οσους το χρωστανε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΤΑΣΕΙΣ 04/07/08

ΕΞΕΤΑΤΑΣΤΗΣ ΚΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:

κοραλλιοειδης λιθος

πνευμοθωρακας υ[ο ταση

υπεζωκοτικη πλακα

εκκολπωματα

περασαμε 5/5 με 5!!!!!!!καλη επιτυχια σε οσους το χρωστανε

ξεχασα κ αλλη μια (ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι...)

γυναικολογικος καρκινος σε ενδοφλεβια πυελογραφια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.