Jump to content

Διεκδίκηση παροχής βιβλίων σε φοιτητές από ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι πρωτοετής στην Ιατρική της Κρήτης.

Έκανα το «έγκλημα» να θέλω να σπουδάσω Ιατρική έχοντας ήδη αποφοιτήσει από μια πολυτεχνική σχόλη και τώρα «τιμωρούμαι» για αυτό αφού με το νόμο 4009/2011 δεν δικαιούμαι σύγγραμματα.

Ξεκινάω αυτή τη συζήτηση επειδή θεωρώ ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα με πρακτικές αλλά και ηθικές προεκτάσεις.

Ειδικά για σχολές όπως η Ιατρική τα συγγράμματα είναι πανάκριβα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των εκπαιδευτικών εφοδίων.

Πιστεύω ότι πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία και διάκριση σε βάρος μας και πρέπει αν μη τι άλλο να δούμε ποίοι και πόσοι είμαστε αρχικά μέσα από την Ιατρική και στη συνέχεια ίσως και με άλλα τμήματα.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω περισσότερο. Ο πρώτος στόχος αυτής της συζήτησης είναι να «γνωριστούμε» και να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο που μπορούμε να αμυνθούμε.

Στη συνέχεια θα δούμε τα υπόλοιπα.

Παρακαλώ θερμά για την ανταπόκριση σας αν εμπίπτετε στην κατηγορία φοιτητών που έχουν ήδη ένα πτυχίο ή για την συμπαράστασή σας μέσω της διάδοσης του μηνύματος.

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων

Φιλικά

Peter

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα! ανήκω και εγω σε αυτή την κατηγορία εχω πτυχίο νοσηλευτικής και τωρα είμαι 4ετής στην Αθηνα. Την περασμένη Δευτέρα άνοιξα τον Εύδοξο και ανακάλυψα οτι δεν μπορώ πλέον να δηλώσω ούτε ενα σύγγραμα! Όπως καταλαβαίνεις έπαθα σοκ! Το συζήτησα και με τα άλλα παιδιά κατατακτήριους απο τει και ψάχνουμε και εμείς τρόπους να δούμε τι μπορεί να γίνει συλλογικά, βέβαια απο το επόμενο εξάμηνο απο όσο γνωρίζω όλοι πλέον οι φοιτητές θα αγοράζουν τα βιβλία και οχι μόνο εμείς. Όμως το θεωρούμε άδικο να μας διαχωρίζουν απο τους υπόλοιπους φοιτητές το οτι είμαστε κατατακτήριοι αυτό δεν μας κάνει να διαφέρουμε σε κάτι απο τους υπόλοιπους φοιτητές. Πρέπει να οργανωθούμε συλλογικά πλέον, ήδη μια συμφοιτήτρια μου και κατατακτήρια θα μας πει αύριο για την Πάτρα διότι απο οτι φαίνεται έχουν κάνει κάποιες κινήσεις! Οπότε προτείνω να είμαστε σε επικοινωνία και να μιλήσουμε εκ νέου μέσα στην βδομάδα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

leia0000 εισαι η πρωτη που απαντα κια χαιρομαι γιατι ειχα αρχισει να απελπιζομαι

δεν ξερω να χρησιμοποιω το forum και φοβηθηκα οτι ειχα κανει λαθος

πρπει οπωσδηποτε να δικτυωθουμε και να οργανωθουμε σε πρωτη φαση και θα δουμε ακριβως τι και απο που θα το ζητησουμε

το σιγουρο ειναι οτι δεν ειμαστε αορατοι

δεν ειμαστε ελαχιστοι να και μειονοτητα

και εν πασει περιπτωσει εχουμε θυσιασει τουλαχιστον οσα και οι υπολοιποι συμφοιτητες μας

Αυτο γοα το επομενο εξαμηνο, που το διαβασες;

δεν το ξερω καθολου

Ακομα και ετσι ομως δεν πρπει να μασ διακρινουν

ισωσ οι τιμες αγορασ να ειναι διαφορετικες

Τελοσπαντων ειναι πολυ νωρισ για να πουμε κατι

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετά από αρκετή ώρα, βρήκα σε ποιο topic να απαντήσω!

Ξεκινάω με μία δευτερευούσης σημασίας απορία! Αναφέρεις ότι «μόνο όσοι προέρχονταν από κατατακτήριες δεν δικαιούνταν βιβλία. Τώρα το επέκτειναν γενικά σε όσους έχουν ήδη ένα πτυχίο». Επειδή δεν τον αντιλήφθηκα, ίσως μπορείς να μου εξηγήσεις τον διαχωρισμό;

Γενικά, όπως πιστεύω και κάθε φοιτητής οποιασδήποτε σχολής, θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι φοιτητές μια σχολής, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους σε αυτή, δικαιούνται τα βασικά συγγράμματα. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οι κατατακτήριοι διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους φοιτητές για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και προφανής λόγος είναι ότι αναφερόμαστε σε άτομα τουλάχιστον άνω των 22 ετών έναντι των δεκαοκτάρηδων πρωτοετών. Δεύτερον, οι φοιτητές αυτοί έχουν ήδη ένα πτυχίο από την σχολή της πρώτης επιλογής τους, για την απόκτηση του οποίου απήλαυσαν προνόμια που εμείς δεν θα έχουμε. Τρίτον, σε θεωρητικό επίπεδο ένας πτυχιούχος θα μπορούσε να προσπαθήσει να βρει μια δουλειά με βάση αυτό το πτυχίο του(ξέρω και παιδιά που το έχουν κάνει και εργάζονται παράλληλα με την φοίτηση τους στην ιατρική), επομένως το να επιχειρήσουν να βγάλουν μια σχολή με τα χρόνια και τις απαιτήσεις τις ιατρικής αποτελεί εν μέρει μια πολυτέλεια. Τέταρτον, και αυτό αφορά την ιατρική Πάτρας γιατί για τις υπόλοιπες δεν μπορώ να γνωρίζω, οι κατατακτήριοι λαμβάνουν κάποια επιείκεια σε θέματα του εργαστηρίου, δηλαδή ναι μεν υποχρεώνονται όπως και όλοι οι φοιτητές να παρακολουθούν αλλά για αυτούς η συμμετοχή σε εργασίες και αναφορές είναι προαιρετική με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν ποτέ και απλώς να προσθέτουμε το όνομά τους στην εργασία.

Πέραν του ότι οι κατατακτήριοι είναι μειοψηφία, θεωρώ ότι διαχωρίζονται από όλους τους υπόλοιπους φοιτητές και για τους παραπάνω λόγους και επειδή και οι ίδιοι διαχωρίζουν την θέση τους από τους άλλους φοιτητές όπως ακριβώς έκανες κι εσύ με το να ανοίξεις αυτό το topic!

Θα μπορούσα να σου απαντήσω ανάλογως… Εμείς που κάναμε το «έγκλημα», απλώς, να εισαχθούμε σε μία σχολή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν θα έπρεπε να είμαστε προτεραιότητα; Εμείς που μπήκαμε με πανελλήνιες και θα αποφοιτήσουμε στα 24 μας και όχι στα 28 τουλάχιστον, δεν είμαστε η πλειοψηφία και το μέλλον αυτού του κράτους; Γιατί να «αδικούμαστε» σε σχέση με συναδέλφους που αποφοίτησαν παλιότερα από τις ίδιες σχολές; Γιατί να αγοράζουμε στηθοσκόπια όταν μέχρι τώρα χορηγούνταν δωρεάν;

Έτσι ο καθένας κοιτάζει το δικό του πρόβλημα και λογικό είναι, αλλά ας κοιτάξουμε λίγο πιο συνολικά την πραγματικότητα. Όταν όλοι οι φοιτητές αναγκάζονται να αγοράζουν συγγράμματα, όταν ήδη από το προηγούμενο εξάμηνο λαμβάνονται σαφώς λιγότερα συγγράμματα από προηγούμενες χρονιές, όταν υπάρχουν υπόνοιες και απειλές για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια(πέραν των μεταπτυχιακών), ας μην μένει ο καθένας στον μικρόκοσμό του! Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος!

Κοινότητα φοιτητών που δεν δικαιούνται συγγράμματα; Όλοι μέλη αυτής της κοινότητας είμαστε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα

Ο διαχωρισμός που αναφέρω ειναι κάτι που εμαθα απο παλιοτερεσ συζητησεις μου με ανθρωπους που ειχαν εισαχθει με κατατακτηριες στην Αθήνα.

Οπως ανεφερες και εσυ, διαφωνω με το διαχωρισμο και συμφωνω με αυτο που ειπες για δωρενα βασικα συγγραματα σε ολους.

Επισης πρεπει να σου πω οτι μπηκα με πανελληνιες αλλα το θεωρω αδικια και για οσους μπηκαν με κατατακτηριες (δηλαδη να μην παιρνουν συγγραμματα επειδη εχουν ηδη ενα πτυχιο)

Σε οτι αφορα τα υπολοιπα.

Δεν ξερω γιατι η μεγαλυτερη ηλικια αποτελει πλεονεκτημα για καποιον, νομιζω οτι οσοι μπηκαν στα 18 -19 ειναι "στην εποχη τους"

Οι υπολοιποι οπως εγω αντιμετωπιζουμε λογω τησ ηλικιας μας καποιες υποχρεωσεις που δυσκολευουν την προσπαθεια.

Το 2ον δεν ξερω ακριβως σε ποια προνομια αναφερεσαι αλλα και παλι δεν πιστευω οτι σχετιζονται με τον αποκλεισμο τους απο τα δωρεαν συγγραμματα

3ον Εργαζομαι και πιστεψε με δεν ηταν καθολου ευκολο ουτε να περασω αλλα και τωρα ειναι φοβερα δυσκολο να βρω μια αλλη δουλεια στην Κρητη.

Σου λεω απλως οτι παλιοτερα ισως ηταν ευκολοτερο να βρεισ μια δουλεια και να ζησεισ με αυτη σπουδαζοντας, ηξερα και εγω ατομα που το ειχαν κανει αλλα δεν ζουσαν πολυτελως σε διαβεβαιωνω. Συντηρουσαν ολοι τον εαυτο τους χωρισ υποστηριξη απο την οικογενεια τυος η οποια συνηθωσ εμενε στην επαρχια. Τωρα ειναι ακομα δυσκολοτερο οχι να βρεις δουλεια και να σπουδαζεις Ιατρικη πληρωνοντας τα βιβλια αλλα απλως να βρεισ μια δουλεια για να μπορεισ να βγαζεισ το μηνα. Δεν προσπαθω να σου κανω τον εξυπνο. Ειναι πραγματικοτητα που τη ζω καθημερινα απο τους ανεργους φιλους μου.

4ον Δεν θελω να γενικευω, αλλα ειναι αληθεια οτι το "τζαμπα" χτυπαει παντα ασχημα. Ειναι βεβαια θεμα ανθρωπου και συμπεριφορας απεναντι στην ομαδα. Σκεψου ομως να εχει τελειωσει καποιος Φαρμακευτικη ή Βιολογια και να τον υποχρεωνουν σε εργαστηριο βιολογιας ή χημειας 1ου εξ (αν μπεις απο πανελληνιες δεν εχειςτη δυναττητα να ζητησεις απαλλαγη απο κανενα μαθημα).

Δεν ανοιξα το τοπικ για να διαχωρισω τη θεση μου, λυπαμαι που το πηρες έτσι.

Δεν νομιζω να ενδιαφερεται για το θεμα καποιος ο οποιος παιρνει κανονικα τα συγγραμματα του και το θεωρω φυσιολογικο.

Για τους άλλους όμως , "εμάς" δηλαδη ειναι ενα πολυ σημαντικο προβλημα.

Μην παιρνεις δεδομενο οτι μπορουμε να αγορασουμε τα βιβλια πολλοι απο εμας ειναι βεβαιο οτι δεν μπορουμε.

Επισης δεν καταλαβαινω πως η χορηγηση συγγραμματων και στους φοιτητες που εχουν ηδη ενα πτυχιο εμποδιζει την προτεραιότητα των υπολοιπων που μπηκαν με πανελληνιες στα 18 τους.

(Για τα στηθοσκοπια δεν το γνωριζα, τι να σου πω. Αλλα το στηθοσκοπιο ξερεις ειναι κατι που αγοραζεις μια φορα, σε ολες σχεδον τισ σχολες υπαρχουν αντιστοιχα εργαλεια. Τα βιβλια όμως... ειδικα αυτα της Ιατρικης...δεν πιστευω οτι ειναι συγκρισιμα μεγεθη)

Επισης στα πολυ σοβαρα προβληματα που ανεφρες στο τελος δεν μπορω παρα να συμφωνησω.

ωστοσο πιστευω οτι δεν σχετιζονται τα προβληματα αυτα με την προσπαθεια να λυθει εστω το ενα

Δυστυχωσ πολλες φορες δεν γινεται να λυνεις ολα τα προβληματα , αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να κανεις τιποτα μεχρι να βρεισ μια μεθοδο συνολικης αντιμετωπισης

Στο κατω κατω μου φαινεται λογικο, οπως ειπα και πιο πανω, να μην αφορα το συνολο των φοιτητων αλλα μια μειοψηφια

Ευτυχως , δεν ειμαστε ολοι μελη αυτης της κοινοτητας

Συγγνωμη που μακρηγορησα και αν ημουν αποτομος.

Δεν ηθελα να κανω αναλυση αλλα αφου αφιερωσες χρονο να γραψεις κατι θεωρησα σωστο να απαντησω και εγω

(δεν τα καταφερνω και με το πληκτρολογιο )

Σε ευχαριστω παντως που ανταποκριθηκες

καλο βραδυ και καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δύο σημεία ήθελα να θίξω στο προηγούμενο κείμενο(δυστυχώς χάθηκαν πίσω από το μέγεθος του-δικό μου λάθος).

Το ένα είναι ότι εσύ ως πτυχιούχος, αυτήν την στιγμή είσαι κάτι στην κοινωνία(και στην αγορά εργασίας). Αν σου κόψουν τα βιβλία σε δυσκολεύουν να γίνεις το κάτι άλλο που θέλεις να γίνεις. Αλλά ακόμα και χωρίς την σχολή, έχεις ένα πτυχίο-ιδιαίτερα το δικό σου με κάποιο αντίκρισμα. Εμείς αυτήν την στιγμή δεν είμαστε τίποτα-το σερβιτοριλίκι δεν λέει κάτι… Αυτήν την διαφορά προσπάθησα να τονίσω.

Το δεύτερο που ήθελα να κάνω σαφές(και νομίζω δεν το πέτυχα στο ελάχιστο) είναι ότι η μη παροχή δωρεάν συγγραμμάτων είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ήδη έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και από το επόμενο εξάμηνο ακούγεται ότι θα κοπούν τελείως. Επομένως δεν είστε μια μειοψηφία ή μία μικρή κοινότητα, αλλά ένας σύλλογος...

Είναι προφανές, θεωρώ, ότι συμφωνούμε στο βασικό σημείο…Για να μην βγαίνω και περισσότερο off topic, τα υπόλοιπα σε pm…

Σε καμία περίπτωση η πρόθεση μου δεν ήταν να υποτιμήσω την προσπάθεια κανενός.... Εάν το έκανα, ζητάω συγγνώμη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θαρρώ ότι η λογική πίσω από την κίνηση είναι παρόμοια με αυτή της μη πληρωμής μισθού σε όσους κάνουν 2η ειδικότητα.

Αν είναι να περιορισθεί το προνόμιο της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, θα κοπεί πρώτα από όσους έχουν τύχει της ευεργετικής επίδρασης του μέτρου έστω και μία φορά.

Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι δε φτάνει αυτό σαν μέτρο, φαντάζομαι ότι τα δωρεάν συγγράμματα θα περιοριστούν για όλους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

fermina daza νομιζω πως ξεκαθαρισες αρκετα στην κατασταση και αποσαφηνισες την προθεση σου , δεν χρειαζεται συγγνωμ.

(στο πρωτο σου ποστ με τρομοκρατησες ειναι η αληθεια)

Δεν θα διαφωνησω οτι το προβλημα των συγγραματων μπορει να μας αφορα ολους απο καποι σημειο και μετα. Ισως αυτοι που εχουν ηδη πτυχιο να ειμαστε μονο η προβα,

Απλως δεν μου φαινεται περιεργο να μην ευαισθητοποιειται καποιος που παιρνει κανονικα τα βιβλια του - αυτο ηταν το νοημα και του τοπικ.

Μακαρι να υπηρχε τετοιοα ευιασθητοποιηση και δραστηριοποιηση αλλα οπως σου ειπα μου φαινεται φυσικο η καθημερινοτηατ των προβληματων μας να μας "απομονωνει".

Τωρα σε οτι αφορα το πτυχιο, εχεις δικιο οτι ειναι ενα προσον.

Αλλα , αυτη η προταση σου εχει μεγαλο "στορι" πισω της το οποιο εχω βασιμες υποψιες οτι δεν ειναι το καταλληλο μερος να στο διηγηθω

Συμφωνουμε οπως ειπες στο κρισιμο σημειο και θεωρω οτι με τοσ απαντησεος καλυψαμε και τη φαινμενικη αποσταση.

Καλο βραδυ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

ουτε εγω δικαιουμαι... τι λετε να κανουμε παιδια;

Νίκο καλησπέρα

Όπως βλέπεις απο τα post δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη ανταπόκριση για αυτο απαντάω κατευθείαν σε σένα

Να υποθέσω οτι έχεις ήδη ένα πτυχίο και για αυτο δν δικαιουσαι, ε;

Σε ποια σχολή είσαι αν μου επιτρέπεις;

Τωρα σε σχέση με αυτο που ρώτησες..

θα πρότεινα σε πρώτη φάση να το διαδώσουμε

Δηλαδή αν ξέρεις κάποιους που είναι στην ίδια θέση με μας καλό είναι να μας «συστηθούνε», να δούμε πόσοι και που βρισκόμαστε.

Προς το παρόν αυτά.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

Το θέμα αφορά τους φοιτητές που πέρασαν μέσω κατατακτηρίων, όχι μόνο το 2014-15 αλλά και πέρσι και πρόπερσι, δηλαδή από τότε που εφαρμόστηκε ο νόμος 4009/2011 («νόμος Διαμαντοπούλου»).

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος αυτός απαγορεύει στους φοιτητές από κατατακτήριες να πάρουν βιβλία , βάζοντας ουσιαστικά φρένο στο στόχο τους να σπουδάσουν κάτι που επέλεξαν 100% , χωρίς ίχνος τύχης στην επιλογή τους.

Για το λόγο αυτό , γράφοντας και σε όσα φοιτητικά fora μπόρεσα να βρω, πιστεύω πως πρέπει να κινητοποιηθούμε, όλοι οι ενδιαφερόμενοι από όλα τα τμήματα για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να παίρνουμε βιβλία όπως κάθε άλλος φοιτητής. Είναι απαραίτητη η ΑΜΕΣΗ δραστηριοποίησή μας, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε από το νέο αναπληρωτή Παίδείας κύριο Κουράκη, η πρόθεση για αλλαγή του νόμου 4009/2011.

Εκεί ΠΡΕΠΕΙ να θυμίσουμε/βάλουμε κι εμείς το θέμα των βιβλίων.

Προτείνω να απευθυνθούμε προσωπικά ο καθένας με email προς :

τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά στο abaltas@central.ntua.gr

τον αναπληρωτή υπουργό στο kourakis@parliament.gr

(ή σε όποια άλλα emails τους μπορεί κανείς να βρει)

Όπως και στο https://en-gb.facebo.../tasos.kourakis για τον κ. Κουράκη.

Για να υποστηρίξω τα παραπάνω έφτιαξα και ένα κείμενο το οποίο ανέβασα στο

http://www.gopetitio...Ξ¬ΟΡιΟ.html

για συλλογή υπογραφών.

Όποιος θέλει να στείλει ατομικά email μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα το κείμενο αυτό ή μέρος του αν συμφωνεί με όσα γράφονται.

Αυτό που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι πως πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ για να μπει το αίτημά μας στις αλλαγές του νόμου 4009/2011.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρακάτω το κείμενο που έγραψα :

Σύμφωνα με το νόμο 4009/2011 (άρθρο 80 , παράγραφος 10) «Από το ακαδηµαϊκό έτος 2012-2013 δεν χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράµµατα σε φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραµµα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου».

Συνεπώς, οι εισακτέοι μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων φοιτητές σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα και αναγκάζονται να επιβαρύνονται το κόστος αγοράς όλων των βιβλίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους , ένα κόστος που σε πολλά τμήματα είναι τόσο υψηλό που η συνέχιση των σπουδών γίνεται απαγορευτική.

Εμείς, οι επιτυχόντες μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, κάναμε την επιλογή του τμήματος εισαγωγής απολύτως συνειδητά και επιλέξαμε στοχευμένα την εισαγωγή αποκλειστικά σε αυτό, παρά τις δύσχέρείες που πιθανά αντιμετωπίζουμε (εργασία, οικογένεια , οικονομικές δυσκολίες, ανεργία). Άρα, η βούλησή για μάθηση και γρήγορη ολοκλήρωση των σπουδών είναι ισχυρή.

Το βασικό μέσο για αυτά, είναι να έχουμε το αυτονόητο : δωρεάν συγγράμματα.

Δυστυχώς, μέσω του Ν.4009/2011 η Πολιτεία περιέκοψε συλλήβδην το δικαίωμα για δωρεάν συγγραμματα , σαν να επρόκειτο απλά για μια παροχή πολυτελείας και όχι για αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους που θέλει να επενδύσει στο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Με την υπογραφή μας ζητάμε την στήριξη του δικαιώματος των εισακτέων φοιτητών μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, να έχουν δωρεάν συγγράμματα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, όπως ακριβώς έχουν όλοι οι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προς moderator,

Είχα γράψει το ίδιο θέμα και στα υπόλοιπα υποφόρουμ που αφορούν φοιτητές άλλων Ιατρικών Σχολών και Φαρμακευτικής.

Αυτοί οι φοιτητές ενημερώνονται από τα δικά τους φόρουμ.

Γιατί κρατήθηκε MONO το θέμα στο φόρουμ της Ιατρικής Αθηνών και σβήστηκε από τα υπόλοιπα?

Πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι ΔΕΝ πρέπει να ενημερωθούν για την ενέργεια διαβάζοντας τα της δικής τους σχολής?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το τόπικ μεταφέρθηκε σε πιο "γενικό" sub-forum.

Δεν είναι θέμα "μη ενημέρωσης", όπως λέτε, αλλά spamming.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς , είσαι λάθος και υπονομεύεις άθελά σου την ενέργεια χάρην των τύπων .
Αφορά ΞΕΚΑΘΑΡΑ καθημερινό φοιτιτικό θέμα όχι μια γενική ανακοίνωση.
Κοίτα σε παρακαλώ πόσα θέματα που ενδιαφέρουν ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ήταν ανοιγμένα εκεί που το είχα πρωτοβάλει και πόσα στο "Γενική αρθρογραφία"
Επίσης ο φοιτητής ΚΑΘΕ Ιατρικής Σχολής θα μπει να ενημερωθεί στο φόρουμ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ και οχι σε άλλης σχολής.
Σε παρακαλώ, επειδή είναι ζωτικής σημασίας θέμα για τη συνέχεια των σπουδών μας να μην κολλάμε σε τύπους αλλά να δούμε την ουσία και ΚΥΡΙΩΣ αν δε μπορείς να βοηθήσεις ουσιαστικά, τουλάχιστο μην υπονομεύεις (άθελά σου επαναλαμβάνω).
Αυτό φυσικά εαν ενδιαφέρεσαι να παρέχεις ουσιαστική βοήθεια στους χρήστες του φόρουμ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι κανόνες του forum είναι για όλους οι ίδιοι. Δεν ανοίγουμε topic με το ίδιο θέμα, άσχετα με το πόσο σημαντικό θεωρούμε το θέμα αυτό Το topic προς το παρόν θα παραμείνει εδώ, εκτός κι αν οι admin του Greekmeds κρίνουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό subforum για τις κατατακτήριες.

Από εκεί και πέρα για να είμαστε και πρακτικοί, επειδή το Greekmeds δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα από φοιτητές εκτός της Ιατρικής Αθηνών και νέους απόφοιτους Ιατρικής όπως φαίνεται και από τις ημερομήνιες των αναρτήσεων, ισως θα ήταν καλύτερο να δημιουργήσετε παράλληλα μια αντίστοιχη ομάδα στο facebook για το αίτημά σας εκτός από το petition που κάνατε ήδη

Προσωπικά ενημέρωσα ήδη group στο . facebook που αφορά φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών για το αίτημά σας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας μεταφερθεί λοιπόν το θέμα καλύτερα στο φόρουμ της ιατρικής Αθηνών

"Συγγράμματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη σχολή"

γιατί εδώ τέρμα θεού, δεν προκειται να το δει κανείς ενδιαφερόμενος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς , είσαι λάθος και υπονομεύεις άθελά σου την ενέργεια χάρην των τύπων .

αν δεν υπηρχε το φορουμ και οι διαχειριστες δεν θα ειχες καν τη δυνατότητα να αναφερεις αυτο το θεμα εδω....

εχει ξανασυζητηθει το θεμα των βιβλίων για κατατακτηριους και ειχα γραψει παλαιότερα ότι εχω καποιες ενστάσεις στο να πληρώνει το ελληνικό κράτος χρήματα για ακριβα βιβλια καποιου που θελει να παρει 2ο , 3ο , 4ο πτυχίο.

Το ελληνικό κρατος δινει ολες τις παροχες , σιτιση, βιβλια, ακομα και στεγαση για να παρει καποιος το πρωτο του πτυχίο.

Σε καποιες περιπτωσεις (οχι όλες), δινει παροχες για μεταπτυχιακά και διδακτορικά με μορφη υποτροφιων , βραβειων για βιβλια κτλ.

Η επιλογη να κανει κανεις 2ο, 3ο κτλ πτυχιο δεν μπορει να δεσμευει το κράτος για ενισχυση.

Ξερω οτι δεν θα ειναι δημοφιλής η άποψη μου αλλα αυτή ειναι...

Απο κει και περα, επειδη στην ελλάδα δεν αρκει να εχεις δίκαιο αίτημα και πολλα μη δίκαια αιτηματα ικανοποιουνται συλλογικά, ισως αξιζει κανεις να το διεκδικησει.

Η χώρα μας ηταν πάντα και παραμενει πολυ φτωχή για να ικανοποιησει τετοιο αιτημα, και μακαρι να ηταν ολα τα αλλα σοβαρα θεματα τακτοποιημενα ...

εγω θα προτιμουσα να υπαρχει δουλεια για ολους οσους εχουν ενα πτυχιο, με δυνατοτητα τους να επιδοτουν επιπλεον σπουδες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν τροπολογίες προς ψήφιση από το Υπ. Παιδείας.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231403677

Είναι μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ να συμπεριληφθεί και το ζήτημα της επαναχορήγησης βιβλίων στους κατατακτήριους φοιτητές μέσα σε κάποια από αυτές τις τροπολογίες για την τριτιβάθμια εκπαίδευση.

Επειδή η συνοχή μας είναι εκ των πραγμάτων ανύπαρκτη, ας ξανακάνει ο καθένας μας μια προσπάθεια μέσω emails προς υπουργό Μπαλτά και (κυρίως) αναπληρωτή υπουργό Κουράκη (έχω ήδη στείλει 3 mails) ή όπως αλλιώς μπορεί.

Αν δε μπει τώρα σε ψήφιση, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να μπορέσουμε να το ξαναθέσουμε επί τάπητος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/105360/nees-rythmiseis- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ta-panepistimia-me-tropologia

 

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη το Υπουργείο Παιδείας στην βουλή και εντάχθηκε στο νομοσχέιδο για την έρευνα ρυθμίζονται μια σειρά απο θέματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προβλέπεται η χορήγηση δωρεάν εντύπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου, καταργούμενης κάθε αντίθετης σχετικής διάταξης.


 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η πλατφόρμα Eudoxus δεν έχει ενημερωθεί πάντως και δυστυχώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα δήλωσης των συγγραμμάτων. Κρίμα :(  :( 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.