Jump to content

Περί εμβολίων


Sunny

Recommended Posts

Επειδή το αντιεμβολιαστικό κίνημα ( :splaaaats:) έχει επεκταθεί πλέον και στην Ελλάδα -μάλιστα, εξαπλώνεται- ας συγκεντρώνουμε σ' αυτό το τόπικ άρθρα που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των εμβολίων.

(Σχόλια που θα περιλαμβάνουν τα "προκαλούν αυτισμό", "κέρδος φαρμακευτικών" κι άλλα στο ίδιο ύφος, θα διαγράφονται.)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντιεμβολιαστικό κίνημα προκαλεί παρενέργειες

Κάποιοι δεν θα διαβάσουν παρακάτω, αφού «ως πολίτες αυτής της καπιταλιστικής κοινωνίας, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των οποίων χορηγοί αποτελούν μεγάλες εταιρείες». Ετσι ξεκινάει το κείμενο με τίτλο «Αυτισμός: Οι παρενέργειες των εμβολίων αποκαλύπτονται και σοκάρουν...», το οποίο παρουσιάζει «επιστημονικά τεκμηριωμένες» απόψεις σχετικά με τη συνωμοσία των φαρμακευτικών που σκορπάει τον αυτισμό και τον θάνατο, το οποίο έχει αναρτηθεί τελευταία από πολλά σάιτ και μπλογκ (π.χ. Εναλλακτική Δράση), ενώ διαμοιράζεται και μέσω Facebook. Το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» έχει βρει αξιοσημείωτη απήχηση στη χώρα μας, με τις πρώτες παρενέργειες να έχουν ήδη εμφανιστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την περίοδο της γρίπης 2013-2014, οι νεκροί έφτασαν τους 145, σε σύνολο 579 από το 2009, ενώ 330 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σύνολο 927 από το 2009. Οι 255 εκ των 330 αυτών ασθενών (77,3%) είχαν υποκείμενο νόσημα, ωστόσο μόνο οι 20 είχαν εμβολιαστεί!

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (2012), το 1/3 των Ελλήνων γονιών τηρεί επιφυλακτική στάση σε σχέση με τον εμβολιασμό, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 δεν ξεπερνούσε το 20%. Επιπλέον, καταγράφεται κατακόρυφη μείωση του αριθμού των παιδιών που κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου MMR για την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα. Το 2012 εμβολιάστηκε μόνο το 83%, με το αναγκαίο ποσοστό για την εξάλειψη της ιλαράς από τη χώρα να είναι το 95%. Το 2011 καταγράφηκε επιδημία ιλαράς στη χώρα, με 112 κρούσματα της ξεχασμένης νόσου μόνο στη Β. Ελλάδα.

Το MMR είναι το εμβόλιο που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά, λόγω της φημολογούμενης σύνδεσής του με την εμφάνιση αυτισμού. Αυτή είναι και η συχνότερη αγωνία των γονιών που επισκέπτονται το ιατρείο του παιδιάτρου-λοιμωξιολόγου κ. Κωνσταντίνου Καρύδη. «Η εν λόγω μελέτη είχε βασιστεί σε 8 μόνο παιδιά», εξηγεί ο ίδιος στην «Κ». «Μεταγενέστερα, ένα πρώην μέλος της ομάδας αποκάλυψε ότι τα στοιχεία που έδωσαν ήταν ανακριβή και ότι ο επικεφαλής είχε χρηματοδοτηθεί από τρίτους. Το αγγλικό κράτος αφαίρεσε από τον συγγραφέα του άρθρου την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και τον κατηγόρησε για απάτη. Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι ο αυτισμός έχει την ίδια συχνότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών».

Ωστόσο, κάποια γραπτά «επιμένουν». Λόγω της διακίνησης των ιδεών του αντιεμβολιαστικού λόμπι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ποσοστά των εμβολιασμών θα συρρικνωθούν περαιτέρω, με κίνδυνο την επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η παρωτίτιδα και η πολιομυελίτιδα. «Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι τόσο ισχυρό, που πολλοί στις ΗΠΑ δεν εμβολιάστηκαν για ιλαρά και αυτό οδήγησε στην εμφάνιση 11 επιδημιών της ασθένειας τα τελευταία χρόνια», λέει ο κ. Καρύδης. (Οι ΗΠΑ είχαν χαρακτηριστεί «ελεύθερες από ιλαρά» το 2000.) Στη χώρα καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και έξαρση του κοκκύτη. Μόνο στο Λος Αντζελες το 2014 (έως τον Ιούνιο) έφτασαν στα νοσοκομεία 356 παιδιά με ανεξέλεγκτο βήχα από την ασθένεια. Ομως και στην Ευρώπη, όπως επισημαίνει ο κ. Καρύδης, «ένα εκατ. άτομα αρνούνται τη διενέργεια εμβολιασμών, οπότε νοσήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να προληφθούν προκαλούν ασθένεια, αναπηρία ή ακόμη και απώλεια ζωής».

Γιατί όμως ο κόσμος εμφανίζεται τόσο δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια; «Ο μεγάλος αριθμός των εμβολίων που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια κάνει κάποιους να σκέφτονται ότι κάποια είναι περιττά ή κρύβουν εμπορική σκοπιμότητα. Η άγνοια ορισμένων για λοιμώδη νοσήματα τα οποία δεν βίωσαν οι ίδιοι, αλλά σήμερα προλαμβάνονται, τους στρέφει ευκολότατα κατά των εμβολίων, φοβούμενοι ανεπιθύμητες ενέργειές τους. Αλλοι δυσπιστούν από την επιβολή εμβολιασμών από τα κράτη που ενίοτε κάνουν κακούς χειρισμούς. Θυμηθείτε το 2009 στη χώρα μας όπου είχε ζητηθεί στην αρχική φάση της γρίπης Η1Ν1 η ενυπόγραφη αποδοχή της ευθύνης από τον εμβολιαζόμενο! Επιπλέον, ρόλο παίζει και η αστραπιαία διάδοση παραπληροφόρησης ή κακοδιατυπωμένης «είδησης» –το κακό νέο ελκύει πάντα περισσότερο– και η άποψη του γονέα που “μπορεί να βρει τα πάντα στο Διαδίκτυο”. Η αμφισβήτηση των εμβολίων είναι το τίμημα της επιτυχίας τους».

Ελλειψη γνώσης για τον εμβολιασμό

Τη δεκαετία του ’60 υπήρχαν εμβόλια για έξι μόνο νοσήματα: διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, φυματίωση και ευλογιά. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν προστέθηκαν εμβόλια για ακόμα επτά νοσήματα (ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ηπατίτιδα Α και Β, ανεμοβλογιά, γρίπη), για πέντε παθογόνους μικροοργανισμούς, που μπορούν να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα, σηψαιμία κ.ά. και για δύο ιούς (Rota, αίτιο γαστρεντερίτιδας και ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων). «Πράγματι, ο κόσμος έχει μπερδευτεί, γιατί ήταν πολλή η ύλη που έπρεπε να αφομοιώσει. Και όταν αναφερόμαστε στον κόσμο, συμπεριλαμβάνουμε και μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου», επισημαίνει στην «Κ» ο παιδίατρος-λοιμωξιολόγος κ. Κ. Καρύδης.

Οπως λέει, τα τελευταία 25 χρόνια κυκλοφόρησαν τόσο πολλά εμβόλια που πολλοί ιατροί που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους εμβολιασμούς, αλλά και πολλοί φαρμακοποιοί και νοσηλευτές, δεν πρόφτασαν να εμβαθύνουν με επάρκεια, να εκπαιδευθούν. «Δεν γίνεται να έχουν άποψη όλοι οι επαγγελματίες υγείας για όλα τα νεότερα εμβόλια. Ομως είναι γνωστή η συνήθεια πολλών στον τόπο μας να απευθύνονται στους μη ειδικούς. Στην εποχή του Διαδικτύου, δε, η σύγχυση και η παραπληροφόρηση έχουν μεγεθυνθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι πρέπει να ακολουθούν με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο πεδίο της δημόσιας υγείας», καταλήγει.

s26_ygeia-thumb-large.jpg

Πηγή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΣΔΥ
Επικίνδυνο κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών

Σοβαρές ανησυχίες στην κοινότητα των παιδιάτρων προκαλεί η εξάπλωση του «αντιεμβολιαστικού κινήματος», το οποίο εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

assets_LARGE_t_420_54425206_type12713.jp
Το ΜΜR είναι το εμβόλιο που έχει δεχτεί τα περισσότερα «πυρά» και σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΔΥ μόνο το 83% των παιδιών έχει κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου που προστατεύει από την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα

Παρασυρμένοι από αμφίβολης αξιοπιστίας έρευνες και τρομολαγνικές ειδήσεις που διαβάζουν στο Διαδίκτυο, ολοένα και περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους επειδή φοβούνται ότι θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτει κείμενα με τίτλους όπως «Οχι στα εμβόλια. Ογδόντα ιατροί εναντίον των εμβολιασμών» και «Παιδικά εμβόλια: Ποιοι κερδοσκοπούν διοχετεύοντας καρκίνους στα παιδιά μας;», τα οποία επηρεάζουν τους γονείς, που σταματούν να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Την πραγματικότητα αυτή διαπιστώνουν εμπειρικά πλέον και οι ίδιοι οι παιδίατροι όταν καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς για τα εμβόλια.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), στον τομέα του Παιδιού, Τάκης Παναγιωτόπουλος, είναι ξεκάθαρος. «Συμμερίζομαι ότι υπάρχει ανάπτυξη του αντιεμβολιαστικού κινήματος τόσο από προσωπική αίσθηση όσο και από ερευνητικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν την αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που έχουν αμφιβολίες για τους εμβολιασμούς».

assets_LARGE_t_420_54425207_type12128.jp
Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, στον τομέα του Παιδιού, Τάκης Παναγιωτόπουλος

Τα δεδομένα αυτά εντοπίζονται στην έρευνα του 2012 με τίτλο «Εθνική Μελέτη Κατάστασης Εμβολιασμού των Παιδιών», που εκπονήθηκε από την ΕΣΔΥ. Το πρώτο είναι η καταγεγραμμένη αύξηση των γονιών που αμφισβητούν τη χρησιμότητα αλλά και την ασφάλεια των εμβολίων. «Από την έρευνα προέκυψε ότι το ένα τρίτο των γονιών τηρούσαν επιφυλακτική στάση. Αυτό ήταν συνέπεια της μεγάλης συζήτησης για το εμβόλιο της πανδημικής γρίπης του 2009. Το αντίστοιχο ποσοστό που είχαμε καταγράψει στην αντίστοιχη έρευνα του 2006 δεν ξεπερνούσε το 20%.

Επιπλέον, οι μισοί από τους γονείς που ερωτήθηκαν είπαν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση για τα εμβόλια», λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Το άλλο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η κατακόρυφη μείωση του αριθμού των παιδιών που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου MMR για την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα. Μόνο το 83% εμβολιάστηκε, την ώρα που το επιθυμητό ποσοστό κάλυψης φτάνει το 95%.

«Η ανεπαρκής κάλυψη με δύο δόσεις εμβολίου MMR είναι σοβαρό ζήτημα», αναφέρεται στην έκθεση. Το MMR δέχεται εδώ και χρόνια τα πυρά του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» λόγω χαλκευμένων -όπως αποδείχτηκε- ερευνών που το συνέδεσαν με την εμφάνιση αυτισμού. Το θέμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, στην οποία αναζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα πειστεί η κοινή γνώμη ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος.

«Δαιμονοποίηση»

«Φαίνεται ότι το πρόβλημα διογκώνεται. Για τον λόγο αυτό αναζητούμε τους τρόπους με τους οποίους θα το αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς υπάρχει δαιμονοποίηση των εμβολίων. Πρέπει να γίνει σαφές ότι όσοι καταφεύγουν στην ευκολία του αντιεμβολιασμού το κάνουν εκ του ασφαλούς, γιατί προστατεύονται από την ανοσία του γενικού πληθυσμού», τονίζει ο παιδίατρος και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας, Νίκος Μυριοκεφαλιτάκης.

Στέλιος Βογιατζάκης

Πηγή

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Όταν η επανάσταση χωρίς αιτία γίνεται επικίνδυνη μόδα.

Το άρθρο βρίσκεται εδώ, με εικόνες, διαγράμματα και βιβλιογραφία. Δεν το αντιγράφω λόγω μεγέθους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σου έχω υπερπληρες άρθρο γραμμένο πρόσφατα

http://clinicalpharmacist.gr/2014/10/29/anti-vaxxers_revolt/

Γράφαμε ταυτόχρονα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άρθρο από το BMJ:

Secrets of the MMR scare
How the case against the MMR vaccine was fixed

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ιστορία έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ με "μπροστάρισα" τη Jenny McCarthy (ηθοποιός-τηλεεπερσόνα) εδώ και κάτι χρόνια.

Η συγκεκριμένη υποστήριξε πως ο αυτισμός του παιδιού της οφείλεται σε χορήγηση εμβολίου.

Οι Αμερικάνοι, γνωστοί για την άκρατη ηλιθιότητα που τους χαρακτηρίζει καθώς και από το γεγονός πως

οι μόνες γνώσεις που έχουν και ακολουθούν είναι αυτές από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης,

σταμάτησαν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα μα επανεμφανιστούν αρκετές ασθένειες που είχαν

χρόνια να δουν οι ιατροί.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της βλακείας, ο δημοφιλέστερος ιατρός στην Αμερική είναι ο Dr Mehmet Oz, που εμφανίζεται

στην εκπομπή της Oprah και κάθε συμβουλή του ακολουθούν ευλαβικά.

Κι επειδή στις ΗΠΑ γίνονται όλα για τα λεφτά, το παρακάτω απόσπασμα από τη σατυρική εκπομπή του John Oliver για τα συμπληρώματα διατροφής

εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει:

Kudos, Mr Oliver, kudos...

Τροποποιήθηκε από Nomad
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι Αμερικάνοι, γνωστοί για την άκρατη ηλιθιότητα που τους χαρακτηρίζει καθώς και από το γεγονός πως

οι μόνες γνώσεις που έχουν και ακολουθούν είναι αυτές από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης,

σταμάτησαν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα μα επανεμφανιστούν αρκετές ασθένειες που είχαν

χρόνια να δουν οι ιατροί.

Ακριβώς όπως και οι Έλληνες +την ενημέρωση από αμφιβόλου ποιότητας blogs. Τα αποτελέσματα παραπάνω στο thread και αργότερα ανάμεσα μας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Βερολίνο: Νεκρό βρέφος από την επιδημία ιλαράς

Ενα μωρό 18 μηνών είναι το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της επιδημίας ιλαράς που πλήττει από το φθινόπωρο τη Γερμανία και το οποίο πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πόλης.Το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο του μικρού αγοριού την ίδια ημέρα που ένα δημοτικό σχολείο της πόλης έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς είχαν αναφερθεί πολλά κρούσματα της ασθένειας μεταξύ των μαθητών του.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ η άκρως μεταδοτική ασθένεια έχει προσβάλει 570 ανθρώπους στη γερμανική πρωτεύουσα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν το βρέφος είχε εμβολιαστεί.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε έκανε έκκληση σήμερα στους Γερμανούς να εμβολιαστούν, καταγγέλοντας "ορισμένους ανεύθυνους που αντιτίθενται στα εμβόλια και σπέρνουν έναν παράλογο φόβο".

«Αυτός που αρνείται να εμβολιάσει το παιδί του δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο το δικό του παιδί αλλά και τα υπόλοιπα» υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Η εκπρόσωπος του Γκρέχε διευκρίνισε πάντως ότι προς το παρόν δεν συζητείται το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως εγκεφαλίτιδα, που συχνά οδηγούν στον θάνατο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ο ιός έφτασε στο Βερολίνο από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη -δύο χώρες όπου ξέσπασε επιδημία τον Φεβρουάριο του 2014- μέσω προσφύγων που αναζητούσαν άσυλο στη Γερμανία.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64145038

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε έξαρση η ιλαρά στην Ευρώπη

Έκκληση του Π.Ο.Υ. για εντατικοποίηση των εμβολιασμών:

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές αρχές να εντατικοποιήσουν τους εμβολιασμούς εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη, την ώρα που 22.000 και πλέον κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ήπειρο από το αρχές του 2014.

«Απευθύνουμε έκκληση στους φορείς χάραξης πολιτικής, το ιατρικό προσωπικό και τους γονείς να επιταχύνουν αμέσως τους εμβολιασμούς εναντίον της ιλαράς στις ευπαθείς ηλικίες προκειμένου να βοηθήσουν στο να εξαλειφθεί η επιδημία στην ευρωπαϊκή ήπειρο» επισήμανε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, το περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 22.149 κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2014 σε 7 χώρες της περιοχής, κυρίως στο Κιργιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία και τη Γεωργία όπως επίσης την Ιταλία, το Καζακστάν και τη Γερμανία, όπου ένα βρέφος ηλικίας 18 μηνών απεβίωσε την 18η Φεβρουαρίου.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 1.674 κρούσματα ιλαράς από τις αρχές του 2014, η Γερμανία 583, το Κιργιστάν 7.477 και η Ρωσία περισσότερα από 3.240.

Αυτή η ιογενής νόσος είναι άκρως μολυσματική και μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού και χωρίς να υπάρξει επαφή. Μπορεί να μεταδοθεί με το άγγιγμα ή και κατά τη διάρκεια μιας απλής συνομιλίας, ακόμα και εάν ο ασθενής βρίσκεται σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Παρότι τα κρούσματα ιλαράς ελαττώθηκαν κατά 50% το διάστημα μεταξύ 2013 και 2014, οι επιδημίες που βρίσκονται σε έξαρση, τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική Ευρώπη, απειλούν το στόχο της πλήρους εξάλειψης της νόσου στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2015.

«Πρέπει να απαντήσουμε με συλλογικό τρόπο, χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να καλύψουμε τα κενά στην εμβολιαστική κάλυψη» τονίζει στο δελτίο τύπου η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ Σουζάνα Γιάκαμπ.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, έπειτα από τις προσπάθειες 50 ετών που κατεβάλλαμε προκειμένου να κατασκευάσουμε περισσότερο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, η ιλαρά συνεχίζει να κοστίζει ζωές, χρήματα και χρόνο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε εξάλλου την άρνηση ορισμένων γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Οι πολέμιοι του εμβολίου από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αυτό παρουσιάζει ανεπιθύμητες – δηλαδή επικίνδυνες – παρενέργειες.

(Πηγή: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/793230/se-exarsi-i-ilara-stin-europi/)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Το JAMA δημοσίευσε σήμερα μια αναδρομική μελέτη της σχέσης MMR-αυτισμού με τίτλο:

Autism Occurrence by MMR Vaccine Status Among US Children With Older Siblings With and Without Autism

και συμπέρασμα:

In this large sample of privately insured children with older siblings, receipt of the MMR vaccine was not associated with increased risk of ASD, regardless of whether older siblings had ASD. These findings indicate no harmful association between MMR vaccine receipt and ASD even among children already at higher risk for ASD.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιδόματα τέλος για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά

Άνοδος των «αντιρρησιών εμβολιασμού» καταγράφεται στην Αυστραλία:

Οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία θα εξαιρούνται των επιδομάτων πρόνοιας για παιδιά και οικογένειες, διακινδυνεύοντας την απώλεια ποσών που ανέρχονται σε 15.000 δολάρια ανά παιδί ετησίως.

Το μέτρο, που αναμένεται να εφαρμοστεί από την πρώτη Ιανουαρίου 2016 χαιρετίζεται ως μια ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από την άνοδο των «αντιρρησιών εμβολιασμού», που εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» του συστήματος διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μπορεί το 90% των παιδιών κάτω των πέντε ετών να συμμετέχει στο πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού της Αυστραλίας, όμως ο αριθμός των αρνητών εμβολιασμού σημειώνει ραγδαία αύξηση, τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι 39.000 παιδιά κάτω των επτά ετών δεν είναι εμβολιασμένα - αριθμός κατά 24.000 μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της περασμένης δεκαετίας.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/health/arthro/809524/epidomata-telos- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --osous- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --emvoliazoun-ta-paidia/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Επιστημονικά στοιχεία για τη συσχέτιση εμβολίων με τον αυτισμό (infographic από το σάιτ της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για την προώθηση των εμβολίων)

(pdf)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

First case of diphtheria in Spain since 1986 after parents shun vaccination

Στην Ισπανία ξαναεμφανίστηκε διφθερίτιδα, σ' έναν εξάχρονο του οποίου οι γονείς επέλεξαν να μην εμβολιάσουν.

Το παιδί νοσηλεύεται στην εντατική.

Ευτυχώς, βρέθηκε μια δόση της αντιτοξίνης στη Ρωσία και τη μετέφερε αεροπορικώς ο πρέσβης της χώρας στην Ισπανία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Ποσοστό 10%-15% των γονιών στην Ελλάδα δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λόγω της οικονομικής κρίσης

1708242.jpg

Επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό των παιδιών τους εμφανίζονται οι γονείς στην Ελλάδα σε ποσοστό 10%-15%, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση, την παραπληροφόρηση από το διαδίκτυο αλλά και στην πανδημία της γρίπης.

«Οι γονείς φοβούνται ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και ότι ορισμένα από αυτά προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Όλα αυτά τα μαθαίνουν είτε στόμα με στόμα, είτε μέσω όσων βλέπουν κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ένα ποσοστό των γονιών, που ευτυχώς δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλο, είναι 10-15% είναι αυτό που φοβάται και είναι κυρίως οι μανάδες ηλικίας κάτω των 35 ετών. Αυτές είναι και οι γυναίκες οι οποίες ψάχνουν στο διαδίκτυο. Οι μεγαλύτερες δεν ψάχνονται αλλά ακολουθούν τις οδηγίες του παιδίατρου».

Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ενημερωτικής εκστρατείας στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και οι παιδίατροι, όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος, δηλώνουν ότι σε ποσοστό 10-15%, οι γονείς προβληματίζονται και αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κυρίως με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του τριπλού εμβολίου κατά της ιλαράς, ερυθράς και παρωτίτιδας και του εμβολίου κατά του ροταϊού (ο οποίος προκαλεί διάρροιες).

«Οι γονείς συσχετίζουν το εμβόλιο κατά της ιλαράς με τον αυτισμό, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με λιποθυμίες και σπασμούς και πάει λέγοντας. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της εκστρατείας ήταν ότι όταν ο παιδίατρος προσπαθούσε να εξηγήσει στους γονείς, επί 15 και πλέον λεπτά, πώς έχουν τα εμβόλια, τους έπειθε και εμβολίαζαν τα παιδιά τους».

«Τονίζουμε ότι οι πληροφορίες που δίνονται από το διαδίκτυο, όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει στο ιατρικό κομμάτι είναι σκουπίδια. Υπάρχουν 12-14 επιστημονικές ιστοσελίδες από όπου παίρνουμε πληροφορίες εμείς οι γιατροί και μπορούμε να πούμε στους γονείς να ενημερώνονται από εκεί» προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο καθηγητής εξηγεί πως το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά παρατηρείται παγκοσμίως, ενώ στην Αμερική υπάρχει εδώ και 20 χρόνια ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό λόμπι και σε ποσοστό 30%-40% οι γονείς είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό.

Πηγή:http://www.zougla.gr/ygeia/article/pososto-10-15-ton-gonion-stin-elada- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --emvoliazoun-ta-pedia-tous-logo-ikonomikis-krisis

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μία δόση εμβολίου αρκεί κατά του καρκίνου του τραχήλου

Μέχρι σήμερα οι γιατροί χορηγούσαν δύο ή τρεις.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος προκαλείται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), δεν χρειάζεται να γίνεται σε δύο ή τρεις δόσεις όπως σήμερα, αλλά μία φαίνεται να αρκεί. Αυτό δείχνει η ανάλυση δύο μεγάλων κλινικών δοκιμών του εμβολίου Cervarix της εταιρείας GlaxoSmithKleine (GSK), οι οποίες αφορούσαν περίπου 25.000 κορίτσια και νέες γυναίκες ηλικίας 15-25 ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Έιμι Κράιμερ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας «Lancet Oncology», ανέφεραν ότι, όπως διαπίστωσαν, ακόμη και μία μόνο δόση εμβολιασμού επιφέρει σε γενικές γραμμές την ίδια προστασία κατά του ιού μετά από τέσσερα χρόνια, όπως και οι δύο ή οι τρεις δόσεις.

Οι 543 νέες γυναίκες που στις κλινικές δοκιμές έκαναν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, εμφάνισαν ποσοστό προστασίας 85,7% έναντι των τύπων 16 και 18 του ιού HPV, των δύο στελεχών στους οποίους οφείλεται περίπου το 70% των καρκίνων του τραχήλου.

Ο εμβολιασμός σε τρεις δόσεις, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον εμβολιασμό σε μία ή δύο δόσεις μόνο όσον αφορά άλλα σπανιότερα καρκινογόνα στελέχη του ιού, τους τύπους 31,33 και 45. Αν οι δύο δόσεις απέχουν τουλάχιστον έξι μήνες μεταξύ τους, τότε φαίνεται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις τρεις δόσεις.

To εν εν λόγω εμβόλιο (το οποίο τυπικά πρέπει να δίνεται σε τρεις δόσεις στη διάρκεια ενός εξαμήνου) έχει συναντήσει αντιστάσεις στην εξάπλωσή του τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες (όπου συμβαίνει πάνω από το 80% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου), καθώς το αυξημένο κόστος του, λόγω των τριών δόσεων, έχει σταθεί αντικίνητρο για πολλές οικογένειες να το κάνουν στα παιδιά τους. Η νέα μελέτη ανοίγει τη δυνατότητα για την ευρύτερη αξιοποίησή του, εφόσον περιορισθεί στη μία μόνο δόση.

Όπως είπε η Κράιμερ, εφόσον επιβεβαιωθεί και από μελλοντικές κλινικές δοκιμές ότι όντως η μία δόση είναι αρκετή για το Cervarix, θα υπάρξει σημαντική μείωση στο κόστος εμβολιασμού.

Η εταιρεία Merck παράγει ένα ανταγωνιστικό εμβόλιο, το Gardasil, που στοχεύει σε τέσσερα στελέχη του ιού. Οι κλινικές δοκιμές δεν συμπεριέλαβαν και αυτό το εμβόλιο.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος συχνότερος καρκίνος μεταξύ των γυναικών και θεωρείται «σιωπηλός δολοφόνος», επειδή συχνά η διάγνωσή του γίνεται με καθυστέρηση.

Ο ιός HPV μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο των γεννητικών οργάνων, καθώς και κονδυλώματα. Γι' αυτό, οι γιατροί συστήνουν πλέον τον εμβολιασμό κοριτσιών αλλά και αγοριών κατά την εφηβεία τους.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/health/arthro/830648/mia-dosi-emvoliou-arkei-kata-tou-karkinou-tou-trahilou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Measles kills first patient in 12 years

Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε ο πρώτος θάνατος από ιλαρά μετά από 12 χρόνια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 weeks later...

αυτη τη φορά ως μητέρα θα ηθελα να πω κατι σχετικό. πολλές φορές τα εμβολια εχουν παρενέργειες πιο σοβαρές απο τον πυρετο που συνήθως κανουν τα παιδια τα επόμενα 24ωρα, οι οποιες τις περισσοτερες φορές αναγράφονται στο φύλλο οδηγιων και σε σπανιοτερες περιπτωσεις δεν αναγράφονται. οι περισσοτεροι παιδίατροι λοιπον κανουν 2 λάθη. 1) δεν ενημερωνουν τους γονεις κατα τον εμβολιασμό για άλλες πιθανές παρενέργειες πλην του πυρετου και 2)αν το παιδί εμφανίσει καποια άλλη παρενέργεια επιμένουν οτι δεν το προκάλεσε το εμβόλιο και πολλές φορές δινουν ασκοπα θεραπεία για κάτι άλλο. αυτα τα δυο και γενικά η απομακρη σταση των παιδιατρων που δεν εξηγουν αναλυτικά στους γονεις τι ακριβως ειναι το εμβολιο, για ποιο λογο γίνεται και ποιες παρενεργειες μπορει να έχει οδηγουν αρκετους νεους γονείς να στρεφονται στους ομοιοπαθητικούς και τα κινήματα κατα των εμβολίων. η λύση λοιπον ειναι μία και βρίσκεται στα χέρια των παιδιατρων: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, καλή συμπεριφορά και διαθεση χρονου. οι ομοιοπαθητικοί κερδίζουν εδαφος για ενα και μόνο λόγο, γιατι ασχολουνται με τον ασθενή, τον αφήνουν να μιλήσει και του εμπνέουν εμπιστοσύνη κυριως επειδη του φέρονται ευγενικά και τον ακούνε, παρόλο που του πουλάνε νεράκι και ζάχαρη, που εκτος του να μη δει αποτελεσμα (οι γνωστοι μου που εχουν "γιατρευτει" απο τους ομοιοπαθητικους επασχαν κυριως απο νοσηματα που ήταν επακολουθα κακής ψυχολογικής καταστασης ή αυτοανοσα, τα οποια δεν θεραπευτηκαν στην πραγματικότητα απλα μπήκαν σε ύφεση) μπορει αν οδηγήσει ακομα και στο θάνατο αφου δε θα ακολουθηθεί η συνιστωμενη θεραπεία. ευχαριστω για το χρόνο σας.

Τροποποιήθηκε από mamademy
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτη τη φορά ως μητέρα θα ηθελα να πω κατι σχετικό. πολλές φορές τα εμβολια εχουν παρενέργειες πιο σοβαρές απο τον πυρετο που συνήθως κανουν τα παιδια τα επόμενα 24ωρα, οι οποιες τις περισσοτερες φορές αναγράφονται στο φύλλο οδηγιων και σε σπανιοτερες περιπτωσεις δεν αναγράφονται. οι περισσοτεροι παιδίατροι λοιπον κανουν 2 λάθη.

θα συμφωνησω οτι ο παιδιατρος οφειλει να ενημερωνει για τις πιθανες παρενεργειες των εμβολιων (οπως εξαλλου θα επρεπε να γινεται με καθε φαρμακευτικη αγωγη).

οσον αφορα τις "παρενεργειες" που δεν αναγραφονται στο φυλλο οδηγιων θα ηθελα να εξηγησεις τι εννοεις γιατι προφανως αν μια παρενεργεια δεν εχει καταγραφει ακομα πως να προειδοποιησει καποιος τους γονεις για πιθανη εμφανιση της?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 9 months later...

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%99%CE%A02465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-7%CE%98%CE%A5

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ 2015- ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση νεογνών αυξημένου κινδύνου ...........

Ο εμβολιασμός επίσης συστήνεται σε μεγαλύτερα βρέφη και παιδιά μέχρι και την ηλικία των 5 ετών που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες αυξημένου κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί με BCG.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν θα διενεργείται πλέον καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στην σχολική ηλικία.

Η δερμοαντίδραση Mantoux συστήνεται α) σε παιδιά που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες αυξημένου κινδύνου στις ηλικίες 12-15 μηνών, 4 έως 6 ετών και στην ηλικία 11 έως 12 ετών αλλά και ανεξαρτήτως ηλικίας όποτε δοθεί η ευκαιρία β) σε όλα τα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Επισημαίνεται, ότι η δερμοαντίδραση Mantoux δύναται να διενεργείται και σε κάθε περίπτωση κατά την κρίση του θεράποντος παιδιάτρου (ιστορικό επαφής με ενήλικο πάσχοντα από φυματίωση, χορήγηση θεραπείας με βιολογικό παράγοντα κλπ).

 

Τροποποιήθηκε από iceman
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

image.jpegEven if vaccines caused autism (spoiler: they don't), it's outrageous that some parents would consider this worse than having a child endangered by deadly, preventable diseases.

Τροποποιήθηκε από οισοφαγος_barrett
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.