Jump to content

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ


Recommended Posts

Σε αυτο το topic θα ενημερωνεστε για το προγραμμα των τακτικων και των εκτακτων συνελευσεων των επι πτυχιω φοιτητων ιατρικης που αφορουν ειδικα τον κινδυνο απωλειας της φοιτητικης ιδιοτητας και τις ενεργειες που γινονται για το ζητημα αυτο σε επιπεδο συλλογικων κινητοποιησεων, ενεργειων της επιτροπης και προσωπικου εργου που καταβαλλει ο καθενας θελοντας να βοηθησει.

 

Στις συνελευσεις αυτες ειναι χρησιμη και συνηθης η παρουσια φοιτητων απο την νομικη και καλοδεχουμενη η συμμετοχη φοιτητων και απο αλλες σχολες.

 

Δικαιωμα συμμετοχης στην συζητηση εχουν ολοι ανεξαιρετως, με παρακληση να μενουν εντος θεματος.

 

Εχει συζητηθει οι τακτικες συνελευσεις να γινονται την τελευταια παρασκευη καθε μηνα, με ενδεχομενες εξαιρεσεις αναλογως τις ιδιαιτερες συνθηκες (γιορτες, αργιες κλπ)

 

Συνηθως οι συνελευσεις λαμβανουν χωρα σε καποιο αμφιθεατρο της Ιατρικης Σχολης, Μικρας Ασιας 75 Γουδι.

 

Ειναι ευλογο λογω της ταχυτητας των εξελιξεων να προκυψει αναγκη για εκτακτες κατεπειγουσες συνελευσεις εκτος του παγιου προγραμματος.

 

Σε αυτο το topic θα προσπαθησω και να σας ενημερωνω για τα πρακτικα της συνελευσης (εγω και οποιοσδηποτε αλλος εθελοντης επιθυμει) ωστε να σας παροτρυνω να συμμετεχετε και εσεις στη διαδικασια αυτη και να ενισχυθει περαιτερω το κινημα των φοιτητων που κινδυνευουν με απωλεια της φοιτητικης τους ιδιοτητας.

 

Ειναι απαραιτητο να συμμετεχουν στις συνελευσεις οσοι περισσοτεροι ανθρωποι θιγονται απο τις διαγραφες, προκειμενου να ενισχυθει η δυναμη της συνελευσης αλλά και να προασπιστει ο χαρακτηρας της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επόμενη συνέλευση προγραμματίζεται για :

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο ΝΑΒΟ

Η επιτροπή των επί πτυχίω συναντήθηκε με τον πρύτανη ο όποιος ανέφερε ότι σχεδιάζει να δώσει παράταση 2-3 ακόμα εξεταστικών. Ζήτησε να του καταθέσουμε άμεσα τις δίκες μας προτάσεις.

Για αυτούς που διεγράφησαν τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι ίσως κατά περίπτωση να μπορεί να κάνει κάτι εάν συντρέχουν συγκεκριμένες συνθήκες.

Στην συνέλευση θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις που μας ζητήθηκαν και την στάση μας απέναντι στις νέες εξελίξεις. Το θέμα έχει εγείρει έντονες και ποικίλες αντιδράσεις. Ίσως είναι χρήσιμο να έχετε κ φοιτητικές ταυτότητες μαζί.

Η συμμέτοχη σας στην συνέλευση αυτή είναι απαραίτητη καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην ουσιαστική εξέλιξη που περιμέναμε κ μάλλον αύτη που θα καθορίσει την πορεία μας.

Νωρίτερα στις 1700 στο ίδιο μέρος θα ψηφιστεί το πρόγραμμα της εμβόλιμης εξεταστικής Νοέμβριου-Δεκεμβρίου Η εμβόλιμη θα ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου και θα τελειώνει στις 18 Δεκεμβρίου. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε και εκεί.

Θα τα πούμε στην συνέλευση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητηθηκε κ αναρτω το προγραμμα των τακτικων συνελευσεων, το οποιο αυτη τη στιγμη εχει ως εξης:

θυμιζω η τακτικη συνελευση γινεται την τελευταια παρασκευη καθε μηνα εκτος αν συντρεχουν αργιες/εορτες κλπ

μπορειτε κ μονοι σας λοιπον να υπολογισετε πότε θα γινει η επομενη τακτικη συνελευση, αρκει να επιβεβαιωνετε σε αυτο το topic την ημερομηνια της.

Παρασκευη 26/9/2014

Παρασκευη 31/10/2014

Παρασκευη 28/11/2014

Παρασκευη 18/12/2014

Παρασκευη 30/1/2015

Παρασκευη 27/2/2015

Παρασκευη 20/3/2015

Παρασκευη 24/4/2015

Παρασκευη 29/5/2015

Παρασκευη 26/6/2015

κ.ο.κ.

(με κοκκινο οι ημερομηνες που κατ'εξαιρεση δεν αντιστοιχουν στην τελευταια παρασκευη καθε μηνα)

το προγραμμα αυτο ειναι ενδεικτικο, παρακολουθειτε το topic για πιθανες αλλαγες οσο πλησιαζουν οι εκαστοτε ημερομηνιες αλλά και για τις σημαντικες εκτακτες συνελευσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Παιδια, λογικα αυριο Παρασκευη θα βρω τον απαιτουμενο χρονο να αναρτησω τα τεκτενομενα της χθεσινης συνελευσης οπως τα βιωσα εγω.

Αναλογως το ενδιαφερον που υπαρχει πατηστε "like" σε αυτο το ποστ, αν δεν υπαρχει ενδιαφερον θα ειμαι πολυ περιληπτικος, αν υπαρχει ενδιαφερον θα ειμαι πιο σχολαστικος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αρχιζω την αναφορα και με συγχωρειτε για την πολυημερη καθυστερηση.

Παρολο που ειναι στοχος μου να σας μεταφερω οσο περισσοτερα αντικειμενικα γεγονοτα θυμαμαι, στην αφηγηση αυτη σιγουρα θα βρειτε και υποκειμενικες δικες μου ερμηνειες και ενιοτε την προσωπικη μου σταση. Ελπιζω οτι θα σας ειναι ευκολο ως σκεπτομενοι ανθρωποι να τα ξεχωρισετε μεταξυ τους. Για αυτους που δυσκολευονται, εξηγω πως οταν αναφερω τις προθεσεις καποιου, αυτο ειναι βεβαιοτατα μια υποκειμενικη εικασια. Οταν αναφερω κατι που ειπωθηκε, ειναι ενα αντικειμενικο γεγονος.
Ταυτοχρονα ενω γραφω αυτο το κειμενο εχω υποψιν τις ιδιαιτερες ευαισθησιες του καθενα -πχ υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν να δημοσιευεται το ονομα τους σε αυτο το forum συγκεκριμενα, και αλλοι ανθρωποι που μου εχουν ζητησει να μην ειμαι πολυ περιγραφικος καθως το βρισκουν βλαπτικο τακτικα ή κουραστικο για τους αναγνωστες. Η δικη μου σταση σε αυτο ειναι οτι περισσοτερο σαφης ενημερωση θα αυξησει παρα θα μειωσει την συμμετοχη στις συνελευσεις καθως θα σας δωσει μια ιδεα για τα καλως και κακως κειμενα οποτε θα αναγνωρισετε ευκολοτερα τα σημεια στα οποια η παρεμβαση σας θα ειναι χρησιμη στην επομενη συνελευση. Ειναι πιθανο οτι με αυτη την ενημερωση θα παραβω ευαισθησιες αρκετων ατομων καθως ακομα δεν μου τις εχουν κανει γνωστες οποτε κ ζητω προκαταβολικα συγνωμη. Θελω να διευκρινησω ακομη μια φορα οτι ειναι στοχος μου να ενημερωνω για το τι ακριβως συμβαινει με τον σαφεστερο τροπο καθως αυτο θα ηθελα να κανετε εσεις για εμενα αν δεν μπορουσα να συμμετεχω ενεργα. Σεβομαι και γνωριζω οτι υπαρχει διαφορετικη αποψη σε αυτο. Εαν το παρακανω με κατι, μην διστασετε να μου στειλετε ενα προσωπικο μηνυμα εκθετοντας την αποψη σας.
Ενα πραγμα που σιγουρα δεν θα μπορεσω να αναφερω ειναι στρατηγικες κινησεις που αποφασιστηκαν, εφοσον κρινεται οτι η δημοσιευση τους βλαπτει τακτικα. Σας αναφερω παντως οτι δεν υπαρχει κατι τραγικο που θα αφησω απεξω.

paragraph_separator.gif

Εφθασα στην συνελευση κατα τις 19:03 διαπιστωνοντας οτι δεν υπηρχε καμια καθυστερηση. Ηδη το προγραμμα της εμβολιμης Νοεμβριου ειχε ψηφιστει και στον πινακα ηταν γραμμενα τα ονοματα των υποψηφιων για το προεδρειο και τις αρμοδιοτητες της επιτροπης. Μου ζητηθηκε τοτε να συμμετεχω και εγω στην επιτροπη οποτε ευχαριστως προσεθεσα και το δικο μου ονομα. Να εξηγησω οτι μιλαμε καθαρα για υπαλληλικες αρμοδιοτητες και οχι για καποιο πλουσιοπαροχο αξιωμα, οπως πολυ καλα εχουν διαπιστωσει τα παιδια που τρεχουν τοσα χρονια τον αγωνα αυτο. Συνεπως μην διστασετε να ερθετε στην επομενη συνελευση κ να ζητησετε και εσεις αρμοδιοτητες αν κρινετε οτι μπορειτε να βοηθησετε.

Η ψηφοφορια για την συνθεση του προεδρειου / επιτροπης ηταν τυπικη μιας κ κανεις δεν ειχε αντιρρηση με την συμμετοχη κανενος απο τους υποψηφιους. Μια απο τις ουσιαστικες αλλαγες που συνεβησαν ηταν οτι παρα την αντιθετη αποψη πολλων, εξηλθε απο το προεδρειο ο Σταυρος (Comfortably Numb). Ο Σταυρος κατα γενικη ομολογια εχει προσφερει τα μεγιστα σε αυτο τον αγωνα εδω και χρονια οντας αποτελεσματικος και λειτουργικος, οποτε αρκετοι ηταν σκεπτικοι εως και δυσαρεστημενοι με την αποχωρηση του. Τα λειτουργικα ατομα που τρεχουν και παραγουν εργο τοσους μηνες ειναι μετρημενα στα δαχτυλα και ετσι δεν εχουμε την πολυτελεια να τα διαχωρισουμε ανα αποψη ή ανα διαφωνια στα θεματα που προκυπτουν. Προφανως αυτο ισχυει ανεξαιρετως για ολα τα ατομα που βοηθουν και δεν περιοριζεται στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Ενα αιτημα που εξεφρασα προς τα παιδια που ειναι στο προεδρειο, αφορουσε την απομυθοποιηση των διαφωνιων. Οποιος καταλαμβανει καιρια θεση σε μια τοσο κρισιμη περιοδο, ειναι βεβαιο πως οτι και να κανει θα δεχθει κριτικη ειτε εσωτερικα, ειτε εξωτερικα, ή οτι θα κληθει να ασκησει κριτικη. Θα υπαρξουν διαφωνιες. Το κλιμα ειναι οξυμενο, οποτε οι διαφωνιες αυτες ευκολα μπορουν να οδηγησουν σε καυγαδες. Οι καυγαδες πληττουν αμεσα την λειτουργικοτητα μας και τσακιζουν το ηθικο. Συνεπως κατα την γνωμη μου κρινεται απαραιτητο να απενοχοποιησουμε τελειως τις διαφωνιες που θα προκυψουν. Να μην σταμπαρουμε τον καθενα αβιαστα αναλογως την αποψη του σε ενα ζητημα, και να μην το θεωρουμε τοσο σκοτεινο και ιδιαιτερο αν καποια ατομα της επιτροπης διαφωνησουν μεταξυ τους. Ο πρακτικος λογος που το ζητω αυτο ειναι γιατι θεωρω οτι η απομυθοποιηση της καθε διαφωνιας κ η αντιμετωπιση της με διαφανεια, θα προστατεψει τα μελη της επιτροπης απο την ψυχικη κοπωση, πραγμα το οποιο ειναι ζωτικης σημασιας για την εξελιξη του αγωνα μας. Πρακτικα, ζητω απο ολους να στηριξουμε με ωριμοτητα την περιπτωση που θα ξαναυπαρξουν διαφωνιες, αποφευγοντας την συμπεριφορα κερκιδας και την αβιαστη στρατοπεδοποιηση, και ενθαρρυνοντας τον καθενα να λεει με ελευθερια τις αποψεις του χωρις να κινδυνευει να χαρακτηριστει απο εμας. Αυτο θα βοηθησει στην αμβλυνση της οποιασδηποτε διαφωνιας.

Θα δωσω και ενα παραδειγμα γιατι φοβαμαι οτι μπορει να μιλησα πολυ θεωρητικα.

Υπαρχουν πολλα διχαστικα θεματα εδω που εχουμε φτασει. Ενα απο αυτα ειναι πχ η συσταση των οργανισμων. Εαν καποιο μελος της επιτροπης ειναι υπερ της συστασης οργανισμων, και εχει διαφωνησει με ενα αλλο μελος που ειναι κατα, ειναι προτιμοτερο να μπορουν να εκφραζουν τις αποψεις τους δημοσιως χωρις το φοβο οτι ο ενας θα θεωρηθει απο εμας προδοτης και ο αλλος θα θεωρηθει μπαχαλακιας. Εαν οσοι εχουν διαφορετικες αποψεις ζουν με αυτο τον φοβο, ειναι ευλογο οτι το κλιμα θα γινει συντομα τοξικο για τους διαφωνουντες κ θα καταληξουν να υποστουν κοπωση λογω ευθιξιας, λογω δικης μας κακης συμπεριφορας, λογω οξυνσης της μεταξυ τους διαφωνιας και απουσιας διαλογου. Το θεμα ειναι πρακτικο. Αν εχουμε εμεις γηπεδικη συμπεριφορα σε αυτα τα ζητηματα, θα καταληξουμε να εχουμε κουρασμενους κ καρατομημενους εκπροσωπους. Ιδιαιτερα λοιπον σε μια στιγμη που το αγχος μας κανει παρορμητικους και κλειδωμενους, πρεπει να προσπαθησουμε να εχουμε καθαρη και ευελικτη σκεψη.

Στο προεδρειο προσφερθηκε και χωρις καμια αντιρρηση εισηλθε κ ο Γιαννης Αγγελος, μελος των ΕΑΑΚ, και κατα το πολυ ευστοχο δικο του δεν τον αναφερω ως μελος του ΣΦΙΑ γιατι μελη του ΣΦΙΑ ειμαστε ολοι μας. Στην προηγουμενη συνελευση, ειχα αναφερει στα παιδια απο τα ΕΑΑΚ προσπαθωντας να προλαβω μια επερχομενη παρεξηγηση μεταξυ οσων τους βλεπουν με σκεπτικισμο, πως αρκετος κοσμος φοβαται οτι βαζουν σε προτεραιοτητα τις κινητοποιησεις και την αντισταση και σε δευτερευουσα σημασια την αποφυγη των διαγραφων. Τους ζητησα να το διευκρινησουν αυτο ωστε να μην υπαρχει τσαμπα φοβος απεναντι τους. Τα παιδια με διαβεβαιωσαν οτι κατι τετοιο δεν ισχυει, και πως θα ηταν φαιδρο να αρνηθουν οποιαδηποτε παροχη μας δωθει, ακομα κ αν ειναι μικρη, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παλαιψουμε για να παρουμε τις μεγιστες δυνατες παροχες και να μην διαγραφει κανεις. Αυτη η σταση προσωπικα με βρισκει απολυτα συμφωνο, παρολο που στην τελευταια συνελευση ενοιωσα την αναγκη να εκφρασω οτι πρεπει να αποφασισουμε απο νωρις ακριβως ποιες θα ειναι οι προτεραιοτητες μας γιατι οι επομενες μερες θα μας φερουν σε διχασμο, πραγμα που θα ηταν καταστροφικο. Παρακατω θα παραθεσω και την προσωπικη μου σταση πανω στα διχαστικα ζητηματα που αναγνωριζω, και που προσπαθησα να την κανω γνωστη στην συνελευση γιατι θεωρω οτι ειναι υποχρεωση ολων να κανουν σαφεις τις προτεραιοτητες τους ακομα κ με κινδυνο να χαρακτηριστουν.

Στα πλαισια αυτα, εξεθεσα οτι η προσωπικη μου προτεραιοτητα ειναι να μην διαγραφει κανενας φοιτητης που κινδυνευει τωρα και στο αμεσο μελλον. Σε πρωτη οψη αυτο μοιαζει η κοινη προτεραιοτητα που εκφραζει τους παντες, ομως επειδη θελω να ειμαι σαφης κ να μην προσποιουμαι οτι συμφωνω με ολους, κ για να καταλαβετε που μπορει να διαφωνουμε, η σταση μου διευκρινιζεται περισσοτερο εαν τονισω οτι ολα τα υπολοιπα περαν απο τις διαγραφες ερχονται σε μακραν δευτερευουσα προτεραιοτητα για εμενα. Θεωρω οτι οι αγωνες για την ποιοτητα της παιδειας, οι προθεσεις του Φορτσακη να κανει μεταρρυθμισεις, οι προσωπικες μας ντροπες/αναστολες, ωχριουν μπροστα στον κινδυνο διαγραφομενοι να χασουμε 10-20 χρονια απο τη ζωη μας. Υποθετω ετσι κ ειναι ευλογο οτι διαφωνουμε με αρκετους, αλλά αυτο δεν μου κατεστη σαφες στην συνελευση μιας κ δεν ακουσα αμεσο αντιλογο.

paragraph_separator.gif

Απο οσο καταλαβα, υπηρξε η σκεψη οτι τα παιδια της επιτροπης ηταν υπερβολικα αισιοδοξα μετα την συναντηση τους με τον Φορτσακη, και οτι αυτη η αισιοδοξια ηταν αστοχη. Ναι μεν σωζομαστε πολλοι με αυτη την παραταση, αλλά υπαρχουν αυτοι που σκοπευει να διαγραψει τωρα αμεσα, και υπαρχουν και αυτοι που λογω του οτι εχουν πολλα μαθηματα ή χρωστουν κλινικες, δεν θα προλαβουν εως τον Ιανουαριο 2016 να εχουν τελειωσει. Συνεπως, κατεστη αναγκαιο να μας μεταφερουν ο καθε ενας που παριστατο στην συναντηση και οψιμα την εντυπωση του, εχοντας παρελθει ο αρχικος ενθουσιασμος της υποσχομενης παρατασης.

Επειδη πανω-κατω ολα τα παιδια ειπαν τα ιδια πραγματα, θα προσπαθησω να τα συνοψισω χωρις να τα διαχωριζω αναλογως ποιος τα ειπε. ο Φορτσακης λοιπον:

  • ισχυριστηκε αγνοια σε καποια διοικητικα ζητηματα, οπως αυτο της διακοπης σπουδων.
  • εγκατελειψε την ιδεα της επικαιροποιησης
  • θελει παση θυσια να πιεστουμε για να τελειωσουμε. προτιμα να τελειωσουμε παρα να διαγραψει.
  • δεν επιθυμει να παρει σβαρνα και να αρχισει να διαγραφει, αλλά θα το κανει καποια στιγμη στο μελλον. δεν ειναι δηλαδη πληρως αντιθετος με το μετρο των διαγραφων.
  • θεωρει οτι οργανισμοι δεν προκειται να προλαβουν να γινουν πριν τον Ιανουαριο σε καμια περιπτωση, δηλαδη μαλλον τον Μαρτιο θα αρχισουν να σχηματιζονται, δηλαδη δυσκολο να εχουν προλαβει να ολοκληρωθουν τον Απριλιο
  • καλεσε να υποβαλλουμε και εμεις συγκεκριμενες προτασεις για την χρονικη παραταση που θα δωθει.
  • ειπε την φραση, "ε και να διαγραφειτε δεν ηρθε το τελος του κοσμου" !!! και οπως προσθετει η myriam παρακατω, "μπορειτε να γραφειτε και σε καποιο ιδιωτικο εκπαιδευτηριο" !!!

Καποια απο τα παιδια εκαναν την αυτοκριτικη τους ισχυριζομενα οτι ισως ηταν πολυ μαλθακοι στην πρωτη συναντηση καθως παρασυρθηκαν απο το πατροναρισμα και οτι θα επρεπε να ειναι πιο μαχητικοι. Μετανοιωσαν που ειπαν τις προσωπικες τους ιστοριες στον Φορτσακη καθως αυτες εκριναν εκ των υστερων οτι ηταν εκτος θεματος μιας κ πηγαν εκει εκπροσωπωντας το συνολο των φοιτητων. Εκει επενεβησαν ομως αλλοι που παρισταντο και θυμισαν μερη του διαλογου τα οποια ηταν αρκετα μαχητικα, και οι περισσοτεροι απο εμας επισης διαβεβαιωσαμε οτι δεν ηταν κ κανενα εγκλημα που ειπαν τις προσωπικες τους ιστοριες αφου ετσι τους ζητησε ο Φορτσακης και προκειμενου να αρχισει ο διαλογος.

Απο οσα ειπαν τα παιδια και απο οσα εχω εως τωρα καταλαβει για τον Φορτσακη, η προσωπικη μου γνωμη ειναι πως θελει να ειναι μεταρρυθμιστης: δεν τον νοιαζει αν θα διαγραφουμε ή οχι, τον νοιαζει να κανει διαφορες μεταρρυθμισεις στα πλαισια της κατ'αυτον καλως εννοουμενης νομιμοτητας. Για να μην υπαρχουν λιμναζοντες, υπαρχουν τρεις τροποι: ο πρωτος ειναι να παρουν πτυχιο. ο δευτερος ειναι να διαγραφουν. ο τριτος ειναι με καποιο γραφειοκρατικο τεχνασμα να μπουν σε μια κατηγορια που δεν θα θεωρουνται πια λιμναζοντες. Ειναι σαφες σε μενα οτι ο Φορτσακης επιθυμει την πρωτη λυση που ειναι και πιο ανωδυνη, γι'αυτο και ειχε ιδεες για το πώς να μας πιεσει να διαβασουμε πιο πολυ (πχ με ελεγχο αν περασαμε μαθηματα στην καθε εξεταστικη), αλλά δεν θα διστασει να εφαρμοσει και την δευτερη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(συνεχεια απο ανωτερω)

Επειτα κληθηκαμε να ψηφισουμε για το τι θα συμβει στην δευτερη συναντηση με τον Φορτσακη. Ουσιαστικα, εαν καταλαβα σωστα - και δυσκολευτηκα να καταλαβω- οι δυο προτασεις που υπηρχαν, ηταν εαν θα ορισουμε ενα συγκεκριμενο σχεδιο παρατασης, ή αν θα διεκδικησουμε πρωτιστως να μην γινουν διαγραφες.

Συμφωνησαμε ομοφωνα για τα εξης, τα οποια πολυ ευστοχα εχει ηδη αναφερει η myriam:

  • ειναι κοκκινη γραμμη για ολους μας η διαγραφη οποιουδηποτε φοιτητη. δεν διαχωριζουμε τους εαυτους μας απο αυτους που δεν φροντισαν να κανουν εγγραφες τα τελευταια δυο χρονια. Η διαγραφη τους θα αποτελεσει κακο προηγουμενο, και θα μπορουσαμε και ευκολα να ημασταν στην θεση τους.
  • στην συναντηση θα παμε με προτεραιοτητα την διεκδικηση να μην γινουν διαγραφες, και οχι την συνεργασια για να προταθει καποια παραταση
  • το κειμενο που αρχικα καταθεσαμε θα ανασυνταχθει ωστε να εχει καπως πιο μαχητικο υφος
  • θα ζητηθει απο τον πρυτανη η επισημη δεσμευση του ενωπιον συγκλητου για οτι υποσχεται
  • δεν ειναι αρμοδιοτητα μας να συλλεξουμε μητρωα φοιτητων που ειναι προς διαγραφη για να τα παραδωσουμε στον πρυτανη ως ζητηθηκε, καθως μια τετοια ενεργεια εμπεριεχει αγνωστο ρισκο
  • η παρουσια ανθρωπων στις κινητοποιησεις και τις συνελευσεις ειναι πολυ μικρη σε σχεση με τον αριθμο των ανθρωπων που κινδυνευουν. (προσωπικα εγω πριν την συνελευση ενημερωσα τηλεφωνικα 7-8 ατομα τα οποια κινδυνευουν με αμεση διαγραφη, εκ των οποιων ηρθαν τα 2). Ζητηθηκε η παρουσια στην συνελευση της σχολης της επομενης ημερας, αλλά η συμμετοχη αυτων που μπορουσαν να παρευρεθουν ηταν πολυ μικρη.

επιπροσθετα, τα ΕΑΑΚ εξεφρασαν οτι αυτη τη στιγμη ως εχουν τα πραγματα δεν υπαρχει λογος για καταληψη καθως αυτη θα εθετε σε κινδυνο τις λιγες εξεταστικες που απομενουν εως τον Απριλη.

Η αληθεια ειναι οτι ημουν σε μια συγχυση σε σχεση με το ποιο ηταν το θεμα της συζητησης, γιατι εως να ψηφισουμε δεν μου ηταν σαφες παρολο που προσπαθουσα να παρακολουθησω. Φυσικα σε αυτο μπορει να συνεβαλλε η μειωμενη προσωπικη μου αντιληψη, αλλά θελω και να εντοπισω τους υπολοιπους παραγοντες που μπορει να συνεβαλλαν στην κουραση/συγχυση. Αυτοι, κατα την γνωμη μου ειναι οι εξης:

· θα βοηθουσε να εχουμε εξαρχης στην συνελευση μια ατζεντα με τα θεματα που θα τεθουν. εαν μας γλυτωσει χρονο να συζητηθουν και προ της συνελευσεως οι προτασεις που εχει οποιοσδηποτε να υποβαλλει, ακομα καλυτερα. οι προτασεις μπορουν να συζητηθουν σε αυτο ή σε αλλο forum, τηλεφωνικα, και γενικως με οποιοδηποτε τροπο θα εξοικονομησει χρονο απο την συνελευση.

· υπαρχει υπερβολικη ευθιξια που δεν κανει καλο. θεωρω οτι δινουμε υπερβολικη βαρυτητα σε παρελθοντικες κατηγοριες και ετσι χανεται αρκετος χρονος ασκοπα. Να δωσω ενα παραδειγμα. Στην προηγουμενη συνελευση μια κοπελα κατηγορηθηκε εκ των υστερων οτι μιλησε εκ μερους ενος οργανου που δεν της ειχε δωσει αρμοδιοτητα, συνεπως χασαμε καποια λεπτα για να διευκρινισουμε πολλακις σε ποια πλαισια μιλαει ο καθε ομιλητης και ποσο αστοχο θα ηταν να υποτεθει οτι μιλαει στα ταδε ή δεινα πλαισια.

· υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι που θελουν να μιλησουν για θεματα άλλα απο πρακτικα θεματα αποφασεων. Πχ καποιος μπορει να θελει να πει την πολυ ενδιαφερουσα προσωπικη του ιστορια για το γιατι καθυστερησε να τελειωσει. Καποιος μπορει να θελει να στηλιτευσει αυτους που δεν ηρθαν στην συνελευση οι οποιοι ομως εκ των πραγματων δεν μπορουν να τον ακουσουν! καποιος αλλος μπορει να θελει να κανει μια πολυ ενδιαφερουσα ενημερωση πανω σε καποιο ζητημα (πχ καποιο νομο του 1976 που δεν γνωριζουμε, ή το επιπεδο της παιδειας σημερα σε συγκριση με παλιοτερα, η τα ιδανικα που πρεσβευουμε, ή το ποσο σημαντικο ειναι να ερχομαστε στις συνελευσεις), χωρις ομως να το συνδεσει με καποια πρακτικη τακτικη που προτεινει. Πολλοι τετοιοι ομιλητες δεν εβαζαν καν τιτλο σε αυτα που ελεγαν και το καταστουσαν αρκετα δυσκολο να τους παρακολουθησεις. Σε καθε συνελευση ακουω με πολυ ενδιαφερον περιπου για μια ωρα διαφορες τετοιες τοποθετησεις, και πραγματικα θαυμασα την ρητορια, την νοημοσυνη και τις γνωσεις των ανθρωπων που μιλησαν, αλλά βρε παιδια, προς θεου, αν ειναι να μιλησετε τοσο πολυ, καντε και καποια προταση: ημασταν 4 ωρες στην συνελευση και κινδυνεψαμε να μην αποφασισουμε τιποτα γιατι ειχε περασει ο χρονος. Θεωρω οτι ειναι θεμα σεβασμου προς τους υπολοιπους ειτε να συνδεετε την ομιλια σας με καποιο εντος θεματος πρακτικο ζητημα, ειτε να την εκφραζετε αφου εχουμε παρει τις αποφασεις για τα φλεγοντα ζητηματα. Να αρχιζει η συνελευση απο τα πρακτικα ζητηματα. Δεν ζητω να μην εκφραζονται οσοι δεν εχουν να πουν κατι πρακτικο. Ζητω ομως ξεκαθαρα να εκφραζονται ΜΕΤΑ τις ψηφοφοριες για τα φλεγοντα ζητηματα. Να πω οτι ολοι οσοι καθονταν γυρω μου, παρατηρησα οτι παρολο που χειροκροτησαν τις αγορευσεις αυτες και το αξιζαν οντως, κατα τη διαρκεια τους δυσανασχετουσαν εντονα. Συνεπως: οι επι της ατζεντας πρακτικες τοποθετησεις να γινονται πριν την ψηφοφορια. Οι αγορευσεις γενικων γνωσεων ανευ προτασεων να γινονται μετα. Αυτο ζητω. Δεν προσπαθω να φιμωσω καποιον, αλλά ειναι θεμα σεβασμου προς την λειτουργικοτητα του οργανου και προς τον χρονο των συμφοιτητων μας που θυσιαζουν και χρονο απο το διαβασμα για να παραστουν στις συνελευσεις. Να επαναλαβω, οτι δεν αμφισβητω επ'ουδενι το ενδιαφερον οποιουδηποτε ομιλητη. Εκ της πραξεως ομως πρεπει να διασφαλισουμε πρωτα την ψηφοφορια για τα πρακτικα θεματα και μετα τις εμψυχωτικες ή εξομολογητικες πολυ ενδιαφερουσες αγορευσεις. Εξαιρειται απο αυτο το να μαλωνουμε στην συνελευση αυτους που δεν ηρθαν (για τον προφανη λογο οτι δεν ειναι εκει για να ακουσουν την κατσαδα) και το να τονιζουμε σε αυτους που ηρθαν το ποσο σημαντικο ειναι που ηρθαν (για τον προφανη λογο οτι το ξερουν και γι'αυτο ηρθαν).

Αυτα απο εμενα. Νοιωθω την αναγκη να επαναλαβω οτι γνωριζω και σεβομαι την αποψη που κρινει οτι δεν πρεπει να ειναι τοσο περιγραφικη η αναφορα και οτι την εχω ηδη λαβει υποψη. Σας καλω λοιπον ολους να ερθετε στην επομενη συνελευση για να μας βοηθησετε να σχηματισουμε ενα ακομα καταλληλοτερο και πιο αντιπροσωπευτικο κλιμα. Σας υπενθυμιζω οτι στην συνελευση δικαιωμα λογου εχουν ολοι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενημερωθηκα σημερα απο tsouhtra και isolde οτι η προγραμματισμενη συνελευση για την τελευταια παρασκευη 31 του μηνα, θα γινει κανονικα.

Αναμεινατε για μερος/ωρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστούμε το συνάδελφο Base the bass για την περιγραφική διήγηση και την υπομονή του!!!

Μία μικρή συμπλήρωση από όσα θυμάμαι,σε σχέση με την απάντηση του κου πρύτανη "ε,και να διαγραφείτε,δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!"

Αν θυμάμαι καλά,από τις διηγήσεις,υπήρξε και η ακόλουθη φράση μετά:"μπορείτε να γραφτείτε σε κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο!"

Θυμάμαι πως γελάσαμε πολύ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω πολλές φορές επαναλάβει σε τοποθετήσεις μου στα ποστ πως οι δικές μου πληροφορίες και η προσωπική μου εντύπωση είναι πως ΔΕΝ πρόκειται να ολοκληρωθεί Οργανισμός στο άμεσο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει....στους επόμενους μήνες ή και χρόνο,εν προκειμένω!!!

Η διαδικασία είναι λείαν χρονοβόρα και κουραστική και η προθυμία αυτών που την έχουν αναλάβει καθόλου δεδομένη λόγω άλλων υποχρεώσεων κι ελλιπούς προσφοράς βοήθειας από άλλα άτομα και υπηρεσίες που ήδη υπολειτουργούν!

Υπάρχει εκ των πραγμάτων παρεμπόδιση διαδικασιών λόγω πολλών γραφειοκρατικών κωλυμμάτων σε ένα πανεπ/μιο το οποίο βρίσκεται......στην Εντατική!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Γεναρης του 2016 (για την ιατρικη) προκυπει απο αυτα που ειπε στην επιτροπη ο πρυτανης. Ο οργανισμος που καταρτιζει ειτε η προεφαρμογη του με διοικητικη πραξη (αυτο που γινεται στην Κρητη δηλ) θα δινει 2 εξεταστικες σε σχολες 4ετους φοιτησης. Μεχρι Σεπτεμβρη 2015. Για 5-6ετους μια με δυο παραπανω δηλ χοντρικα μεχρι φλεβαρη 2016, εκτιμω για ιατρικη θα παει ισως καλοκαιρι 2016 γιατι τις εξεταστικες τις μετρανε χειμερινη-εαρινη-επαναληπτικη, ασχετα αν εμεις εχουμε πιο πολλες.Να μας δωσει δηλ 4 εξεταστικες απο την ανοιξη του 2015.

Ειναι πολυ πιθανο να μην υπαρχει οργανισμος μεχρι την ανοιξη για αυτο και ο πρυτανης ειπε αναγκαστικα θα κανει τοτε πραξη απο το πανεπιστημιο για να καλυφθουμε. Βεβαια, οι ανθρωποι που χρονοτριβουσαν στη συσταση του οργανισμου, οι ιδιοι που ελεγαν οτι θα ειναι ετοιμος του αγιου τετοιου, απομακρυνθηκαν. Ισως να ειναι ετοιμος λοιπον και πριν την ανοιξη. Εδω να σημειωσουμε οτι και αλλα πανεπιστημια φτιαχνουν οργανισμους, σε καποια ειναι σχεδον ετοιμοι, οποτε συμφωνα και με την παρεμβαση του υπουργειου για λογους ισονομιας ,δεν μπορουν να ειναι πολυ διαφορετικα τα κριτηρια. Πραγμα που επισης σημαίνει δεν μπορει ενας στην κρητη να γλυτωσει την ανοιξη επειδη εγινε οργανισμος και ενας στην αθηνα οχι , επειδη δεν εγινε. Αυτο και ΑΝ δεν ειναι ισονομια. Μας συμφερει λοιπον να εχουμε οργανισμο πριν την ανοιξη, για να μην κριθουμε με βαση αλλους οργανισμους, οι οποιοι θα εχετε διαβασει εχουν και ορια επιτυχιας μαθηματων απο 50-80% σιγουρα.

Ωστοσο ολα αυτα δεν εχουν μεγαλη σημασια, γιατι:

Α) Ο πρυτανης πρεπει να δεσμευτει για αυτα που ειπε στα παιδια γραπτως ή δημοσιως , κατα προτιμηση στη Συγκλητο. Αλλιως δεν εχουν καμια αξια

Β) Η συνελευση αποφασισε οτι στην φαση αυτη δεν εχει νοημα να κατατεθει καποια ποσοτικη προταση παρατασης (π.χ. συγκεκριμενος αριθμος εξεταστικων.)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ

Η συνέλευση κράτησε πάρα πολλές ώρες (περίπου 4 ώρες) αλλά ήταν μία πολύ εποικοδομητική διαδικασία.

Ακούστηκαν πολλά θέματα,αποσαφηνίστηκαν πολλά κι αποφασίστηκε η στάση της επιτροπής έναντι στον κο Πρύτανη σε μία ενδεχόμενη νέα συνάντηση μαζί του.

Επίσης,ανανεώθηκε η σύσταση του προεδρείου της επιτροπής.

Το πλέον σημαντικό,όμως,είναι πως αύριο,θα διεξαχθεί γενική συνέλευση του ΣΦΙΑ στις 12.00μμ ΝΑΒΟ με συμμετοχή φοιτητών από όλα τα έτη στην οποία θα τοποθετηθούν οι παρατάξεις και στο θέμα των διαγραφών που μας αφορά αλλά και στα υπόλοιπα που θα μας απασχολήσουν μελλοντικά όπως το θέμα της αλλαγής του τρόπου έναρξης ειδικότητας.

Θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε τις γενικές συνελεύσεις του ΣΦΙΑ από δω και πέρα με όποιο τρόπο μπορούμε και να συμμετέχουμε τακτικά.

Λοιπόν,στη συνέλευση αποφασίστηκε με εντυπωσιακή πλειοψηφία των παρευρισκομένων να υιοθετηθεί το πλαίσιο το οποίο παρουσίασαν οι εκπρόσωποι συγκεκριμένης παράταξης που παρίσταντο σύμφωνα με το οποίο η ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον πρύτανη ΔΕ θα έχει αντικείμενο συγκεκριμένη πρόταση για παράταση σπουδών και προ΄υ΄ποθέσεις ΑΛΛΑ την παρουσίαση των επιχειρημάτων που αντιπαρατίθενται στις διαγραφές με περισσότερο σαφή και απόλυτο τρόπο ξεκινώντας από το δεδομένο πως ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΟΣ και ΖΗΤΟΥΜΕ και ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ για το θέμα μας με άμεση συνεδρίαση Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα,θα αρχίσει να εκπονείται κείμενο (πρόταση της ISOLDE ) για νέα πρωτοκόλληση σε πιο μαχητικό ύφος και περιεχόμενο από αυτό που παρουσιάστηκε χθες και το οποίο πρωτοκολλήθηκε 1/10/14 στην πρυτανεία.Θα γίνει προσπάθεια ώστε αυτό το κείμενο-μανιφέστο(ας μου επιτραπεί ο όρος) να διαδοθεί σε ΜΜΕ,φιλικά έντυπα,Επιτροπή Σύνταξης Οργανισμού κι όπου αλλού κριθεί απαραίτητο να γνωστοποιηθεί.

Δε θα παρεκκλίνει από το περιεχόμενο του προηγούμενου αλλά θα "σηκώνει" τους τόνους και θα υπερτονίζει το ύφος της διεκδίκησης.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε από τη συνάδελφο Μ.Τ. μία πλήρης και καλοδιατυπωμένη εναλλακτική πρόταση η οποία προς το παρόν,λόγω συγκυρίας και τακτικής,δεν έλαβε την απαιτούμενη αποδοχή και το "πράσινο φως".

Οι συνάδελφοι που παρέστησαν στη συνάντηση με τον κο Πρύτανη αποσαφήνισαν λεπτομέρειες και διηγήθηκαν κάποιους από τους πολύ διαφωτιστικούς διαλόγους τους μαζί του εκθέτοντας τις προθέσεις του κι επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την άριστη διπλωματική τακτική του κου Πρύτανη.

Τέλος,στο προεδρείο της επιτροπής συμμετέχουν με την αποδοχή των παρευρισκομένων οι εξής:

1) Ο εκπρόσωπος της παράταξης των ΕΑΑΚ στη σχολή και μέλος του Δ.Σ. ΣΦΙΑ,Γ.-Α.Τ. 2) η Isolde, 3) η Tsouhtra, 4) η συνάδελφος Μ.Τ. ενώ έγινε αποδεκτή από τους παρόντες η δική μου συμμετοχή υποβοηθητικά,δορυφορικά,συμβουλευτικά οποτεδήποτε αυτή απαιτείται όπως και η συνέχιση της παρουσίας μου σε ενημερωτικά θέματα.

Παράλληλα με την επιτροπή και το παραπάνω τυπικό βασικό προεδρείο,θα δραστηριοποιούνται κι άλλα άτομα (μεταξύ των οποίων οι: Αφροδίτη και Base theBass που διατηρούν nick names αλλά κι άλλοι) οι οποίοι επιθυμούν να βοηθούν σεδιάφορους σημαντικούς τομείς όπως ο καθορισμός των εμβόλιμων εξεταστικών,η παρουσία σε Γ.Σ. Τμήματος,η σταθερή παρουσία σε παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.

(Επειδή απουσίαζα λόγω απρόοπτου συμβάντος κατά την έναρξη της διαδικασίας όπου συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι παραπάνω ρόλοι για τον καθένα ξεχωριστά,ενδεχομένως,να κρίνεται απαραίτητο να γίνει συμπληρωματική ενημέρωση κι από άλλους συναδέλφους για τα επιμέρους θέματα ρόλων,συμμετοχής και υποχρεώσεων.Ανέφερα μόνο όσα αντιλήφθηκα εκ των υστέρων κι όσα μου είχαν γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων αλλά έγιναν τελικώς αποδεκτά από τη συνέλευση των παρευρισκομένων συναδέλφων.Παρακαλώ όσους γνωρίζουν περισσότερα,να ενημερώσουν και όλους τους υπόλοιπους ή να διορθώσουν τυχόν λανθασμένη δική μου διατύπωση.)

emwin

Στην παραπάνω ενημέρωση ,υπάρχει φράση που αναφέρεται σε "συγκυρία",΄πρόταση","τακτική" κλπ,κλπ

Καλό θα είναι να μην αποσπώνται κομμάτια από τις ενημερώσεις!

ΠΙΟ ΣΑΦΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ,.......ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!

Edited by Myriam, Today, 03:47 PM

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην συνελευση αποφασισαμε ομοφωνα ποια θα ειναι η αμεσως επομενη απαντηση μας στον Φορτσακη. Αποφασισαμε δηλαδη να τονισουμε το να μην διαγραφει κανεις. Εσυ κανεις υποθεση οτι εχει αποφασιστει το πώς θα εξελιχθει ο διαλογος απο τωρα και εως την ανοιξη. Προφανως δεν εχουμε προ-αποφασισει για αυτο. Εχουν γινει απλα εικασιες για το πώς θα μπορουσε να συνεχιστει ο διαλογος, τις οποιες δεν θα αναφερουμε δημοσιως για λογους τακτικης. Ελα και στην επομενη συνελευση να τα πουμε και απο κοντα.

Αυτο που εχει περισσοτερη συναφεια με αυτο που υποθετεις, ειναι πως αποφασισαμε ομοφωνα οτι η πρακτικη διαγραφη οποιουδηποτε φοιτητη θα αποτελεσει κοκκινο πανι. Σε αυτο εχεις δικιο να υποθετεις οτι θα αντιδρασουμε με τον πιο αναλγητο τροπο. Αυτο αποφασιστηκε.

Να πω επισης οτι εγω προσωπικα ψηφισα λευκο στην συγκεκριμενη ψηφοφορια, καθως εχω αρκετη εμπιστοσυνη στην επιτροπη οτι και στις δυο περιπτωσεις οτι και να αποφασιζαμε, θα προασπιζε και την παραταση, και τα δικαιωματα των παιδιων που κινδυνευουν αμεσα με διαγραφη, οπως και θα κανει οντως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλοι μπορούν να εκφράζουν την άποψη τους. Όταν όμως δεν έρχονται στην συνέλευση, καλό είναι να κρατάνε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι μπορεί να τους διαφεύγουν μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που δεν έχουν σκόπιμα γραφτεί.

Η πρόθεση της νέας Πρυτανικής αρχής είναι να εφαρμόσει τον νόμο. Γι αυτό άλλωστε επιλέχθηκε με τη διαδικασία που όλοι γνωρίζουμε. Ενδεικτική της πρόθεσης αυτής είναι η αντικατάσταση όλης της επιτροπής σύστασης του Οργανισμού. Το να υπάρχει η πρόθεση είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη.Επίσης είναι μάλλον σαφές ότι ο κ. Πρύτανης έχει και άλλου είδους βλέψεις (εννοώ πολιτικές )

Η όλη «παράσταση» στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ με τον Πρύτανη να κλειδώνει «προληπτικά» την Πρυτανεία και τους υπαλλήλους σαν να είναι δούλοι του και βουλευτές συγκεκριμένης παράταξης να εφορμούν ως «πολιορκητικοί κριοί» ήταν ενδεικτική. Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πολύ μεγαλύτερη σημασία για το θέμα της σύστασης του Οργανισμού στα μεγάλα Ιδρύματα έχει η κρίση που έχει ξεσπάσει στην ΠΟΣΔΕΠ, όπου φαίνεται πως οι συσχετισμοί έχουν πια αλλάξει.

Το να είναι ο έτοιμος ο Οργανισμός μέχρι τις 30.4 προσωπικά το θεωρώ μάλλον απίθανο, εκτός εάν το Υπουργείο «φορέσει» κοινό Οργανισμό σε όλα τα Ιδρύματα. Και μην αρχίσουμε τώρα κουβέντα για το αυτοδιοίκητο. Ο ίδιος ο νόμος 4009 πρακτικά τον έχει καταργήσει.

Προσωπικά πάντως ειλικρινά πιστεύω πως και τότε θα υπάρχει λύση, μάλλον με νομοθετική ρύθμιση. Το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30.4 είναι μεγάλο και κανείς δεν γνωρίζει αν π.χ. θα έχουμε την ίδια Κυβέρνηση, τον ίδιο Υπουργό Παιδείας, ακόμα και τον ίδιο Πρύτανη, μέχρι τότε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να κανω μια προταση; Δεδομενου οτι η Συγκλητος θα γινει στις 30/10 (κατα τα λεγομενα του Πρυτανη) μηπως θα ηταν καλυτερο να μεταφερθει η Συνελευση επι πτυχιω στις 29/10 αντι για 31??? Ωστε να αποφασισουμε τις κινησεις μας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλή πρόταση Αφροδίτη. Αν είναι δυνατόν να βρεθεί αμφιθέατρο την Τετάρτη 29/10, κι εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να γίνει η συνέλευση πριν τη Σύγκλητο της Πέμπτης 30/10.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, για να μην υπάρχουν κι άλλες παρεξηγήσεις. Το παραπάνω είναι απλά μια πρόταση του μέλους Αφροδίτη.

Το προεδρείο θα την αξιολογήσει, αλλά αν δεν μας ενημερώσει για τυχόν αλλαγή, η συνέλευση παραμένει στην ημερομηνία που ορίστηκε και έγραψε παραπάνω το μέλος Base the Bass. (31 Οκτωβρίου δηλαδή)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με προλαβε ο Numb. Εκανα μια προταση δεδομενης της επικειμενης Συγκλητου, για μεταφορα της Συνελευσης, προκειμενου να προετοιμαστουμε καλυτερα αν μας δοθει ο λογος και χρειαστει να καταθεσουμε καποια προφορικη εκθεση των θεσεων - προτασεων μας. Ειναι προταση = ανοιχτη προς συζητηση με ολα τα μελη.

Το Προεδρειο ειναι αποκλειστικα υπευθυνο να αποφασισει το ποτε θα γινει η Συνελευση. Αυτο εξυπακουεται. Δεν εχω σκοπο ουτε να υποκαταστησω κανεναν, ουτε να επιβαλω τιποτα. Ειναι αυτονοητο οτι ισχυουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην προηγουμενη Συνελευση και ειναι γραμμενα στα πρακτικα.

Ισως δεν εγινε αυτο απολυτα κατανοητο απο ολους και δημιουργηθηκε καποια παρεξηγηση. Διευκρινιζω λοιπον τη θεση μου για να ηρεμησουν τα πνευματα -αν αθελα μου προκαλεσα συγχυση ως προς την προταση και προθεση μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η τελική ανακοίνωση για την ημερομηνία της επόμενης συνέλευσης για το θέμα των διαγραφών θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, μετά την απάντηση της Πρυτανείας σχετικά με τη Σύγκλητο. Μέχρι στιγμής ισχύει η 31/10. Μπείτε τη δευτέρα να δείτε την τελική ανακοίνωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ανακοίνωση από την Πρυτανεία-Κάλεσμα σε Φοιτητικούς Συλλόγους

Καλούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ε.Κ.Π.Α., έως την Τετάρτη 29/10/2014, 2 μ.μ., να ορίσουν εκπροσώπους τους (έως 2 κατά Σύλλογο) στη Γραμματεία του Πρύτανη προσωπικά ή ηλεκτρονικά (secretary@uoa.gr).

Ανακοίνωση

Καλούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ε.Κ.Π.Α., έως την Τετάρτη 29/10/2014, 2 μ.μ., να ορίσουν εκπροσώπους τους (έως 2 κατά Σύλλογο) στη Γραμματεία του Πρύτανη προσωπικά ή ηλεκτρονικά (secretary@uoa.gr). Οι εκπρόσωποι αυτοί (συνολικά έως 15) θα ενημερώσουν τους συγκλητικούς και θα έχουν διάλογο μαζί τους για όλα τα φοιτητικά θέματα κατά την ημέρα της συνεδρίασης της Συγκλήτου, την Πέμπτη 30/10/2014, ώρα 12.30' και εξής στην Αίθουσα της Συγκλήτου στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου.


Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου,θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ, η προγραμματισμένη για την τελευταία Παρασκευή του μήνα,συνέλευση,λόγω των εξελίξεων.

Μετά από επικοινωνία με τη Σχολή,το αμφιθέατρο στο οποίο θα γίνει η συνέλευση,θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα,το αργότερο μέχρι το μεσημέρι.

Ώρα έναρξης της συνέλευσης : 18.00.

Η ατζέντα της συνέλευσης περιλαμβάνει :

- Ενημέρωση όσον αφορά στο rendez-vous που είχαμε την περασμένη Παρασκευή, με τη Δικηγορική Εταιρεία ΑΠ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ [ https://dl.dropboxus...i enimerosi.pdf - εκπροσωπεί φοιτητές επί πτυχίω,που κινδυνεύουν με διαγραφή, από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ], διάλογος επ'αυτής και λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω κινήσεις μας.

- Διάλογος και ψηφοφορία για το κείμενο που θα πρωτοκολληθεί και θα παρουσιαστεί στη συνέλευση της Συγκλήτου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ.

Σας ευχαριστούμε!

Επιτροπή των επί πτυχίω φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η σημερινή συνέλευση των επί πτυχίω φοιτητών για το θέμα των διαγραφών θα γίνει στις 6μμ στο αμφιθέατρο της ΠΑΘΑΝ.

Η συνέλευση θα ξεκινήσεις 6.00 οπότε σας παρακαλώ όσοι επιθυμείτε να έρθετε, να έρθετε εγκαίρως.

τα θέματα για σήμερα είναι:

1) Νομικά θέματα, ενημέρωση για υπόμνημα σε γενικό γραμματέα υπουργείου παιδείας κο Κυριαζή, ομαδικό εξώδικο, προσφυγή κατά των διαπιστωτικών πράξεων διαγραφής μέσω του Πανελληνίου φοιτητικού συλλόγου

2) Κειμένο για σύγκλητο

3) Πλαν Β. Ψήφιση και πότε το καταθέτουμε.

4) Ημερομηνία επόμενης συνέλευσης

5) Facebook, μητρώα από Φυσιολογία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μόλις επικοινώνησε μαζί μου ο καθηγητής που είναι υπεύθυνος για τα αμφιθέατρα.

Τελικά η συνέλευση μας θα γίνει σήμερα στις 6μμ στο αμφιθέατρο Μικροβιολογίας.

Θα μπει ανακοίνωση και στο αμφιθέατρο της ΠΑΘΑΝ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

edit:το ποστ μου αφορουσε περιληπτικη υπερεπειγουσα ενημερωση για τις αυριανες κινητοποιησεις και το αποσυρω με τη δικη μου βουληση - απο οσο καταλαβα το περιληπτικο υφος στο οποιο το εγραψα ειναι προσβλητικο για τον αγωνα μας.

edit#2 καταλαβα λαθος, η συναδελφος myriam δεν ειχε στοχο να αποσυρω το ποστ μου. μαλιστα, μου ζητησε να επαναφερω το ποστ μου με προσωπικο μηνυμα που μου εστειλε.

οποτε επαναφερω το ποστ:

απο την συνελευση προεκυψε οτι δεν μας συμφερει τακτικα να δεχτουμε την προταση Φορτσακη για παρουσια μονο ενος ατομου στην συγκλητο, καθως αυτο δεν θα επηρεασει αρκετα τις αποφασεις αλλά θα προσδωσει και περαιτερω νομιμοποιησει στην συγκλητο η οποια εν απουσια μεγαλης φοιτητικης μαζας εικαζεται οτι μπορει να παρει και δυσοιωνες για εμας αποφασεις.

σε αυτη την προταση υπηρξε αντιλογος, οτι ουτως ή αλλως η συγκλητος νομιμοποιειται ειτε παμε ειτε οχι.

αποφασιστηκε τελικα να παμε για να διεκδικησουμε αυριο στις 0830 στην πρυτανεια δυναμικα ανοιχτη συγκλητο κ αν δεν τα καταφερουμε να αποχωρησουμε διαμαρτυρομενοι, και την επομενη μερα να πρωτοκολλησουμε την θεση μας η οποια αφορα ενδελεχη επιχειρηματολογια η οποια εστιαζει σε νομικα κενα, στις δυσκολες συνθηκες εν μεσω κρισης κλπ κ καταληγει στο οτι δεν δεχομαστε καμια διαγραφη.

edit#3

ζητω συγνωμη που ανεφερα οτι στην συνελευση κατεθεσαν προτασεις τα μελη των ΕΑΑΚ , διορθωνω γραφοντας οτι υπηρχαν παιδια που προσκεινται στα ΕΑΑΚ αλλά ηρθαν στην συνελευση ως επι πτυχιω προς διαγραφη φοιτητες οι οποιοι ανηκουν στο ΔΣ του ΣΦΙΑ.

ζητω συγνωμη που ανεφερα οτι το κειμενο μας καταληκτικα ζητα "καμια διαγραφη" χωρις να αναφερω πρωτα την πλουσια επιχειρηματολογια που διαθετει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επόμενη συνέλευση των επί πτυχίω μπορεί να γίνει εκτάκτως νωρίτερα από την επόμενη προγραμματισμένη συνέλευση!!

Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.