Jump to content

Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Recommended Posts

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 18:00 - 24:00 στο Κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων. Η εν λόγω Βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 “2014-2015 ResearchersNight: The Greek events”.

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ προσκαλούνται να μετάσχουν όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και στην αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των ερευνητικών επιτευγμάτων Ερευνητικών Ομάδων του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, διαδραστική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, σύνδεση με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα – διαγωνισμοί για μαθητές όλων των ηλικιών, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί με ζωντανή ελληνική μουσική από την Ομάδα Κρουστών και τη χορωδία του ΕΜΠ, καθώς και μουσική μπάντα στο χώρο του αίθριου του Κτηρίου Αβέρωφ.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού», η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.