Jump to content

Δημοσκόπηση : Να μείνεις ή να φύγεις ;


Leviathan

  

24 members have voted

  1. 1. Να μείνεις ή να φύγεις ; ( από το ελλάντα εννοείται... )

    • 1) Να μείνεις.
      7
    • 2) Να φύγεις.
      17
  2. 2. Αν φύγεις και πετύχεις, θα επιστρέψεις κάποια στιγμή ή όχι ;

    • 1) Θα επιστρέψω.
      13
    • 2) ΟΧΙ.
      11


Recommended Posts

Να μείνεις στην Ελλάδα της ανεργίας ή να φύγεις; Αυτή είναι η γνώμη μας
Η ανεργία τραβά την ανηφόρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει προγράμματα-ασπιρίνες και οι συντάκτες του NEWS 247, αναρωτιούνται: Να μείνεις ή να φύγεις;
news247 Φεβρουάριος 01 2014 11:00

Ο καλπασμός της (επίσημης) ανεργίας προς το τρομακτικό 30% συνεχίζεται. Χιλιάδες νέοι μένουν εκτός αγοράς εργασίας στα πιο παραγωγικά τους χρόνιας και πολλοί επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν λύση.

Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει προγράμματα, που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, το ερώτημα που παραμένει διαρκώς επίκαιρο είναι αν θα πρέπει να μείνει κάποιος σε μια χώρα που δεν του δίνει ευκαιρίες.

Επτά συντάκτες του NEWS 247, προσπάθησαν να απαντήσουν. Στείλτε μας την άποψή σας.

Το ρίσκο του εξωτερικού, προτείνει ο Χρήστος Δεμέτης

Όταν γράφω για την ανεργία, αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο τύψεις. Τύψεις γιατί νοιώθω ότι μιλάω λίγο πολύ εκ του ασφαλούς μιας και έχω εργασία την ώρα που πολλοί άλλοι στην ηλικία μου και όχι μόνο, δεν έχουν. Μπορώ όμως να καταλάβω πώς αισθάνεται κάποιος που δεν έχει δουλειά γιατί έζησα την αγωνία για εύρεση εργασίας. Γνωρίζω ανθρώπους που έφυγαν για τα ξένα, δεν βρήκαν δουλειά και επέστρεψαν.

Και άλλους που είναι έξω και νοσταλγούν την Ελλάδα. Δεν μπορώ να κρίνω 100% το πώς είναι να εργάζεσαι στο εξωτερικό μιας και δεν το έχω κάνει. Εκείνο όμως που θα συμβούλευα κάποιον που έχει πτυχίο προπτυχιακού, μεταπτυχιακού, ενδεχομένως και διδακτορικό και ζει στην Ελλάδα των μνημονίων, θα ήταν να δοκιμάσει την τύχη του και εκτός συνόρων.

Το ρίσκο είναι μεγάλο, όμως κακά τα ψέματα οι ευκαιρίες εντός είναι λίγες. Μετρημένες. Από την άλλη, αν φύγουν τα μυαλά, ποιος θα μείνει για να ανοικοδομήσει τη χώρα όταν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη; Τα παραπάνω οφείλει να λάβει υπόψη της η κυβέρνηση άμεσα και να ανοίξει τα αυτιά της. Καλά τα 6μηνα προγράμματα απασχόλησης, αλλά για την ώρα είναι παρηγοριά στον άρρωστο, σαν μεθαδόνη.

Χρειαζόμαστε λύσεις ουσιαστικές. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, μείωση των φόρων και αποδέσμευση της από το κράτος. Αλλά δυστυχώς, η καινοτομία και το ρίσκο, δεν δείχνουν για την ώρα τουλάχιστον, να πιάνουν τόπο στα εντός Ελλάδας πράγματα, όσο το σύστημα λειτουργεί κάτω από αυτή τη δεσποτική εποπτεία λιτότητας που κακά τα ψέματα, επιβάλλεται και από τη “μαμά” Γερμανία.

Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα, λέει η Μαρίνα Κουτσούμπα

Δεν είναι λίγες οι φορές που το έχω βάλει στα πόδια. Από δύσκολες καταστάσεις ή ακόμα και από συναισθήματα. Τα προβλήματα, για άλλους μικρότερα και για άλλους μεγαλύτερα, φαντάζουν απροσπέλαστο βουνό.

Ούτε πάλι θα ισχυριστώ πως καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι άνεργος. Για πολλούς μπορεί πραγματικά να αποτελεί μόνη λύση η αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο στο εξωτερικό. Απόλυτα σεβαστό.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που έχουν καταξιωθεί στο αντικείμενό τους στο εξωτερικό και μας έχουν κάνει εθνικά υπερήφανους.

Εναντιώνομαι όμως στην αναγκαστική φυγή. Στις συνθήκες που έχουν οδηγήσει πολλούς νέους να εγκαταλείψουν την οικογένεια, τους φίλους, τη χώρα τους.

Για αυτές και μόνο τις αξίες αισθάνομαι πως πρέπει να μείνουν και να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως. Η Ελλάδα, όσο και αν τους πληγώνει, τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα.

Την έξοδο κινδύνου, αναζητά η Μίκα Κοντορούση

Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάπου στο εξωτερικό «Κιβωτός του Νώε» για να στεγάσει το 1,5 εκατ. ανέργους που σχεδόν «απελαύνονται» τα τελευταία χρόνια από την ίδια τους την πατρίδα, λόγω έλλειψης απασχόλησης. Το τούνελ της Ελλάδας πάντως, ήταν ανέκαθεν σκοτεινό.

Βλέπετε, η χώρα μας εκτός από την ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία, διατηρεί το πάγιο πλεονέκτημα να καταβροχθίζει με λαιμαργία τα ίδια της τα ταλέντα και τα λαμπρά επιστημονικά μυαλά της. Ούτε η «παραβολή του καλού Σαμαρ(α)-είτη» για πάταξη της ανεργίας με 440.000 νέες θέσεις εργασίας ,πείθει. Άλλωστε αυτό είναι μία σταγόνα στον ωκεανό της βυθισμένης στον πάτο νεολαίας μας.

Το εισιτήριο για την όποια «Γη Εργασιακής Επαγγελίας» είναι χωρίς επιστροφή. Και η αναχώρηση από την έξοδο κινδύνου σηματοδοτεί την άτακτη φυγή από το μονόδρομο του εργασιακού Μεσαίωνα, της παντελούς έλλειψης ευκαιριών (τύφλα να’ χουν τα πτυχία) και της υπερπροσφοράς υπηρεσιών στην τιμή του «ό, τι κάνεις… 500 (ευρώ)». Κι εγώ μαζί τους.

'Εξω και πάλι έξω, λέει ο Στέφανος Νικήτας

Αν είσαι νέος, εξειδικευμένος, με καλές σπουδές και δεν έχεις εγκαταλείψει ακόμα την Ελλάδα, λογικά ανήκεις σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

*Είσαι γιος βουλευτή, βιομήχανου κλπ και έχεις στρωμένη δουλειά

*Θέλεις να αράζεις και να πίνεις όλη μέρα φραπέ διότι οι γονείς σου έχουν εξασφαλισμένο χατζιλίκι με αποτέλεσμα να μην αγχώνεσαι για τίποτα.

*Κάποιες συνθήκες σε αναγκάζουν να παραμένεις στην χώρα

*Είσαι από τους ελάχιστους που βρήκες την δουλεία που ονειρευόσουν.

Αν δεν ανήκεις σε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες λογικά διαβάζεις αυτές τις λέξεις από κάποια χώρα του εξωτερικού. Μην στεναχωριέσαι. Πέραν από τα σουβλάκια, τις παρέες σου και τον ήλιο δεν έχεις χάσει κάτι άλλο. Συνέχισε να μάχεσαι στο εξωτερικό. Μπορεί να σου λείπει η πατρίδα, ωστόσο έχεις γλυτώσει απ' το να βλέπεις τις θυσίες σου να πηγαίνουν στράφι δουλεύοντας χάριν των δήθεν προγραμμάτων του Υπουργειο εργασίας

Για όποιον μένει ακόμα εδώ, τα προγράμματα αυτά είναι στάχτη στα μάτια σου. Όχι γιατί αμείβεσαι με μισθούς Κίνας αλλά γιατί έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δε πρόκειται πότε να καταφέρεις να εργαστείς σε ένα περιβάλλον, όπου θα μπορείς ξεδιπλώνοντας τις αρετές σου να κάνεις καριέρα.

Στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας και λίγους μήνες πριν τις εκλογές εξήγγειλαν μέτρα που ξεκινούν με στόχο την δημιουργία 440 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης για ανέργους. Ναι καλά διάβασες. Δεν μιλούν για εργασία αλλά για απασχόληση. Μιλούν για προοπτικές πρόσβασης στην αγορά εργασίας και όχι για πολιτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Οι νέοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι ημίμετρα και προεκλογικά κολπάκια. Ο Σαμαράς τώρα που είδε τα σκούρα μοιράζει θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπόσχεται επιστροφή στους μισθούς του 2009. Με λίγα λόγια σουρεαλισμός στις πλάτες των ανέργων.

Ο δρόμος της ξενιτιάς δεν είναι εύκολος, λέει η Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Ξέρω πως είναι δύσκολο να βρει κανείς εργασία στη χώρα μας, και πόσο μάλλον μια δουλειά που να τον εκφράζει και να του αρέσει- αυτό είναι πολυτέλεια στις μέρες μας. Οι περισσότεροι φίλοι μου παλεύουν με τον εφιάλτη της ανεργίας αλλά όντας αισιόδοξος άνθρωπος θα το πάλευα αρκετά στην Ελλάδα, προτού έπαιρνα την απόφαση να ξενιτευτώ.

Αφού χτυπούσα πόρτες με "θράσος" για να μοιράσω βιογραφικά και δεν έβλεπα φως, τότε ναι θα έψαχνα τρόπο να φύγω. Αλλά ο δρόμος της ξενιτιάς δεν είναι εύκολος και για να τον διαβεί κανείς χρειάζεται να το έχει σκεφτεί καλά πριν. Έχουμε εξιδανικεύσει στο μυαλό μας το εξωτερικό, λες και η ανεργία υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.

Η ανεργία μαστίζει αρκετές χώρες και τα πράγματα στο εξωτερικό δεν είναι εξίσου καλά. Εξαρτάται φυσικά και σε ποια χώρα θα πας, αλλά και πάλι θα πρέπει να βρεις μια εργασία καλά αμειβόμενη για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα έξοδά σου.

"Για την Ελλάδα" ή "για μια καλύτερη τύχη ρε γ@μώτο", αναρωτιέται η Σοφία Κατσαρέλη

Πόσο άλλαξε η Ελλάδα, από τότε που όνειρο του Έλληνα γονιού ήταν να μπουν τα παιδιά του στο Δημόσιο, για μία σίγουρη δουλειά και έναν σίγουρο μισθό; Το μαζικό χαστούκι που μας έδωσε η κρίση, μας ξύπνησε απότομα, για να φτάσουμε σήμερα, 1.500.000 Έλληνες -από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- να είναι άνεργοι.

Σπουδές ετών "δημιούργησαν" λαμπρούς επιστήμονες, που θα μπορούσαν να δώσουν πολλά στην Ελλάδα. Αστραπιαία στο μυαλό μου &

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν 1-2 χρόνια ήμουν υπέρ του "να μείνεις", αλλά τον τελευταίο καιρό είμαι υπέρ του "να φύγεις" !

Δεν είναι μόνο ο οικονομικός τομέας.

Δυστυχώς όλα διαλύονται, τίποτα δε λειτουργεί σωστά και τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο ( ειδικά η

νοοτροπία του μέσου νεοελληνάρα ) !

Το μόνο που μπορεί να σώσει τη χώρα, είναι να βρεθεί κάποιος και να τραβήξει το καζανάκι...( 2 φορές )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί να μείνει κανείς ιατρός, οδοντίατρος, νοσηλευτής, φυσιοθεραπευτής, φαρμακοποιός, βιολόγος, να εργαστεί στην Ελλάδα;

Δεν ξεχνά πως σε διπλανά δωμάτια από εκεί που βρισκόταν, διεφθαρμένοι Διευθυντές κι Επιμελητές ΕΣΥ, εκβίαζαν καθημερινά εκατοντάδες φακελάκια από συγγενείς ταλαιπωρημένων ασθενών, στα παράνομα ιδιωτικά μαγαζάκια που έχουν στήσει μέσα στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν ξεχνά τα δωράκια και τις μίζες, για αλόγιστη υπερσυνταγογράφηση, από τους δεκάδες υπαλλήλους φαρμακευτικών Εταιριών.

Δεν ξεχνά πως δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση/εκπαίδευση/εξειδίκευση ιατρού στο ΕΣΥ, λόγω συνδικαλιστικών αντιδράσεων.

Δεν ξεχνά το συνεχιζόμενο πάρτι με τα "κουβανέζικα", τα ορθοπεδικά υλικά, τα αναλώσιμα, τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη μηχανογράφηση, την έρευνα, κτλ, στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν ξεχνά πως στα δημόσια Μαιευτήρια μας δρουν ανεξέλεγκτα διεθνή κυκλώματα εμπορίας βρεφών, παράνομων υιοθεσιών, εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, κτλ.

Κανείς δε λυπάται τέτοια σάπια συστήματα υγείας, που απομυζούν, απαξιώνουν και βασανίζουν τους πολίτες!

Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή Χώρα, θα είχαν ανακληθεί ήδη όλες οι άδειες λειτουργίας τέτοιων νοσοκομείων!

Δεν ξεχνά πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, τη Χώρα των Ακαδημαϊκών δυναστειών/του νεποτισμού/της οικογενειοκρατίας/του ρουσφετιού/των μιζών/της διαφθοράς/της λογοκλοπής/των ντελίβερι Διδακτορικών/των αγορασμένων Πτυχίων/κτλ.

Όσες εργασίες κι αν δημοσιεύσουμε, όσο καλές κι αν είναι, τη θέση θα τη βουτήξουν ρουσφετολογικά τα άχρηστα τέκνα των Καθηγητάδων...

http://www.protothema.gr/greece/article/331087/timo-to-soi-mou-ki-as-hathei-to-examino/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113160524

http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=204468&artTitle=den_pa_na_chathei_to_examino_oikogeneiokratia_uber_alles

http://www.karfitsa.gr/2013/11/20/k-arvanitopoylos- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -ei-oikogeneio/

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=206632

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2010/09/2000.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να ανοιξω αλλο ενα τοπικ με διλημματα η οχι?

καλη εβδομαδα σε ολες και ολους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλή εβδομάδα. Βλέποντας πώς έχουν τα πράγματα, αν είσαι σε κάποιο επάγγελμα με δεξιότητες που αναγνωρίζονται διεθνώς, και βέβαια να φύγεις. Οι γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές πχ είναι παντού περιζήτητοι.

Αντίστοιχα βέβαια δεν πείνασαν σε καμία χώρα όπου κυκλοφορεί γενικά χρήμα οι σουβλατζήδες, οι οδηγοί, οι καθαρίστριες... Σε άλλα επαγγέλματα όμως επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά μπορεί να δυσκολευτούν να πείσουν ότι αξίζουν συγκεκριμένες εξειδικευμένες θέσεις περισσότερο από ντόπιους με πολύ λιγότερα προσόντα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Where the grass is green and the girls are pretty, σε πρόλαβαν οι Guns N' Roses ! :P

Τώρα πέρα από την πλακίτσα, όταν λες πολύ "χαρτί", τί εννοείς ; Δώσε ένα νουμεράκι, πάνω κάτω ρε παιδί μου,

έτσι για να ξέρω πότε να βγω στη σύνταξη... :D

Καλή εβδομάδα. Βλέποντας πώς έχουν τα πράγματα, αν είσαι σε κάποιο επάγγελμα με δεξιότητες που αναγνωρίζονται διεθνώς, και βέβαια να φύγεις. Οι γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές πχ είναι παντού περιζήτητοι.

Αντίστοιχα βέβαια δεν πείνασαν σε καμία χώρα όπου κυκλοφορεί γενικά χρήμα οι σουβλατζήδες, οι οδηγοί, οι καθαρίστριες... Σε άλλα επαγγέλματα όμως επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά μπορεί να δυσκολευτούν να πείσουν ότι αξίζουν συγκεκριμένες εξειδικευμένες θέσεις περισσότερο από ντόπιους με πολύ λιγότερα προσόντα!

Μπορείς να γράψεις μερικά παραδείγματα ; Η πληροφορική είναι μέσα ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Τώρα πέρα από την πλακίτσα, όταν λες πολύ "χαρτί", τί εννοείς ; Δώσε ένα νουμεράκι, πάνω κάτω ρε παιδί μου,

έτσι για να ξέρω πότε να βγω στη σύνταξη... :D

Total net wealth > 1 m €.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Τώρα πέρα από την πλακίτσα, όταν λες πολύ "χαρτί", τί εννοείς ; Δώσε ένα νουμεράκι, πάνω κάτω ρε παιδί μου,

έτσι για να ξέρω πότε να βγω στη σύνταξη... :D

Total net wealth > 1 m €.

Exactly.....5 years in Middle East = 1 m in your bank account.....and then....life is good in Acapulco beach.... :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Επίσης... http://en.wikipedia.org/wiki/Pattaya

Για "ανήσυχες" νύχτες, χωρίς να βαρεθείς ποτέ (κάτι ξέρει ο Μπομπ...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να φύγεις για 5-10 χρόνια, να μαζέψεις όσο πιο πολύ "χαρτί" μπορείς και μετά να πας να αράξεις κάνοντας για πάντα πολυτελείς διακοπές και ζώντας πλουσιοπάροχα σαν Πασάς σε κάποια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα όπου τα δολλάρια σου θα έχουν μεγάλη αξία, το κρασί είναι γλυκό και τα κορίτσια όμορφα.... Κολομβία, Παραγουάη, Μαρόκο, Λευκορωσία, μάλλον και Ελλάδα ως τότε....

Επίσης... http://en.wikipedia.org/wiki/Pattaya

Για "ανήσυχες" νύχτες, χωρίς να βαρεθείς ποτέ !

:)

Χα, χα ναι, ο kopritis είναι ακριβώς στο κλίμα που πρέπει και τον καλωσορίζουμε στο club! :)

Επειδή όμως η Ταϊλάνδη έχει γίνει ακριβούτσικη τελευταία, ψάχνουμε κάτι το ίδιο "ποιοτικό" αλλά φθηνότερο. Είπαμε, θα δουλέψουμε μόνο 5 χρόνια και τα χρήματα να μας φτάσουν για τις διακοπές μιας ζωής!!!

Τσεκάρετε και τη Goa, αγαπημένο μέρος των νεαρών Άγγλων (και Αγγλίδων...) και Αυστραλών, όπου με ελάχιστες χιλιάδες λίρες αράζουν στις παραλίες με τεκίλες για μήνες ή και χρόνια!

http://en.wikipedia.org/wiki/Goa

Και η παραλία της...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Palolem_Beach_India.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είπαμε, θα δουλέψουμε μόνο 5 χρόνια και τα χρήματα να μας φτάσουν για τις διακοπές μιας ζωής!!!

εσείς γελάτε, αλλά εμένα αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μου. το αργότερο στα 40 να σταματήσω να δουλεύω. και μετα να κάααααθομαι. και γενικα είμαι ο τύπος που βάζω εφικτούς στόχους και τους καταφέρνω συνήθως :)

στο αρχικό ερώτημα, να μείνεις ή να φύγεις, ειναι προφανές τι θα απαντούσα, για 3489728947389242 λόγους. θα ήθελα όποιος υποστηρίζει το "να μείνεις" να μου πει μισό επιχείρημα (και μη μου αρχίστε τα "θα μεινω για να παλέψω για μια καλύτερη Ελλάδα" γιατί έχω φάει πολύ και καλό φαί).

όσο για το αν η ξενιτιά είναι εύκολο πραγμα: τι θα πει ευκολο; όπως το ορίζει κανείς. εγώ πάντως το θεωρώ από τα ευκολότερα πράγματα στον κόσμο (για Γερμανία μιλώντας και με ενα χέρι μπορείς να γίνεις χειρουργός, τέτοια ζήτηση). δύσκολο είναι να μείνεις και να δουλευεις στην Ελλάδα. και για να είμαι ειλικρινής πλέον δεν το θεωρώ δύσκολο, το θεωρώ αδύνατο. μα πάνω από όλα ξεφτίλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω το θεϊκό σενάριο το είχε πετάξει σε κάποια φάση ο Ortho, γίνεσαι board certified κάνοντας Ακτινολογία στις ΗΠΑ, και γνωματεύεις ακτινογραφίες από ένα ελληνικό νησί, βλέποντας κάθε μήνα στον λογαριασμό σου (μέσω e-banking) κάποιες χιλιάδες δολλάρια ! ! ! emrockon

Δεν ξέρω αν το έχει επιτύχει ποτέ κάποιος, αλλά φαντάζει ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προοπτική !

Στο δια ταύτα, οποιοσδήποτε έχει ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ επιστημονικές (όπως και οικονομικές γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?) φιλοδοξίες απ' το γιατριλίκι, θα αναζητήσει την τύχη του εκτός.

Κακά τα ψέμματα, το κλίμα είναι πολύ αρνητικό αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, και οι προοπτικές ζοφερές.

Λόγοι που σε κρατούν στα πάτρια εδάφη ; Οι γνωστοί "προσωπικοί" (το νινί σέρνει καράβι, αν και ποτέ μου δεν κατάλαβα πως απορρίπτουν κάποιοι ένα καλύτερο αύριο βασιζόμενοι στις ψευδείς βεβαιώσεις περί "αιώνιας αγάπης" που τους ξεφουρνίζει η εκάστοτε μέτρια γκόμενα, και μετά συνήθως το μετανιώνουν), όπως και η ποιότητα ζωής.

Στο νοσοκομείο που εργάζομαι, ρωτώ συχνά ειδικεύομενους (από Ειδικότητες που αν το επιθυμούν μπορούν να ξενιτευτούν σε χρόνο dt) και εισπράττω αυτές τις απαντήσεις.

Κάποιοι-κάποιες έχουν παιδιά (πως τα μεγαλώνουν με 1000 ευρώ δεν ξέρω), ενώ άλλοι δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα της ξενιτιάς και σκοπεύουν να επιστρέψουν στη πόλη τους ή στο χωριό τους όταν τελειώσουν την Ειδικότητα.

Βέβαια, επειδή είμαστε λαός που ζούμε για το σήμερα και ο μισθός στην Ειδικότητα πέφτει, ενώ κάνουμε την ζωή μας στην χώρα μας (ιδανικό ε?), κάποιοι εξ΄αυτών θα διαπιστώσουν τα επαγγελματικά αδιέξοδα και θα αναζητήσουν την τύχη τους εκτός αργότερα, σαν Ειδικοί.

Υ.Γ

@sjjggst

Ενδιαφέρουσα η Goa, δεν την γνώριζα ! ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω το θεϊκό σενάριο το είχε πετάξει σε κάποια φάση ο Ortho, γίνεσαι board certified κάνοντας Ακτινολογία στις ΗΠΑ, και γνωματεύεις ακτινογραφίες από ένα ελληνικό νησί, βλέποντας κάθε μήνα στον λογαριασμό σου (μέσω e-banking) κάποιες χιλιάδες δολλάρια ! ! ! emrockon

Δεν ξέρω αν το έχει επιτύχει ποτέ κάποιος, αλλά φαντάζει ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προοπτική !

σσσσ.... μαρτυριάρη! μη τα λες παραέξω αυτά, είμαστε ήδη πολλοί οι ακτινολόγοι :P με ακτινογραφίες δεν πλούτισε κανείς, με αξονικές και μαγνητικές (κυρίως) κάτι γίνεται ;)

αλλά να πληρώνεσαι από έξω, να στείσεις σύστημα με PACS και remote access, 2-3 οθονίτσες από 27" και βάλε, ηχοσύστημα bang & olufsen και κυριώς μια πολυθρονάρα για να κάθεσαι με τις ώρες να βγάζεις τα μάτια σου στις... 50 (και βάλε) αποχρώσεις του γκρι emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Επειδή εγώ είμαι περιοδικά ανάμεσα στο "να μείνεις" και στο "να φύγεις" (ανάλογα με το ποιες γυναίκες μπαίνουν και βγαίνουν στη ζωή μου) μπορώ να αλλάζω ανά διαστήματα τη ψήφο μου ή επηρεάζω τις δημοσκοπήσεις? :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προτρέπω αυτούς που ψήφισαν "να μείνεις" να διαβάσουν τις προσφορές εργασίας σε χωριά του Καναδά που δημοσίευσα σε άλλα topics του greekmeds.gr όπου προσφέρονται 450.000 λίρες Αγγλίας το χρόνο, για εργασία Γενικού Ιατρού-Αγροτικού. emjump

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προτρέπω αυτούς που ψήφισαν "να μείνεις" να διαβάσουν τις προσφορές εργασίας σε χωριά του Καναδά που δημοσίευσα σε άλλα topics του greekmeds.gr όπου προσφέρονται 450.000 λίρες Αγγλίας το χρόνο, για εργασία Γενικού Ιατρού-Αγροτικού. emjump

Έλα ρε συ Karanti, τόσα πολλά λεφτά δεν δίνουν ούτε στους Αμερικανούς καρδιοχειρουργούς που δουλεύουν στο Ντουμπάι, μη μας τρελαίνεις τώρα που δίνει ο Καναδάς 600.000 ευρώ το χρόνο σε GP...

Όποιος μπει σε Καναδικά forums θα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι μη-Καναδοί ιατροί που προσπάθησαν να δουλέψουν στον Καναδά, τελικά κατέληξαν οδηγοί ταξί και υπάλληλοι σε πλυντήρια αυτοκινήτων. Δεν είναι τόοοοσο εύκολα όσο τα περιγράφεις τα πράγματα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ siiggst

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να αμφισβητεί απροκάλυπτα δημοσιευμένη αγγελία και συγκεκριμένο ποσόν που προσφέρεται ως αμοιβή!

Τέτοια ηττοπάθεια και τόσο θύμα δεν ξανασυνάντησα.

Έλεος!

Τρίψε αυτό στα μούτρα των Αράβων του Ντουμπάι, λοιπόν:

GPs - Canada needs you! Earning potential of £183,000-£450,000 per year


We have permanent GP positions available in the province of Alberta working for a well-established large Private Practice with centrally located vacancies in both Calgary and Edmonton.

60% - 65% billings Earning potential of £183,000-£450,000 per year

A loan of $10,000 is available to help with relocation costs, which can be re-paid back over the year.

We can assist with advice on gaining your MCCEE (a requirement for registration in Alberta, a straightforward 4 hour multiple choice computer based exam) relocation, schooling, banking. We have a dedicated registration team who will manage and guide you through the entire registration and visa process.

To be considered for this position you must possess MRCGP


If you would like to know more please contact Yan Scouller yan@headmedical.com 0131 240 5274 or Nicky Mcloughlin nickym@headmedical.com 0131 240 5280

http://careers.bmj.com/careers/view-job.html?id=20099074

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η πιο γενναιόδωρη αγγελία που είδα στη ζωή μου ήταν στον τοίχο αγγελιών του Mass Eye & Ear που ζητούσαν Χειρουργό ΩΡΛ απόφοιτο του Harvard για να χειρουργεί στο Minot της North Dakota με annual salary 1 m USD. Οι υπόλοιπες αγγελίες ήταν γενικά μεταξύ 300-500 Κ.

Αν εσύ τώρα θεωρείς πως στην Αλμπέρτα ψάχνουν Έλληνα, Τούρκο ή Μολδαβό GP για να του δώσουν περίπου 750-800 K USD, τότε καλό ταξίδι....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η διαφήμιση recruitment company δεν αντιστοιχεί σε πραγματική προσφορά μισθού, ιδίως όταν σχετίζεται με τα billables!

Σαν να λες "Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα! Ανοίξτε ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, ζητήστε 200€ επίσκεψη και ακόμα και με 40% φορολογία αν δείτε 10000 πελάτες το χρόνο θα βγάλετε 600,000€!!!"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...ρε παίδες τί έγινε και χάθηκε το τελευταίο κομμάτι του αρχικού ποστ; Έχει συμβεί ξανά και σε άλλα τόπικς.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φόρουμ; emconfused

Μπορεί κάποιος mod να προσθέσει το παρακάτω κομμάτι στο πρώτο ποστ; emthanx

έρχονται παραδείγματα κοντινών μου ανθρώπων, που έφυγαν και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Γιατί εδώ η ευκαιρία να γίνουν αυτό που έγιναν, δεν θα τους δινόταν ποτέ. Κι αν τους δινόταν, δεν θα μεταφραζόταν στα ίδια χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δώσει ευκαιρίες. Όμως η μαζική φυγή για τη φυγή, δεν μπορεί να είναι λύση. Σε μία καλύτερη ευκαιρία, σε ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, ψηφίζω "ναι". Αφού το προσπαθήσεις, το παλέψεις και δεις, ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.

Γιατί η εικόνα ενός ανθρώπου να ψάχνει στα σκουπίδια και να γλείφει, ό,τι πέταξε κάποιος άλλος, είναι σπαρακτική. Καμία άλλη λέξη!

Άλλωστε πλέον, οι ίδιοι παραδοσιακοί Έλληνες γονείς, δίνουν ευχή και ευλογία στα παιδιά τους, να φύγουν "για τα ξένα", να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους και να μην γυρίσουν ξανά. Πραγματικά, πόσο άλλαξε η Ελλάδα από τότε;

"Άντε και καλή τύχη μάγκες", λέει η Ανθή Κουτσουμπού

Τα μπογαλάκια σου και σε άλλη παραλία. Μακριά από την αρρωστημένη νοοτροπία του Ελληνάρα, με το παραφουσκωμένο “εγώ” και την έφεση στο “θεαθήναι”. Μακριά από τους κομματικούς “στρατούς” και τις κενές υποσχέσεις με ανταλλάγματα. Μακριά από το όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης μέσω μιας θέσης στο δημόσιο και Άγιος ο Θεός. Χωρίς την πίεση ότι πρέπει να είσαι αν όχι διευθυντής, τουλάχιστον προϊστάμενος τμήματος, με την σπιταρόνα σου, την αμαξάρα σου κτλ, για να “υπάρχεις”.

Μακριά από το έτοιμο και μασημένο “φαγητό”, που έχει μπαγιατέψει εδώ και χρόνια. Μακριά από το “καμένο χαρτί” που λέγεται Ελλάδα και που με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο να πάρει χωρίς όρια και ηθικές αναστολές. Μακριά από όλα τα προαναφερόμενα και πολλά άλλα, τα οποία παρατηρούνται ακόμα και τώρα που είμαστε στο στάδιο της ελεύθερης πτώσης από τον γκρεμό.

Για να είμαι όμως ειλικρινής, η "Γη της Επαγγελίας" δεν υπάρχει. Μπορεί να "δημιουργηθεί" ωστόσο όταν δεν φοβάσαι τη δουλειά. Για το μέλλον σου άλλωστε, μιλάμε. Άντε και καλή τύχη μάγκες...

ΠΗΓΗ : news247.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.