Jump to content

8 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο ή φτωχό φοιτητή


ivgms

Recommended Posts

Με πανηγύρια και φανφάρες, και με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ που έσπευσαν να της πλέξουν το εγκώμιο και να δείξουν την ευγνωμοσύνη των πολιτών , η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα 14.000.000 ευρώ που πήραν σαν μίζες οι ανά καιρούς συνεργάτες της ( γραμματείς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του Πασοκ) , στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι «ευνοούμενοι» αυτή την φορά θα είναι οι ανασφάλιστοι και οι φτωχοί φοιτητές, που θα πάρουν φάρμακα και υπολογιστές. Με πρόχειρους υπολογισμούς οι δικαιούχοι ξεπερνούν τα + - 2.000.000 κάτοικους δηλαδή ο κάθε δικαιούχος θα πάρει 8 ευρώ για να λύσει έστω και προσωρινά το πρόβλημα της ζωής του.

Με 8 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει 5 πακέτα ασπιρίνες δια πάσαν νόσων και θεραπεία, ή ακόμα μπορεί να αγοράσει 5 λίτρα βενζίνης, να τα εμφιαλώσει σε μπουκάλια, να βάλει στουπί και να τα επιστρέψει αναμμένα ενάντια σε αυτούς που εξευτελίζουν κάθε έννοια ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας.

από https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513757

και το μνημείο πολιτικής ξεφτίλας εδώ: http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/da4347fdda2ea62c6f7dafdc1b243ab8_XL.jpg?v=1

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

.... μπορεί να αγοράσει 5 λίτρα βενζίνης, να τα εμφιαλώσει σε μπουκάλια, να βάλει στουπί και να τα επιστρέψει αναμμένα ενάντια σε αυτούς που εξευτελίζουν κάθε έννοια ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας.

Αυτό θα ήταν μια κάποια λύση. Δυστυχώς μάλλον είναι και η μόνη λύση έτσι που έχουν έλθει τα πράγματα, με άλλο τρόπο δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν.

Edit: φανταστείτε που έχει φτάσει η απελπισία τους βλέποντας τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που παραγγέλνουν τα κόμματα, ώστε να βγάλουν τόσο γελοία αφίσα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Θεσσαλονίκη έγινε πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997. Για την προετοιμασία των εκδηλώσεων, το 1993 δημιουργήθηκε ο οργανισμός ΟΠΠΕ-Θ'97, με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τα 30 εκ. ευρώ. Αυτή ήταν και μοναδική αποστολή αυτού του οργανισμού.

Εν έτει 2012, η τότε Κυβέρνηση παίρνει χαμπάρι πως η εκκαθάριση του οργανισμού που ξεκίνησε, όπως έπρεπε, το 1998 όταν και έληξε η αποστολή του, δεν είχε ολοκληρωθεί 15 χρόνια μετά και όλοι συνέχιζαν να πληρώνονται κανονικά!!! Παρά το ότι πλέον το σκάνδαλο αυτό ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, της Κυβέρνησης Παπαδήμου και της Κυβέρνησης Σαμαρά, κανένας από τους Υπουργούς δεν μπήκε στον κόπο να υπογράψει την απόφαση της λήξης των εργασιών του Οργανισμού....."Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997"!!!

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2013 ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Δημόπουλος δίνει εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να σχηματισθούν δικογραφίες κατά Υπουργών και άλλων με την κατηγορία της "απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της "παράβασης καθήκοντος". Ήδη οι εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών καταγράφουν υπερκοστολογήσεις στα έργα > 200% !!!

Μόνο η περίφημη ....ατέλειωτη εκκαθάριση του ΟΠΠΕ-Θ 97 έχει στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο 7,5 εκ ευρώ σε λογιστές, δικηγόρους κτλ...

Το συνολικό κόστος της ...περιπέτειας "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997" μας έχει στοιχίσει ως και σήμερα (αφού μέχρι να μπει ο Εισαγγελέας το 2013 όλοι πληρωνόντουσαν κανονικά!) περίπου 350 εκ ευρώ, δηλαδή 10 φορές περισσότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Και ο Σαμαράς βγάζει αφίσα πως με δικές του ενέργειες επέστρεψαν 17 εκ από τις απίστευτες μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.