Jump to content

Gmail hacked


sjjggst

Recommended Posts

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους,

Κάποιος "απίθανος" τύπος μου χάκαρε πριν 5 ημέρες το επαγγελματικό μου gmail, το οποίο έχει το ονοματεπώνυμό μου, το χρησιμοποιώ για πάνω από 10 χρόνια και είναι μέσα όλα μου τα contacts και οι επαγγελματικές επαφές.

Ο "φίλος" αυτός άλλαξε το password, recovery mail, security question κτλ και επί 5 ημέρες με έχει κλειδώσει έξω από το gmail μου, χωρίς να στέλνει από όσο ξέρω τίποτα μέχρι τώρα στις επαφές μου, αλλά για κάποιο λόγο το κρατάει στην κατοχή του

Η προσπάθεια ανάκτησης του password από τη Google απέβη άκαρπη ως τώρα ενώ υπάρχει και έγγραφη καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων (προς το παρόν) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πλευράς μου.

Το έχει πάθει άλλος? Κάποια πρόταση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εύχομαι να βγάλεις άκρη! Εγώ προσωπικά δεν την έχω πάθει, αλλά δύσκολα τα πράγματα γενικά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και εγω δε ξερω τι μπορεις να κανεις...

Το κοιταξες σε κανενα φορουμ?

Επισις προσπάθησε να τον στειλεις μεηλ (ή αυτό είναι χαζή πρόταση - δε ξερω).

Καλή τύχη και καλή χρονιά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φυσικά, εκτός από το gmail, μπήκε στο μεγάλο κόπο και χάκαρε και τα (διαφορετικά) passwords και profiles μου από άλλα mails και forums (hotmail, Facebook, Linkedin, Research Gate etc). To Linkedin και το Research Gate κατάφερα να τα πάρω πίσω, τα υπόλοιπα τα έχει ακόμα στην κατοχή του. Το GM δεν μου το "έσπασε" ακόμα (δεν προσπάθησε, δεν τα κατάφερε, δεν καταλαβαίνει Ελληνικά ή θα ασχοληθεί αργότερα, ποιος ξέρει?).

Ελπίζω να μην είναι αυτό το τελευταίο post που ανεβάζει ο γνήσιος sjjggst πριν ο άγνωστοςκαταλάβει και το GM account :(

Καλή Χρονιά σε όλους σας.

ΥΓ. Τα παιδιά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πραγματικά πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά, παρά του ότι είχαν υπηρεσία "μέσα" χρονιάρες ημέρες και τους φορτώθηκα κι εγώ (και αρκετοί άλλοι) σε έξαλλη κατάσταση. Πραγματικά όποιος έχει χακαρισθεί με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να διστάσει στιγμή να τους πάρει τηλέφωνο ή να πάει από κοντά να κάνει την καταγγελία του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sjjggst καλή χρονιά, μπήκες σε μπελάδες χρονιάρες μέρες.. Εγώ δε γνωρίζω να σου πω τι να κάνεις με τον ήδη χακαρισμένο gmail, αλλά από πλευράς πρόληψης, όταν με το καλό το επαναφέρεις (ή τυχόν φτιάξεις άλλο) να φτιάξεις το 2-step verification που προσφέρει η ίδια η Google ως ένα έξτρα layer προστασίας. Αν μπεις στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού google σου θα το δεις.

http://www.google.com/landing/2step/

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγάλεις άκρη..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πάθημά σου δείχνει, με τον πιο επώδυνο τρόπο, πόσο αναξιόπιστα κι ευάλωτα είναι τα διαδικτυακά πρωτόκολλα ασφαλείας και κρυπτογράφησης.

Ας το θυμούνται αυτοί που θέλουν να γεμίσουν τα wallets τους με bitcoins...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

....ένα....δύο....τρία....:) Αργά ή γρήγορα θα πέσει στα χέρια μου ο φούστης αφού έκανε το λάθος κι έσπασε και τους κωδικούς μου σε Πανεπιστήμιο της Δ. Ευρώπης....εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν και ασχολείται ήδη και η αστυνομία άλλης χώρας με την ιστορία....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.