Jump to content

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο για τον ΕΟΠΥΥ


V for Vendetta

Recommended Posts

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο στον ΕΟΠΥΥ

Μετά τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι

Απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 26 και 27/11 πήρε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που καλύπτει τους 1.373 διοικητικούς διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τις 26 και 27/11 έχει αποφασίσει ήδη η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ -κατά βάση καλύπτει τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Οργανισμού.

Επίσης, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 25, 26 και 27/11, προχωρούν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ. Απόφαση για απεργία στις 29 Νοέμβρη αποφάσισε και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ. Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας. Υγειονομικοί και διοικητικοί αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ, στα οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ένταξη των εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας, με ορισμένους από αυτούς να κινδυνεύουν με απόλυση.

Μπροστά στις κινητοποιήσεις, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών»ΕΟΠΥΥ καλεί σε πάλη για:

  • Να μη συγχωνευθεί και καταργηθεί καμία μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα νοσοκομείο.
  • Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής υγειονομικού υλικού, μηχανημάτων, φαρμάκων που θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις πληρωμές και τις δημόσιες μονάδες Υγείας από την καταλήστευση και τους εκβιασμούς των πολυεθνικών.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΟΠΥΥ
Συνεχίζουν την απεργία γιατροί και εργαζόμενοι

Συγκέντρωση χτες έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή συνταξιούχων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, απαίτησαν από τη συγκυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιδραστικά της σχέδια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Χτες απήργησαν για δεύτερη μέρα οι γιατροί και για πρώτη μέρα οι υγειονομικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, με συμμετοχή 98%, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συγκέντρωση. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Τρίτη 3/12, ενώ απεργούν και αύριο οι υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.

Σήμερα το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, θα κάνουν συγκέντρωση στα γραφεία του Οργανισμού, στο Μαρούσι, στις 9 π.μ. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει σήμερα, στις 11.30 π.μ., στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι και γιατροί δήλωσαν χτες ότι θα συμμετέχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ την Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.

Στη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, αισθητή παρουσία είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με συνθήματα όπως «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», «Χωρίς γιατρούς αφήνουν τους εργάτες για να θησαυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης,τονίζοντας ότι «είναι ώρα ευθύνης και δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μια στιγμή».Πρόσθεσε ότι είναι μια μάχη ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που εμπορευματοποιεί την υγεία, με στόχο τα κέρδη του κεφαλαίου. Κάλεσε σε «κοινό μέτωπο με όλους τους υγειονομικούς και με όλο το λαό, για να αμφισβητηθεί ο πυρήνας της πολιτικής, για πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας».

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται». Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, η Πόπη Μαρκοπούλου υπογράμμισε ότι η κινητικότητα αφορά όλους τους εργαζόμενους και ενιαία πρέπει να αντιπαλευθεί, ενώ ο Μάρκος Σκόρδος, από τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, σημείωσε ότι στο Περιστέρι γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να βρεθούν δίπλα στους γιατρούς και τους υγειονομικούς για δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ δεκάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από φορείς. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την Υγεία στις 18 Δεκέμβρη ανακοίνωσε από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στο υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ,Παντελής Τάτσης.

Δράση από τις Λαϊκές Επιτροπές

Συμπαράσταση στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας. Με εξόρμηση έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κάλεσε τους ασφαλισμένους σε αγώνα για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ΠΦΥ για όλους. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μαζεύτηκαν νέες υπογραφές ενάντια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο κρατικών δομών Υγείας στην περιοχή και μοιράστηκε κάλεσμα για την κινητοποίηση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού.

Σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας θα κάνει συγκέντρωση τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή (οδός Αλ. Παναγούλη, δίπλα στο LIDL), ώρα 10 π.μ. Στο Μενίδι, η Λαϊκή Επιτροπή καλεί στις 3 Δεκέμβρη σε συγκέντρωση για την Υγεία στην κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=18AEGfGmdrQ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα στελέχη του ΚΚΕ υποστηρίζουν τους διπλοθεσίτες γιατρούς του ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, που το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν πωλησιακά τη θέση τους για να τσιμπούν πελατεία για τα απογευματινά ιδιωτικά τους ιατρεία!

Αυτοί οι "αριστεροί" καθαρίζουν 4.000 ευρώ μηνιαίως...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ελα να σφιξουν οι κ......

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/11/2013_529899

Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απεργίες και διαδηλώσεις με αιχμή την Υγεία

Συνεχίζονται οι απεργίες στον ΕΟΠΥΥ. Κινητοποιήσεις σε ψυχιατρεία και δημόσια νοσοκομεία

Συνεχίζονται σήμερα - και μέχρι την Τρίτη - οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενάντια στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και μεταξύ άλλων προβλέπει κινητικότητα σχεδόν ολόκληρου του προσωπικού του Οργανισμού και ενδεχομένως κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων. Χτες, υγειονομικοί και εργαζόμενοι - που βρίσκονται στη δεύτερη μέρα απεργίας - μαζί με τους γιατρούς έκαναν συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των άλλων συνταξιουχικών σωματείων, που πραγματοποίησαν προγραμματισμένη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν εξαιρείται κανείς από την κινητικότητα, πλην των διοικητικών υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επείγεται να έχει το σχετικό πόρισμα μέχρι τις 6/12/2013, οπότε θα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία της κινητικότητας για το προσωπικό. Χτες, ο υφυπουργός Υγείας, Α. Μπέζας, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθούν γιατροί, όταν τέθηκε το θέμα από την Ομοσπονδία των γιατρών στο πλαίσιο των συζητήσεων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία αύριο Παρασκευή.

Η απόφαση στο ΓΣ πάρθηκε με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και της παράταξης ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (στηρίζεται απ' το ΠΑΜΕ) πρότεινε να γίνουν συνελεύσεις στα σωματεία, να βγουν συμπεράσματα απ' την απεργία στις 6 Νοέμβρη και να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για μια 24ωρη απεργία μέσα στο Δεκέμβρη.

Σήμερα, τέλος, οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικήςκαι στο Δρομοκαΐτειο θα αποφασίσουν με Γενικές Συνελεύσεις για τις παραπέρα κινητοποιήσεις. Χτες, οι εργαζόμενοι από το «Δρομοκαΐτειο» έκλεισαν συμβολικά για λίγο την Ιερά Οδό και αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία ως το Παλατάκι. Στο ΨΝΑ, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο στάσης εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) συγκεντρώθηκαν έξω απ' την πύλη του ψυχιατρείου.

Στη Νάουσα

Με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία, παρά το δυνατό κρύο, ο λαός της Νάουσας διαδήλωσε χτες βράδυ για να μπει φρένο στη διάλυση - κατάργηση του νοσοκομείου της πόλης που μεθοδεύει η κυβέρνηση, να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο. Μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία προς το νοσοκομείο.

Υπονομευτικά στον αγώνα δρουν ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος, οι οποίοι αποφάσισαν να μην υλοποιήσουν την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για πανναουσαϊκή απεργία στις 4 Δεκέμβρη. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σε επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης, θα επανακαθορίσει τη στάση του. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη ώστε το κάλεσμα αγώνα να φτάσει σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην πόλη και σε όλα τα χωριά του δήμου.

Στο πλευρό εργαζόμενων και ασθενών στο «Ασυλο Ανιάτων»

Συγκέντρωση την Τρίτη από φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Συγκέντρωση στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη έκαναν το απόγευμα της Τρίτης το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

Απαίτησαν να σταματήσει η συρρίκνωση - υποβάθμιση του Ασύλου Ανιάτων, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, καμία απόλυση, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα. Επίσης, να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπομένων, να περάσει το Ασυλο Ανιάτων στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση επιχειρηματικής δράσης, να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, ενώ αντιπροσωπεία τους συζήτησε με εργαζόμενους και ασθενείς. Ακολούθησε εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, με κατάληξη την κεντρική πλατεία της Κυψέλης.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση έχει μετατρέψει το Ασυλο Ανιάτων σε επιχείρηση που πουλάει υπηρεσίες σε ανήμπορους ανθρώπους και εντατικοποιεί την εργασία για το προσωπικό. Οι νέες εισαγωγές, ιδιαίτερα απόρων, έχουν σταματήσει. Οι περιθαλπόμενοι πληρώνουν είτε μέσα από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, είτε απευθείας για φάρμακα και υπηρεσίες, την ίδια ώρα που οι 130 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Η διοίκηση έχει «βγάλει στο σφυρί» ακόμη και τις εγκαταστάσεις στην Κυψέλη, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους, στους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φορείς που διοργάνωσαν τη χθεσινή κινητοποίηση, τονίζουν: «Οργανωθείτε στα σωματεία. Να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που κλείνουν δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας για να εξασφαλίσουν "πελατεία" στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών. Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία - Πρόνοια συγκεντρώνουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Συρρικνώνεται ο μηχανισμός για το μοριακό έλεγχο

Στην κατάργηση των Κέντρων Μοριακού Ελέγχου του αίματος στηΛάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στα Γιάννενα και στην Πάτρα,προχώρησε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών. Η σχετική απόφαση του υφυπουργού Υγείας Αντ. Μπέζα για τη «νέα δομή του συστήματος αιμοδοσίας βάσει της οποίας ο μοριακός έλεγχος του αίματος θα διενεργείται σε τέσσερα Κέντρα Αίματος», εφαρμόζεται άμεσα. Ηδη, στη Λάρισα ο εξοπλισμός του Κέντρου «ξηλώθηκε». Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, τα τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλίας θα εξυπηρετούνται πλέον από το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα δείγματα των αιμοληψιών που θα γίνονται σε νοσοκομεία της περιοχής, θα πρέπει να αποστέλλονται για έλεγχο στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι στο «ΑΧΕΠΑ» το Μοριακό Κέντρο θα εξετάζει δείγματα από 24 συνολικά νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

http://www.youtube.com/watch?v=vLreYb2FwfU

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.eopyy.gov.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A5%CE%A5/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%20-%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%97%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%2002-12-2013.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 παύει η δυνατότητα γιατρών- εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ να βλέπουν το απόγευμα, μετά το τέλος του ωραρίου τους, ως συμβεβλημένοι, ασθενείς με επιπλέον αμοιβή (150 επισκέψεις το μήνα).
Οι ως άνω γιατροί παραμένουν αυτονόητα πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
Συνεχίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την απόφαση να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και μετά τις 19/12 πήρε χτες κατά πλειοψηφία το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) του ΕΟΠΥΥ.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών τάχθηκε υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων με αλλαγή του διεκδικητικού πλαισίου που θα επικεντρώνει στο ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εργαζόμενους σ' αυτήν, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Πρότεινε επίσης την Τετάρτη 18/12 οι γιατροί να ενώσουν τον αγώνα τους με τους συνταξιούχους και τις Λαϊκές Επιτροπές που βγαίνουν στο δρόμο, διεκδικώντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και αξιοπρεπείς συμβάσεις. Τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Βλασταράκος, δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής πως οι 6.000 γιατροί του ΙΚΑ είναι ανίκανοι να εργαστούν στο ΕΣΥ!

Ούτε ως επικουρικοί!

Πραγματικά επικίνδυνοι...

http://www.youtube.com/watch?v=Vc1GBqQ_Dxo

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ακόμη και από σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, δηλώνει ότι είναι πρόθυμος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να συζητήσει με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σχετικά με όλα τα σημεία στα οποία σημειώνονται τριβές, σύμφωνα με την σχετική οδηγία την οποία έδωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι δεν έχει προσδορισθεί ακόμη ημέρα και ώρα για την κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, η οποία θα αποαφσίσει για την τύχη της πανελληνίας απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία είναι προγραμματισμένη να συνεχισθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Υgeia360.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με ... διάλογο οι ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στις ανατροπές που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίες φέρνουν νέες περικοπές στις παροχές για τους ασφαλισμένους και απειλούν τα εργασιακά δικαιώματα γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ. Αυτό επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχε χτες ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΥΕΠ) του ΕΟΠΥΥ. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας.

Από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, προκύπτει ότι η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει, με όχημα και το «διάλογο», στον οποίο προέτρεψε ο πρωθυπουργός «για όσο χρειαστεί», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις απολύσεις των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, οι απαντήσεις του υπουργού και των συνδικαλιστών αρχικά ήταν ότι δε θα γίνουν. Ωστόσο, όταν ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν διαθεσιμότητες, απάντησε: «Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, όχι από μηδενική βάση» και «αφού η μεταρρύθμιση προχωράει, όλα θα υπάρξουν».

Οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ακόμα πιο καθαρές στη συνάντηση που είχε λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ζήτησαν αναστολή των σχεδιασμών τουλάχιστον για ένα μήνα. Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν ότι μέχρι τις 10 Γενάρη 2014, οι διαθεσιμότητες θα έχουν πάει σε όλους τους γιατρούς. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ έχει αποφασίσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι τις 19/12. Σήμερα, θα συνεδριάσει και θα επανεξετάσει τη στάση της. Επίσης, σήμερα γίνονται έκτακτες γενικές συνελεύσεις των ΣΕΥΠ Αττικής και Πειραιά.

http://www.youtube.com/watch?v=P7z5S0c5frM

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ομόφωνη απόφαση για συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά από τις 19 Δεκέμβρη πήρε χτες η κοινή έκτακτη Γενική Συνέλευση που έκαναν οι Σύλλογοι Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Αττικής και Πειραιά του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, υπάρχει το αίτημα για «διάλογο μόνο εν μέσω απεργίας αυστηρά στο απεργιακό μας πλαίσιο, με συντονιστή τον ΠΙΣ και τη συμμετοχή της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων». Η ΔΗΠΑΚ συμφώνησε με την απεργία αλλά καταψήφισε το πλαίσιο και κατέθεσε δικό της.

Μετά από την κοινή συνέλευση συνήλθε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ του ΕΟΠΥΥ και αποφάσισε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 20, 23, 24 και 27 Δεκέμβρη. Υπέρ του διαλόγου εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, τάχτηκε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Οπως είπε, «η μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί και πρέπει να υλοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των γιατρών». Πρόσθεσε ότι «οι διαδικασίες της μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν, ούτως ή άλλως, μέσα στα χρονοδιαγράμματα». Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ξεκινήσουν οι διαθεσιμότητες, είπε: «Βεβαίως και θα υπάρξουν διαθεσιμότητες. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή αν δεν υπάρξουν διαθεσιμότητες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231282594

Σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στη σύσταση κλάδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), προκειμένου να απορροφηθούν σε αυτές οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Η τροπολογία, που παρουσιάζει Το Βήμα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, Σάββατο, μία ημέρα μετά την έναρξη του διαλόγου της αρμόδιας επιτροπής των γιατρών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι η ανάγκη δημιουργίας στη χώρα ενός δημόσιου, ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, απαιτεί τη σύσταση κλάδου ΠΕ ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).
Επιπρόσθετα, κρίνεται απαραίτητη η σύσταση και των κλάδων που αφορά υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Η καταβαλλόμενη μισθοδοσία στο προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011, δηλαδή θα πληρώνονται από τον φορέα που προέρχεται ο καθένας (ΙΚΑ, ΤΣΑΥ κ.ά.).
Οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό τοποθετούνται με απόφαση του διοικητή κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των αναγκών του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειάς του. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να καλύπτονται τα κενά από επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Διαθεσιμοτητα-Κινητικοτητα υπαλληλων Υγειονομικων Μονάδων 14-02-2014

http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index#sthash.OlMOb7ge.dpuf

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.