Jump to content

Νύχτα γεμάτη έρωτα


V for Vendetta

Recommended Posts

ΤΖΟΡΤΖ ΣΤΙΒΕΝΣ

Νύχτα γεμάτη έρωτα

Επανέκδοση για το πρωτίστως κομψό, διακριτικό και πανάλαφρο αμερικάνικο ρομαντικό μελόδραμα του Τζορτζ Στίβενς από το 1941, με τον αυθεντικό τίτλο «PENNY SERENADE» και τους πρωταγωνιστές Κάρι Γκραντ και Αϊρίν Ντουν στο ρόλο του ζευγαριού που συναντιούνται, ερωτεύονται, χωρίζουν και ξαναφιλιώνουν με άξονα πάντα την επιθυμία για ένα παιδί, δικό τους ή μη, θεματική που εξελίσσεται και αγκαλιάζει το κοινωνικό θέμα της υιοθεσίας... Αφηγηματικός κορμός της ταινίας η μουσική που βγαίνει από τα βινύλια που γυρίζουν στο πικάπ και ξυπνά στην Τζούλι αναμνήσεις από το παρελθόν. Θύμησες από τον παρορμητικό της γάμο με τον ρεπόρτερ Ρότζερ Ανταμς που αρχίζει με ευτυχισμένο ντελίριο και καταλήγει με τραγωδία. Θύμησες ποταμός, που συγκροτούνται σε κεφάλαια αναδρομών στο παρελθόν (flash back) που με τη σειρά τους συνθέτουν τη γραμμική αφήγηση της ταινίας.
Ενα από τα κλασικά, αυθεντικά δακρύβρεχτα φιλμ του Χόλιγουντ, άριστα φτιαγμένο και άριστα παιγμένο. Με τρομερή ανθρώπινη ζεστασιά και πολύ χιούμορ - ιδιαίτερα στη σεκάνς που το υιοθετημένο μωρό έρχεται σπίτι με τους γονείς του, τον πατέρα του (Κάρι Γκραντ) και τη μητέρα του (Αϊρίν Ντουν). Δύο ηθοποιούς που συνηθίσαμε σε πιο ανάλαφρες και πιο κωμικές ερμηνευτικές συνευρέσεις. Ο Κάρι Γκραντ εδώ υποδύεται τον παρορμητικό και ελαφρόμυαλο ρεπόρτερ που το πρώτο χτύπημα της μοίρας κάπως συνεφέρνει, ενώ η διάφανη, γλυκύτατη και σοφιστικέ Αϊρίν Ντουν υποδύεται την ώριμη ερωτευμένη γυναίκα, που ανάλογα την κατάσταση μεταμορφώνεται σε λαμπερή ή θαμπή. Ο ρόλος του Κάρι Γκραντ έχει σαφείς κωμικούς τόνους, ενώ εκείνος της Αϊρίν Ντουν έντονα δραματικούς!
Μια συγκινητική ιστορία αγάπης με εξαίρετη «αόρατη» σκηνοθεσία, με μειλίχια περάσματα από μια σκηνή στην άλλη, με χρήση πλούσιας κινηματογραφικής γλώσσας. Το σενάριο δεν είναι παρά κοινότοπο, όμως τι παραπάνω να περιμένει κανείς από μια ταινία σχεδιασμένη αποκλειστικά ως μια σπαραξικάρδια εμπορική επιτυχία; Βέβαια, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών και το πνεύμα του φιλμ ευαίσθητα σαν πορσελάνη, εξυψώνουν την ταινία και την κατατάσσουν στις κλασικές ιστορίες αγάπης...

Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Αϊρίν Ντουν, Εντγκαρ Μπουκάναν κ.ά.
Παραγωγή: ΗΠΑ (1941).


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.