Jump to content

Θα κλείσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στην επαρχία


V for Vendetta

Recommended Posts

Υπουργός Υγείας: Θα κλείσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στην επαρχία

Θα κλείσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στην επαρχία δήλωσε κυνικά ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μέχρι τις 15 με 20 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα όλων των διοικητών των ΥΠΕ για τις προτάσεις τους για την κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Μόλις πάρω αυτά τα πορίσματα εδώ και έχω ένα ας πούμε ένα πρώτο σχέδιο, θα ξεκινήσω να καλώ τους τοπικούς δημάρχους, τους τοπικούς φορείς, τους τοπικούς διοικητές και θα εξετάσουμε την κάθε πρόταση, κάθε μία ξεχωριστά με συζήτηση ενδελεχή με την τοπική κοινωνία της κάθε περιοχής», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν αλλαγές».

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για απολύσεις, παρά τις αντίθετες προηγούμενες δεσμεύσεις του, μέσω της κινητικότητας. «Έχω δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση λόγω κινητικότητας, διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας. Αυτή η δέσμευση ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες. Εάν οι εμπλεκόμενοι, αναφέρομαι στους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους επανάσταση, ας το πούμε έτσι, στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους, γιατί όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν».

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο σχέδιο και περικοπών και περιστολής δαπανών και μεταρρυθμίσεως του ΕΟΠΥΥ», χωρίς να προσδιορίσει το περιεχόμενο και το εύρος των περικοπών.

Πάντως, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι, ανήγγειλε ότι στα μέτρα για τα φάρμακα θα περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα μειώνει στο μισό την ισχύουσα σήμερα συμμετοχή για όσους αρρώστους προτιμούν τα γενόσημα. Αντί δηλαδή για συμμετοχή 25% θα πληρώνουν 12,5%.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ένα ελάχιστο πακέτο παροχών, για εξαθλιωμένους στην κυριολεξία, που θα συμπληρώνει το διαβόητο εισιτήριο υγείας. «Ετοιμάζουμε με την τρόικα, την Task Force και κυρίως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, όπου θα παρουσιάσει το λεγόμενο healthsafe net. Δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο προσφερόμενης Υγείας που θα δίνεται στον πιο φτωχό, στον άπορο, στον ανασφάλιστο. Ένα καλάθι δηλαδή υπηρεσιών Υγείας που θα παίρνεις δωρεάν απαραιτήτως και πώς αυτό θα χρηματοδοτηθεί».

Απαντώντας στο ερώτημα για πόσους ανθρώπους θα είναι, είπε: «Όσους το χρειάζονται. Έχει αναλάβει ο ΠΟΥ να μας αναθέσει τη μελέτη του για το πώς θα χρηματοδοτήσουμε ένα κατώτατο επίπεδο παρεχομένων δωρεάν υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους ανθρώπους».

Αναφερόμενος στο «Ερρίκος Ντυνάν» υπογράμμισε ότι μετά τις παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ερυθρού Σταυρού», όπου ανήκει το νοσοκομείο, άμεσα θα διοριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο και «σίγουρα αυτό δρομολογεί πολλές εξελίξεις», μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και «κάποιου είδους διαγωνισμός» για την πώλησή του σε ιδιώτες.

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καιρός ήτανε!

Ας κλείσουν επιτέλους τα "ομοιώματα νοσοκομείων για να ξεγελιούνται οι αγράμματοι ψηφοφόροι μας στα χωριά", που είναι ελλειπή, αναποτελεσματικά, ελλειμματικά, κι επικίνδυνα.

Κέντρα πολιτικής διαπλοκής και μιζαδόρικης διαφθοράς, έχουν ρημάξει οικονομικά όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Απολιθώματα αποτυχημένης κεντρικής σοσιαλιστικής διαχείρισης της Υγείας των πολιτών.

Οι ασθενείς δε θα πεθάνουν: θα εξυπηρετούνται ταχύτερα, καλύτερα κι αποτελεσματικότερα στα συμβεβλημένα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην περιφερεια υπαρχουν στον ιδιωτικο τομεα κυριως ιδιωτικα ιατρεια και οχι νοσοκομεια... τι ειναι αυτα που λες χαμηλοτατου επιπεδου τρολ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.