Jump to content

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙA ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


V for Vendetta

Recommended Posts

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδήλωσαν χτες στο Χαϊδάρι μαζί με μαζικούς φορείς

Συγκέντρωση στο Παλατάκι Χαϊδαρίου έκαναν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία«Θριάσιο», «Αγία Βαρβάρα», «Αττικόν» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο και Δαφνίμαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο «Θριάσιο», ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα, για δωρεάν Υγεία για όλους με αναβάθμιση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικό, κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου φωνάζοντας συνθήματα, όπως, «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο» και «Δώστε κρατικές επιχορηγήσεις, τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις». Μοιράζοντας ανακοινώσεις στους κατοίκους και τους περαστικούς, τους ενημέρωναν για τις συνέπειες των νέων μέτρων και τους καλούσαν μαζί με τους υγειονομικούς να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την Υγεία του λαού.
Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε μαζική συμμετοχή και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:
«Για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας απαιτείται να γίνει υπόθεση ολόκληρου του λαϊκού κινήματος. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης, και θα στοχεύουν στο να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας. Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων των νοσοκομείων με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους συλλόγους των γυναικών και των αυτοαπασχολούμενων, τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων που δρουν σε κάθε γειτονιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία 18 - 19 Σεπτέμβρη».

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας, αποφάσισαν χτες στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»: Τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα στις 10 π.μ. μαζί με τους εργαζόμενους της Πολυκλινικής. Επίσης τη Δευτέρα (16.9.2013), από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη βάρδιας θα γίνει στάση εργασίας για συμπαράσταση στους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου και στις απολύσεις. Στις 17.9.2013, μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα. Συμμετοχή στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη.
Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)αποφάσισε τριήμερη απεργία 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη και καλεί τις τοπικές ενώσεις να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις και να οργανώσουν την υπεράσπιση των δημόσιων δομών που απειλούνται με κλείσιμο.

Προκλητικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προκλητικές παρουσίες ελέγχου της τρόικας και της Task Force σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων.
Χτες, την τιμητική, με την παρουσία και του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, είχε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ξένοι ελεγκτές» ενημερώθηκαν για τις περικοπές των κονδυλίων - για τις οποίες έδειξαν ικανοποιημένοι - καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό
.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Χαϊδάρι

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.