Jump to content

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο νοσοκομείων


V for Vendetta

Recommended Posts

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο νοσοκομείων
Σύλλογος Εργαζομένων Ευαγγελισμού: 4.800 κενές θέσεις στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής
kinhtopoihsh-ygeia-25.jpg?itok=ZhCzid2p

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο«Θριάσιο» συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή γενική συνέλευση του Σωματείου τους, υπερψήφισαν το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες στάσεις εργασίας τηνΤετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια αυτών των στάσεων, θα προχωρήσουν σε πορεία στην Ελευσίνα για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, ενώ προγραμματίζουν και κινητοποίηση από κοινού με τους εργαζόμενους στο «Αγία Βαρβάρα» καθώς και τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Τρίτη για την Παιδεία, ενώ εγκρίθηκε και ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στη Συρία. Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Με τα συνθήματα «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «δώστε λεφτά για πρόνοια υγεία, κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία», οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων «Πατησίων» και «7ου θεραπευτηρίου» έκαναν σήμεραπορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στο οποίο έχουν συγχωνευτεί τα δύο νοσοκομεία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κοινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του «Αγία Όλγα», στην οποία παραβρέθηκαν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς -ο οποίος και χαιρέτησε-, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας και ο Τάσος Κλάδης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης 5ου και 6ου Διαμερίσματος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα συγκέντρωση στο «Αγία Όλγα» τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Τεράστιες οι ελλείψεις του προσωπικού στα Νοσοκομεία Λεκανοπεδίου Αττικής

Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, τη στιγμή που στα μεγαλύτερα απ' αυτά, λόγω των λουκέτων στα συνοικιακά, φτάνει μεγάλος αριθμός αρρώστων από φτωχές συνοικίες.

Όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αυτή τη στιγμή, στανοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, έχουν καταμετρηθεί 4.800 κενές θέσεις όλων των κλάδων των εργαζομένων σε αυτά. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο ΣΕΝΕ, το «σχέδιο Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση Υγείας - Πρόνοιας, για λουκέτο σε δεκάδες Νοσοκομεία, κατάργηση κλινών και θέσεων εργασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η διαθεσιμότητα των 1.835 συναδέλφων μας είναι η αρχή. Ακολουθούν άλλες 1.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και 3.000 μέσα στο 2014. Παρά τις διακηρύξεις πως "δεν θα απολυθεί κανείς" είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν απολύσεις, αφού ο χώρος της υγείας πρέπει "να συμβάλει" στις 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο ως το τέλος του 2014.»

Το έγκλημα του λουκέτου στα Νοσοκομεία έχει άμεση επίπτωση και στον Ευαγγελισμό, επισημαίνει σε άλλο σημείο ο ΣΕΝΕ. «Ασθενείς από τις πιο φτωχές γειτονιές συρρέουν στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Οι ανασφάλιστοι ψάχνουν απεγνωσμένα για στοιχειώδη περίθαλψη, κι ας έχουν πληρώσει επί δεκαετίες. Ο Ευαγγελισμός γίνεται πεδίο μίας ανθρωποθάλασσας απελπισμένων που ψάχνει να βρει την υγεία του. Τα άλλα χρόνια προβλήματά μας επιδεινώνονται».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ευαγγελισμού οργανώνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δώμα του Ευαγγελισμού στις 8 το πρωί.

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός.

Μετά, ο λαός ψήφισε δημαγωγούς, διεφθαρμένους κι άχρηστους πολιτικούς.

Μετά, αυτοί προσέλαβαν ρουσφετολογικά δικούς τους ανθρώπους, να διοικήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Μετά, η κακοδιαχείριση, επί δεκαετίες, μείωσε τους πόρους και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων νοσοκομείων, καθιστώντας τα επικίνδυνα.

Τα οργανογράμματα συντάσσονταν με βάση τις ανάγκες των κομματικών διορισμών, όχι με βάση διεθνή πρότυπα.

Μετά, τα έκλεισαν για να μη θρηνήσουμε θύματα, και για να πάψει η ρεμούλα.

Στο μέλλον, να προσέχετε ποιους ψηφίζετε.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.