Jump to content

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Κάλεσμα στην αυριανή 24ωρη απεργία στα ψυχιατρικά νοσοκομεία


V for Vendetta

Recommended Posts

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Κάλεσμα στην αυριανή 24ωρη απεργία στα ψυχιατρικά νοσοκομεία
kinhtopoihsh-ygeia-23.jpg?itok=d8_t9Vhi

Κάλεσμα συμμετοχής στην24ωρη απεργία στα ψυχιατρικά νοσοκομεία που θα πραγματοποιηθεί αύριοΤρίτη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις11.30 το πρωί, απευθύνει ηΠανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι με το προωθούμενο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων δεν κινδυνεύουν οι ψυχικά πάσχοντες και πως θα εξασφαλισθεί η «εξατομικευμένη θεραπεία, προσοχή και περίθαλψη»ισοδυναμούν με πρόκληση και εμπαιγμό για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και ΑΡΣΥ, σημειώνοντας ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται έχουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μην καταργηθούν τα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας με πυρήνα το ΚΨΥ, τμήμα του ενιαίου λειτουργικά ΚΥ, με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών που θα εξασφαλίζει τη θεραπευτική συνέχεια και την αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο!! Έχουμε φτάσει στο και πέντε!!! Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε ψυχιατρείο!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 11.30 π.μ.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτη στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Στα τέλη Ιουλίου 2013, η υφυπουργός Υγείας με έγγραφό της προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειου και ΨΝΘ ζήτησε μέσα σε δέκα μέρες να καταρτίσουν σχέδιο μετακίνησης των χρόνιων ασθενών σε στεγαστικές δομές ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ.

Οι ισχυρισμοί της Υφυπουργού ότι "προέχει το συμφέρον των ψυχικά πασχόντων", ότι θα εξασφαλισθεί η "εξατομικευμένη θεραπεία, προσοχή και περίθαλψη" ισοδυναμούν με πρόκληση και εμπαιγμό για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Είναι προς το συμφέρον των ασθενών:

  • το 50-80 % των πενιχρών συντάξεών τους να καταλήγει στις επιχειρηματικές δομές "αποασυλοποίησης", δημόσιες και ιδιωτικές, να θησαυρίζουν οι κάθε λογής επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν σε βάρος τους και να βρίσκονται στο έλεος των εκβιασμών τους;
  • να στοιβάζονται στα ράντζα των ψυχιατρικών κλινικών των γενικών νοσοκομείων;
  • οι ανασφάλιστοι να μη γίνονται δεκτοί στους ξενώνες και τα οικοτροφεία;

Καμία αυταπάτη. Για την κυβέρνηση αυτό που προέχει δεν είναι το συμφέρον των ασθενών, αλλά το συμφέρον των μονοπωλίων που με συνέπεια και ζήλο υπηρετεί.

Από πότε "η σύγχρονη ψυχιατρική προσέγγιση", που επικαλείται η κ. Μακρή, υπαγορεύει να μειώνονται οι ημέρες νοσηλείας ανεξάρτητα από την πορεία της νόσου, την ανταπόκριση του ασθενούς στη φαρμακευτική αγωγή, να αναγκάζονται ακόμα και ασφαλισμένοι να αλλάζουν φάρμακα επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν; Η "σύγχρονη ψυχιατρική προσέγγιση" επιτάσσει να κοστολογούνται ακόμη και οι τηλεφωνικές συνεδρίες, οι δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης;

Είναι "σύγχρονο και επιβεβλημένο" σε μία περίοδο που τα λαϊκά στρώματα ψυχορραγούν για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους την περίοδο της ανάπτυξης.

Σε μία περίοδο που η φτώχεια, η ανεργία, η εντατικοποίηση, υποσκάπτουν ακόμη περισσότερο την ψυχική υγεία ακόμα και σε όσους δεν έχουν προηγούμενο ιστορικό ψυχικής διαταραχής. Σε μία περίοδο που αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω ψυχογενών αιτιών ακόμη και μικρών παιδιών, άρα αντικειμενικά αυξάνονται οι ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο, να συρρικνώνονται και να εμπορευματοποιούνται οι δομές ψυχικής υγείας;

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι επιβεβλημένα για το καλό των ασθενών με ψυχικές διαταραχές. Είναι επιβεβλημένα από τη στρατηγική της ΕΕ (που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ), όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα Ψυχαργώς και πρόσφατα με το μνημόνιο συνεργασίας Andor - Λυκουρέντζου.

Η ψευδεπίγραφη "Ψυχιατρική αποασυλοποίηση" είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της Υγείας που στοχεύει:

  • Να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών. Να μετακυλίσει την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
  • Να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις ΜΚΟ και άλλα "ευαγή" ιδρύματα που θα παρέχουν φτηνές, υποτυπώδεις υπηρεσίες Υγείας και θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους.
  • Στην ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους και ασθενείς πελάτες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της ΑΡΣΥ.

Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται έχουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Όταν αποκαλύπταμε το αντιδραστικό περιεχόμενο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, προειδοποιούσαμε για τις αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος ασθενών και εργαζομένων, μας συκοφαντούσαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσίαζαν σαν θιασώτες των ασύλων του προπερασμένου αιώνα. "Η κρατολαγνεία" μας δε σταματούσε "εμπρός στη μεγάλη προσφορά των ΜΚΟ στην αποασυλοποίηση ψυχικώς πασχόντων".

Σήμερα εγκαλούν την κυβέρνηση και τους υπουργούς Υγείας όλων των κυβερνήσεων από το 1999 μέχρι σήμερα ότι δεν εφάρμοσαν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση!!! Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ καλούν τους εργαζόμενους να την εφαρμόσουν!!!!

Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων. Ήταν ή δεν ήταν η λεγόμενη "αποασυλοποίση" ο Δούρειος ίππος για να μπουκώσουν από κέρδη οι επιχειρηματίες και να κλείσουν τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία; Πόσες άραγε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δεν λειτουργούν σαν μικρά άσυλα;

Την ίδια στιγμή που έκλειναν τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, πόσες επενδύσεις έκαναν οι επιχειρηματίες; Είναι ή δεν είναι αποπροσανατολισμός των εργαζομένων να υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων είναι απόρροια των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ;

Η "ψυχιατρική μεταρρύθμιση" έχει εφαρμοστεί δεκαετίες πριν, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε χώρες της ΕΕ, τόσο από νεοφιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Το φαινόμενο της "περιστρεφόμενης πόρτας", τα δεκάδες ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, το θεραπευτικό χάσμα, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα συνθέτουν το ζοφερό τοπίο όπου και αν εφαρμόστηκε.

Όσο η Υγεία θα είναι εμπόρευμα, όσο δεν ανατρέπεται η αντιλαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα ούτε οι ασθενείς ούτε και εμείς.

Γι’ αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και σε αυτές τις παρατάξεις. Γι' αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα παλεύει να εμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική, να αποσπάσει μέτρα ανακούφισης και θα ανοίγει ταυτόχρονα την προοπτική για βαθύτερες ανατροπές. Γι' αυτό και χρειάζεται να συσπειρωθείτε και να ισχυροποιήσετε το ΠΑΜΕ.

Κανένας εφησυχασμός. Καμία αυταπάτη. Το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει τους εργαζόμενους στα δημόσια ψυχιατρεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να μην καταργηθούν τα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας με πυρήνα το ΚΨΥ, τμήμα του ενιαίου λειτουργικά ΚΥ, με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών που θα εξασφαλίζει τη θεραπευτική συνέχεια και την αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση.
  • Δημόσιο δωρεάν δίκτυο οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευόμενων διαμερισμάτων.
  • Να ενταχθούν οι ΜΚΟ στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με σύγχρονα δικαιώματα.
  • Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας».

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σήμερα- VIDEO
Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο νοσοκομείων που προωθεί η κυβέρνηση.

Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ το πρωί προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Δαφνίου, Δρομοκαΐτειου και Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και γενικότερα στην Υγεία

Από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας η Όλγα Σιάντου κάλεσε τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε αγώνα ενάντια στην «ψυχιατρική μεταρρύθμιση», που, όπως είπε, στοχεύει στην απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση χρηματοδότησης της Ψυχικής Υγείας και την παράδοση του χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, επίκειται αλλαγή των δομών ψυχικής υγείας από το 2015, κάτι που θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε λουκέτο αρκετά ψυχιατρικά νοσοκομεία, ενώ αναμένονται πολλαπλές μετακινήσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, ειδικότερα στον τομέα της απεξάρτησης.

Στόχο έχουν να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και να τα παραδώσουν στους ιδιώτες, σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θωμάς Δημουλάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝ "Δαφνίου", ο οποίος κάλεσε σε συμμετοχή και στην αυριανή στάση εργασίας

Κινητοποιήσεις σε υπό κατάργηση νοσοκομεία

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργήθηκαν και πλέον έχουν βάλει λουκέτο. Στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» εργαζόμενοι μαζί με κατοίκους της περιοχής εξακολουθούν από τη Δευτέρα να είναι συγκεντρωμένοι στην πύλη του νοσοκομείου, ενώ ασθενείς και εργαζόμενοι από άλλα νοσοκομεία και από άλλους κλάδους τους επισκέπτονται και στηρίζουν τον αγώνα τους. Το πρωί της Τρίτης δεκάδες εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο «Θριάσιο», υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατέφθασαν με πούλμαν και αυτοκίνητα στο «Αγία Βαρβάρα», όπως επίσης και εκπρόσωποι της «Πολυκλινικής». Σταθερά έξω από το νοσοκομείο βρίσκονται και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Στο μεταξύ την Τρίτη το πρωί βουλευτής της Χρυσής Αυγής τηλεφώνησε στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» και ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί το νοσοκομείο. Αμέσως συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους: «Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους. Θα παρεμποδίσουμε όποια τέτοια επίσκεψη επιχειρηθεί να γίνει».

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Οι εργαζόμενοι του «Πατησίων» θα κάνουν την Παρασκευή Γενική Συνέλευση και αμέσως μετά πορεία στη Νέα Ιωνία. Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν αποφασίσει για την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή.

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ.Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έχει πάρει και το σωματείο των εργαζομένων στο «Θριάσιο». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες αποφάσισε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλεί στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί εργαζόμενους, ασθενείς, κατοίκους και φορείς της πόλης σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις

Χτες, συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργήθηκαν και πλέον έχουν βάλει λουκέτο. Στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» εργαζόμενοι μαζί με κατοίκους της περιοχής εξακολουθούν από τη Δευτέρα να είναι συγκεντρωμένοι στην πύλη του νοσοκομείου. Χτες, δεκάδες εργαζόμενοι από τονοσοκομείο «Θριάσιο» κατέφθασαν με πούλμαν και αυτοκίνητα στο «Αγία Βαρβάρα», όπως επίσης και εκπρόσωποι της Πολυκλινικής. Σταθερά έξω από το νοσοκομείο βρίσκονται και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Χτες έγιναν συγκεντρώσεις στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο ΓΝ Πατησίων. Οι εργαζόμενοι του Πατησίων θα κάνουν την Παρασκευή Γενική Συνέλευση και αμέσως μετά πορεία στη Νέα Ιωνία. Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν αποφασίσει την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή.

Απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έκαναν χτες και οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο) και Θεσσαλονίκης. Σε συνάντηση με την υφυπουργού Υγείας, Ζέτα Μακρή, ειπώθηκε πως τους επόμενους μήνες θα μετακινηθεί πολύ προσωπικό από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, των οποίων το νομικό καθεστώς θα αλλάξει μέχρι το 2015.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, λέγοντας πως το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ, αναφερόμενος στις συκοφαντίες του υπουργείου Υγείας, ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, επειδή «θα μετακινηθεί η δουλειά τους στο 1 χιλιόμετρο», είπε πως οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για την Υγεία του λαού, για να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία, να μην καταργηθούν εκατοντάδες κρεβάτια.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας η Ολγα Σιάντου εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, ώστε «να μη χαθούν θέσεις εργασίας, να μην πεταχτούν οι ασθενείς στο δρόμο, ούτε στις λεγόμενες Μη Κερδοσκοπικές Επιχειρήσεις, που μόνο μη κερδοσκοπικές δεν είναι», όπως είπε. Με την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» στοχεύουν εδώ και 20 χρόνια να αποποιηθεί το κράτος των ευθυνών του από την Ψυχική Υγεία, όπως και από την Υγεία και την Πρόνοια γενικά. Δε γίνεται για αποασυλοποίηση, τόνισε, και καυτηρίασε τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης που καλούν τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Να δυναμώσει ο αγώνας

Ανακοίνωση της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

«Ο αγώνας ενάντια στην κινητικότητα, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις πρέπει να δυναμώσει. Συνεχίζουμε την πάλη για να μην κλείσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας», τονίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζει ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δώσανε και δίνουν τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης και του κλεισίματος των μονάδων Υγείας. Σημειώνει ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, ότι τα νοσοκομεία της επαρχίας, ο ΕΟΠΥΥ, το φάρμακο είναι τα επόμενα θύματα.

Εντοπίζει το γεγονός ότι «για άλλη μια φορά χέρι βοηθείας στην αντιλαϊκή πολιτική δίνουν οι άλλες δυνάμεις στην ΠΟΕΔΗΝ» και αναφέρει παραδείγματα:

«Μέσα στα νοσοκομεία και ΚΥ η ΠΑΣΚΕ συνεχίζει το παιχνίδι δήθεν "διαφοροποίησης" από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Μαζί με τη ΔΑΚΕ τρομοκρατούν ότι πράγματι θα γίνουν απολύσεις (γιατί πριν εφησύχαζαν ότι θα εξαιρεθούμε) για να πουλήσουν προστασία στους εργαζόμενους ότι αυτοί θα τους "σώσουν". Αποδέχονται την αξιολόγηση - σφαγείο με "αξιοκρατικά κριτήρια". Κάνουν προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του σχεδίου κατάργησης και αλλαγής χρήσης νοσοκομείων. Κρύβουν ότι τα μέτρα είναι στρατηγικός στόχος της ΕΕ και της κυβέρνησης, γι' αυτό λένε ότι το πρόβλημα είναι ο υπουργός που είναι αναξιόπιστος.

Η ΔΑΚΕ, επιπλέον, σπέρνει ρατσιστικό δηλητήριο, όπως και η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τους μετανάστες ως το βασικό πρόβλημα του τομέα Υγείας. Αξιος ο μισθός και των δύο για την επιχείρηση πλήρους αποπροσανατολισμού και υποταγής.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που, για άλλη μία φορά, με ψευτοεπαναστατικές κορόνες και προτάσεις για απεργίες διαρκείας, για λόγους "ζύμωσης" και "διαπαιδαγώγησης" (με αρχή την 3η Σεπτέμβρη για να συμβολίσουν και την "Πασοκοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ), πλειοδοτούν στις μορφές του αγώνα. Στην πράξη, όμως, μαζί με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ οδηγούν στον εκφυλισμό τους.

Ανέχονται τη λογική του "χαμένου μεροκάματου", τη λογική "δεν αντέχουμε να απεργήσουμε" και στη βάση αυτή, προτείνουν μορφές πάλης χωρίς "κόστος", κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση και προετοιμασία, βάζοντας εμπόδια στην επιτυχία τους στα πρωτοβάθμια σωματεία. Απεργίες χωρίς απεργούς, αρκεί ντόρος να γίνεται. Προσπαθούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιες κινητοποιήσεις να υπηρετήσουν την αλλαγή της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, καλλιεργώντας αυταπάτες πως θα είναι για το "καλό μας", και όχι να διαμορφώνουν προϋποθέσεις ριζικότερων ανατροπών, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Θέλουν κυβερνητική αλλαγή, για να υπηρετηθεί "η υγιής επιχειρηματικότητα" και η "καλή» ανάπτυξη αλά Ομπάμα", κοροϊδεύοντας ότι έτσι θα σωθούμε. Για πολλοστή φορά, επιχειρούν να στήσουν εικονικά συντονιστικά, χωρίς ΓΣ, χωρίς τους εργαζόμενους. Εχθρεύονται οτιδήποτε έχει να κάνει με τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας στην Υγεία - Πρόνοια.

Είναι κάλπικοι και υποκριτές στο σύνολό τους όταν φωνάζουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και στο κλείσιμο των νοσοκομείων, γιατί ταυτόχρονα στηρίζουν την επιχειρηματική δράση και την πολιτική της ΕΕ. Δηλαδή, την πολιτική που κρατά έτσι και αλλιώς τα νοσοκομεία κλειστά για την πλειοψηφία του λαού, που δεν έχει να πληρώσει. Τους υγειονομικούς άνεργους ή πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις Υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

***

Απέναντί μας, το επόμενο διάστημα, έχουμε νέα μέτρα. Πλειστηριασμούς σπιτιών, φόρους, χτίσιμο του σχολείου της αμορφωσιάς, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διάλυση και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Συνεχίζουμε την πάλη. Οργανώνουμε σε κάθε σωματείο ΓΣ, περιφρουρούμε τους αγώνες μας.

Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει - να μη συγχωνευτεί! Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση της Υγείας - Πρόνοιας. Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα απαντάει πραγματικά σε όλες τις λαϊκές ανάγκες Υγείας. Για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία.

ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι το όπλο των υγειονομικών. Για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια. Για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους. Αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Θέλουμε να βυζάξουμε κι άλλο, μη μας κόβετε το κρατικό βυζί, θέλουμε να συνεχίσουμε να αρμέγουμε τους Έλληνες κι Ευρωπαίους φορολογούμενους, προσποιούμενοι πως λειτουργούμε τα σπάταλα και μονίμως ελλειμματικά δημόσια νοσοκομεία. Τόσο σπάταλα, που αποφεύγουμε, εδώ και δεκαετίες, να δημοσιεύουμε ισολογισμούς. Δώστε μας τα λεφτά να τα τρώμε, χωρίς να ζητάτε παραστατικά. Είμαστε προοδευτικοί σοσιαλιστές εμείς, έτσι δουλεύουμε."

Απότομα ξύπνησαν κι έχουν λαλήσει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.