Jump to content

Η «νομιμότητα» του αποκλεισμού από τη θεραπεία...


V for Vendetta

Recommended Posts

Η «νομιμότητα» του αποκλεισμού από τη θεραπεία...

«Είναι ένα μέτρο αποκατάστασης της νομιμότητας αλλά και ίσης μεταχείρισης, αφού δε θα λαμβάνουν πλέον υπηρεσίες όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους». Πρόκληση και κυνισμός από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πως, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ έχει ετοιμάσει μια εφαρμογή - εργαλείο για τη διακρίβωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασθενών. Γιατροί και φαρμακοποιοί, στην περίπτωση που ο ασθενής έχει χάσει το ασφαλιστικό δικαίωμα, θα δέχονται σχετικό μήνυμα στον υπολογιστή.
Τεχνολογία και επιστήμη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποκλειστούν όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο από τα εμπορεύματα Υγεία και Φάρμακο. Μάλιστα το «ντύνουν» και με ηθικές λέξεις, όπως «νομιμότητα» και «ίση μεταχείριση». Δηλαδή; Είναι «παράνομο» να έχει ο καθένας τη θεραπεία όταν τη χρειαστεί; Να κάνει τακτικά προληπτικές εξετάσεις, να επισκέπτεται το γιατρό, να εμβολιάζει τα παιδιά του; Λες και φταίει ο ίδιος και η οικογένειά του που έμεινε χωρίς δουλειά, λες και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν πλήρωνε εισφορές και φόρους. Λες και πρόκειται για «ίση μεταχείριση» όταν υπηρεσίες Υγείας και Φάρμακα «παρέχονται» ανάλογα με το πορτοφόλι και την ασφάλιση του καθένα και μάλιστα όταν οι ασφαλισμένοι πληρώνουν ξανά συμμετοχή ή εξολοκλήρου.
Τι θα έλεγαν όλοι αυτοί οι υποκριτές που κατά καιρούς θυμούνται ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, να δοθούν τώρα σε όλους βιβλιάρια και οι υπηρεσίες Υγείας να παρέχονταν σε όλους δωρεάν από το κράτος, όχι από τα ασφαλιστικά Ταμεία; Σίγουρα μια τέτοια προοπτική δε θα ταίριαζε με την «ηθική» τους, ούτε με τη «νομιμότητα» του σάπιου και απάνθρωπου συστήματος που υποστηρίζουν, δηλαδή της επιχειρηματικότητας σε όλα τα (κοινωνικά) αγαθά, όπως είναι και η Υγεία, το Φάρμακο...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.