Jump to content

Το «όχι» στο κλείσιμο του «Αγ. Βαρβάρα» να «δέσει» με την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία


V for Vendetta

Recommended Posts

ΤΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το «όχι» στο κλείσιμο του «Αγ. Βαρβάρα» να «δέσει» με την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία
agia-barbara.jpg?itok=b_JE3iQ4

Η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της περιοχής για να μην κλείσει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα».

Τονίζει ότι οι αγώνες πρέπει να αποκτήσουν μαζικό -παλλαϊκό- ταξικό χαρακτήρα. Η εργατική τάξη στο Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, την Αγία Βαρβάρα, όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία να βάλουν τη σφραγίδα τους στην προσπάθεια απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδιασμών και αποφάσεων, αλλά και της ανατροπής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της περιοχής μας για να μην κλείσει το νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”. Τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα συλλαλητήρια των Λαϊκών Επιτροπών, τις κινητοποιήσεις του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, των συλλογικών - μαζικών φορέων. Για να μπουν εμπόδια στις εγκληματικές αποφάσεις Κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού και των παιδιών του.

Οι συνθήκες υγείας για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και στις δικές μας γειτονιές χειροτερεύουν. Το κλείσιμο του Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα” θα αφήσει τους λαϊκούς ανθρώπους στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας απροστάτευτους. Θα σπρώξει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες είτε στα νύχια των εμπόρων της Υγείας είτε σε άλλα διπλανά νοσοκομεία όπως το "Αττικό", όπου έχουν “στεριώσει” για τα καλά τα ράντζα, ενώ οι αναμονές για χειρουργεία και διάφορες θεραπείες είναι πολύμηνες και τις ημέρες εφημερίας ο χρόνος αναμονής ξεπερνά πολλές φορές και τις 9 ώρες!

Καταργούν ένα νοσοκομείο που είχε 25.000 εισαγωγές το χρόνο, 100.000 επισκέψεις στα εξωτερικά του ιατρεία, πραγματοποιούσε 1.500 χειρουργεία ετησίως, γίνονταν εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις και εργαστήρια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Οι αγώνες να αποκτήσουν μαζικό - παλλαϊκό - ταξικό χαρακτήρα. Η εργατική τάξη στο Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, την Αγία Βαρβάρα, όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία να βάλουν τη σφραγίδα τους στην προσπάθεια απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδιασμών και αποφάσεων, αλλά και της ανατροπής τους.

Σε όλη την πορεία των αγώνων που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα, με αφορμή τις εξαγγελίες για το κλείσιμο του νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα”, το ΚΚΕ έθεσε ανοιχτά σε όλο το λαό την “καρδιά” και την ουσία του ζητήματος. Ότι το κλείσιμο του νοσοκομείου, όπως και οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις άλλων νοσοκομείων, η πλήρης υποβάθμιση δηλαδή της όποιας Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας είχε απομείνει, έχει σαν στόχο να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας για τα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να σπρώξει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας που καραδοκεί για “πελάτες” για να αυξήσει τα κέρδη του.

Το ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια των λαϊκών αγώνων ήταν το Κόμμα που εμπλούτισε το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων του λαού με τη βασική θέση για “Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ”. ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ δεν έθεσε το ζήτημα αυτό και φυσικά όχι τυχαία. ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ δεν τόλμησε να υιοθετήσει αυτό το αίτημα που ανοίγει δρόμους για τη διεκδίκηση μιας ουσιαστικής, σύγχρονης και υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων Λαϊκή Υγεία.

Όποιος αποδέχεται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας αποδέχεται και τη λογική ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα και μπορεί να κάνει μπίζνες.

Τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την αποδέχονται ΟΛΟΙ πλην ΚΚΕ. Από τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τους δημάρχους και στους 3 δήμους που στηρίζονται από τα κόμματα αυτά, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι με την "υγιή επιχειρηματικότητα" και τον "καλό καπιταλισμό".

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, νέοι και νέες,

Το ΟΧΙ στο κλείσιμο του νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα”, αλλά και κάθε νοσοκομείου πρέπει να είναι καθολικό, μαζικό και βροντερό. Δεν πρέπει όμως αυτό το όχι να ταυτιστεί με το "ΟΧΙ" των δημάρχων που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που τους έπιασε τώρα ο πόνος για την Υγεία του λαού και το νοσοκομείο της περιοχής, όταν:

Στο Αιγάλεω η Διοίκηση του Δήμου (ΠΑΣΟΚ), αλλά και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκαν να εντάξουν σε κοινό ψήφισμα τις προτάσεις των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας, αλλά και το αίτημα “να μην κλείσει ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο”.

Στην Αγία Βαρβάρα ο ίδιος ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ), με ανακοίνωση, στις 8 Αυγούστου διαβεβαιώνει (!) τους δημότες ότι έχει προσωπική δέσμευση του υπουργού ότι δε θα κλείσει το νοσοκομείο, αποκοιμίζοντας έτσι και παραπλανώντας το λαό.

Στο Χαϊδάρι η διοίκηση του δήμου (Νέα Δημοκρατία) έχει βγάλει στο σφυρί ξεπουλώντας σε ιδιώτες Πολιτισμό, Αθλητισμό, Παιδικούς Σταθμούς και τώρα τάχα κόπτεται για την τύχη του δημόσιου νοσοκομείου.

Το ΟΧΙ στο κλείσιμο του Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα”, αλλά και κάθε νοσοκομείου πρέπει να είναι καθολικό, μαζικό και βροντερό. Δεν πρέπει όμως αυτό το όχι να ταυτιστεί με το "ΟΧΙ" του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε στις κινητοποιήσεις από τη μια με τη θέση “ΝΑΙ στη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα” και από την άλλη το σύνθημά του ήταν “Εμπρός να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του λαού της Αιγύπτου και να ρίξουμε την κυβέρνηση”. Όλα στο βωμό για τις κυβερνητικές καρέκλες και παράλληλα το γνωστό δούλεμα για την "αραβική άνοιξη" που αποτελεί τελικά πολύ βαρύ χειμώνα για τους λαούς…

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δίπλα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους απλήρωτους εργάτες. Δίπλα στις λαϊκές οικογένειες. Θα συνεχίζει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες των ταξικών σωματείων, των συλλογικών φορέων της περιοχής μας και τους αγώνες για να μην κλείσει το Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”. Θα πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες για να παλέψουμε να μη χαθούν λαϊκές κατακτήσεις.

Ταυτόχρονα καλούμε το λαό να μην περιορίσει την πάλη του μόνο σε αυτό το αίτημα. Να “δέσει” και αυτόν τον αγώνα με το χτίσιμο και την ανάπτυξη μιας μεγάλης, καλά οργανωμένης Λαϊκής Συμμαχίας, που θα είναι ικανή να τα βάζει στα ίσια με τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, αλλά και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν και τους στηρίζουν.

Να διεκδικήσει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ και που περνά μέσα από την αποδέσμευση από την ΕΕ - τη μονομερή διαγραφή του χρέους - την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με εργατικό έλεγχο, με Λαϊκή Εξουσία. Για να μπορεί να καρπώνεται ο εργαζόμενος ο ίδιος τον αμύθητο πλούτο που παράγει».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1500 χειρουργεία το χρόνο κάνει μονάχα ένας ιατρός στο εξωτερικό, βρε μπαγλαμάδες, όχι όλοι μαζί οι ιατροί του ΕΣΥ, όλων των βαθμίδων, όλων των Ειδικοτήτων, όλων των Τμημάτων του δημόσιου σας νοσοκομείου!

Οι 25000 ετήσιες εισαγωγές σας, με μόνο 1500 χειρουργεία, φαντάζομαι ήταν εικονικές/πελατειακές/κοινωνικές/σοσιαλιστικές.

Καλά έκαναν και σας έκλεισαν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.