Jump to content

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης


V for Vendetta

Recommended Posts

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
xanthh_nosokomeio_kinhtopoihsh_1.jpg?ito

Συγκέντρωση στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,από μέλη του ΠΑΜΕ,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου, εκφράζοντας την αντίθεση των εργαζομένων του Νομού στη συνολική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης για την Υγεία αλλά και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι προδιαγράφεται παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας σ' όλο το Νομό με μείωση προσωπικού, συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών.

Μοιράστηκε στους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους επισκέπτες ανακοίνωση - κάλεσμα για οργανωμένη αντίσταση στα κυοφορούμενα μέτρα που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών στο νευραλγικό αυτό τομέα. Αναλυτικά στην ανακοίνωση ανέφεραν:

«Κυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων Υγείας. Ξεκινώντας με την υλοποίηση της συμφωνίας (από το 1998) για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Ήδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Για να περάσουν τα σχέδιά τους, απειλούν με αύξηση του 5ευρου και επιβολή 25 ευρώ στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια -εμείς, το ξέρετε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά- ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να είναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες.

Απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης.

Το ξέρετε καλά ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέχρι να εξασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε εργαζομένου σε μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μέχρι η Υγεία να πάψει να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να παρέχεται δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους.

Θυσιάζουν την Υγεία του λαού για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανέναν εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως, να μη δεχτεί να θυσιάσει τα δικαιώματά του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η πραγματική αιτία για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις μονάδων Υγείας και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα, όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση.

Περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μειώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές Υγείας για να ελαττώσουν το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος", να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.

Θέλουν να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στους εμπόρους της Υγείας. Το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να μας κρύψουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ισχυρίζονται ότι τα μέτρα τα επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση.

Δε θέλουν ο αγώνας μας να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματά τους.

Απομονώστε αυτούς που υπονομεύουν τον αγώνα.

Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια και το "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ των εργαζομένων. Στα μεγάλα νοσοκομεία διαδίδουν ότι εκεί οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, αντίθετα θα ενισχυθούν με προσωπικό από τα νοσοκομεία που θα καταργηθούν. Ενώ στα νοσοκομεία που απειλούνται άμεσα, πουλάνε "προστασία" στους εργαζόμενους και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούν οι υπόλοιποι.

Εμείς δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε. Σας καλούμε να εμπιστευθείτε την πλατιά συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που αποτελεί το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα κυβερνητικά σχέδια αλλά και για να έρθει πιο κοντά η μέρα που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στην Ελλάδα και θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.