Jump to content

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ-The New Kids on the Block


sjjggst

Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι Διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων,

στον πρόσφατο Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/30-1-2013, τ. Α΄), άρθρο 34 "Θέματα ΑΕΙ", παρ. 16, αναφέρεται ότι:

"στο άρθρο 29 του Ν. 4009/2011 προστίθεται παράγραφος 6, ως εξής:

6. Επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος είτε υποψήφιοι διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας δύναται να προσλαμβάνονται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι δια πράξεως του οικείου Τμήματος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου καθοριζόμενου δια της συμβάσεως. Η προκήρυξη του γνωστικού αντικεμένου γίνεται μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τομέα και έγκριση από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος. Η διάρκεια της συμβάσεως καθορίζεται μέχρι ενός Πανεπιστημιακού έτους, κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες του Τομέα. Δύναται αυτή να ανανεώνεται ή να παρατείνεται, πλην όμως ο συνολικός χρόνος πρόσληψης δεν δύναται να υπερβεί τα τρία (3) πανεπιστημιακά έτη. Η απασχόληση των ανωτέρω δύναται να είναι πλήρης ή μερική και η κάλυψη της αποζημίωσής τους θα γίνεται από υποτροφίες και πόρους που θα εξασφαλίζει το Τμήμα, χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το οικείο ΑΕΙ".

Με βάση την ανωτέρω διάταξη, θα πρέπει η κάθε Κλινική ή Εργαστήριο που θέλει να προσλάβει έναν πανεπιστημιακό υπότροφο, να ζητήσει την προκήρυξη του γνωστικού αντικειμένου από τη Γενική Συνέλευση του Τομέα. Στη συνέχεια η προκήρυξη αποστέλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Σχολής και δημοσιεύεται στον ημερήσιο τύπο. Δίνεται προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών ώστε οι υποψήφιοι να καταθέσουν στη Γραμματεία της Ιατρικής σύντομο βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφο του πτυχίου τους και αίτηση που προμηθεύονται από τη Γραμματεία του Δ.Σ. Μόλις συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις, εξετάζονται από το Δ.Σ. της Ιατρικής Σχολής, το οποίο έχει ρόλο εισηγητικής επιτροπής. Στη συνέχεια, η εισήγηση του Δ.Σ. αποστέλλεται στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, όπου και γίνεται η επιλογή του ατόμου που πληροί τα κριτήρια.

Η κλινική ή το εργαστήριο στο οποίο πρόκειται να εργαστεί ο πανεπιστημιακός υπότροφος που έχει επιλεγεί, καθορίζει τη διάρκεια της σύμβασης (από ένα έως και τρία πανεπιστημιακά έτη) και το είδος της απασχόλησης (μερική ή πλήρης). Η κάλυψη της αποζημίωσης του πανεπιστημιακού υποτρόφου θα πραγματοποιείται μέσω του κωδικού της συγκεκριμένης Κλινικής ή Εργαστηρίου στον ΕΛΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής

Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντικαθιστούν του παλαιούς έμμισθους εξωτερικούς συνεργάτες να υποθέσω, εν μερει και τους Λέκτορες.....υπογράμμισα τα σημαντικά για να το "σκανάρετε" στα γρήγορα.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

να και ενα παραδειγμα (το Αριστοτελειο εχει αρκετα......)

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B0%CE%A746%CE%A88%CE%A7%CE%92-%CE%94%CE%93%CE%91

Την προκήρυξη για την πρόσληψη ενός (1) Πανεπιστημιακού Υποτρόφου για την Πνευμονολογική-Φυματιολογική Κλινική του Α.Π.Θ., για ένα (1) έτος με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο γνωστικό αντικείμενο «Πνευμονολογία-Κλινική ογκολογία συμπαγών όγκων πνεύμονα-Επεμβατική Πνευμονολογία ». Η σύμβαση θα είναι μερικής απασχόλησης, τεσσάρων (4) ωρών ημερησίως.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
Διεξαγωγή ερευνητικού, διδακτικού, κλινικού και οργανωτικού έργου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Οι υποψήφιοι πρέπει:
α) Να έχουν ειδικότητα Πνευμονολογίας.
β) Να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.
γ) Να έχουν επιστημονικό έργο σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο.
δ) Να έχουν μετεκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση συμπαγών όγκων πνεύμονα.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.