Jump to content

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΓΕΣΥΚ και Ειδικευόμενοι κατά της Διοίκησης


drspiros

Recommended Posts

Δριμεία επίθεση εξαπολύουν η ΕΓΕΣΥΚ και ο Σύλλογος Ειδικευομένων Βοηθών Ιατρών κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και του Διοικητή του, Κ. Γρηγορόπουλου. Από τους οποίους μάλιστα, ζητούν, τις παραιτήσεις τους!

ΕΓΕΣΥΚ: Να παραιτηθεί η διοίκηση για να... σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται!

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί “φωνάζουν” για τη μη διεκδίκηση από πλευράς διοίκησης ώστε να σταματήσει η υποστελέχωση του προσωπικού του, να θωρακιστεί το ΕΚΑΒ και να πληρωθούν οι γιατροί...

Και εν κατακλείδι, ζητούν την παραίτηση της τωρινής διοίκησης, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να “σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται”.

Η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ στην πλήρη της ανάπτυξη έχει ως εξής:

Με αίσθημα ευθύνης, πληροφορούμε τον κερκυραϊκό λαό για τον παράνομο, παράτυπο, αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η διοίκηση του νοσοκομείου να καλύψει την ανύπαρκτη διεκδικητική της ικανότητα, που σαν αποτέλεσμα έχει την αποδόμηση της ποιότητας των παροχών υγείας στον νομό.

-Την ώρα που η συνεχής υποστελέχωση του προσωπικού αυξάνει την μετανάστευση λόγω υγείας των κατοίκων της Κέρκυρας

-Την ώρα που δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια θωράκισης και ιατρικοποίησης του ΕΚΑΒ

-Την ώρα που γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι παραμένουν εν μέσω κρίσης απλήρωτοι

Ο διοικητής χωρίς να λαμβάνει ούτε κατ΄ ελάχιστον υπ΄ όψη τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού, εξακολουθώντας την καταχρηστική εφαρμογή της πρακτικής του “εντέλλεστε” προσπαθεί να υποχρεώσει γιατρούς του νοσοκομείου εκτός του νόμιμου ωραρίου τους και εκτός ημέρας εφημερίας, να παραμένουν σε κατ΄ οίκον ετοιμότητα για αναλάβουν ενδεχόμενες διακομιδές ασθενών προς άλλα κέντρα, υποκαθιστώντας τον μοναδικό νομιμοποιημένο φορέα διακομιδών που είναι το ΕΚΑΒ. Να σημειώσουμε ότι υποχρεώνονται ως επί το πλείστον ειδικευόμενοι γιατροί, δηλαδή μη εκπαιδευμένοι και φυσικά χωρίς νομική κατοχύρωση , για την διακομιδή βαρύτατων περιστατικών και τυχόν επιπλοκών τους.

Δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώσαμε στην παραπάνω συμπεριφορά και την συναίνεση αφ΄ ενός του διορισμένου από τον διοικητή , διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και αφ΄ εταίρου του εκλεγμένου με παράτυπες και απαξιωτικές διαδικασίες ,προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου.

Ενημερώνουμε τον κερκυραϊκό λαό πως η πρακτική του “εντέλλεστε” εφαρμόζεται και δικαιολογείται σπάνια σε εξαιρετικά μη αναμενόμενες, έκτακτες και μη προβλέψιμες καταστάσεις

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ασκηθεί διοίκηση οργανισμού σε ευνομούμενη χώρα με παγιοποίσηση χρήσης εκτάκτων πρακτικών προκείμενου να διεκπεραιώνονται χρόνιες, αναμενόμενες, προγραμματισμένες και προβλεπόμενες ανάγκες.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε κάθε περίπτωση που οι γιατροί ζήτησαν εξηγήσεις για την νομιμότητα η μη της πράξης αλλά και για τον τρόπο πληρωμής της προσφερόμενης υπηρεσίας η απάντηση ήταν ασαφής επί της ουσίας του ερωτήματος αλλά και προκλητικά απειλητική.

Όσο και αν ψάξαμε δεν είδαμε πουθενά την ίδια αντίδραση της διοίκησης όταν το νοσοκομείο υποχρηματοδοτείται, όταν με τον πλέον δεσποτικό τρόπο υφαρπάζουν

και αποσπούν γιατρούς στην Αθήνα χωρίς την παραμικρή εναντίωση σε κάθε προσπάθεια εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε φασίζουσας νοοτροπίας πρακτικές , να συσπειρωθούν στα σωματεία και τις ενώσεις τους και να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας προτάσσοντας την αξιοπρέπεια τους απέναντι στον αυταρχισμό όλων των πιστών ντόπιων αντιπρόσωπων της τρόικας και του σάπιου συστήματος που υπηρετούν.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα μας, που είναι και αγώνας για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Καλούμε άλλη μια φορά την διοίκηση να παραιτηθεί σε μια προσπάθεια για να σώσουμε οτιδήποτε και αν σώζεται.

Ειδικευόμενοι: Το μόνο χαρτί που θα δεχτούμε είναι αυτό της παραίτησής του!

Από τη μεριά τους, κι οι Ειδικευόμενοι προχωρούν σε ανακοίνωση – καταγγελία κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στην οποία, αναφέρουν:

Η απλήρωτη εργασία (''δουλεία''), έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες, αλλά όπως φαίνεται ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει ένας από τους λίγους υποστηρικτές της. Οι ειδικευόμενοι γιατροί για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο στόχαστρο του πιο επιτυχημένου Διοικητή στην αυθαιρεσία και στην αδιαλλαξία, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τους πρώτους που πλήττονται από την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Έτσι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τρεις ειδικευόμενοι της Ά Παθολογικής παρέλαβαν χαρτί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με βάση το οποίο επί της ουσίας εντέλλονται να παραμείνουν στο νησί κατά τη διάρκεια του τριημέρου που ακολουθεί!!! Η παραπάνω παράλογη εντολή δινόταν με το δικαιολογητικό ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχε περίπτωση να προκύψει ενδεχόμενο διακομιδής την οποία οι εν λόγω ειδικευόμενοι θα ήταν υποχρεωμένοι να συνοδέψουν, εκτός ωραρίου εργασίας ή εφημερίας , υπό άγνωστο καθεστώς πληρωμής ασφάλειας και νομικής κατοχύρωσης...

Οι αναμενόμενες αντιδράσεις από τη μεριά των ειδικευομένων ιατρών όχι μόνο βρήκαν απέναντι τους ένα διοικητή που τους ειρωνευόταν αλλά και και τους δύο διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας και επιστημονικού συμβουλίου οι οποίοι συμπλήρωσαν το παζλ της αυθαιρεσίας (με φράσεις όπως 'εδώ έτσι είναι και άμα δε σας αρέσει να φύγετε').

Τα παραπάνω όχι μόνο αποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υπό τη διοίκηση ανθρώπων με αυταρχικές και επικίνδυνες αντιλήψεις αλλά για άλλη μια φορά καταδεικνύουν ότι το ΓΝΝ Κέρκυρας αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες των Κερκυραίων ασθενών (καθώς αδυνατεί να καλύψει με το εφημερεύον δυναμικό στοιχειώδεις λειτουργίες του όπως η διακομιδή επείγοντος περιστατικού σε περίοδο αργίας!!!). Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο οδηγούν στην ύπαρξη πολλαπλών κενών τα οποία ο Διοικητής επιλέγει να τα καλύπτει, όχι με αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, αλλά με συνεχή ''εντέλλεσθαι'' προς τους ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς (αρκεί να αναφέρουμε μετακίνηση Γενικών Γιατρών στα ΤΕΠ και εφημέρευση ιατρών εκτός του πλαφόν των επτά εφημεριών). Είναι προφανές ότι στον κ. Γρηγορόπουλο δεν αρκεί το γεγονός ότι οι γιατροί δουλεύουν εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι αλλά επιθυμεί την επιπλέον εργασία τους (εξίσου απλήρωτη) προκειμένου να μην αποκαλύπτονται τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί και με δική του ευθύνη.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το παραπάνω γεγονός όπως και οποιοδήποτε παρόμοιο δεν πρόκειται να παραμείνει αναπάντητο από τη μεριά των ειδικευομένων. Καλούμε σε δίωρη αποχή από την πρωινή εργασία την Τρίτη 26 Μαρτίου, και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του Διοικητή. Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση των ειδικευόμενων, συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το μόνο χαρτί που θα δεχτούμε με χαρά από τον Διοικητή θα είναι αυτό της παραίτησης του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πηγή: CorfuPress.gr

(Σχόλιο: Το επίσημο επάγγελμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι... κτηνίατρος!)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.