Jump to content

MRCPCH


Recommended Posts

Καλσπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά...Τρείς ερωτήσεις απευθυνόμενες περισσότερο στους συναδέλφους που ήδη βρίσκονται στο UK.

1.Για το MRCPCH Part 1 ποια είναι τα καλύτερα βιβλία για διάβασμα...Διάβασα ότι το 2013 κάποιες αλλαγές θα υπάρξουν σχετικά με την εξέταση.....

2. Εφόσον θες να δουλέψεις στην Αγγλία ως ειδικός παιδίατρος πρέπει να περάσεις αυτές τις εξετάσεις ή αυτόματα λόγω ΕΕ σου αναγνωρίζεται ο τίτλος ειδικότητας στην Ελλάδα;

Θα εκτιμούσα πολύ κάθε απάντηση στο θέμα...Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να δουλέψεις ως ειδικός αιδίατρος πρέπει να έχει έχεις εκπαιδευτεί (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) στην Αγγλία.

Για να δουλέψεις στην Αγγλία αν έχεις τελείωσει ελλάδα, μπορείς να κυνηγήσεις clinical fellowships, post CCT fellowships, trust SpRs κτλ.

Για το πρώτο δε γνωρίζω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση....Να θεωρήσω ότι για τις θέσεις που αναφέρεις δεν είναι προαπαιτούμενη η επιτυχία στις εξετάσεις MRCP;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν έχεις το CCT απο Ελλάδα "υποτίθεται" ότι έχεις περάσεις το "δικό μας σύστημα αξιολόγησης" (χαχαχα) και άρα δε χρειάζεται στα χαρτιά για να δουλέψεις.

Παρόλα αυτά πολλοί Έλληνες ειδικοι ξέρω να έχουν δώσει το FRCP/FRCS

(Τα οποία είνια πολλοί πιο δύσκολα και είναι οι εξετάσεις που δίνουν οι Αγγλοι για να πάρουν το CCT)

EDIT: Στην παιδιατρική δεν υπάρχουν exit exams.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μέχρι τώρα πίστευα ότι στην Αγγλία το CCT το έπαιρνε κάποιος με τα MRCPCH Part 1,Part 2.Τα FRCPCH δεν είναι οι εξετάσεις μετά απο fellowship; Όπως και να έχει όμως δουλειά να υπάρχει και αν μπορείς μέσα απο συγκεκριμένη θέση (π.χ clinical fellowship) να εξειδικευθείς και σε κάποια υποειδικότητα τόσο το καλύτερο.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσοχή!

Τα Clinical fellowship στα οποια αναφερομαι ειναι συνήθως trust , non training posts. Στο δικό σου το επίπεδο θα είναι registrar level.

Αυτα είναι διαφορετικά απο τα fellowships που κάνουν οι trainees (αυτοί που κατέχουν national training number) και τα οποία είναι ουσιαστικά υπό ειδίκευση πριν γίνουν consultant.

Το όλο θέμα έχει ξανα συζητηθεί αν θυμάμαι καλα στο "ειδικότητα στο uk". Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις απο σελίδα 65-70 και μετα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Παιδιατρική δεν έχει Fellow exam. Το membership exam θεωρείται από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον κόσμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.rcpch.ac.uk/training-examinations-professional-development/assessment-and-examinations/assessment-and-examinatio

Εχει δίκιο ο Λύκος. Συγνώμη για το λάθος. Θα διορθώσω τα ποστ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θεωρώντας δεδομένο ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα ένας νέος γιατρός (ειδικός) δεν μπορεί να ελπίζει για εργασία θα παρακαλούσα τους συνάδελφους στην Αγγλία να προτείνουν τελικά ποια είναι η πιο κατάλληλη θέση για εργασία εκεί για έναν ειδικό που τελειώνει στην Ελλάδα...Τι μου προτείνετε δεδομένου ότι χρειάζομαι άμεσα εργασία...σε ποιες θέσεις να εστιάσω; Για τις θέσεις που πρότεινε ο alexoulis, clinical fellowships, post CCT fellowships, trust SpRs μου αρκεί ο τίτλος ειδικότητας εδώ στην Ελλάδα για να διεκδικίσω θέση ή θα ήταν καλύτερα τουλάχιστον να έχω περασμένα τα MRCPCH τουλάχιστον το part 1;Συγγνώμη που επιμένω στις ερωτήσεις, αλλά μου είναι απαραίτητη εργασία όσο πιο σύντομα γίνεται.....Alexoulis και Λυκος σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρες μια δουλειά παιδιατρικής σε επίπεδο SHO που θα είναι πιο εύκολο να μπεις στο σύστημα. SpR χωρίς MRCPCH θα είναι δύσκολο, συν θα τα βρεις σκούρα στη δουλειά. Είναι δύσκολο να σου προτείνουμε κάτι όταν δεν ξέρουμε το επίπεδο που βρίσκεσαι - το ότι τελειώνεις παιδιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα δε σημαίνει και πάρα πολλά στην πράξη... Σε ποια νοσοκομεία δούλεψες; Έχεις δημοσιεύσεις; Πόσο "αυτόνομο" θεωρείς τον εαυτό σου, δηλ. θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε περιστατικό χωρίς να ανοίξεις βιβλία / να ζητήσεις συμβουλές;

Αυτά τα ερωτήματα θα έχουν και οι τύποι που θα σε κάνουν συνέντευξη, συν (στην Αγγλία) αν έχεις γνώση για child protection, abuse, social services κλπ που για την Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικά φαντάζομαι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

As above, plus:

Staff grade: permanent contract and security, no-one expects too much of you, you can always move on if you get too ambitious.

Peds now HAS an exit exam: START (courtesy of the GMC). Apparently its not sposed to be a pass/fail matter but still...

Happy New Year Everyone emnewyear

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλή Χρονιά σε όλους. Δεν το πίστευα ότι είναι τόσο δύσκολο να εισχωρήσεις στο Αγγλικό σύστημα υγείας....Είναι ουτοπικό να ψάξω για clinical fellow σε θέση trust χωρίς MRCPCH;Αλήθεια όταν λέμε non-training post τι εννοούμε σε πρακτικό επίπεδο...;Τι διαφορά έχει στην πράξη με αυτούς που κάνουν clinical fellow σε training post;.....Ποια τα κριτήρια για clinical fellow εκτός απο τον τίτλο ειδικότητας;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάνε αιτήσεις και αν σε φωνάξουν για συνέντευξη πήγαινε. Δεν είπαμε ότι είναι ουτοπικό!!! Clinical Fellow σημαίνει πολλά πράγματα, μπορεί να είναι από Junior SHO ως senior SpR. Για junior 99% δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, και Παιδιατρική αν τα αγγλικά σου είναι ΟΚ σίγουρα θα βρεις θέση. Για senior 99% θα έχεις πρόβλημα και ούτε καν θα σε φωνάξουν για συνέντευξη στο 70-80% των περιπτώσεων.

Διάβασε το topic για την ειδικότητα στη Μεγάλη Βρετανία και θα σου λυθούν πολλές απορίες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το διάβασα σχεδόν όλο το topic για Μ.Βρεττανία....Μου λύθηκαν πολλές απορίες αλλά μου δημιουργήθηκαν και καινούργιες....Τελικά και στην Αγγλία έχουν άρκετή γραφειοκρατία...Ίσως περισσότερο για να μειώσουν τον αριθμό των ενδιαφερομένων;Δεν ξέρω.Ξέρω αρκετούς ειδικούς παιδίατρους (που τέλειωσαν στην Ελλάδα) έκαναν 1-2 χρόνια clinical fellow στην Αγγλία (έτσι λένε) και εργάζονται στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό τομέα ως εξειδικευόμενοι παιδίατροι...Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν και πήραν και εξειδίκευση (αφού είναι δύσκολο να είσαι σε training post).Το ύποπτο είναι ότι δεν αποκαλυπτουν ποτέ το τι ακριβώς έκαναν και ποια ακριβώς θέση είχαν στην Αγγλία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

No Mistress I think that you are not completely aware of what is going on in Greece.

Many Greeks, from all specialties, especially in Surgical / interventional ones, come to UK, do a locum trust SpR job for 6-12 months (eg in Breast surgery) and BANG - they are Breast surgeons specialised/trained in UK.

And they misuse this title to open private practices.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρέπει να δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος.Π.χ στην ειδικότητα μου (παιδιατρική) μόνο δύο προγράμματα εξειδικεύσεων υπάρχουν (νεογνολογία και λοιμωξιολογία) αναγνωρισμένα στην Ελλάδα. Στη δε λοιμωξιολογία τοποθετείσαι σε άμισθη θέση (πως θα ζήσεις;;;;;) εκτός αν ανήκεις ήδη στο ΕΣΥ και μόνο 3 κλινικές παρέχουν την εξειδίκευση.Έτσι ο παιδίατρος που έχει όρεξη και θέλει να κάνει μια απο τις υπόλοιπες τουλάχιστον 5-6 βασικές εξειδκεύσεις, δεδομένου ότι στο εξωτερικό (ιδιαίτερα στη Μ.Βρεττανία) είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικίσει θέση για πραγματική εκπαίδευση είναι "καταδικασμένος" να μην ασχοληθεί με την εξειδίκευση που του αρέσει. Πολύ σωστό όμως θεωρώ το γεγονός ότι οι Άγγλοι δύσκολα σε δέχονται αν δεν ειδικευθείς σε πρόγραμμα δικό τους.Οι δε Αμερικάνοι όπως ξέρω αν δεν ειδικευθείς μόνο στηνΑμερική δεν μπορείς καν να δηλώσεις για fellowship.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

I think you need a point of reference...

Do you want to:

1) Train in paeds in the UK:Leave Greece straight after agrotico. Apply to FY2/ST1. Peads is a run through specialty. http://www.rcpch.ac....aduate-training

* successful completion of UK training, including but not limited to college exams leads to UK peds CCT= UK consultant jobs.

*Notes:You can chose to leave UK training and continue as normal in Greece at any point. Pass greek exams and you get a greek CCT. Greek CCT in theory is fully equal to UK CCT, but, you'd not get appointed to a UK consultant job because you'd be missing out on audits. management et c.

2) Pretend you trained in the UK: get a staff/trust grade job at any point pre/post greek CCT. Long term locum work. Clinical fellow.No UK exams needed for any of these options.

3)Work permanently as a pediatrician in the UK:As per 1.Or, get a staff grade job pre/post greek CCT (no UK exams needed).

My understanding is that clinical fellow posts are academic posts, at 'junior' or 'higher' trainee level.In psych (my area of expertise) person specs apply as per training posts.

The difference between a training/non training job lies in the study leave/weekly supervision focus/ARCP vs appraisal, not the work itself.

If I've got any of this wrong, someone please set me right.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρέπει να δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος.Π.χ στην ειδικότητα μου (παιδιατρική) μόνο δύο προγράμματα εξειδικεύσεων υπάρχουν (νεογνολογία και λοιμωξιολογία) αναγνωρισμένα στην Ελλάδα. Στη δε λοιμωξιολογία τοποθετείσαι σε άμισθη θέση (πως θα ζήσεις;;;; ;) εκτός αν ανήκεις ήδη στο ΕΣΥ και μόνο 3 κλινικές παρέχουν την εξειδίκευση.Έτσι ο παιδίατρος που έχει όρεξη και θέλει να κάνει μια απο τις υπόλοιπες τουλάχιστον 5-6 βασικές εξειδκεύσεις, δεδομένου ότι στο εξωτερικό (ιδιαίτερα στη Μ.Βρεττανία) είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικίσει θέση για πραγματική εκπαίδευση είναι "καταδικασμένος" να μην ασχοληθεί με την εξειδίκευση που του αρέσει. Πολύ σωστό όμως θεωρώ το γεγονός ότι οι Άγγλοι δύσκολα σε δέχονται αν δεν ειδικευθείς σε πρόγραμμα δικό τους.Οι δε Αμερικάνοι όπως ξέρω αν δεν ειδικευθείς μόνο στηνΑμερική δεν μπορείς καν να δηλώσεις για fellowship.

Δυστυχώς, thats the rules. Το τι θέλετε δεν συμβαδίζει πάντα με αυτό που μπορείτε να κάνετε (οχι προσωπικά, αλλά με βάση την επιλογή κάνω ειδικότητα στην Ελλάδα.)

Επομένως στην Αγγλία (στο επίπεδο σας) έρχεστε γνωρίζοντας αυτό το πράγμα. Και αν είστε καλοί, δουλέψετε πολύ, μπλα μπλα, ίσως να καταλήξετε και με non-training clinical fellows/trust posts να πάρετε την εκπαιδευση που θέλετε. Αλλά και αυτό θα είναι κάπως off the record. Δε θα έχετε την εξειδίκευση στα χαρτιά, αλλά στην εργασιακή εμπειρία.

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

PS. Mistress τα fellowships που αναφέρεσαι είναι τα ACF (Academic Clinical Fellowships) που εν ολίγοις είναι National Training Numbers και MD/PhD σε ένα συμβόλαιο. Είναι training posts, ελάχιστα (περίπου 100 σε όλη την Αγγλία φέτος για όλες τις ειδικότητες - σε μερικές δεν έχει) και εχουν local recruitment.

Δεν έχουν καμία σχέση με τις clinical fellows δουλειές που κάνουν πολλες ειδικότητες recruitment και είναι non-training (SpR or SHO level) trust posts.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο καλός γιατρός την αξία του τη δείχνει με τη σωστή άσκηση της ιατρικής στην κοινότητα ανεξάρτητα που έκανε την ειδικότητα του...Πιστεύω ότι ο καλός ειδικευόμενος γιατρός μπορεί να εκπαιδευτεί καλά, ακόμη και στο μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία...Άλλωστε πιστεύω ότι η Ελλάδα στερείται απο καλό σύστημα υγείας-εκπαίδευσης και όχι απο καλούς γιατρούς....Απο την άλλη συμφωνώ όμως ότι ο Έλληνας γιατρός πολύ δύσκολα μπορεί να εργαστεί σε ξένο σύστημα υγείας όχι τόσο λόγω των γνώσεων του αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα....Φανταστείτε ένα Άγγλο ειδικό ιατρό να έρθει απο το πουθενά και να κάνει,αφού είναι ειδικός, ανοιχτή εφημερία σε επείγοντα Ελληνικού δημόσιου νοσοκομείου....Πιστεύω δεν θα τα καταφέρει με την πρώτη (λόγω γλώσσας, διαφορετικής προσέγγισης με τους ασθενείς κλπ)και θα βρεθεί εκτεθειμένος αρκετές φορές,όχι γιατί δεν έχει γνώσεις αλλά γιατί δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το όλο σύστημα.... Έτσι και εγώ πιστεύω αν πάω στην Αγγλία σίγουρα δεν μπορώ να εφημερεύσω με το καλημέρα.....Αυτό που ψάχνω, όπως και άλλοι πιστεύω που είναι στη θέση μου, είναι πως μπορεί να γίνει μια αρχή στην Αγγλία (να με δεχτεί το σύστημα πιο εύκολα) και μετά ανάλογα με την αξία μου να με κατατάξουν εκέι που πρέπει.....Λάθος κάνω κάπου;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να μη παρεξηγηθώ, δε διαφωνώ με τίποτα απο αυτά που λετέ.

Ούτε μέμφομαι τον Έλληνα ειδικευόμενο.

Αλλά μεμφομαι τον τίτλο "εξειδίκευση στην λαπαροσκπική χειρουργική στο τάδε νοσοκομείο της Αγγλιας" και στην πραγματικότητα δε πρόκειται για τίποτα παραπανω απο εργασιακή εμπειρία στο συγκεκριμενο νοσοκομειο (σε άγνωστο επίπεδο και με άγνωστο exposure σε αυτό που λέει ο τίτλος)

Το μόνο που τονίζω είναι ότι το σύστημα στην Αγγλία. κρατάει τις εξειδικεύσεις για τους εκπαιδευόμενους του. Αυτό μόνο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο καλός γιατρός την αξία του τη δείχνει με τη σωστή άσκηση της ιατρικής στην κοινότητα ανεξάρτητα που έκανε την ειδικότητα του...

Cliche rationalization.

Πιστεύω ότι ο καλός ειδικευόμενος γιατρός μπορεί να εκπαιδευτεί καλά, ακόμη και στο μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία...

Wishful thinking, another cliche rationalization. I spose its not impossible to self-train, but medicine is an apprenticeship. Good training makes a tremendous difference.Training is...teaching you how to think, not memorization of symptoms and treatments.There are some great trainers in greece, even in unlikely places, but overall the training quality is low.

Άλλωστε πιστεύω ότι η Ελλάδα στερείται απο καλό σύστημα υγείας-εκπαίδευσης και όχι απο καλούς γιατρούς...
Another cliche rationalization...As above, mediocre training creates mediocre doctors.

Απο την άλλη συμφωνώ όμως ότι ο Έλληνας γιατρός πολύ δύσκολα μπορεί να εργαστεί σε ξένο σύστημα υγείας όχι τόσο λόγω των γνώσεων του αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα.......Έτσι και εγώ πιστεύω αν πάω στην Αγγλία σίγουρα δεν μπορώ να εφημερεύσω με το καλημέρα.....

UK docs are not smarter than greekies, but, they do have better resources and they know 'the system'.Noone would expect you to be an independent practitioner in the UK from day 1. You'd be supported to get there ASAP, but you would not be flung into the midst of chaos without a safety net.

Αυτό που ψάχνω, όπως και άλλοι πιστεύω που είναι στη θέση μου, είναι πως μπορεί να γίνει μια αρχή στην Αγγλία (να με δεχτεί το σύστημα πιο εύκολα) και μετά ανάλογα με την αξία μου να με κατατάξουν εκέι που πρέπει

The UK does not need you/want you. They cherry pick the foreigners that suit them either to train in order to make up the constant numbers needed to run a safe service ,or, to work as rota fillers. I am still unsure as to what you want? Are you looking for a better life abroad?Extra training?: for what purpose?for a good ESSY job/ to support your private practice?
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο βασικός τρόπος εκπαίδευσης του ειδικευομένου στην Ελλάδα(πλειοψηφία) είναι με μεγάλη έκθεση στην πραγματική καθημερινή ιατρική πράξη…Και όχι γιατί έτσι αποφάσισαν οι εκπαιδευτές αλλά γιατί μόνο έτσι βγαίνει η δουλειά… Το μεγαλύτερο προσόν ενός ιατρού είναι η σωστή ιατρική σκέψη η οποία δεν διδάσκεται αλλά αποκτάται….. Και ο μοναδικός τρόπος να την αποκτήσεις είναι με την εμπειρία… Δική μου άποψη μπορεί και λανθασμένη…. Στο UK προσωπικά ψάχνω πρώτιστα δουλεία (επιβίωση) που ταυτόχρονα με την εμπειρία αν είναι δυνατό να μου επιφέρει περισσότερη εκπαίδευση/γνώσεις ιδιαίτερα στην υποειδικότητα που με ενδιαφέρει ώστε να μπορώ μετα στην Ελλάδα να τις εφαρμόσω είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Και σίγουρα θα ήθελα τα πιο πάνω να γίνουν με εκπαίδευση σύμφωνα με το Αγγλικό σύστημα και όχι πάλι με το γνωστό Ελληνικό σύστημα ( μάθηση δια της έκθεσης)….Βέβαια όπως θα είναι από όλους κατανοητό όταν πρόκειται για θέμα επιβίωσης είμαι έτοιμος να κάνω γενναίες εκπτώσεις στα πιο πάνω….Οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες και για ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ όλους για την μη αναμενόμενη για μένα ανταπόκριση σας….

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

So,

You are hoping to work for a few years and then go back:

There is little difference whether or not you have a greek CCT.

Apply to clinical fellows ( thanks Alexuli! emkiss ) and staff grade jobs. Update your cv to local standards (child protection course et c) and upgrade if possible.

Stop thinking 'greek'. For you (ie someone who plans to work for a few years and then return to greece) a training vs staff grade post will make little difference.Training vs non-training jobs are marked as such for the purpose of UK workforce planning and UK workforce retention, consepts alien to Greece.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.