Jump to content

20 χρονια SMS


mad  cow

Recommended Posts

3eb5eaf81d1ee0f72c865b94c0bcc58e.jpg

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποστολή του πρώτου SMS, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1992 από ένα μηχανικό που έστειλε το κείμενο "Καλά Χριστούγεννα" μέσα από το δίκτυο της Vodafone Ηνωμένου Βασιλείου. Η ιδέα βέβαια προϋπήρχε από το 1984 και γεννήθηκε από τον Matti Makkonen σε μια πιτσαρία της Κοπεγχάγης.

Έκτοτε πάνω από 8 τρισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα έχουν αποσταλεί μεταξύ των χρηστών κινητών τηλεφώνων, με το SMS να γίνεται το επίσημο πρότυπο για την αποστολή τους. Αν και αναφέρεται από όλους ως ο πατέρας των SMS, ο Makkonen είναι επιφυλακτικός στο να "κρατήσει" ο ίδιος όλα τα εύσημα καθώς όπως αναφέρει πρόκειται για ένα αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας και συλλογής ιδεών.

Τονίζει μάλιστα σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο του BBC ότι ποτέ δε σκέφτηκε να αποκτήσει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για την ιδέα του, παρά την τεράστια απήχηση που είχε. Όσον αφορά τη σύγχρονη μόδα των συντομογραφιών δηλώνει ότι ο ίδιος προτιμά να γράφει ολόκληρες τις λέξεις αξιοποιώντας και τους 160 χαρακτήρες που είναι διαθέσιμοι για ένα γραπτό μήνυμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Makkonen έδωσε τη συνέντευξή του αποκλειστικά μέσω γραπτών μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας συσκευή smartphone. Αν και δήλωσε ότι προτιμά την οθόνη αφής, αναγνώρισε ότι είναι πιο αργός τρόπος γραφής, με δυσκολότερο τρόπο διόρθωσης λαθών.

Link.png Site: engadget.com

( insomnia.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Free SMS in Java!

Για όλα τα Windows!

http://www.softpedia.com/get/Internet/Telephony-SMS-GSM/JW-SMS.shtml

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δωρεάν απεριόριστα τηλεφωνήματα σε κινητά, σταθερά, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, για πάντα!

http://www.softpedia.com/get/Internet/Telephony-SMS-GSM/Phoner.shtml

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.