Jump to content

Εμπλουτισμός βιογραφικού


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Ελπίζω να μην γράφω σε λάθος ποστ και υπάρχει άλλο τμήμα για αυτό που ρωτάω.

Ενδιαφέρομαι να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου και θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι στο τέταρτο έτος και σκεφτόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο.

1) Θα ήταν καλό να βρω καθηγητές στων οποίων τα μαθήματα έχω γράψει καλούς βαθμούς και να τους ζητήσω να μου αναθέσουν κάποιες εργασίες πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την ειδικότητα που θέλω να ακολουθήσω (νευρολογία) με στόχο να δημοσιευτούν;

2) Υπάρχει τρόπος και χρόνος να ασχοληθώ με το ερευνητικό κομμάτι εντός της σχολής ή σε κάποια κλινική; Ξέρετε σε ποιες έδρες ασχολούνται με το ερευνητικό κομμάτι και σε ποιες είναι πιο φιλικοί προς τους φοιτητές;

3) Υπάρχει η δυνατότητα κάποιες απ' αυτές τις εργασίες να τις παρουσιάσω ως ανακοινώσεις σε συνέδρια; Για κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η συμβολή ενός καθηγητή ή και από προσωπική και μόνο ενασχόληση θα μπορούσα να το καταφέρω;

4) Τα μαθήματα επιλογής που έχουν εργασίες είναι καλή ευκαιρία για κάτι τέτοιο;

5) Για να σου δώσουν κάποια συστατική επιστολή τι απαιτείται να κάνεις;

Ευχαριστώωωω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καταρχην συγχαρητηρια για το ερευνητικό σου ενδιαφερον.

ευχομαι αν το προσπαθησεις στην ελλαδα να μεινει ετσι δυνατο παντα.

προσωπικα εχω αμφιβολιες αλλα θα σου ελεγα να το παλεψεις.

Θα ήταν εξυπνο και οφελιμο να το προσπαθησεις αυτο παραλληλα με την ειδικότητα, προσπαθοντας κατα το δυνατο να συνδυασεις ειδικότητα σε χωρο με ανθρωπους που κανουν δημοσιευσεις κτλ. Αυτο συνεπαγεται καποιο πανεπιστημιακο νοσοκομειο.

Οπως ξερεις ηδη το Αιγινητειο και το Αττικο υπαρχουν, εκει που θα κανεις κλινικη 5ου χωσου και ρωτησε.

Μην απλωθεις ρωτωντας ολους για το ιδιο πραγμα, επελεξε μια ομαδα.

Επισης ειναι ενα ρισκο σε μαθηματα επιλογης ή σε καποιο ξεκαρφωτο να ζητησεις να κανεις κατι γιατι θα σε χωσουν και δεν θα ξερεις πως να ξεμπλεξεις.

Συστατικες μπορεις να ζητησεις αν εχεις καλό βαθμό σε καποιο μαθημα αλλα και απο τους συγκεκριμενους καθηγητες με τους οποιους θα κανεις κατι.

Εχε υποψη πριν ξεκινησεις αυτη τη διαδικασια να εχεις ξεκαθαρισει τους στοχους που βαζεις.

Θα σου πουν για διδακτορικο, για δημοσιευσεις κτλ, ξεκαθαρισε τι θελεις για να μην μπλεξεις.

Αν θες διδακτορικο και πιθανοτητες για ακαδημαικη πορεια ισως να αξιζει, απλα ξεκαθαρισε το για να εισαι ετοιμος να "αντεξεις" τις συνεπειες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για την απάντησή σου.

Γενικώς δεν σκέφτομαι διδακτορικό ή ακαδημαϊκή πορεία, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Απλά θέλω να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου κυρίως για ειδικότητα στο εξωτερικό, αλλά και για να χωθώ λίγο πιο πολύ στο όλο ζήτημα. Περισσότερο ενδιαφέρομαι για έρευνα, δημοσιεύσεις και -γιατί όχι- κάποιες γνωριμίες που ίσως μου φανούν χρήσιμες αργότερα. Πιστεύεις θα ήταν καλό από φέτος να ρωτήσω στο Αιγινήτειο ας πούμε για αυτά που λέω;\

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ασχοληθώ ή να καταφέρω κάτι τέτοιο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φυσικα και μπορεις να ρωτησεις οποιον θεωρεις οτι ειναι σε αντικειμενο αναλογο των ενδιαφεροντων σου...

το ακαδημαικο "κυκλωμα" λατρευει ανθρωπους που δουλευουν χωρις να πληρωνονται και οι δημοσιευσεις ειναι το κατ εξοχην δελεαρ ...

ενα poster, ενα συνεδριακι κτλ..μετα σου λενε κανε ειδικοτητα, PhD, σου αφηνουν και μια ελπιδα να αιωρειται οτι θα γινεις καποια στιγμη λεκτορας...και μετα απο χρονια βλέπεις λεκτορες συγγενεις, φιλους, κουμπαρους, γκομενες κτλ.

Δεν γενικευω, ομως στο λεω ετσι υπερβολικα για να εχεις το νου σου να μην φουσκωνουν τα μυαλα σου και να κοιτας τον δικο σου στοχο..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οκ! Σε ευχαριστώ πολύ!

Πιστεύεις δηλαδή ότι κάτι τέτοιο, αν δεν φουσκώσουν τα μυαλά μου και το εκμεταλλευτώ όσο πρέπει, είναι εφικτό και καλό όσο είμαι φοιτητής;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με όσα είπε ο προλαλήσας. Να τονίσω λίγο περισσότερο το θέμα του με ποιόν θα μπλέξεις. Δυστυχώς στο ελληνικό πανεπιστήμιο πολλοί λίγοι καταλαβαίνουν τι είναι η έρευνα και κάνουν σοβαρή δουλειά. Πολλοί τάζουν λαγούς με πετραχείλια και κομπάζουν για τις δημοσιεύσεις τους και τελικά οι καλοί είναι αυτοί που δεν το κάνουν θέμα. Ένας τρόπος να τους καταλάβεις είναι να δεις ποιά είναι τα καλύτερα περιοδικά (υψηλότερο impact factor) στον τομέα που σε ενδιαφέρει και να δεις (pubmed) ποιοί καθηγητές σου δημοσιεύουν εκεί. Γενικά μιλώντας εγώ δε θα κολλούσα σε κάποιον με < 50 δημοσιεύσεις, με την πλειοψηφία τους να είναι στο top-10 των περιοδικών του τομέα. Επειδή ένα παιδί με είχε ρωτήσει και σε πμ, ενημερωτικά για να είναι κάποιος αναπληρωτής σε μεγάλο πανεπιστήμιο ΗΠΑ θέλει 75 peer-reviewed papers και για full prof 200 (στην Ελλάδα, με τα παλιά κριτήρια, δεν είχε κανένα περιορισμό- με τα τωρινά κριτήρια είναι απλά γελοία τα νούμερα, και πάλι όσοι τα πιάνουν νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα απ' τ @@).

Επίσης, ξεκαθάρισε ποιοί είναι οι στόχοι σου... Αν απλά θέλεις να δεις πώς είναι η έρευνα και να ασχοληθείς δεν είναι ανάγκη να το κάνεις στην ειδικότητά σου, μπορείς σε οποιαδήποτε ειδικότητα. Κι όταν με το καλό είσαι σίγουρος τι ειδικότητα θα κάνεις κι έχεις δει πώς είναι η έρευνα, πιάνεις και τον τομέα σου. Αν είσαι Αθήνα κι έχεις όρεξη για έρευνα υπάρχουν κι 1-2 καλά ιδιωτικά ερευνητικά ιδρύματα (δεν πληρώνεις, δεν πληρώνεσαι, αλλά εκπαιδεύεσαι πολύ καλά), άμα ενδιαφέρεσαι πμ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.