Jump to content

Στα 2 ευρώ «τρέχει» η αμόλυβδη


V for Vendetta

Recommended Posts

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στα 2 ευρώ «τρέχει» η αμόλυβδη

Χορό κερδοσκοπίας έχουν στήσει τα μονοπώλια της αγοράς καυσίμων, τηρώντας την «παράδοση» που τα θέλει το διάστημα Ιούλη - Αυγούστου να ρημάζουν τα ήδη τσακισμένα λαϊκά εισοδήματα. Στηριζόμενοι στο γεγονός ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των τιμών και καθοδηγούμενοι από την ίδια την κυβέρνηση που έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των καυσίμων μέσω των ιδιαίτερα μεγάλων αυξήσεων στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, έχουν ξεκινήσει μια κούρσα αυξήσεων στις τιμές, διαμορφώνοντας μια ακόμα πιο εκρηκτική κατάσταση στην αγορά.

Οι επίσημες τιμές που αναρτώνται στο παρατηρητήριο τιμών καυσίμων δείχνουν ότι χτες, 23 Αυγούστου, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε πολύ κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, με τις τουριστικές περιοχές να κρατούν, όπως συνήθως, τα «σκήπτρα» της ακρίβειας, ωστόσο και η Αθήνα δεν πάει πίσω, την ώρα, μάλιστα που φέτος απομακρύνθηκαν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι και όσοι έκαναν την απόπειρα να λείψουν το έκαναν για πολύ λίγες μέρες. Ετσι, στο Λασίθι, χτες η τιμή της αμόλυβδης έφτανε το 1,995 ευρώ το λίτρο, στη Μαγνησία 1,973 ευρώ, στην Αχαΐα 1,976, στην Κέρκυρα 1,969 ευρώ, στις Κυκλάδες 1,980, ενώ το 1,899 έφτασε η τιμή στη Νομαρχία Αθήνας και το 1,869 στη Θεσσαλονίκη. Στα τέλη Ιούλη, μάλιστα, και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα, η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ, φτάνοντας να πωλείται μέχρι και 2,019 ευρώ το λίτρο.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας επαναλαμβάνει την πρότασή της για άμεση και δραστική μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα. Σημειώνει ότι από τις αρχές Ιούλη μέχρι σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου έχουν αυξηθεί κατά 16 λεπτά το λίτρο και λιανικής κατά 10 λεπτά το λίτρο.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι «για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της», ενώ για τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα, σημειώνουν ότι «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η τιμή της βενζίνης σε πολλά μέρη της Ελλάδας έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.