Jump to content

1ο Συνέδριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης της ΕΕΚΑΑ


Recommended Posts

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 4:30 μ.μ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ", Μεσογείων 107, Αθήνα

1. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2. Yπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναμένεται η συμμετοχή όλου του υγειονομικού και μη πληθυσμού της χώρας που ασχολείται με το αντικείμενο της Αναζωογόνησης τόσο κλινικά, όσο και ερευνητικά.

Ενδιαφέρον θα έχουν όχι μόνο οι διαλέξεις και οι συνεδρίες, αλλά και οι ελεύθερες ερευνητικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις από Έλληνες ερευνητές, γεγονός που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδερφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) καθώς και η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου έχουν τη χαρά και την τιμή να σας καλωσορίσουν στο 1ο Συνέδριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η Καρδιοαναπνευστική Ανακοπή έχει απασχολήσει τον άνθρωπο από την αρχαιότητα. Η πρώτη αναφορά στην μυθιστορία προέρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο, όπου η θεά Ίσιδα έδωσε πνοή στον νεκρό σύζυγο της θεό Όσιρη. Στην Καινή Διαθήκη ο προφήτης Ελισαίος έδωσε ζωή σε ένα μικρό αγόρι εμφυσώντας αέρα στο στόμα του θύματος.

Στις μέρες μας, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να χαρακτηρίζονται ως θάνατος, μπορεί να είναι δυνητικά αναστρέψιμες με την έγκαιρη και αποτελεσματική έναρξη Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ).

Το 1993, μια μικρή ομάδα γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με πρωτοβουλία της τότε διευθυντρίας και σημερινής Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λ. Παπαδημητρίου, ιδρύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης» (ΕΕΚΑΑ) με πρωταρχικό στόχο τη σωστή εκπαίδευση όλων των μέτρων και δεξιοτήτων για την άμεση αντιμετώπιση θύματος καρδιακής ανακοπής. Έτσι δημιουργήθηκε ο πρώτος πυρήνας εκπαιδευτών για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο οποίος με τη μέθοδο της ακτινωτής εκπαίδευσης έχει εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 17.000 ανανήπτες, τόσο επαγγελματίες υγείας, όσο και πολίτες, σε όλη τη χώρα.

Η ΚΑΑ έχει γνωρίσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η πρόοδος αυτή έχει στηριχτεί κατά πολύ στις παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες. Η Ελλάδα και η ΕΕΚΑΑ έχουν συμβάλει καταλυτικά στην έρευνα της Αναζωογόνησης με περισσότερες από 100 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις.

Όλες οι εισηγήσεις γίνονται από καταξιωμένους Επαγγελματίες Υγείας και ευελπιστούν να ρίξουν φως σε διάφορα καίρια σημεία των κατευθυντηρίων οδηγιών. Τα θέματα του συνεδρίου αφορούν όλες τις φάσεις τόσο της καρδιακής ανακοπής όσο και της αναζωογόνησης.

Τα εχέγγυα για την επιτυχία του 1ου Συνεδρίου τα δίνει η συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται με την Αναζωογόνηση και η μακρά εμπειρία της ΕΕΚΑΑ στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Θεόδωρος Ξάνθος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.