Jump to content

Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης


di oggi

Recommended Posts

Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

Ένα παλιό αλλά αξιόλογο νοσοκομείο της πόλης μας, ειδικό για τα λοιμώδη νοσήματα.

Ένα από τα νοσοκομεία που θυσιάζονται στον βωμό της τρόϊκας, μετά από την απόφαση περί συγχωνεύσεων του Α.Λοβέρδου.

Εκεί δουλεύουν χωρίς την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, εκεί το περιστατικό το ξενυχτάς εσύ και όχι τα μόνιτορ, εκεί ξέρεις όλο το προσωπικό με το όνομά του, εκεί οι ασθενείς πηγαίνουν όχι γιατί έτυχε να εφημερεύει-αφού εφημερεύει καθημερινά- αλλά γιατί όπως λένε "εμείς εδώ ερχόμαστε όταν αρρωσταίνει το παιδί". Εκεί δεν υπάρχουν πανεπιστημιακοί άρχοντες, ούτε τα δουλικά τους. Οι φαρμακάδες δεν ξεροσταλιάζουν έξω από τις πόρτες γιατί η αγωγή μπαίνει με άλλα κριτήρια.

Δεν χρειάζεται να πάω στο εξωτερικό να μάθω την ιατρική των "πολιτισμένων". Τα guidelines τα βρίσκω και αλλού. Έμαθα να εξετάζω το γυφτάκι στα εξωτερικά ιατρεία και αυτό μου αρκεί.

Παρακάτω λίγα λόγια από έναν εξαιρετικό Διευθυντή, που είχα την τιμή να έχω δάσκαλο για 2 χρόνια στην Παιδιατρική.

Διαβάστε το Blog του κυρίου Ι.Καβαλιώτη, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα περί λοιμώξεων και όχι μόνο.

http://loimoxi.blogspot.com

Ιούλιος 04, 2011

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ !!!!

Για μια ακόμη φορά οι ευφυείς γραφειοκράτες προσπαθούν να βελτιώσουν τα αβελτίωτα (όπως τα κατάντησαν αυτοί και οι προηγούμενοι τους) σημεία του συστήματος υγείας της χώρας μας. Αυτή τη φορά υπό την πίεση των δανειστών μας και των απαιτητικών "αγορών" του χρήματος.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της χώρας μας βρέθηκαν να μας καθοδηγούν άνθρωποι χωρίς βούληση και χωρίς όραμα. Άνθρωποι που αφού έκλεψαν ό,τι υλικό είχε αυτή η χώρα, αφαίρεσαν όλες τις αξίες και συνάμα όλες τις ελπίδες του λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Κάθε τυχάρπαστος καρεκλοκένταυρος, "κολλητός" τού εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου του, προσπαθούσε να βάλει τάξη στην παιδεία, στην υγεία, στην άμυνα, κλπ κλπ Τα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς τα είδαμε. Είμαστε τελευταίοι παντού.

Και τώρα έφθασε η ώρα της τελικής αναδιοργάνωσης του υγειονομικού χάρτη. Και η εντολή αναδιοργάνωσης δόθηκε σε θεωρητικούς τιτλούχους που είχαν να παραθέσουν σειρά πτυχίων. Που όμως δεν είχαν να παραθέσουν επαφή με την πράξη. Με την πραγματικότητα. Με τον άρρωστο. Από τα γραφεία δεν λύνεται τίποτε.

Και έτσι με τον τίτλο "ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ" προέκυψε ένα κείμενο 63 σελίδων, δυσνόητο, με αντιφάσεις, με ακατανόητους μετασχηματισμούς, ακόμη και με έλλειψη συντακτικού. Οι ξενοσπουδαγμένοι συντάκτες του φαίνεται ότι ξέχασαν τα ελληνικά.

Ένα απλό παράδειγμα:

4η Δ.Υ.Πε.: χαμηλοί δείκτες παραγόμενου έργου στο νοσοκομείο που προτείνεται η μετατροπή χρήσης του (Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων)και διαμόρφωση ροών εξυπηρέτησης ασθενών (με βάση τους δείκτες νοσηλευθέντες ανά ιατρό παθολογικού και χειρουργικού τομέα) στα υπό κοινή διοίκηση Νοσοκομεία Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

Όμορφη ελληνική σύνταξη!!!

Αμφιβάλλω αν οι άνθρωποι γνωρίζουν που είναι η Θεσσαλονίκη και που το Κιλκίς και η Γουμένισσα.

Χρόνια η Φλώρινα, η Πτολεμαίδα, η Κοζάνη, τα Γρεβενά δεν είχαν παιδιάτρους. Χρόνια τα νησιά μας είχαν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς.

Πιστεύουν οι συντάκτες του παραπάνω "κειμένου" ότι θα καλυφθούν οι ελλείψεις αυτές; Εμείς δεν το πιστεύουμε.

Οι άνθρωποι κοίταξαν μόνο νούμερα. Δεν έλαβαν υπόψη ιστορία, ασθενείς, γιατρούς, εξυπηρέτηση, κάλυψη επιδημιών κλπ. Και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι κάποια νοσοκομεία δεν είχαν την κατάλληλη (για αυτούς) κίνηση. Νοσοκομεία, όπως το Ειδικών Παθήσεων, το οποίο όμως θυμούνται όλοι όταν ξεσπάσει κάποια επιδημία. Και δεν καταδέχθηκαν να κοιτάξουν την μακρόχρονη κίνηση και δράση του νοσοκομείου. Είναι τουλάχιστον

φαιδρό να ισχυρίζεσαι ότι ένα νοσοκομείο δεν είναι αποδοτικό και συγχρόνως να διορίζεις γιατρούς σ΄ αυτό (αλήθεια τι θα γίνουν οι νεοδιορισθέντες γιατροί;) και να έχεις υπό προκήρυξη και άλλες θέσεις.

Μα είναι κράτος αυτό; Δείχνει σοβαρότητα ή οπερέτα;

Και για να πούμε και κάτι άλλο: αντιστοίχισε κανείς την κίνηση άλλων κλινικών (ακόμη και πανεπιστημιακών) με την κίνηση του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων;

Άγγιξε κανείς τις πανεπιστημιακές κλινικές; Παρατήρησε κανείς ότι στον ίδιο όροφο νοσοκομείου υπάρχουν δυο ίδιας ειδικότητας κλινικές που η κάθε μία έχει ανεξάρτητη διεύθυνση και η κάθε μία προσπαθεί να αναπτύξει τα ίδια τμήματα (πχ καρδιολογικο, νεφρολογικό, γαστρεντερολογικό, κλπ);

Νομίζουν οι ιθύνοντες μας ότι το μόνο πρόβλημα της υγείας στη χώρα μας είναι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ; Ότι το μόνο πρόβλημα της υγείας στη χώρα μας είναι τα φακελλάκια του ΕΣΥ; Ότι το μόνο πρόβλημα της υγείας στη χώρα μας είναι τα ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ; Ότι το μόνο πρόβλημα της υγείας στη χώρα μας είναι η εκμετάλλευση των ασθενών από γιατρούς του ΕΣΥ;

Μας δουλεύουν οι άνθρωποι;

Ο υπουργός οφείλει να αποσύρει άμεσα το παραπάνω σχέδιο για την αναμόρφωση της υγείας. Ας αντιληφθεί ότι εκθέτει βασικά τον ίδιο (και είναι κρίμα αυτό). Όσο για τους συντάκτες του κειμένου καλύτερα να τους επιστρέψει στα πανεπιστήμια όπου δίδασκαν έως σήμερα.

Αναρτήθηκε από J. KAVALIOTIS στις 17:33

Σεπτέμβριος 24, 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ

Άλλα περιείχαν τα αρχικά σχέδια, άλλα εισηγήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια, άλλα εφαρμόσθηκαν για το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων.

Και ξαφνικά προκύπτει νέα πρόταση κάποιων εξουσιοθεσιτών, που προσπαθώντας να βολέψουν τους εαυτούς τους αρχικά και στη συνέχεια τους δικούς τους ανθρώπους, βάλθηκαν να διαλύσουν ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της χώρας.

Διαλύουν το ΝΕΠΘ - ένα μικρό μεν αλλά "θαυματουργό" νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς να πρέπει να έχουν κάποια γνωριμία και θεραπεύονται χωρίς να υπεισέρχονται οι γνωστοί παράγοντες που ωθούν τους γιατρούς να γράφουν το ένα ή το άλλο φάρμακο. Όπου κύρια θέση έχει ο άρρωστος και η φροντίδα του.

Οι άνθρωποι, εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη, κομματικές εντολές και παράδοξα συμφέροντα, και δρώντας ακόμη και πέραν των αρχικών υπουργικών θέσεων, οδηγούν σε λύσεις όχι εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά προώθησης νοσηρών απόψεων και θέσεων, αδιαφορώντας για το τι προκαλούν. Αλλά γιατί να ενδιαφέρονται; Αυτοί τους εαυτούς τους τους βόλεψαν. Ξεχνούν όμως ένα βασικό. Όταν ξεχειλίσει η οργή του κόσμου μάλλον δεν θα βρίσκουν ούτε κεραμίδι να κρυφτούν.

Αναρτήθηκε από J. KAVALIOTIS στις 00:29

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το νοσοκομείο ειδικών παθήσεων είναι πολύ συμπαθητικό. Έχω προσωπική εμπειρία με άριστο feed back. Το ζήτημα όμως είναι οτι δεν έχει καμία υποστήριξη. Έχει μόνο δύο κλινικές,παιδιατρική και παθολογική. Για 2 κλινικές δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να πληρώνει ενοίκιο το δημόσιο στους Ιταλούς. Επίσης το κτίριο είναι πανέμορφο και πρέπει να αξιοποιηθεί για κάτι άλλο. Αυτή η καταπληκτική εκκλησία στην πίσω αυλή είναι τραγικό να παραμένει κλειστή γεμάτη άχρηστα πράγματα. Νομίζω οτι η συγχώνευση με το Γεννηματάς είναι μια σωστή επιλογή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα κλείσει;

Όχι ρε παιδιά!

Και τι θα κάνουμε τώρα χωρίς το πλήρως εξοπλισμένο κι επανδρωμένο αντιλυσσσικό του τμήμα;

Είχαμε 5 ολόκληρα περιστατικά λύσσας στην Ινδονησία πέρυσι.

Πουθενά αλλού στον Πλανήτη, αλλά η Ινδονησία είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη κι έρχονται πολλοί τουρίστες από εκεί...

Εγώ προτείνω να επεκτείνει τις πτέρυγες του αντιλυσσικού τμήματος ο Λοβέρδος, να προσλάβει άλλα 350 άτομα, και να ιδρύσει νέα αντιλυσσικά τμήματα σε κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο της Ελλάδας.

Έστω κι αν έχουν πληρότητα 0% για τα επόμενα 20 χρόνια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το λοιμωδών θα συγχωνευτεί τελικά με το ΑΧΕΠΑ (αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία φυσικά), εννοείται ότι δεν έχει ληφθεί η πρόνοια για δημιουργία ξεχωριστής πτέρυγας στο ΑΧΕΠΑ, γι' αυτό και αναρωτιέμαι πού θα απομονώνουν τα μεταδοτικά.

Ενοίκιο δεν πληρώνουμε στους Ιταλούς καθώς το κτίριο το παραχώρησε δωρεάν το Βατικανό μόνο για την φιλοξενία του Λοιμωδών.Αν αλλάξει χρήση πολύ πιθανό να πάψει να το παραχωρεί δωρεάν.

Επιπλέον δεν μιλάμε πλέον για συγχώνευση αλλά για κατάργηση των κλινικών του, καθώς από τις 100 συνολικά κλίνες θα παραμείνουν 5 της παθολογικής και 5 της παιδιατρικής.

Στην παιδιατρική για την οποία μπορώ να μιλήσω, υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων και ειδικά ιατρεία ηπατίτιδας, φυματίωσης, λοιμώξεων ΚΝΣ κτλ.

Τα δήγματα που αντιμετωπίζονται φυσικά και δεν είναι μόνο σκύλων αλλά και φιδιών κτλ. Όλα τα δήγματα οχιάς από Β.Ελλάδα έρχονται στο λοιμωδών.

Μαρί-Κα μια και είσαι και εσύ από την Ινδονησία, αν καταδεχτείς έλα μια μέρα να σε ξαναγήσω στο ΝΕΠΘ, έχουμε θαλάμους και για συφιλιδικούς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαρί-Κα μια και είσαι και εσύ από την Ινδονησία, αν καταδεχτείς έλα μια μέρα να σε ξαναγήσω στο ΝΕΠΘ, έχουμε θαλάμους και για συφιλιδικούς!

χαχαχαχα... emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα δήγματα που αντιμετωπίζονται φυσικά και δεν είναι μόνο σκύλων αλλά και φιδιών κτλ. Όλα τα δήγματα οχιάς από Β.Ελλάδα έρχονται στο λοιμωδών.

Πόσα δήγματα σκύλων, αλόγων, αλεπούδων, φιδιών, από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, θεράπευσες στην τελευταία εφημερία σου;

Τις τελευταίες 10 εφημερίες σου;

Τους τελευταίους 10 μήνες εφημεριών σου;

0!

Πληρώνεσαι από τα χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά κοιμάσαι τα περισσότερα βράδια στις εφημερίες σου...

Κάποτε έπρεπε να σταματήσει αυτό το πάρτι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πόσα δήγματα σκύλων, αλόγων, αλεπούδων, φιδιών, από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, θεράπευσες στην τελευταία εφημερία σου;

Τις τελευταίες 10 εφημερίες σου;

Τους τελευταίους 10 μήνες εφημεριών σου;

Διότι εσύ είσαι πάντα μέσα στα πράγματα κι έτσι μπορείς ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις τον ακριβή αριθμό των περιστατικών που δέχεται το κάθε νοσοκομείο... :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.