Jump to content

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


BLV

Recommended Posts

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Tηλέφωνα επικοινωνίας : 210 7462175, 6972319457

e-mail: syllogosmetaptyxiakon@yahoo.com

16.06.2011

Αγαπητοί μεταπτυχιακοί φοιτητές Π.Μ.Σ. και υποψήφιοι διδάκτορες

Με αφορμή την καθολική συμμετοχή των Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων στις εκλογές για την ανάδειξη της Διοίκησης της Ιατρικής Σχολής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις και τα πεπραγμένα του Συλλόγου μας τη χρονιά που πέρασε.

Το Ακαδημαϊκό έτος που ολοκληρώνεται έφερε στην επιφάνεια θέσεις και προθέσεις ενάντια στο ισχυρό, υψηλής ποιότητας και αυτοδιοίκητο Δημόσιο Πανεπιστήμιο για το οποίο , μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και ιδεολογικούς αφορισμούς, αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Το κείμενο διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση που προωθεί το Υπ. Παιδείας προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Συλλόγου μας. Σε δύο συναντήσεις με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας καταθέσαμε την κάθετη διαφωνία μας σε έναν Νόμο Πλαίσιο που συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο, αναστέλλει κάθε προοπτική ανάπτυξης και προόδου και κομματικοποιεί πλήρως τα Πανεπιστήμια. Καταστήσαμε σαφές ότι ένας τέτοιος νόμος θα αποτελέσει την ταφόπλακα της έρευνας, της γνώσης και της πρωτοπορίας στη χώρα μας και θα μας εξωθήσει σε πρωτοφανείς αντιδράσεις. Δε δεχόμαστε, η μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη από την κρίση και ανάπτυξη να καταρρακώνεται, να υποθηκεύεται και να κομματικοποιείται μέσα από Μνημονιακά φληναφήματα και οικονομοτεχνικούς βερμπαλισμούς. Παρόμοιες τοποθετήσεις είχαμε στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συμμετέχουμε καθώς και στην Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής. Επιπλέον, αντιταχθήκαμε μέσα στη Σύγκλητο στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του ΕΚΠΑ με μείωση της χρηματοδότησης των Τμημάτων και Σχολών κατά 30%.

Επειδή εκτός από Μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι Διδάκτορες είμαστε και γιατροί, ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε και στα θέματα της Υγείας. Η πρόχειρη και ανεδαφική πρόταση για την εισαγωγή πανελληνίων εξετάσεων σε κλινικά και προκλινικά γνωστικά αντικείμενα για την έναρξη ειδικότητας απορρίφθηκε από το Σύλλογό μας σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Υγείας. Τονίσαμε ότι ο μοναδικός στόχος του απαράδεκτου προσχεδίου είναι η μείωση των θέσεων των ειδικευομένων, στα πλαίσια της ευρύτερης μείωσης του Δημόσιου τομέα. Καταστήσαμε σαφές στο Υπουργείο ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους κλάδους, στηρίζοντας όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την περίθαλψη και την υγεία του ελληνικού λαού. Εγκαλέσαμε, μάλιστα, το Υπουργείο για την τεράστια γραφειοκρατική βραδύτητα που επιδεικνύει αυξάνοντας κατά πολλούς μήνες το χρόνο αναμονής και για την απαράδεκτη αναστάτωση που προκαλούν σε όλους εμάς οι απρογραμμάτιστες και σπασμωδικές κινήσεις του. Επιπλέον, επίκειται συνάντηση με τον ίδιο τον Υπ. Υγείας κ. Λοβέρδο όπου θα του εκθέσουμε τις εντονότατες αντιρρήσεις μας καθώς και τις προτάσεις μας για τη μείωση του χρόνου αναμονής για την έναρξη ειδικότητας, τη διάρκεια της ειδικότητας αλλά και το μείζων πρόβλημα της ποιότητας της παρεχόμενης ειδίκευσης. Θα καταστήσουμε σαφές και στον κ. Λοβέρδο ότι δεν μπορεί να παίζει με το εργασιακό μέλλον χιλιάδων επιστημόνων θέτοντας τον προ των ευθυνών του για τις μαζικές κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν τέτοια πειράματα.

Τέλος, στα πλαίσια της σύγχρονης απαίτησης για γνώση και ενημέρωση και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής αποφασίστηκε όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι Διδάκτορες να εγγράφονται στα Συνέδρια και τις Επιστημονικές Συναντήσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΔΩΡΕΑΝ, με την επίδειξη του τρίπτυχου ή του πάσο τους.

Αυτές ήταν οι βασικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας στα φλέγοντα θέματα που προέκυψαν την εφετινή Ακαδημαϊκή χρονιά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πληθώρα παρεμβάσεων και συναντήσεων για τρέχοντα θέματα της Σχολής και του Πανεπιστημίου μαζί με αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υψηλής ποιότητας Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για άρτια οργανωμένα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, για πρόοδο της γνώσης και ερευνητική πρωτοπορία. Η κατάργηση των διδάκτρων στα Π.Μ.Σ της Ιατρικής είναι ο μεγάλος στόχος και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για αυτόν. Άλλωστε, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής δεν είμαστε εμείς, είστε ΕΣΕΙΣ…

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.