Jump to content

Ι,Σ,Α, : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ''ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ"


Recommended Posts

Απίστευτο υφάκι ο ΙΣΑ στο κειμενάκι ... η άρση των περιορισμών στην άσκηση του Ιατρικού Επαγγέλματος θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια ώρα νωρίτερα. Για πολλούς "συναδέλφους" θα σημάνει το τέλος του προσόδου βέβαια ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απότομο ξύπνημα από τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό κι ανώμαλη προσγείωση στους κανόνες της Ελεύθερης Αγοράς!

Έφτασε ο Διαφωτισμός και στην Ελλάδα, με μικρή καθυστέρηση 600 χρόνων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απίστευτο υφάκι ο ΙΣΑ στο κειμενάκι ... η άρση των περιορισμών στην άσκηση του Ιατρικού Επαγγέλματος θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια ώρα νωρίτερα. Για πολλούς "συναδέλφους" θα σημάνει το τέλος του προσόδου βέβαια ...

Μάλλον για προεκλογικό (των ιατρικών συλλόγων) πυροτεχνηματάκι το βλέπω. Δεν λέει τίποτα σημαντικό. Είτε γίνει προεδρικό διάταγμα για να εξαιρεθούν οι γιατροί είτε όχι, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Για το άρθρο 152 που επικαλείται, το έχω γράψει επανειλημμένα εδώ μέσα αλλά .. εις ώτα μη καταλαβαινόντων.

Δεν τίθεται θέμα κλειστού ή ανοιχτού ιατρικού επαγγέλματος. Είναι δεδομένο από τη συνθήκη της ΕΕ. Ό,τι θέλει κάνει ο Λοβέρδος στο θέμα (αρκεί να έχει τα κότσια).

Το τί θα ισχυριστεί βέβαια, είναι άλλο θέμα. Διότι και ο Αβραμόπουλος προσπάθησε να πείσει ότι τον πίεζε η ΕΕ για να καταργήσει την πλειοψηφία του 51% στις εταιρείες ΠΦΥ/διαγνωστικά κέντρα αλλά δεν ήταν αλήθεια. Μπορούσε να το κάνει και μόνος του (αλλά ήθελε να αποφύγει το πολιτικό κόστος).

Και για του λόγου το αληθές, να μια απάντηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ για την "κρατική κυριαρχία" στο θέμα της οργάνωσης και χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας:

screenshot-11_5_2011-11_51_06-cebccebc_resize.jpg

Να και η ενημέρωση που έκανα προσωπικά στον Γενικό Γραμματέα (όταν το θέμα του 51% ήταν καυτό - 2008)

[αντικαθιστώ τη φωτό με ολόκληρο το κείμενο]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.8.2008, 12:24 μ.μ.

Αγαπητέ κ. Τέρπο,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των φορέων ΠΦΥ. Επειδή τα στοιχεία που αναφέρεται είναι ιδιαίτερα σημαντικά και χρήσιμα, θεωρώ ότι θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την επιχειρηματολογία μας. Σε περίπτωση που θα θέλατε να και εσείς να συναντηθούμε καλέστε με στο κινητό μου ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ προκειμένου να κανονίσουμε μία συνάντηση στα γραφεία του ΙΣΑ.

Με εκτίμηση

Δρ. Ελευθερίου Γεώργιος

Αγγειοχειρουργός

Γενικός Γραμματέας ΙΣΑ

------------------------------------------------------------

On 06 Αυγ 2008, at 1:57 ΜΜ, TERPOS wrote:

Προς

κ. Γιώργο Ελευθερίου

Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αξιότιμε κ. Ελευθερίου

Ελπίζοντας ότι ίσως φανεί χρήσιμη, σας επισυνάπτω παρακάτω την άποψή μου για την κατάργηση της πλειοψηφίας του 51% από τις «Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» όπως την απέστειλα στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Αναφέρομαι στην παράγραφο 5 του άρθρου 152 της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σύμφωνα με την οποία η δικαιοδοσία της οργάνωσης των συστημάτων υγείας ανήκει αποκλειστικά στην κάθε χώρα-μέλος και συνεπώς η ΕΕ δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να παρέμβει. Για διάφορους λόγους, την παράγραφο 5 του άρθρου 152 έχουν επικαλεστεί στο παρελθόν και άλλοι Ευρωπαϊκοί Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ των οποίων και ο Βρετανικός (βλ. π.χ.

Με εκτίμηση

ΤΕΡΠΟΣ

**********************************************************

Προς εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Αξιότιμη Κυρία/Κύριε

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (5.8.2008 ) με τίτλο: «Πόλεμος για τα διαγνωστικά κέντρα» και υπότιτλο: «Οι γιατροί κατηγορούν τον κ. Αβραμόπουλο για ενέργειες προς όφελος ιδιωτών» του Ι. Νικολόπουλου (
), αναφέρεται το παρακάτω κείμενο:

……. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στην ολομέτωπη επίθεση των ιατρικών συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, παραπέμπει σε αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες « η διάταξη του 51% υπερέβαινε τη σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση ». « Κατά αυτόν τον τρόπο » καταλήγει η απάντηση του υπουργείου « δεν ήταν στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού να τη διατηρήσει, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ούτως ή άλλως ανέφικτη την εφαρμογή της». …….

Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με τη διάταξη του 51% (πλειοψηφία των ιατρών στις «Επιχειρήσεις» Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών) και το πού βασίζονται αυτές.

Εκείνο όμως που γνωρίζω καλά είναι ότι η διαβούλευση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ αναφορικά με τη χάραξη μιας νέας «Στρατηγικής για την Υγεία» (που ξεκίνησε με αφορμή δικαστικές αποφάσεις για την παροχή διασυνοριακών υπηρεσιών υγείας), προσκρούει στο άρθρο 152 (παρ. 5.) της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου αυτού ορίζεται ότι η οποιαδήποτε κοινοτική δράση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας οφείλει απόλυτο σεβασμό στην ευθύνη που έχουν τα κράτη-μέλη για την οργάνωση και παροχή υπηρεσιών υγείας και ιατρικής φροντίδας. Δηλαδή, η δικαιοδοσία της οργάνωσης των συστημάτων υγείας ανήκει αποκλειστικά στην κάθε χώρα-μέλος και συνεπώς η ΕΕ δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να παρέμβει. Με άλλα λόγια, αν η Ελληνική κυβέρνηση ήθελε (και είχε και τη δυνατότητα να αποζημιώσει) θα μπορούσε όχι μόνο να θεσπίσει το 51% αλλά ακόμα και να καταστήσει δημόσιες («κρατικοποιήσει») όλες τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Επομένως, όσο θα υπάρχει η παράγραφος 5. του άρθρου 152 της Συνθήκης των ΕΚ (άρα, κατά το μάλλον ή ήττον, όσο θα εμμένει η βρετανική κυβέρνηση), η Ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να θεσπίσει ό,τι νόμο ή Π.Δ. θέλει σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας.

Η ανωτέρω άποψή μου στηρίζεται όχι μόνο σε κείμενα αλλά και σε πρόσφατη αλληλογραφία μου με όργανα της κοινότητας για κάποιο θέμα. Οποιοσδήποτε δε, μπορεί να το επαληθεύσει απευθυνόμενος στις αρμόδιες διευθύνσεις των οργάνων της ΕΕ.

Με εκτίμηση

ΤΕΡΠΟΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-edit: να και το παλιό θέμα του 51% εδώ:

http://www.greekmeds...showtopic=28624

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.