Jump to content

Δικαιώματα-Υποχρεώσεις Επικουρικών Ιατρών


sarakatsanos

Recommended Posts

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησα να δουλεύω ως επικουρικός ιατρός χειρουργικής ειδικότητας σε νοσοκομείο της επαρχίας, 5 μήνες μετά τη λήψη της ειδικότητας (και φυσικά μετά από 5 μήνες ατελείωτης ανεργείας...).

Δε περίμενα σε καμία περίπτωση την εικόνα διάλυσης του Ε.Σ.Υ. που συνάντησα, με ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί, με απίστευτες σπατάλες, που οι ειδικοί εφημερεύουν από το σπίτι και τα πρωινά δουλεύουν το "μαγαζάκι τους" αποκλειστικά κ μόνο με την δικιά τους πελατεία.

Για να μην μακρυγορώ μέσα σε λίγες μέρες μου ξεκαθάρισαν ότι σαν επικουρικός

1. Δεν έχω δικαίωμα για εξωτερικά ιατρεία...

2. Δεν έχω δικαίωμα για απογευματινά ιατρεία...

3. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω καμιά χειρουργική πράξη χωρίς τη συνοδεία και "εποπτεία" άλλου ειδικού κάτι που φυσικά δε θα χρειαστεί γιατί ...

4. Τα χειρουργεία τα αποφασίζει, εγκρίνει και πραγματοποιεί ΜΟΝΟ ο διευθυντης του τμηματος με όποιον αυτός επιλέξει.

5. Έχω δικαίωμα όμως να κάνω εφημερίες και μάλιστα εκτός τις δικές μου να καλύψω και κάποιες του Διευθυντή "γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και πρέπει λίγο να ξεκουραστούν πια τώρα που ήρθα".

6. Έχω δικαίωμα στους 6μήνες και 1 ημέρα αν δε μου αρέσει να παραιτηθώ και να πάρω βεβαίωση προυπηρεσίας για όλο το έτος χωρίς καμία κύρωση για τις επόμενες προκηρύξεις επικουρικών και ΕΣΥ....

Εκτός από εμένα κατάλαβα ότι και άλλοι φίλοι συνάδερφοι μου αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις οπότε θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά έχουν κάποια νομική υπόσταση αν υπάρχουν τρόποι αντίδρασης και γενικά όποιος γνωρίζει κάτι για δικαιώματα - υποχρεώσεις των επικουρικών ας το παραθέσει ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω καιρό να γράψω εδώ μέσα, αλλά αυτή η δημοσίευση μου προξένησε το ενδιαφέρον. ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Νόμισα αρχικά πως κάποιος μου κάνει πλάκα και γράφει για μένα!!! Παραιτήθηκα στους 7 μήνες περίπου, πριν κάνω φόνο και πληρώνω τα ζώα αυτά ως ανθρώπους. Το 6 δεν το κατάλαβα. Δεν έχεις κυρώσεις αν παραιτηθείς μετά από 6 μήνες; Είναι σίγουρο; Όχι οτι με πολυενδιαφέρει (ανοίγω ιατρείο), αλλά να έχω υπόψη μου.

Τροποποιήθηκε από Λουκρητία
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υποτίθεται ότι με έξι μήνες και μία ημέρα παίρνεις βεβαίωση προυπηρεσίας για όλο το χρόνο και μάλιστα χωρίς καμία κύρωση για την παραίτηση αφού αυτή η μία ημέρα λογίζεται σαν κανονικό εξάμηνο. Κ πάλι υποτίθεται, αυτό ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα. Δυδτυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα γιατί είναι κάτι που έφτασε στα αυτιά μου σαν ράδιο αρβύλα.

Είμαι πια σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις αλλά δε μπορώ να δεχθώ ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης στους βολεμένους κοπρίτες που δουλεύουν μαγαζί γωνία, είναι η παραίτηση...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ απόλυτα πως δεν είναι τρόπος αντίδρασης η απαραίτηση. Εγώ όμως σκεφτόμουν να ανοίξω ιατρείο από την αρχή και πήρα το επικουρικό για λίγο εμπειρία.Έτσι μου ήταν πολύ πιό εύκολο να παραιτηθώ και να τους πω αϊ και σιχτίρ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμπληρώνω:

1. Και εμένα μου είπαν πως δεν έχω δικαίωμα στα απογευματινά ιατρεία. ΨΕΜΑ, κάτω από κάποιες συνθήκες και ειδικευόμενοι μπορούν να κάνουν (στο νοσοκομείο που ήμουν έκαναν οι ειδικευόμενοι ακτινολογίας), πόσο μάλλον οι επικουρικοί. Δεν το κυνήγησα γιατί δεν με πολυενδιέφερε.

2. Εξωτερικά υποτίθεται μου επιτρεπόταν να κάνω. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Όμως έπεφτε σαμποτάζ. Δεν είχα χώρο να εξετάζω (στο γραφείο του διευθυντή ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ή στο γραφείο του σχιζοφρενή- επιμελητή Α'; ). Αναγκαζόμουν να εξετάζω τα ραντεβού μου στο ΤΕΠ, μέσα στο χαμό. Τελικά βρήκα λύση και δανειζόμουν το γραφείο ενός χειρουργού. Όμως αν κάποιο από τα ραντεβού μου έκανε το λάθος και ρωτούσε αυτούς που είναι το γραφείο μου και που εξετάζω, έλεγαν πως λείπω σε άδεια και θα έρθω σε έναν μήνα και να κλείσουν ραντεβού μαζί τους. Μου τα έλεγαν ειδικευόμενοι και αγροτικοί που ήταν μπροστά.

3. Ο όλος χαμός ξεκίνησε όταν άρχισε ο κόσμος να έρχεται και να ζητά εμένα για να εξεταστεί. Μου το είπαν κατάμουτρα πως δεν πήγα εκεί να τους φάω την πελατεία.

4. Στην αρχή κρατούσα χαμηλό προφίλ και δεν μιλούσα. Μου άρεσε και η επαφή με τον κόσμο, τους ειδικευόμενους και αγροτικούς (τους έκανα και μαθήματα και ήταν πολύ ευχαριστημένα τα παιδιά). Όταν αυτοί είδαν οτι χάνουν τον έλεγχο άρχισαν και οι προσωπικές προσβολές μπροστά σε κόσμο.

5. Για τα χειρουργεία;;; Εδώ είναι ανέγδοτο. Δεν έχω δει πιο ανεπαρκείς και ευθυνόφοβους ανθρώπους. Ορθοπεδικοί και ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ. Τράβαγα τα μαλλιά μου. Μπαίναμε όλοι μαζί στο χειρουργείο, ο διευθυντής και επιμελητής κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου, σφαζόντουσαν κιόλας μεταξύ τους, εγώ, ο ειδικευόμενος και κανα δυό αγροτικοί κρατούσαμε άγκιστρα. Για μια βίδα η οποία έμπαινε στο γάμο του καραγκιόζη κάναμε 5 ώρες. Και αυτά για κανα δύο χειρουργεία το μήνα που κάναμε γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

5. Εφημερίες έκανα από την αρχή και του διευθυντή, αλλά και εκεί έκανα τα στραβά μάτια γιατί ήμουν καινούρια και γιατί δεν ήταν και πολλές παραπάνω (στην αρχή ήταν 3). Μετά όμως, λόγω περικοπών με ανάγκαζαν να κάνω 15 και να πληρώνομαι 6 και εκεί ήταν που αντέδρασα και παραιτήθηκα. Έ όχι και κερατάς και δαρμένος!!

6. Τα θετικά; Πρώτα από όλα ο κόσμος, ο οποίος με αγάπησε τόσο πολύ, πέρα από κάθε προσδοκία θα έλεγα, που έφτασε μέχρι και το διοικητή για να μη φύγω. Δεύτερον, οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί που με στήριξαν και έβλεπα και την αγωνία στα μάτια τους όταν τους έλεγα πως δεν εφημερεύω (και εφημερεύει ο σχιζοφρενής). Τρίτον κατάλαβα πως για δευτεροβάθμιο νοσοκομείο οι γνώσεις και οι χειρουργικές μου ικανότητες είναι μια χαρά, γιατί όπως και να το κάνουμε σαν νέα ειδικός μια ανασφάλεια την είχα. Και τέταρτον και πιο σημαντικό; Κάνω βρε παιδί μου μόνο για ιδιωτικό ιατρείο. Καμία αμφιβολία πια!!!! :lol:

Α και πέμπτον...πως δεν είμαι καθόλου καλή να διαπράξω το τέλειο έγκλημα, γιατί όσο και να σκέφτηκα δεν βρήκα έναν τρόπο να τους βγάλω από τη μέση!!!! :bloodomen::lol::P

Τροποποιήθηκε από Λουκρητία
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να είμαστε και λίγο πιο πρακτικοί...

ΑΠΟΦ 102//2002:Π.1088:Απογευματινά ιατρεία ΕΣΥ-Φορολόγηση Εισοδήμ. ιατρών

1. Με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 2889/2001 (ΦEK 37 A) μεταξύ άλλων ορίζεται ότι από 1.1.2002 επιτρέπεται στα νοσοκομεία του E.Σ.Y. μετά το τακτικό ωράριο, η λειτουργία απογευματινών ιατρείων και η διενέργεια διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Στα παραπάνω απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων του E.Σ.Y. μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους: α) Oι Διευθυντές ιατροί, β) οι Αναπληρωτές Διευθυντές ιατροί, γ) οι Επιμελητές A ιατροί και δ) πανεπιστημιακοί ιατροί, που κατέχουν τίτλο ειδικότητας και εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες, που είναι εγκατεστημένες στο νοσοκομείο. Σε νοσοκομεία με δυναμικότητα κάτω από 200 κλίνες επιτρέπεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα απογευματινά ιατρεία όλοι οι ειδικευμένοι ιατροί, που υπηρετούν στα νοσοκομεία αυτά.

Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι σε νοσοκομεία άνω των 200 κλινών κάνουν απογευματινά και οι επικουρικοί...

Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι για την άλλη πατάτα ότι δλδ δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε χ/ο χωρίς τη "συνοδεία" άλλου ειδικού και ότι

τον αριθμό, το είδος και την σύνθεση των χειρουργείων την καταρτίζει αποκλειστικά και μόνο ο Διευθυντής κ ότι αν θέλει εχει δικαίωμα να σε αποκλείσει

δια παντός....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο νόμος αυτός είχε πέσει και εμένα στα χέρια μου, τον ξέρω. Δεν με ενδιέφερε να κάνω απογευματινά και δεν το κυνήγησα.

Όσο για τα χειρουργεία, και ο δικός μου διευθυντής πάντα έλεγε το ίδιο, πως όποιον θέλει θα αφήνει μέσα και πως έχει την απόλυτη εξουσία. Σε κάποια φάση είχε σφαχτεί με τον επιμελητή (είχαν και μεταξύ τους προβλήματα) και τον απαγόρευε να χειρουργήσει, αλλά δεν κράτησε πολύ γιατί τον είχε ανάγκη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Μηπως καποιος συναδελφος επικουρ(δ)ικος ιατρος γνωριζει αν εχουμε δικαιωμα εκπαιδευτικης αδειας (6 μηνης...) ή ειναι και αυτο ουτοπια?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μηπως καποιος συναδελφος επικουρ(δ)ικος ιατρος γνωριζει αν εχουμε δικαιωμα εκπαιδευτικης αδειας (6 μηνης...) ή ειναι και αυτο ουτοπια?

μάλιστα! αυτό που ρωτάς δεν θα σου το απαντήσει κανείς επίσημα από το υπουργείο. ένας τρόπος να μάθεις αν το νοσοκομείο σου την δίνει, είναι να ζητήσεις μία μέρα, δοκιμαστικά. η εμπειρία μου λέει πως εξαρτάται από το νοσοκομείο και το πόσες μέρες άδειας δικαιούσαι (2 ανά μήνα που υπηρετείς σε ένα, 1.6 ανά μήνα σε άλλο) και το αν δικαιούσαι εκπαιδευτικής (αλλά στην γραπτή τεκμηρίωση της απάντησής τους κωλώνουν κατά περίεργο τρόπο τα γραφεία προσωπικού/ επιστημονικής).

αν καταλήξεις κάπου καλό θα ήταν να ανέβαζες και την απάντησή τους εδώ. πράγμα που δε νομίζω ότι θα γίνει τελικά όμως, γιατί ΟΛΑ αυτά γίνονται τελικά κάτω απ΄το τραπέζι. οπότε, ελπίζω να βοήθησα, έστω και λίγο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάπου υπάρχει μία εγκύκλιος...αν θυμάμαι καλά (Clemence βοήθεια) επί Υπουργίας Αβραμόπουλου και προϊσταμένης Δ/νσης Προσωπικού Νομικών Προσώπων κας Παπανότη που διευκρίνιζε πως δεν δικαιούνται οι επικουρικοί εκπαιδευτικής άδειας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δυστυχώς δεν τα έχω διαθέσιμα ... έχω όμως την εμπειρία και από επαρχία και από αθήνα και γι΄αυτό απαντώ. στο ένα νοσοκομείο δεν την δίνουν, στο άλλο ναι. τι να τα κάνεις τα χαρτιά ... εμένα αν θυμάσαι μου είχαν παρουσιάσει τον νόμο του 2003 που έλεγε ότι δεν δικαιούνται ΚΑΜΙΑ άδεια πλην αναρρωτικών ... το 2008!

αφήστε τους νόμους, όποιος μπαίνει σ΄αυτά πρέπει ή να οπλοφορεί ή να βγει εκτός άμεσα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επίσημη (προφορική...) απάντηση σήμερα το πρωί από το υπουργείο (διεύθυνση νομικών προσώπων-επικουρικών) και συγκεκριμένα την Κα Ανδρεομένου, ήταν ότι οι επικουρικοί λόγω της σύμβασής τους - ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - δικαιούνται 2 μέρες το μήνα κανονική άδεια, αναρρωτικές και ούτε κατά διάνοια (επί λέξη...) εκπαιδευτική άδεια. Όταν αφελώς ρώτησα " οι άλλοι ιατροί ΕΣΥ που δεν είναι μόνιμοι (π.χ. πρωτοδιοριζόμενοι επιμελητές Β) γιατί τη δικαιούνται?" μου απάντησε ορθά κοφτά ότι εμείς δε θεωρούμαστε Ιατροί ΕΣΥ απλά πληρωνόμαστε ως επιμελητές Β και συμπλήρωσε ότι οι επικουρικοί καλύπτουν επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν για εκπαίδευση (??!!). Το ρεζουμέ ήταν ότι δεν έχω καμία επιλογή παρά να ολοκληρώσω τη θητεία μου και ούτε κουβέντα για επιμόρφωση ή εκπαίδευση....

Δε μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη κυρία με έπεισε αλλά έχω την αίσθηση ότι γενικώς δε θα βγάλω καμιά άκρη. Δυστυχώς τα πράγματα με τους επικουρικούς είναι πολύ ασαφή (δεν μπορούν να νοσηλεύσουν, δεν μπορούν να χειρουργήσουν, δεν μπορούν να κάνουν ολοήμερο αν δεν υπάρχουν ανάγκες, δεν μπορούν ούτε να κλάσουν γενικώς...) και δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, νόμος ή εμπειρία που να είναι κοινός για όλους και κάπως να μας καθοδηγεί...

Το πρώτο αντακλαστικό είναι όντως το να βγεις εκτός άμεσα από το τρελοκομείο αλλά όταν το σκεφτείς λίγο δε σου πάει καρδιά να κάνεις το χατήρι σε κάθε γιωτά που θέλει να σημαδέψει την περιοχή του, κατουράει όπου βρει και θέλει να παραιτηθείς "αν δε σου αρέσει..."

Οπότε το να αρχίσεις να "οπλοφορείς" είναι η μόνη λύση.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οπότε το να αρχίσεις να "οπλοφορείς" είναι η μόνη λύση.....

βλέπω ότι το βάζεις σε εισαγωγικά και μου μυρίζει αθωότητα, στοργη και προδέρμ :rolleyes:

πάντως ελπίζω να μην ανέφερες στην ερώτησή σου το 6μηνο όπως εδώ ε?

σε κεντρικό νοσοκομείο της αθήνας πριν λίγους μήνες (και για τα προηγούμενα χρόνια) έδιναν 20 μέρες το χρόνο, απλά όχι συνεχόμενες. τσεκαρισμένο.

Τροποποιήθηκε από Clemence
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επίσημη (προφορική...) απάντηση σήμερα το πρωί από το υπουργείο (διεύθυνση νομικών προσώπων-επικουρικών) και συγκεκριμένα την Κα Ανδρεομένου, ήταν ότι οι επικουρικοί λόγω της σύμβασής τους - ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - δικαιούνται 2 μέρες το μήνα κανονική άδεια, αναρρωτικές και ούτε κατά διάνοια (επί λέξη...) εκπαιδευτική άδεια. Όταν αφελώς ρώτησα " οι άλλοι ιατροί ΕΣΥ που δεν είναι μόνιμοι (π.χ. πρωτοδιοριζόμενοι επιμελητές Β) γιατί τη δικαιούνται?" μου απάντησε ορθά κοφτά ότι εμείς δε θεωρούμαστε Ιατροί ΕΣΥ απλά πληρωνόμαστε ως επιμελητές Β και συμπλήρωσε ότι οι επικουρικοί καλύπτουν επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν για εκπαίδευση (??!!). Το ρεζουμέ ήταν ότι δεν έχω καμία επιλογή παρά να ολοκληρώσω τη θητεία μου και ούτε κουβέντα για επιμόρφωση ή εκπαίδευση....

Δε μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη κυρία με έπεισε αλλά έχω την αίσθηση ότι γενικώς δε θα βγάλω καμιά άκρη. Δυστυχώς τα πράγματα με τους επικουρικούς είναι πολύ ασαφή (δεν μπορούν να νοσηλεύσουν, δεν μπορούν να χειρουργήσουν, δεν μπορούν να κάνουν ολοήμερο αν δεν υπάρχουν ανάγκες, δεν μπορούν ούτε να κλάσουν γενικώς...) και δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, νόμος ή εμπειρία που να είναι κοινός για όλους και κάπως να μας καθοδηγεί...

Το πρώτο αντακλαστικό είναι όντως το να βγεις εκτός άμεσα από το τρελοκομείο αλλά όταν το σκεφτείς λίγο δε σου πάει καρδιά να κάνεις το χατήρι σε κάθε γιωτά που θέλει να σημαδέψει την περιοχή του, κατουράει όπου βρει και θέλει να παραιτηθείς "αν δε σου αρέσει..."

Οπότε το να αρχίσεις να "οπλοφορείς" είναι η μόνη λύση.....

Αυτά θυμάμαι αναφέρονται και στην απάντηση του υπουργείου σε ερώτημα συναδέλφου επικουρικού στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" που δημοσίευσα στο forum πριν 2-3 χρόνια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτά θυμάμαι αναφέρονται και στην απάντηση του υπουργείου σε ερώτημα συναδέλφου επικουρικού στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" που δημοσίευσα στο forum πριν 2-3 χρόνια.

και οι θέσεις του ΠΙΣ και των συλλόγων των επικουρικών ιατρών ήταν ...? emdots

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

www.pasypl.gr (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟY)

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται επιδοτούμενα κατά 100% σεμινάρια πληροφορικής προς απόκτηση πιστοποιητικού ( ECDL CORE ή ADVANCE) από την υπηρεσία τους.

Ισχύει και για τους επικουρικούς. Αρκεί μια αίτηση στα διοικητικά του νοσοκομείου και σου καλύπτουν τα έξοδα του φροντιστηρίου και των εξετάσεων αφού εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Στο τέλος καταθέτεις αντίγραφο του πιστοποιητικού στην υπηρεσία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φανταζομαι για να εγκριθει κατι τετοιο απο το ΔΣ του νοσοκομειου,την εποχη του ΔΝΤ πρεπει να εισαι βυσμα!Ισχυει και για ειδικευομενους αραγε;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν το έχω ψάξει για ειδικευόμενους, δεν έχει να κάνει με "βύσματα" και "κονέ", είναι νομοθετημένο δικαίωμα. Έχει τη λογική ότι από τη στιγμή που το ECDL θεωρείται απαραίτητο προσόν σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις και σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες, οι ήδη διορισμένοι που δε το κατέχουν πρέπει να επιμορφωθούν. Παραπάνω πληροφορίες στο τμήμα προσωπικού σου και στο site...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

καλησπερα.θα ηθελα να ρωτησω.

ποσες εφημερειες περα του 4+2 σαν επικουρικοι μπορουν να μας υποχρεωσουν να κανουμε?δεν με απασχολει το αν θα πληρωθω,με απασχολει οτι δεν θελω να κανω επιπλεον,ηδη κανω 13.

νομικα κλινικη με διευθυντη και μονο επικουρικους στεκεται?ειναι παρανομο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και επικουρικός και ''μόνιμος'' αν μείνεις μόνος σ΄ένα τμήμα σου είπε κανείς ότι δεν θα εφημερεύεις όλο το μήνα; Για όσους μήνες χρειαστεί, φυσικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προφανως δεν καταλαβες τι ρωταω.

δεν ειπα οτι δεν γινεται,αναζητω αν ειναι νομιμο και ποσες εφημερειες ειμαστε υποχρεομενοι να κανουμε.δεν σημαινει οτι επειδη γινεται πρεπει να το συνεχισουμε.ευχαριστω.

μου αρεσει το φυσικα.το θεωρεις φυσιολογικο?φανταζομαι το λες ειρωνικα,διαφορετικα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Τι να πώ βρε παιδιά με αυτά που διάβασα, εύχομαι να τα πηγαίνετε καλά στην καριέρα σας κάπου αλλού, αφού έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε που τραβούσατε αυτά που περιγράφετε.

Το πρόβλημα είναι πως αυτή η νοοτροπία δείχνει να έχει περάσει και στις επόμενες γενιές. Ελπίζω να κάνω λάθος κι εμείς να φανούμε με διαφορά καλύτεροι επιστήμονες, συνάδελφοι και άνθρωποι όταν κάποτε βρεθούμε στη θέση αυτών των γελοίων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Έβγαλε το υπουργείο σήμερα μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "Οι επικουρικοί ιατροί, οι οποίοι κατά την υποβολή της κύριας ή της συμπληρωματικής
τους αίτησης κατείχαν οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη θέση οπουδήποτε στο Δημόσιο
οφείλουν όπως άμεσα προβούν σε αίτηση διαγραφής διότι σε κάθε άλλη
περίπτωση θα επιβληθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις."

Έχει κανείς ιδέα τι εννοεί ο ποιητής?Το αγροτικό θεωρείται θέση στο δημόσιο?Δηλαδή αν κάποιοιυ το αγροτικό λήγει σε 2 μήνες δε μπορεί να κάνει αίτηση για επικουρικό?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.