Jump to content

Ειδικευμένος στην Ελλάδα-εργασία στις ΗΠΑ


drspeed

Recommended Posts

Πλέον με την κατάσταση που επικρατεί εδώ μετά την ειδικότητα(αναισθησιολογία) να την κάνω για έξω μπας και δω καμία άσπρη μέρα.Μία από τις χώρες που γυρίζουν στο μυαλό μου είναι και οι ΗΠΑ όπως και μερικές της Ε.Ε.

Για την Ε.Ε ξέρω την διαδικασία αλλά για τις ΗΠΑ τι χρειάζομαι???

1.Υπάρχουν εξετάσεις και για τους ειδικευμένους?

2.ΜΕ την βίζα τι παίζει?

3.Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βγάλει κάποιος άδεια παραμονής και εργασίας?

4.Στην δικιά μου ειδικότητα υπάρχει ζήτηση?

5.το ύψος των μισθών διαμορφώνεται ελεύθερα ή υπάρχει κάποιο minimum/maximum ανά ειδικότητα?

Έχω κλείσει ραντεβού στην Αμερικάνικη πρεσβεία αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα προλάβω να πάω λόγο ειδικότητας στην βόρεια Ελλάδα.

Ευχαριστώ όποιον απαντήσει και έχει κάποιες πληροφορίες!!!!

Αργώ αρκετά ακόμα για μία τέτοια απόφαση αλλά ποτέ δεν είναι νωρίς να αρχίσει κάποιος μία τέτοια προετοιμασία πιστεύω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:( Για να ασκήσεις ιατρική στις ΗΠΑ πρέπει να έχεις περάσει τις εξετάσεις για το license (USMLE - united states medical license exams) ΚΑΙ να έχεις κάνει και ειδικότητα στις ΗΠΑ. Οπότε μάλλον κοίτα προς Ευρώπη. Κατά τα άλλα

1.Υπάρχουν εξετάσεις και για τους ειδικευμένους? Ναι αφού έχουν τελειώσει ειδικότητα στις ΗΠΑ

2.ΜΕ την βίζα τι παίζει? Την βίζα στην φτιάχνουν. Έχουν ανάγκη από γιατρούς, αλλά γιατρούς εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ

3.Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βγάλει κάποιος άδεια παραμονής και εργασίας? Είναι πανεύκολο αν έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Πριν τελειώσω τον πρώτο χρόνο ειδικότητας είχα 4 προσφορές, και κάθε μήνα νοσοκομεία της περιοχής μας κάνουν recruitment lunches. Συγκεκριμένα, σε ένα τέτοιο lunch τους έλεγα δεν ξέρω αν θέλω να γίνω παθολόγος ή αν θέλω να κάνω εξειδίκευση πχ ενδο, και μου έλεγαν υπέγραψε και εμείς θα περιμένουμε για ότι και από τα δύο κι αν αποφασίσεις να κάνεις! Α και έχει και signing bonus $30,000 (που με φόρους τελικά παίρνεις στο χέρι $23,000 απλά και μόνο με την υπογραφή διετούς-τριετούς συμβολαίου)

4.Στην δικιά μου ειδικότητα υπάρχει ζήτηση? Σε όλες τις ειδικότητες υπάρχει ζήτηση

5.το ύψος των μισθών διαμορφώνεται ελεύθερα ή υπάρχει κάποιο minimum/maximum ανά ειδικότητα? Ελεύθερα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Dr Speed

Αν πάρεις την απόφαση για αμερική, θέλεις τα παρακάτω:

1) USMLE

2) Επανάληψη κατά πάσα πιθανότητα της ειδικότητας. Λέω κατά πάσα πιθανότητα γιατί υπάρχουν πολιτείες (όπως του Μίσιγκαν) που έχουν academic limited licenses' μπορείς να δουλέψεις σαν ειδικός ΜΟΝΟ σε παν/μιακό νοσοκομείο και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες για διαμαρτυρίες αν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες. Αν δεν έχεις πρόβλημα να ξανακάνεις την ειδικότητα (μεγάλο if) καλύτερα να ακολουθούσες την πεπατημένη (USMLE και ξανά από την αρχή). Δεν γνωρίζω πόσο συναγωνιστική είναι η αναισθησιολογία αυτή τη στιγμή' πριν από ~15 χρόνια που έδωσα τα USMLE θεωρούταν "εύκολη" ειδικότητα για να βρεις θέση αν είσουν ξένος. Επειδή όμως την τελευταία 15ετία έγινε μπαμ με τα ιατρεία πόνου, τώρα πολλοί Αμερικάνοι την προτιμούν.

3) Για βίζα, θα σου πρότεινα να πάρεις ΟΛΑ τα στεπ (1,2,CSA, 3) ώστε να πάς για H1B βίζα (προτιμότερη από την J1 και μιλάω από προσωπική εμπειρία γιατί έχω δουλέψει και με τις 2 στις ΗΠΑ). Τα τελευταία 2-3 χρόνια είχαν πρόβλημα να γεμίσουν οι αμερικάνοι της H1B οπότε έχει γίνει λίγο πιο εύκολο να πάρεις αυτή την βίζα.

4) Θα σε συμβούλευα να ερευνήσεις την πιθανότητα του Καναδά' έχω ακούσει (χωρίς να ξέρω με βεβαιότητα) ότι αναγνωρίζουν ειδικότητες από κάποιες χώρες της Ευρώπης. Έλεγξε την πληροφορία αυτή μια και της δίνω μεγαλη πιθανότητα να είναι ράδιο βουβουζέλα.

Καλό κουράγιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

This inquiry is ridiculous, at least..

He said he decided to take his chances in practicing in USA not because he wants so but because of the overall working conditions...........................................................................:):):):)):):

To not exagerrate i find your post RIDICULOUS

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.