Jump to content

Απορίες φοιτητών και τελειόφοιτων!


tik-tak

Recommended Posts

Απορίες φοιτητών και τελειφοίτων!

Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε ενα συνοπτικό οδηγό για τα πρωτα βήματα μετά το πτυχίο,σαν ένα τοπικ

μετάβασης από την προ-πτυχίου εποχή στην μετα πτυχίο,από τις ενότητες των φοιτητών στην ενότητα των Τελειωμένων tongue.gif

Σε αυτην εδώ την ενότητα θα συλλέγονται οι απορίες φοιτητών και τελειόφοιτων.

Αργότερα,θα συγκεντρωθουν σε εναν οδηγό , που θα περιέχει λινκ σε αυτην την ενότητα.

Ειναι μια προσπάθεια να ενημερωθουν οι μελλοντικοι πτυχιουχοι και να μην ανοιγουν συνεχως νεα τοπικ με τις ιδιες και ιδιες απορίες!

Τελειώμενοι, για αλλη μια φορά , ζητούμε την υπομονή σας και την καλη σας διάθεση να βοηθήσετε!!!!

Μπορει να εχετε χιλιοαπαντησει τις απορίες ή μπορεί αυτές να σας ξενίζουν,αλλά

κανετε σας παρακαλώ τον κόπο να απαντάτε εδώ ή με μορφή λινκ (αν υπαρχει ολοκληρο θεμα) μεχρι να ολοκληρωθεί

αυτό ο οδηγός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Καλημέρα

Θέλω να ρωτήσω η κλήρωση που γίνεται στην Ιατρική Αθηνών αφορά μόνο τις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά έτσι;Η νομαρχία Δυτικής Αττικής και η νομαρχία Ανατολικής δεν έχουν να κάνουν με αυτή την κλήρωση σωστά;

Επίσης, στην νομ Δυτικ Αττικής λέειΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ..... 5.Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τους πτυχιούχους των σχολών της Ε.Ε (λοιποί εφόσον έχει εκδοθεί), επικυρωμένο φωτοαντίγραφο. .... . ισχυεί αυτό; αφου μετά την δήλωση δεν βγάζουμε την άδεια;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επίσης, στην νομ Δυτικ Αττικής λέειΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ..... 5.Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τους πτυχιούχους των σχολών της Ε.Ε (λοιποί εφόσον έχει εκδοθεί), επικυρωμένο φωτοαντίγραφο. .... . ισχυεί αυτό; αφου μετά την δήλωση δεν βγάζουμε την άδεια;

Δεν ισχύει για απόφοιτους Ελληνικών Ιατρικών Σχολών. Ισχύει για όσους δεν έχουν αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ και προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

Παίδες μια ερώτηση κι εγώ:

Έχω τελειώσει Ιατρική Αθήνας. Για να αναζητήσω την τύχη του πτυχίου μου (αν δηλαδή έχει βγει η περγαμηνή) πρέπει να πάω στη Γραμματεία τις γνωστές μέρες και ώρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 11-2; Σε περίπτωση που το παραλάβει κάποιος άλλος εκ μέρους μου τι πρέπει να έχει μαζί του; (εξουσιοδότηση, ταυτότητα, κάτι άλλο...) Η βοήθειά σας ανεκτίμητη, γιατί δουλεύω και είναι δύσκολο να πάρω άδεια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο στην κεντρική γραμματεία και στην υπέυθυνη για τα θέματα πτυχίου 210-7462042 και 210-7462047

(μας ειχαν δωσει και ενα κιτρινο χαρτάκι, που ειναι η απόδειξη οτι είχες πληρώσει)

αργεί η εκδοση του πάπυρου,δεν κάνει 6μηνο μετά την ορκωμοσία όπως έλεγαν, γύρω στο χρόνο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Εγινε το "θαυμα" και ενω ειχα βαλει τη σφραγιδα της Χαγης στο γνησιο αντιτυπο της αδειας ασκησεως επαγγελματος,η υπαλληλος της νομαρχιας αποφασιζει να τα βγαλει μια φωτοτυπια.Σπαει ο διαολος το ποδαρι του και το φωτοτυπικο μασαει και καταστρεφει τη φωτογραφια.

Το εγγραφο εμεινε εκει για να δει τι μπορει να κανει(λεμε τωρα).Πειτε αναλογες εμπειριες,μπορουμε να βγαλουμε καινουργιο;Η αδεια ειναι διετιας και απο τοτε εχουν αλλαξει υπαλληλοι,σφραγιδες.

Υπαρχει αλλο ενα τετοιο αντιγραφο το οποιο το κραταει η νομαρχια και μου ειπε οτι αυτο δεν μπορει να το δωσει και απο αυτο μπορω να βγαζω εγω αλλα αντιγραφα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 years later...

Προς απάντηση σε απορίες τελειόφοιτων για τα επόμενα βήματα αφότου περάσουν και τα 61 μαθήματα που απαιτούνται για το πτυχίο.

Σας διασυνδέω με τον οδηγό του φόρουμ.

Επισυνάπτω ένα αρχείο zip με χρήσιμες πληροφορίες.

Και παραθέτω σημαντικά links:

https://www.isathens.gr/syllogos/dikaiologitika-entypa.html

https://diavgeia.gov.gr/f/min_yka

https://www.patt.gov.gr/edms/listes_anamonis.php

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=513&Itemid=760

https://www.pattikis.gr/citizen/frmCitizenPopup.zul?sid=ce88d923-83ad-4618-bb01-d3cefa39bd14

https://pis.gr/103190/δικαιολογητικά/

https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi

 

 

Μετά το Πτυχίο.zip

Τροποποιήθηκε από serrena
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπως είπε και η @serrena στο φόρουμ υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός ΑΛΛΑ αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει.

(Δεν είδα αναλυτικά το zip, οπότε ίσως υπάρχουν εκεί οι περισσότερες/όλες οι παρακάτω πληροφορίες).

Disclaimers: Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν την περίοδο της καραντίνας (λογικά οι διαδικασίες θα παραμείνουν ως έχουν λίγο πολύ και μετά από αυτή) και δεν αφορά την δήλωση μετά την εαρινή εξεταστική (όπου λογικά λόγου όγκου των δηλώσεων κάποιοι χρόνοι που αναφέρονται παρακάτω πιθανόν να διαφέρουν). Επιπλέον, για να μην χαντακώσω κανέναν να πω οτι σας μεταφέρω πληροφορίες που μου έστειλε άτομο που είναι στις λίστες αναμονής αλλά δεν έχει ξεκινήσει ειδικότητα για να ξέρει οτι όλα είναι οκ 100%.

Καλό θα ήταν κάποιος που τελείωσε τώρα να επιβεβαιώσει τα παρακάτω.

 

 

Πέρασες το τελευταίο μάθημα. Και τώρα τι;

  1. Ξεκινάς τα τηλέφωνα στις έδρες των μαθημάτων που δεν έχουν στείλει τον βαθμό σου στην κεντρική γραμματεία. Πρήξτε τους στα τηλέφωνα/ πηγαίνετε από εκεί (δυστυχώς αρκετές γραμματείες είναι απαράδεκτες...)

  2. Μόλις δεις στο my-studies ότι περάστηκαν όλα πηγαίνεις/κλείνεις ραντεβού στην γραμματεία για να “κλείσεις την καρτέλα” (επί καραντίνας ήθελε ραντεβού, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στο grammateia.med.uoa.gr όταν θα πλησιάζει το τέλος της εξεταστικής)

    1. Αν έχεις περάσει >12 επιλογής θα σου δώσουν εκεί μια αναλυτική όπου διαγράφεις αυτά που δεν θες μέχρι να φτάσεις στα 12 (τσέκαρε από πριν ποια θες/δεν θες για να μην τρως ώρα εκεί)

    2. Τους παραδίδεις πάσο, τρίπτυχο (αν έχεις), βιβλιάριο (αν έχεις), φωτοαντίγραφο ταυτότητας + έχεις επιστρέψει ήδη βιβλία που τυχόν είχες δανειστεί από την βιβλιοθήκη. Ρωτήστε τους αν θέλουν κάτι άλλο όταν κλείσετε το ραντεβού. (Παλιότερα πλήρωνες και ένα παράβολο 10.5 για τον πάπυρο, πλέον η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά στο papyrus.uoa.gr μετά την ορκωμοσία)

  3. Λίγες μέρες μετά συνήθως (θα σου πουν από την γραμματεία) πηγαίνεις να παραλάβεις την περάτωση σπουδών.

  4. Για την ορκωμοσία θα βγει σχετική ανακοίνωση/ θα σας πουν οταν πάρεις την περάτωση και τότε θα σας δώσουν το πτυχίο (και αντίγραφα), αναλυτική κλπ.

Για να πάρεις την άδεια ασκήσεως (από τον ΠΙΣ, απαραίτητο για την δήλωση ειδικότητας) και για να δηλώσεις ειδικότητα ΑΡΚΕΙ η περάτωση! Δεν χρειάζεται να περιμένεις για το πτυχίο (που θα παραλάβεις αργότερα). Σε κάποιες αιτήσεις που ζητά ημερομηνία κτήσης πτυχίου βάζεις την ημερομηνία που γράφει η περάτωση οτι ολοκλήρωσες τις σπουδές σου.

* Παλιότερα γινόταν κλήρωση για την σειρά δήλωσης ειδικότητας μεταξύ των τελειόφοιτων. Δεν υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος και μάλλον τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

 

Εγγραφή στον ΠΙΣ

  1. Πριν δηλώσεις πρέπει να γραφτείς στον ΠΙΣ. Γίνεται ψηφιακά (pis.gr) αλλά θέλει να τους πας/στείλεις με κούριερ 2 εγχρωμες φωτογραφίες (διαστάσεων ταυτότητας). Κατά την καραντίνα μόνο με κούριερ. Αναλυτικά τι χρειάζεσαι (ταυτότητα/Υπευθυνη δήλωση κλπ) θα τα βρεις στο pis.gr. Πατάς στο μεγάλο μπλε κουμπί "Αιτήσεις" που έχει στην αρχική.

  2. Λίγες ώρες μετά θα λάβεις ένα mail με αριθμό πρωτοκόλλου. Με αυτό το mail/ βεβαίωση μπορείς να δηλώσεις για ειδικότητα

    1. Την άδεια θα σου την στείλουν ηλεκτρονικά σε λίγες μέρες. Μπορείς να στείλεις κούριερ/πας να την παραλάβεις σε έντυπη μορφή (επι καραντίνας μόνο κούριερ).  Με αυτή θα πρέπει να γραφτείς σε κάποιο ιατρικό σύλλογο (πχ ΙΣΑ) εντός 2 μηνών από την έκδοση της. Αυτό βέβαια, δεν αφορά την δήλωση ειδικότητας.

    2. Γενικά θα σου στείλουν αναλυτικά με email ότι χρειάζεσαι και απαντάνε ΠΑΝΤΑ στα τηλέφωνα!!!!

 

Δήλωση ειδικότητας:

Αν θες να δεις τι αναμονές έχει κάθε ειδικότητα/ποια νοσοκομεία δίνουν τι καθώς και σχετική νομοθεσία νομίζω πως ο καλύτερος κόμβος είναι το career.auth.gr (ή και το παλιότερο dasta.auth.gr που αναφέρει πιο ξεκάθαρα τους χρόνους που δίνει το κάθε νοσοκομείο ανά ειδικότητα αλλά δεν ξέρω αν είναι πλήρως ενημερωμένο)

 

Για να δηλώσεις μπαίνεις στην περιφέρεια που βρίσκεται το νοσοκομείο που θες και δηλώνεις ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν στο εκάστοτε site.

Σχεδόν όλες γίνονται ψηφιακά ΑΛΛΑ θέλει προσοχή γιατί κάποιες:

  • Μπορεί να θέλουν στην αίτηση να έχει επικυρωθεί για το γνήσιο της υπογραφής... (στην περ. Κεντρικης Μακεδονίας το θέλουν σίγουρα)

  • Μπορεί να θέλουν να τους τα στείλεις και εκτυπωμένα εντός λίγων ημερών. (Κάποιες τα θέλουν μόνο ηλεκτρονικά)

 

(Φαντάζομαι αν δεν έχει κορόνα, γίνεται και από κοντά η διαδικασία)

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σε ενημερώσουν αυτοί.

Αν οχι, λογικά εντός λίγων ημερών (ή και ωρών αν δεν τελειώσεις το καλοκαίρι) θα δεις το όνομα σου στις σχετικές λίστες.

Αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί τους σε Αθήνα και Θεσσαλονική καλύτερα πάρε λαχείο… Εγώ κατάφερα να επικοινωνήσω με την Αθήνα τηλεφωνώντας σε κάποιο ψιλοάκυρο με τις ειδικότητες (αλλά σχετικό με το προσωπικό) τηλέφωνο για να με ανακαταευθύνουν εκ των έσω.

 

tip1: Μέσω του gov.gr βγάζεις ό,τι υπεύθυνη δήλωση θέλεις κατ' ευθείαν. Δεν χρειάζεται επικύρωση ούτε εκτύπωση->υπογραφή-> σκανάρισμα ΕΚΤΟΣ αν αναφέρει κάτι τέτοιο ρητώς στις οδηγίες που θα βρείτε.

tip2: Σε ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορεί να θέλει εκεί που θα έμπαινε η υπογραφή (σε έντυπη μορφή) να γράψεις το όνομα σου

tip3: Επειδή το καλοκαίρι λογικά θα γίνει ένας χαμός (ειδικά αν όντως δεν γίνεται κλήρωση για την σειρά δήλωσης ειδικότητας) καλό θα ήταν να έχεις κάνει κάποια προεργασία (πχ προεγγραφή στο site του ΠΙΣ, προετοιμασία αιτήσεων- υπεύθυνων δηλώσεων κλπ)

Τροποποιήθηκε από atopo
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.