Jump to content

[γενικές πληροφορίες] Ενιαία τοποθέτηση στην ειδικότητα


notios21

Recommended Posts

Σε μια ενιαία ειδικότητα ως γνωστόν μπορείς να δηλώσεις 2 νοσοκομεία για ειδίκευση.Γνωρίζει κανείς αν μπορούν και οι 2 αυτές δηλώσεις να είναι σε νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα ή πρέπει υποχρεωτικά η μία απ'τις δύο δηλώσεις να είναι σε νοσοκομείο που δίνει μερική...?? :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

]

Το ενα να δινει πληρη και το αλλο να δινει μερικη υποχρεωτικα !Αν το νοσοκομειο που δινει μερικη αναγνωριστει και δινει πληρη τοτε πρεπει να αποσυρεις την μια αιτηση ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΦΕΚ 433 Β.02.04.07

(σελ. 3)

2. Η υπ’αριθµ. Υ10δ/43440/2006 υπουργική απόφαση συµπληρώνεται ως ακολούθως:

Γιατροί που επιθυμούν να ειδικευτούν στις ειδικότητες των οποίων η άσκηση πραγματοποιείται µε ενιαία τοποθέτηση, πλην των ειδικοτήτων της Παθολογίας και Γενικής Χειρουργικής, µπορούν να υποβάλουν δύο αιτήσεις για σειρά προτεραιότητας σε νοσοκομεία που είναι αναγνωρισμένα να χορηγούν µειωµένη και πλήρη άσκηση αντίστοιχα.

Για τις ειδικότητες, στις οποίες απαιτούνται περισσότερα των δύο σταδίων ειδίκευσης επιτρέπεται, µετά την τοποθέτηση στο πρώτο προκαταρκτικό στάδιο, η υποβολή µιας αίτησης για κάθε από τα επόμενα στάδια ειδίκευσης. Κάθε µεταγενέστερη αίτηση ακυρώνει αυτοδίκαια την προηγούμενη του αντίστοιχου σταδίου ειδίκευσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Γεια σας! Θα ηθελα να μου πειτε καποια πραγματα για τις ειδικοτητες:

α) οταν λεμε ενιαια τοποθετηση στην ειδικοτητα παει να πει οτι απο την αρχη της ειδικοτητας μεχρι το τελος εισαι σε ενα μερος/νοσοκομειο κ δεν γινεται σπαστα? αυτο το νοσοκομειο ειναι στα κεντρα ? δλδ θεσσαλονικη που με ενδιαφερει εμενα?

β)ποιες ειδικοτητες εχουν ενιαια τοποθετηση ? παιδιατρικη κ οφθαλμολογια μονο ή και αλλες?

γ)ας πουμε η παθολογια σπαει σε καποια χρονια που αναγαστικα εισαι εκτος κεντρων (αθηνα-θεσσαλονικη) και σε καποια χρονια που μπορεις να εισαι στα κεντρα πχ θεσσαλονικη?

Γενικα με ενδιαφερει να ειμαι θεσσαλονικη γι'αυτο ρωταω.

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενιαία τοποθέτηση σημαίνει ότι ενώ για την ολοκλήρωση της ειδικότητας απαιτείται παρακολούθηση σε διάφορα τμήματα-κλινικές, κάνεις μόνο 1 αίτηση για όλη την ειδικότητα και μετά το νοσοκομείο σε στέλνει διαδοχικά σε κάθε απαιτούμενο τμήμα.

Π.χ. για την αναισθησιολογία απαιτείται συνολική άσκηση 5 ετών. Από αυτά:

30 μήνες αναισθησία στις βασικές χειρουργικές ειδικότητες (γενική χειρουργική, ουρολογία, ορθοπεδική, ΩΡΛ/γία, κ.λπ.)

3 μήνες καρδιολογία

3 μήνες πνευμονολογία

3 μήνες μαιευτική αναισθησία

3 μήνες αναισθησία στη θωρακοχειρουργική

3 μήνες αναισθησία στη νευροχειρουργική

3 μήνες παιδοαναισθησία

6 μήνες μονάδα εντατικής θεραπείας

3 μήνες επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική (ΕΚΑΒ)

3 μήνες κατ' επιλογήν ιατρείο πόνου ή καρδιοχειρουργική αναισθησία.

Όποιος θέλει να κάνει αναισθησιολογία κάνει αίτηση για την ειδικότητα αυτή και το νοσοκομείο φροντίζει να περάσει από όλα τα απαραίτητα στάδια (δεν δηλώνει δηλ κ καρδιολογία, πνευμονολογία κλπ)

Ειδικότητες που γίνονται με ενιαία τοποθέτηση είναι η ακτινολογία, η αναισθησιολογία, η γενική ιατρική, η παιδιατρική, η οφθαλμολογία, η πνευμονολογία (πιθανώς να ξεχνάω κάποιες). Για τις ειδικότητες αυτές μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα 2 αιτήσεις (μια σε νοσοκομείο που να δίνει πλήρη κ η άλλη σε νοσοκομείο που δίνει μερική). Συνήθως τα νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις.

Η παθολογία και η γενική χειρουργική γίνονται επίσης με ενιαία τοποθέτηση, αλλά έχεις το δικαίωμα να κάνεις μόνο 1 αίτηση κάθε φορά.

Αν θέλεις να γίνεις παθολόγος

-ή θα κάνεις 1 αίτηση σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη παθολογία (5 χρόνια) και θα πας μόνο εκεί

-ή θα κάνεις αρχικά αίτηση σε νοσοκομείο που δίνει μερική (από 1 μέχρι 3 χρόνια δίνουν) και όταν ανοίξει η θέση σου, τότε θα κάνεις αίτηση κ σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη ώστε να συνεχίσεις εκεί

Στην Θεσσαλονίκη όλα τα γενικά νοσοκομεία δίνουν πλήρη παθολογία. Επίσης το λοιμωδών, το Θεαγένειο και το ψυχιατρείο δίνουν μερική (από 2 χρόνια νομίζω).

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι, μην διστάσεις να ρωτήσεις ό,τι άλλο θέλειςsmile.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

αυτο ισχυει δηλαδη για τις αλλεσ ειδικοτητες..?για την παθολογια τα γνωστα..δηλωνεις το 2ο νοσοκομειο οταν σου ερχεται ο διορισμος στο πρωτο.δεν παιζει ρολο το αγροτικο..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτησω το εξής: αν ερθει ο διορισμός στο νοσοκομειο που δινει το μερικό χρόνο ειδικευσης, και εντάξει κάτσει κανεις όσο χρόνο του αναλογεί ενώ ταυτόχρονα εχουμε και την αιτηση για την πληρη σε αλλο νοσοκομειο, ο χρονος που θα περάσει στο νοσοκομειο με τη μερική θα αφαιρεθει μετά, σωστα;;Σκοπος ειναι να μαζεψεις οσα τμηματα οριζει ο νόμος,ε;

πχ

Απαιτείται άσκηση 5 ετών. Από αυτά:
  • 1½ έτος Παθολογία (σε Παθολογικές Κλινικές, αποκλειστικώς)
  • 3 έτη Πνευμονολογία - Φυματιολογία (6 μήνες προαιρετικώς και κατ' επιλογή σε Ακτινολογικό Εργαστήριο, Καρδιολογική ή Θωρακοχειρουργική Κλινική) και
  • 6 μήνες ΜΕΘ / Αναπνευστικού.

[Ενιαία τοποθέτηση στην ειδικότητα. Δίνεται η δυνατότητα της αντίστροφης άσκησης, δηλαδή η άσκηση στην Παθολογία δεν είναι απαραίτητο να προηγείται της λοιπής άσκησης.]

Κανεις στο νοσοκομειο με τη μερική 1,5 παθολογία -γιατι μόνο 1,5 χρόνο δινει- και μετά τα υπόλοιπα στο νοσοκομειο που δίνει πληρη. ha?

merci για την απάντηση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΤΙ? Ολοι σε διακοπές είστε;;;;

Ελαααατε τώραααααα...πειτε κάτι μπας και πάρω καμια απόφαση για το σε ποιο νομό θα διακτινιστώ........Οποιος απαντησει κερδιζει λουλουδι !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ισχύουν τα αντίστοιχα με την ακτινολογία που κάνω εγώ, στο νοσοκομείο που παρουσιάζεσαι πας στην πνευμονολογική κλινική, και από εκει με ευθύνη του διευθυντή σου πας στα αντίστοιχα τμήματα. Και στο τέλος φεύγοντας από το πρώτο νοσοκομείο, υποθέτω το πιστοποιητικό άσκησης που θα πάρεις θα γράφει τι ακριβώς έκανες εκεί, και τι μένει να κάνεις στο μέλλον. Αλλά καλού κακού, ρώτα κανένα ειδικευόμενο πνευμονολόγο, ίσως ξέρει περισσότερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ πολύ!

Θέλω τα φώτα σας!!! Αρχικά δήλωσα δύο χρόνια χειρουργικής για πλαστική. Το εν λόγω νοσοκομείο δίνει μέχρι 3 χρόνια γενική χειρουργική. Στην πορεία της ειδικότητας άλλαξα γνώμη και θέλω να κάνω ολόκληρη τη γενική χειρουργική. Μπορώ να ακυρώσω την αίτηση της πλαστικής και να συνεχίσω την ειδικότητα σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη? Δηλαδή να κάνω τώρα την αίτηση για το νοσοκομείο που δίνει πλήρη και να ακυρώσω αυτή της πλαστικής? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Παιδία καλησπέρα.Τελείωσα την ιατρικη αθήνας κ περιμένω να ορκιστώ τωρα.θέλω να κάνω παιδιατρική.Θέλω να δηλώσω ενα νοσοκομείο στην αθήνα κ ενα στη θεσσαλονικη. Ξέρω οτι τη δήλωση για ειδικότητα στην αθήνα την κανεις την επομένη της ορκομωσίας στη νομαρχία.Για το νοσοκομείο υης θεσσαλονίκης που θέλω,πότε κάνεις τη δήλωση;;;μήπως μετά την ορκομωσία των αποφοίτων της θεσσαλονίκης ή όποια μέρα να ναι μετά τη δική μου ορκομώσία;

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μετα την ορκομωσια την ιδια μερα που δηλωνεις κ αυτο της αθηνας,απλα φτιαχνεις τα χαρτια σου και τα καταθετεις και στην διευθυνση υγιεινης στη θεσ/νικη. Δηλαδη οποια μερα ναναι μετα τη ΔΙΚΗ σου ορκωμοσια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.