Jump to content

Ημερίδα: Έρευνα και Ιατρική Εκπαίδευση (28/5)


HelMSIC Αθηνών

Recommended Posts

Το πρόγραμμα «Έρευνα και Ιατρική Εκπαίδευση» αποτελεί πρωτοβουλία της HelMSIC Αθήνας και έχει σα σκοπό την προώθηση της έρευνας στην προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στην προσπάθεια μας αυτή, είναι πολύτιμη η σύμφωνη άποψη του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής, κου Στεφανάδη και η υποστήριξη του Καθηγητή μας και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κου Κίττα.

Δεδομένης της σημαντικότητας της έρευνας στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, βασικός στόχος του προγράμματος είναι να παρέχεται η δυνατότητα στους προπτυχιακούς φοιτητές που το επιθυμούν, να απασχολούνται και να εκπαιδεύονται στα ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής, καθώς και η κινητοποίηση περισσότερων φοιτητών προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Θεωρούμε ότι η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικών με την ερευνητική μεθοδολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προπτυχιακή εκπαίδευση, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη ερευνητικής και κριτικής σκέψης, στοιχεία απαραίτητα για τους μελλοντικούς ιατρούς.


  • Η ταχεία εξέλιξη της βιολογίας και των τεχνικών της και η ευρεία εφαρμογή τους σε όλα τα ιατρικά πεδία, θεωρούμε επίσης ότι καθιστούν απαραίτητη την εξοικείωση των φοιτητών με αυτές, ήδη από τα αρχικά έτη της ιατρικής τους εκπαίδευσης.

  • Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη μετακίνηση φοιτητών για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, όπου η έρευνα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και θεωρείται αναγκαίο εφόδιο στο βιογραφικό σημείωμα, έχει αυξηθεί η ανάγκη των Ελλήνων φοιτητών για απόκτηση ερευνητικής εμπειρίας κατά την προπτυχιακή εκπαίδευση.

rsit.png

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν:

  1. Τα διαθέσιμα ερευνητικά προγράμματα για προπτυχιακούς φοιτητές από μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που έχουν ανταποκριθεί θετικά και έχουν υποβάλει το πρόγραμμα τους.
  2. Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία θα περιέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα ερευνητικά προγράμματα που μας έχουν ως τώρα κατατεθεί.
  3. Στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις προτιμήσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς των φοιτητών σχετικά με την έρευνα στο προπτυχιακό επίπεδο, όπως αυτά προέκυψαν από την ανάλυση σχετικών ερωτηματολογίων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 weeks later...

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

που ζητούν τη βοήθεια προκλινικών φοιτητών, με όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε,

στην ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ στην ιστοσελίδα της HelMSIC-Αθήνας,

πατώντας εδώ.

Από το πρόγραμμα "'Ερευνα και Ιατρική Εκπαίδευση".

logo-research.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.