Jump to content

Εγκύκλιος Γεν. Γραμματέα σχετικά με τούς ιατρικούς επισκέπτες


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Διαμαρτύρονται οι ιατρικοί επισκέπτες

Την έντονη διαμαρτυρία της για τον περιορισμό των επισκέψεων των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία τις 20 από τις 22 εργάσιμες ημέρες το μήνα, διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων - Κλάδων (Π.Ο.Ι.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ.).Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε σχετική της επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους αρμόδιους φορείς «…η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας σε 8.000 εργαζομένους στην Ιατροφαρμακευτική Ενημέρωση και δυσλειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών με τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού Ιατρικών Επισκεπτών και θα επιβαρύνει τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων. Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας από το 2004, με βάση την κείμενη νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας, έχει εκδώσει την από 06-02-2004 Α.Π.: οικ. 1595 Απόφαση (αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Έκτορα Νασιώκα), η οποία επιτρέπει την είσοδο των Ιατρικών Επισκεπτών στα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Μονάδες της χώρας και την οποία τόσο οι Διοικητές των Νοσοκομείων όσο και εμείς έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε…».

Και συνεχίζει «…Το από 22/02/2010 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ισχυρή θεσμικά, νομικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένη απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού, ενώ φαίνεται να αντλεί την ισχύ της μόνο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αφ' ενός δημιουργεί τεράστια επαγγελματικά προβλήματα και απώλεια θέσεων εργασίας, αφ' ετέρου εγκυμονεί κινδύνους παραβίασης θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων περί ελευθερίας άσκησης τους επαγγέλματος.».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4563059

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Έκανε πίσω το Υπ.Υγείας.

Στροφή 180 μοιρών έκανε τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην πρόσφατη απόφασή της να περιορίσει τις εμφανίσεις των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Αρχικά, ο γ.γ. του υπουργείου Ν. Πολύζος είχε αποστείλει εγκύκλιο σε όλο το ΕΣΥ, με την οποία επέτρεπε στους ιατρικούς επισκέπτες να ενημερώνουν τους γιατρούς για τα νέα σκευάσματα μόνο δύο φορές το μήνα και μάλιστα μέσα στο αμφιθέατρο.

Ομως, η απόφαση αυτή προκάλεσε γέλωτες στους ιατρικούς κύκλους, καθότι θεωρήθηκε αστείο μέτρο για τον περιορισμό της σπατάλης, μια που η απαγόρευση αυτή έδινε έναν ακόμη λόγο η ενημέρωση να γίνεται κατ' ιδίαν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ετσι, ο Ν. Πολύζος, με νέα του εγκύκλιο, επιτρέπει πια η ενημέρωση να γίνεται ανά τμήμα.

Και το ερώτημα παραμένει:

Με τέτοιου είδους μέτρα σκοπεύει να περιστείλει τις φαρμακευτικές δαπάνες στα νοσοκομεία η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου;

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/03/blog-post_8884.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.