Jump to content

[εξειδίκευση] Επειγοντολογία


calexicool

Recommended Posts

Εχει προοπτικες η Εντατικολογια?Γνωριζει κανεις εντατικολογους ωστε να εχει καποια πληροφορηση απο αξιοπιστες πηγες?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν έχω προσωπική επικοινωνία με εντατικολόγο αλλά πιστεύω ότι έχει.

Στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ και προσωπικού, τόσο νοσηλευτικού όσο και ιατρικού. Εφόσον οι άρχοντες της χώρας αποφασίσουν να αυξήσουν τα κονδύλια για την υγεία και όχι να κάνουν συνεχώς περικοπές, πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική.

Απ' ότι ξέρω, εντατικολογία είναι 2 χρόνια εξειδίκευση μετά από Πνευμονολογία (οι περισσότεροι από κει πάνε), Αναισθησιολογία, Χειρουργική (και Παθολογία νομίζω; not sure). Είναι η κατεξοχήν νοσοκομειακή ειδικότητα, με προφανές μειονέκτημα το βαρύ ωράριο (δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις στην εντατική ποια στιγμή ο άρρωστος θα γίνει σηπτικός, θα κάνει status, πνευμονική εμβολή, θα αυξηθεί η ενδοκράνια πίεσή του, κτλ κτλ.). Δεν ξέρω για τις αποδοχές, είναι η αλήθεια. Είναι όμως μια ειδικότητα που θαυμάζω, γιατί μαθαίνεις άπειρα πράγματα, κατανοείς οσο ίσως καμία άλλη τους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς της νόσου, μαθαίνεις να σκέφτεσαι σφαιρικά και εξοικειώνεσαι με πάρα πολλές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις. Νομίζω ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ ικανός κάποιος, τόσο από άποψη γνώσεων όσο και δεξιοτήτων, για να την ασκήσει σωστά. προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτής της εξειδίκευσης.

Υποστηρίζω επίσης την ανάγκη μετεκπαίδευσης στο εξωτερικό για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με μονάδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομιζω οτι δε θα στηριχτουν τοσο οι Εντατικολογοι στους αρχοντες της χωρας,οσο στον ολοενα αναπτυσομενο ιδιωτικο τομεα.Αλλωστε αυτο φανηκε ξεκαθαρα και απο την ατολμια-συμβιβασμο του Κακλαμανη,που αντι να ανοιξει νεες ΜΕΘ στα νοσοκομεια,προτιμησε να "νοικιασει" τις κλινες του ιδιωτικου τομεα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πάρε 1 ιδέα από τις προκηρύξεις

ανακοίνωση για την λήψη υποεδικότητας εντατικολογίας για όσους έχουν ήδη τίτλο ειδικότητας...

42 θέσεις γιατρών στην εντατικολογία (17/1/06)

Αθήνα 17.1.2006, 14:23

Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει για πλήρωση τις παρακάτω θέσεις γιατρών, ειδικευμένων για εξειδίκευση στην εντατική θεραπεία, που παρέχεται από τις ΜΕΘ και ΜΕΝ των νοσοκομείων.

Οι θέσεις ανά Νοσοκομείο είναι οι εξής:

Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» τρεις (3) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Α. «Ασκληπιείο Βούλας» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Π.Α. «Αγία Σοφία» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕθ.

Γ.Ν. «Αγιας Παντελεήμων» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν. «Τζάνειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕ©.

Γ.Ν. «Αγία Όλγα» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν. Ρεθύμνου μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Π.Γ.Η. «Β. Πανάνειο» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Π.Γ.Ν.Π. «Ρίο» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Ε. «Θριάσειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Θ. «Άγιος Δημήτριος» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου» μία (1) κενή θέση στη ΜΕθ.

Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Γ.Ν.Ι. «Χατζηκώστα» δύο (2) κενές θέσεις στη ΜΕΘ.

Π.Γ. Ν Ιωαννίνων μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Π.Γ.Ν. Ηρακλείου μία (1) κενή θέση στη ΜΕΘ.

Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Γ.Ν. «Άγιος Παντελεήμων» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Γ.Ν.Η. «Β. Πανάνειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Π.Γ.Ν. Πατρών τρεις (3) κενές θέσεις στη ΜΕΝ.

Γ.Ν.Π.Α. «Αγία Σοφία» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Γ.Ν.Π.Α. «Αγλαΐα Κυριακού» μία (1) κενή θέση στη ΜΕΝ.

Όπως ορίζεται στις ΔΥΓ/οικ. 52680/29-9-93 (ΦΕΚ 802/93) και ΔΥ13α/οικ. 2383/1-2-94 (ΦΕΚ 99/16-2-94) αποφάσεις, ο διορισμός των ειδικευομένων γιατρώνθα γίνει με επιλογή μετά από προφορική συνέντευξη ενώπιον της επιτροπής, αποτελούμενης από τρεις διευθυντές των ΜΕΝ και ΜΕΘ της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας ή της πλησιέστερης με αυτής του νοσοκομείου, στο οποίο επιθυμεί να εξειδικευθεί ο ενδιαφερόμενος γιατρός. Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα πρέπει τις προσεχείς ημέρες να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στη διεύθυνση προσωπικού Ν.Π. - Τμ. Α', του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αίτηση.

α. Αντίγραφο πτυχίου ή φωτοτυπία επικυρωμένη για τους γιατρούς που έχουν τελειώσει σε χώρα μέλος της ΕΕ.

β. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος για τους γιατρούς που έχουν τελειώσει ιατρική σε χώρα εκτός ΕΕ, βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ.

Τίτλος ιατρικής ειδικότητας:

Για ΜΕΘ Ενηλίκων: Παθολογία ή καρδιολογία ή χειρουργική ή πνευμονολογία ή αναισθησιολογία.

Για ΜΕΘ Ανηλίκων: Παιδιατρική ή παιδοχειρουργική. Επίσης γιατροί με ειδικότητα των ΜΕΘ ενηλίκων μόνο εφόσον έχουν εργαστεί μετά τη λήψη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών στις ειδικότητες αυτές, σε παιδιατρικά νοσοκομεία

Για ΜΕΝ Νεογνών: Παιδιατρική.

Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή τυχόν νόμιμης απαλλαγής.

Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, δημόσιας αρχής από το οποίο προκύπτει η ιθαγένεια.

Υπεύθυνη δήλωση ότι ο γιατρός δεν κατέχει άλλη δημόσια ή ιδιωτική θέση.

Έδρα της επιτροπής για τη συνέντευξη ορίζεται: Για τα νοσοκομεία πλην αυτών της Θεσσαλονίκης η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Το Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Η συνέντευξη για την Εντατικολογία των νοσοκομείων Αθήνας, Κρήτης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Βόλου θα λάβει χώρα στις 31/1/06 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αίθουσα τελετών - ισόγειο).

Η συνέντευξη για την Εντατικολογία Νεογνών των νοσοκομείων Αθήνας, Κρήτης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Βόλου θα λάβει χώρα στις 31/01/06 ημέρα Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αίθουσα τελετών -ισόγειο).

Η συνέντευξη για την Εντατικολογία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στις 30-1-2006 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9 π.μ. στο γραφείο της ΜΕΘ του Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Η συνέντευξη για την Εντατικολογία Νεογνών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στις 30-1-2006 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ. στο γραφείο της ΜΕΘ του Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τις εχω υποψη τις ανακοινωσεις,απλα οταν αυτοι οι 42 γινουν εντατικολογοι θα προκυρηχτουν θεσεις στα νοσοκομεια ή θα ψαχτουν στον ιδιωτικο τομεα?Αυτην την απορια εξεφρασα,γιατι δεν βλεπω αντιστοιχη προκυρηξη θεσεων στα νοσοκομεια,αν και οι αναγκες ειναι μεγαλες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πολλές κλινες σε ΜΕΘ είναι κλειστές ενώ είναι εξοπλισμένες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. και ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις για έναρξη προσλήψεων στην πλειονότητά τους πρόκειται για νοσηλευτικό προσωπικό. οι περισσότεροι κάνουν την υποειδικότητα και συνεχίζουν να δουλεύουν στην κύρια ειδικότητα ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσουν και τον δεύτερο τίτλο. αλλά δεν τους αξασφαλίζει κανένας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Ρε παίδες έχω μια απορία.ίσως απλοική αλλά....

Εχω δει ότι σε μερικά κράτη υπάρχει η υποειδικότητα της emergency medicine.Τι ακριβώς είναι αυτό?Κάνουν δηλαδή ότι κάνουν οι εδώ γιατροί κατά την διάρκεια των εφημεριών???Μου κίνησε την περιέργεια γιατί είδα ότι σε μέρικά μέρη προσπαθουν να το κάνουν κάτι σαν ξεχωριστή ειδικότητα και όχι σαν υποειδικευση άλλων!

Και κάτι τελευταίο για να ασχοληθει κάποιος με την εντατικολογία μεσω ποιας ειδικότητας είναι καλύτερα?(πνευμονολογία,αναισθησιολόγία.χειρουργική ή παθολογια?)

Ευχαριστώ πολυ! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ουσιαστικά είναι κάποιος που δουλεύει στο ΤΕΠ (Σωστά, Παρακμή; ΤΟ ΤΕΠ) συνέχεια. Οπως τα παιδιά στο σήριαλ ER (ναι και ο Κλούνι). Κατά καιρούς έχουν πει πως θα το κάνουν εδώ, αλλά φαντάσου πόσα λεφτά χρειάζονται. Ενώ τώρα στέλνουν στο ΤΕΠ τους ειδικευόμενους χειρουργούς, πνευμονολόγους κλπ κλπ και βγάζουν τη δουλειά. Οπότε, δύσκολο να εφαρμοστεί εδώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

matasano πιο κοντά στην εντατικολογία έρχεται η αναισθησιολογία. Μιλάω εκ πείρας, αφού ο πατέρας μου είναι αναισθησιολόγος. Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρουσα ειδικότητα, και ίσως ασχοληθώ κι εγώ όταν τελειώσω με την αναισθησιολογία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από όσο το έχω ψάξει κι εγώ το θέμα, αυτό που λες matasano είναι η "επείγουσα ιατρική", η οποία υπάρχει σε κάποιες χώρες ως ξεχωριστή ειδικότητα (νομίζω Αγγλία, Αμερική, Ολλανδία, Ιρλανδία, Τσεχία και πιθανόν και αλλού) και διαχειρίζονται όλα τα επείγοντα συνολικά. Στην Ελλάδα όπως ξέρουμε το ΤΕΠ είναι χωρισμένο ανά ειδικότητα και το συστήμα υγείας έχει διαφορετική διάρθρωση, οπότε δεν πιστεύω να δημιουργεί αυτή η ειδικότητα σύντομα, ίσως και ποτέ.

Η εντατικολογία είναι 2 χρόνια υπο-εξειδίκευση που μπορείς να κάνεις μετά από αναισθησιολογία, παθολογία, πνευμονολογία, καρδιολογία ή γενική χειρουργική. Απλά ο ρόλος είναι αρκετά διαφορετικός και αφορά τη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, και όχι αυτό που βλέπουμε στο ER ;) Βέβαια όλες οι παραπάνω ειδικότητες περιέχουν το "επείγον" ούτως ή άλλως ως κομμάτι της δουλειάς, οπότε είναι και θέμα προτίμησης στην τελική... :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΒΥΣΜΑ !!!!

emofftopic ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ....

ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΒΥΣΜΑ!!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ....

Ελπιζω βεβαια να ειναι καποιου ειδους..χιουμορ...αλλιως.... emhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ πολύ όλους σας! :)

Κάτι τελευταίο αφου τελειώσεις την κύρια ειδικότητα μετά την υποειδικευση της εντατικολογίας πως την κάνεις?

Πάλι με επιτηρίδα ή έχει εξετάσεις ή κλήρωσει?Γενικά είναι ευκολο να την κάνεις?

emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρακάμπτοντας τα 3 τελευταία post :P : υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία που δίνουν την εξειδίκευση... τώρα δεν είμαι και σίγουρη για τον τρόπο επιλογής των "εξειδικευόμενων".. πχ. στην ιστοσελίδα του Παπανικολάου φαίνεται να είναι λίστα, αλλά δε νομίζω πως είναι standard τι γίνεται τελικά... Μία γνωστή μου αναισθησιολόγος που σκέφτεται την εντατικολογία, είχε αναφέρει κάτι που μου έκανε εντύπωση: η διευθύντρια της ΜΕΘ ενός νοσοκομείου που δίνει εξειδίκευση, της είχε πει "προτιμάμε συνήθως τις άλλες (όχι αναισθησιολογία) ειδικότητες για την εξειδίκευση, γιατί εσείς οι αναισθησιολόγοι βρίσκετε στο ενδιάμεσο δουλειά και αφήνετε την εξειδίκευση στη μέση" (!!!) Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, κι επίσης αυτό το "προτιμάμε", προσωπικά με παραπέμπει σε υποκειμενικά κριτήρια επιλογής :blink:, σίγουρα το θέμα είναι ότι θέλει ψάξιμο (=τηλέφωνα σε νοσοκομεία??), για να μην κακομαθαίνουμε κιόλας :P . Για εξετάσεις δεν έχω ακούσει πάντως... αν κάποιος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο, θα με ενδιέφερε κι εμένα να το μάθω :)

By the way, υπάρχει μία πολύ καλή "συλλογή" ιατρικής νομοθεσίας στη σελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης http://www.isth.gr/doc_law.asp#10 , από διάφορα παλιά ΦΕΚ κτλ... Περιέχει και διάφορα για τις εξειδικεύσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα (από κει δεν ξεκινήσαμε??) :anavwfwties::lol:

ΥΓ. Λυπάμαι που για τα πόκεμον δε μπορώ να σας βοηθήσω.. εγώ με κάντι-κάντι και καμπαμαρού μεγάλωσα! :Demiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Κάπου πρέπει να πήρε το μάτι μου κάτι για την Επείγουσα Ιατρική ως ειδικότητα εδώ στο forum,αλλά στη σύντομη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα τίποτα και γι αυτό ανοίγω το θέμα.

Άκουσα ότι η ειδικότητα αυτή πρόκειται να έρθει κάποτε και στην Ελλάδα,τουλάχιστο υπάρχει αυτή η πρόθεση.Αλλά θα μου πείτε,από προθέσεις και μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει...με τα έργα υπάρχει πρόβλημα.

Η αφορμή ήταν οι Ολυμπιακοί του 2004,όπου στα ολυμπιακά νοσοκομεία υποτίθεται ότι βελτίωσαν τις υποδομές των ΤΕΠ,με απώτερο σκοπό να τα στελεχώσουν μόνιμα με ιατρούς σχετικούς με την Επείγουσα Ιατρική.Βέβαια θα μου πείτε ότι εδώ έχει γίνει τόσος ντόρος για τα αστικού τύπου κέντρα υγείας,αλλά η πράξη έχει μάλλον διαψεύσει τις περισσότερες υποσχέσεις.

Πάντως θα θελα να ρωτήσω πως μπορεί κανείς να ασκήσει αυτή την ειδικότητα (ίσως σήμερα μέσω Γεν.Ιατρικής,Παθολογίας,Γεν.Χειρουργικής,Καρδιολογίας,Αναισθησιολογίας),αν υπάρχει προοπτική να την εισάγουν εδώ και γενικά αν υπάρχει κάτι νεότερο γι αυτό το θέμα.

ΥΓ:Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για την προνοσοκομειακή φροντίδα είναι χρήσιμο,αλλά δε λύνει το πρόβλημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Επείγουσα Ιατρική ως ξεχωριστή ειδικότητα ειδικότητα δε νομίζω ότι έχει τεθεί ποτέ.

Αυτό που έχει συζητηθεί είναι η στελέχωση των ΤΕΠ με δικό τους προσωπικό, που θα είναι ανεξάρτητο από αυτό των κλινικών.

Κάτι που άλλωστε ισχύει και στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν οργανωμένα ΤΕΠ.

Αλλά μάλλον θα αργήσουμε πολύ να δούμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας.

Οι ειδικότητες που συνήθως εμπλέκονται είναι: Χειρουργοί, Ορθοπεδικοί, Αναισθησιολόγοι, Καρδιολόγοι, Παθολόγοι και Γενικοί γιατροί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Χαίρετε. Μήπως γνωρίζετε ποιος ξένος όρος αντιστοιχεί στην εντατικολογία και πώς θα μπορούσα να ορίσω την εντατικολογία με λίγα λόγια; Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χαίρετε. Μήπως γνωρίζετε ποιος ξένος όρος αντιστοιχεί στην εντατικολογία και πώς θα μπορούσα να ορίσω την εντατικολογία με λίγα λόγια; Ευχαριστώ.

critical care medicine

http://www.sccm.org/Pages/default.aspx

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε την προκήρυξη 71 θέσεων ειδικευμένων γιατρών, για εξειδίκευση στις ΜΕΘ και στις ΜΕΝ των Νοσοκομείων.

Αναλυτικά οι κενές θέσεις είναι:

Για τις ΜΕΘ

-Ευαγγελισμός μία [1] θέση

-Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης μία [1] θέση

-Γ.Ν.Α. Βούλας δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Θ.Α. Σωτηρία δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Α. ΚΑΤ επτά [7] θέσεις

-Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο-Μπενάκειο δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν. Θριάσιο δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν. Μεταξά δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν. Τζάνειο δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο-Πανάκειο τέσσερις [4] θέσεις

-Γ.Ν. Ρεθύμνου τρεις [3] θέσεις

-Γ.Ν. Λάρισας δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν. Λαμίας τέσσερις [4] θέσεις

-Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ μία [1] θέση

-Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου μία [1] θέση

--Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο δύο [2] θέσεις

-Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο δύο [2] θέσεις για ΜΕΘ Παίδων

-Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος δύο [2] θέσεις

-Α.Ν.Θ. Θεαγένειο δύο [2] θέσεις

-Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης μία [1] θέση

-Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα μία [1] θέση

-Π.Γ.Ν.Π Ρίου τέσσερις [4] θέσεις

Για τις Μ.Ε.Ν.

-Π.Γ.Ν.Π Ρίου 6

-Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο δύο [2] θέσεις

-Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης δύο [2] θέσεις

-Π.Γ.Ν.Α Αγ. Κυριακού μία [1] θέση

-Π.Γ.Ν.Α. Αγ. Σοφία μία [1] θέση

-Γ.Ν.Μ. Ε. Βενιζέλου μία [1] θέση

-Π.Γ.Ν. Λάρισας μία [1] θέση-

-Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο δύο [2] θέσεις για ΜΕΝ Νεογνολογικό τμήμα

-Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο μία [1] θέση για ΜΕΝ την Νεογνολογική Κλινική ΑΠΘ

-Π.Γ.Ν.Π. Αγ. Ανδρέας δύο [2] θέσεις

-Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων δύο [2] θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την δημοσίευση της προκήρυξης στη Δ/νση Προσωπικού Ν.Π. - Τμ.Α του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πληροφορίες στα τηλ. 210-5232821-169

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Εχω ακουσει ελαχιστα για το αν τελικα υπαρχει αυτη η ειδικοτητα/εξειδικευση στην Ελλαδα. Θετω μερικες ερωτησεις ωστε να συνεισφερει ο καθενας ο,τι γνωριζει/εχει ακουσει...

-Προκειται για εξειδικευση? Διετη? Αναγνωρισμενη?

-Γιατροι ποιων ειδικοτητων μπορουν να γινουν επειγοντολογοι?

-Σε ποια νοσοκομεια?

-Υπαρχει καθολου αξιοκρατια οσον αφορα το ποιους διαλεγουν?

-Προβλεπεται να διοριζονται ατομα με αυτη την εξειδικευση στα ΤΕΠ μεγαλων νοσοκομειων? 'Η δεν υπαρχει ακομη τετοιο ΦΕΚ/νομος/οπως αλλιως τα λενε....?

Ευχαριστω!

(Ειχα την εντυπωση οτι πολυ παλια υπηρχε τετοιο τοπικ αλλα οσο κι αν εψαξα δεν το βρηκα- αν υπαρχει, συγγνωμη mods-πραξετε οπως χρειαζεται)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εξ όσων γνωρίζω:

-Ναι,ναι,ναι.

-Αναισθησιολόγοι,χειρουργοί,παθολόγοι,πνευμονολόγοι.

-Βγαίνουν λίστες/ανακοινώσεις,υπάρχουν και στο διαδύκτιο.Συνήθως μεγάλα νοσοκομεία με Μ.Ε.Θ.

-Και ναι και όχι,εξαρτάται,από γνωστούς που ασχολήθηκαν άκουσα και τα δυο.Ε,Ελλάδα είμαστε,δεν υπάρχουν "κανόνες" 'οπως θα έχεις καταλάβει...

-Θα προβλέπεται όταν οργανωθούν τα Τ.Ε.Π. με διευθυντές κτλ σαν αυτόνομα τμήματα,κάτι που αναμένουμε σε "χρόνους Ελλάδας" από καιρό.Για την ώρα,παίρνουν θέσεις σε Μ.Ε.Θ.

Δεν κάνει τίποτα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επείγουσα ιατρική έτσι όπως μάλλον την εννοεί ο συνάδελφος που ρώτησε αρχικά δεν είναι εξειδίκευση στη ΜΕΘ! Στο εξωτερικό επειγοντολόγος είναι γιατρός που έχει συγκεκριμένη εξειδίκευση να εργάζεται μόνο στα ΤΕΠ (τα οποία όμως είναι ενιαία και μετά γίνεται διαλογή ανά ειδικότητα) και κυρίως σε τραύμα πράγμα που εδώ δε συμβαίνει.

Για τη ΜΕΘ που σου απάντησαν έτσι είναι. Μπορείς από διάφορες ειδικότητητες να κάνεις εξειδίκευση σε δεύτερο χρόνο.

Αν οργανωθούν τα ΤΕΠ στην Ελλάδα ποτέ και αναγνωριστεί ως εξειδίκευση....είναι φανταστική πάντως. Να σου προτείνω αν θες να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για γιατρούς που έχει πολύ "επείγον" και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει. Για φέτος έχει ήδη κλείσει αλλά από του χρόνου να χεις το νου σου. Βγαίνει προκήρυξη στο site του ΕΚΑΒ κάθε Οκτώβριο και τα μαθήματα ξεκινούν Μάρτιο.

Τροποποιήθηκε από drkg
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Στην Αγγλία η εντατικολογία είναι κανονική ειδικότητα (κάπου 7 ετών) και όχι υποειδικότητα 2 ετών όπως στην Ελλάδα. Πάλι ανοργανωσιά στην Ελλάδα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.