Jump to content

Μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Ιατρών

zerocoolua

Recommended Posts

Παιδια επειδη ειμαι νεος στο θεμα θα ηθελα μερικες πληροφοριες.

Ειμαι αποφοιτος πανεπιστημιου αλλοδαπης (εκτος Ε.Ε.) και θα ηθελα να κανω ειδικοτητα Ελλαδα.

Διαβασα για τα δικαιολογητικα και ειναι ξεκαθαρο πως χωρις ΔΟΑΤΑΠ τιποτα δεν γινετε.

Ως εδω ολα καλα και κατανοητα.

Προσφατα ενας φιλος μου ειχε πει για ενα τροπο ωστε να ξεμπερδευω γρηγορα απο ΔΟΑΤΑΠ και αναμονες.

Θα σας το πω και μου λετε κατα ποσο φανταζει να εχει καποια βαση. :

Το πτυχιο της αλλοδαπης το καταθετω στη Βουλγαρια.Η Βουλγαρια με αναγνωριζει και μου δινει την αναγνωριση.Εγγραφομαι στον Ιατρικο Συλλογο Βουλγαριας και παιρνω αδεια εξασκησεως επαγγελματος.Απο εκει ερχομαι κατευθειαν Ελλαδα.Καταθετω τα δικαιολογητικα και ζητω αναγνωριση του πτυχιου μου απο την Ελλαδα στη βαση του οτι εχω αναγνωριση απο αλλη Ευρωπαικη χωρα ή καταθετω μονο την Βουλαγρικη αδεια εξασκησεως επαγγελματος.

Αν ολα εδω παν καλα, τοτε κανω την αιτηση για αγροτικο και περιμενω να ερθει η ωρα του αγροτικου.Παραλληλα κανω αιτηση για να ξεκινησω ειδικοτητα ετσι ωστε ο χρονος της αναμονης να τρεχει ταυτοχρονα.

Ας πουμε λοιπον οτι οταν θα ξεκινησω το αγροτικο θα εχω χρονο αναμονης για ειδικοτητα 3 χρονια.Τοτε με την ολοκληρωση του αγροτικου,ζητω παραταση και μετα ξανα παραταση για οσο χρονικο διαστημα τα καταφερω (Ας υποθεσουμε μεχρι 2 χρονια).

Οταν ερθει η ωρα να ξεκινησω την ειδικοτητα τα 2 χρονια του αγροτικου θα αναγνωριστουν ως χρονος ειδικευσης στην Παθολογια.Κι ετσι αν π.χ εγω θελω να κανω ειδικοτητα Καρδιολογια τοτε θα πρεπει να κανω τα υπολοιπα 4 χρονια της Καρδιολογιας.

Αρα στην τελικη εγω τελειωσα καρδιολογια στα 7 χρονια απο την μερα που ξεκινησα το αγροτικο και ειχα ναμονη μονο 1 χρονο.

Αυτη ειναι η ολη σκεψη.Τωρα αυτο που θα ηθελα να με πληροφωρησετε ειναι:

1. Αν ακομη με αναγνωρισει η Βουλγαρια,το πτυχιο μου δεν παυει να ειναι αλλοδαπης(εκτος Ε.Ε). Αρα γιατι το Ελληνικο κρατος να μην ζητησει ΔΟΑΤΑΠ ασχετα με το αν με αναγνωρισε οποιαδηποτε αλλη Ευρωπαικη Χωρα ή και εαν εχω αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο Ευρωπαικη Χωρα?

2. Για ποσο καιρο μπορω να παρω παραταση αγροτικου και κατω απο ποιες προυποθεσεις?

3. Ποσος χρονος του αγροτικου μπορει να προσμετρηθει ως χρονος ειδικοτητας?

4. Και τελος.... Παιδια εσεις βλεπετε να γινετε αυτο που σας περιεγραψα ή ειναι ταινια φαντασιας????

1. Αν ακομη με αναγνωρισει η Βουλγαρια,το πτυχιο μου δεν παυει να ειναι αλλοδαπης(εκτος Ε.Ε). Αρα γιατι το Ελληνικο κρατος να μην ζητησει ΔΟΑΤΑΠ ασχετα με το αν με αναγνωρισε οποιαδηποτε αλλη Ευρωπαικη Χωρα ή και εαν εχω αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο Ευρωπαικη Χωρα?

2. Για ποσο καιρο μπορω να παρω παραταση αγροτικου και κατω απο ποιες προυποθεσεις?

3. Ποσος χρονος του αγροτικου μπορει να προσμετρηθει ως χρονος ειδικοτητας?

4. Και τελος.... Παιδια εσεις βλεπετε να γινετε αυτο που σας περιεγραψα ή ειναι ταινια φαντασιας????

1. Αν βγάλεις άδεια εξάσκησις επαγγέλματος στη Βουλγαρία .... ίσως τα καταφέρεις με μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων

2. Παρατάσεις τέλος._

3. Όσο και να κάνεις 6 μήνες παθολογία θα αναγνωρίσεις

4.Πάρε το ΔΙΚΑΤΣΑ

http://209.85.229.132/custom?q=cache:k9ghNInszvwJ:www.nom-athinas.gov.gr/main/attachments/950_%D533.doc

AΙΤΗΣΗ

ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΙΑΤΡΟΥ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Αίτηση προς τη Δ/νση Υγιεινής (Έντυπο Υ33)

2) Αντίγραφο Πτυχίου

3) Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού από ΜΗ Κράτος της Ε.Ε. απαιτείται ισοτιμία του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ και το πτυχίο της αλλοδαπής με επίσημη μετάφραση (ΦΕΚ 856/8-1-86)

4) Για πτυχιούχους από Κράτη της ΕΕ απαιτείται Αντίγραφο πτυχίου, Πιστοποιητικό άσκησης Κρατικής εξέτασης, που προβλέπεται από το αρ. 3 της οδηγίας 93/16 της 5/4/93 της ΕΕ., βεβαίωση από την Αρχή του τόπου ότι το πτυχίο τους και το πιστοποιητικό είναι σύμφωνα με την οδηγία 93/16 της 5/4/93 της Ε.Ε. (για τους οδοντιάτρους η οδηγία είναι 77/686 και 77/687). Όλα τα ανωτέρω επισήμως σφραγισμένα από την Αρχή του τόπου προέλευσης (σφραγίδα APOSTILLE) και μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών

( αφού εδώ θέλει αντίγραφο πτυχίου, πιστοποιητικό άσκησης κρατικής εξέτασης κτλ., πώς θα δώσεις το μη εκ της Ε.Ε. πτυχίο?? )

5) Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α’ ή για τους υπηρετούντες βεβαίωση κατατάξεως ή για τους Στρατιωτικούς ιατρούς φύλλο Μητρώου (αναζητείται υποχρεωτικώς αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας βάσει του Ν.3448/06)

6) Πιστοποιητικό γεννήσεως (αναζητείται υποχρεωτικώς αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας βάσει του Ν.3448/06) ή επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

7) Υπεύθυνη δήλωση του/της ενδιαφερόμενου/ης, το περιεχόμενη της οποίας θα έχει ως εξής: «δεν έχω καταδικαστεί για καμία αξιόποινη πράξη ή για πράξη που έχει σχέση με την άσκηση της επαγγελματικής μου ιδιότητας» ή σε αντίθετη περίπτωση: «έχω καταδικαστεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις»

8) Δύο (2) φωτογραφίες

9) Ένα παράβολο των 8,00 € από Δημόσιο Ταμείο

10) Έντυπο παράβολο χαρτοσήμου 30,00 € από Δημόσιο Ταμείο

11) Για τους ομογενείς που δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα Δήμου ή Κοινότητας απαιτείται Ειδικό Δελτίο Ομογενούς

12)Για τους υπηκόους της Ε.Ε. απαιτείται Άδεια παραμονής και άδεια εργασίας

13) Για τους αλλοδαπούς εκτός κρατών ΕΕ:

α) Άδεια εργασίας

β) Άδεια παραμονής

γ) Άδεια αμοιβαιότητας από το Υπουργείο Εξωτερικών.

14) Ένα χάρτινο ντοσιέ με λάστιχο

Σημείωση:

Τα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ και γεννήσεως ζητούνται υποχρεωτικώς αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά εφόσον απαιτηθούν.

Edited by Foreas

Mε μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων οπως ειπε και ο skelos.Δεν θα ζητησω αδεια εξασκησεως βαση πτυχιου αλλα βαση της αδειας εξασκησεως εππαγελματος Βουλγαριας.Ετσι καταλαβαινω οτι εννοουσε αυτος που μου το ειπε.Αν γινεται φυσικα.Δεν τα ξερω αυτα γι'αυτο και ζητω τα φόντα σας.Σας παρακαλω οποιος κατεχει πραγματικα κατι γι'αυτο ας απαντησει.Γιατι αν γινεται αυτο το πραγμα τοτε θα μπορουσαμε αλλοι να αποφυγουμε τα ΔΟΑΤΑΠ και ολοι να αξιοποιουμε το χρονο του αγροτικου ως χρονο ειδικευσης και να μην περιμενουμε στις αναμονες αδικα.Ψαξτε το παιδια γιατι εγω μ'αυτα κανω μαυρα μεσανυχτα και μου λετε τι παιζετε.

Edited by tik-tak

Ο χρόνος του αγροτικού δεν μπορεί να θεωρηθεί χρόνος ειδίκευσης, διότι άλλο σκοπό εξυπηρετεί το αγροτικό και άλλος είναι ο σκοπός της ειδίκευσης. Η αναγνώριση του εξαμήνου ήταν απλά ένα ημίμετρο του υπουργείου υγείας για να μειωθούν οι αναμονές και τίποτα παραπάνω.

Η παράκαμψη του ΔΟΑΤΑΠ είναι απλά λαμογιά.

Εγώ πήρα ήδη εισιτήρια για την πρεμιέρα.

Ο χρόνος του αγροτικού δεν μπορεί να θεωρηθεί χρόνος ειδίκευσης, διότι άλλο σκοπό εξυπηρετεί το αγροτικό και άλλος είναι ο σκοπός της ειδίκευσης. Η αναγνώριση του εξαμήνου ήταν απλά ένα ημίμετρο του υπουργείου υγείας για να μειωθούν οι αναμονές και τίποτα παραπάνω.

Λαμογια ειναι σιγουρα δεν λεω.Ομως αν οντος υπαρχει αυτο το κενο στο νομο να μην το αξιοπιοισουμε??

''Μακεδονα'' φιλε,φυσικα και πρεπει να το εκμεταλευτεις,ειναι γνωστο πως αποφοιτοι των Σκοπιων το κανουν αυτο για να ξεγλυστρισουν στην Ε.Ε. Η Βουλγαρια ειναι η κερκοπορτα που δινει το δικαιωμα της αυτοματης αναγνωρισης σε αποφοιτους ''Μακεδονικων΄΄ Πανεπιστημιων.

Υ.Γ

ΔΟΑΤΑΠ δυστυχως δεν μπορεις να δωσεις,χλωμο λογω της προελευσης του πανεπιστημιου που σπουδασες...

''Μακεδονα'' φιλε,φυσικα και πρεπει να το εκμεταλευτεις,ειναι γνωστο πως αποφοιτοι των Σκοπιων το κανουν αυτο για να ξεγλυστρισουν στην Ε.Ε. Η Βουλγαρια ειναι η κερκοπορτα που δινει το δικαιωμα της αυτοματης αναγνωρισης σε αποφοιτους ''Μακεδονικων΄΄ Πανεπιστημιων.

Υ.Γ

ΔΟΑΤΑΠ δυστυχως δεν μπορεις να δωσεις,χλωμο λογω της προελευσης του πανεπιστημιου που σπουδασες...

Φιλε μου,

Καταρχας δεν σπουδασα στα Σκοπια.

Κατα δευτερον δεν επιτεθηκα προσωπικα σε κανεναν και για τιποτα.Και ουτε θελω αυτη η συζητηση να μετατραπει σε αντιπαραθεση μεταξυ κατοχων πτυχιου Ελλαδας και κατοχων πτυχιου Εξωτερικου.

Και κατα τριτον... αυτο που εμαθα εγω, το αναφερα εδω στο φορουμ ακριβως γιατι ειναι λαμογια.Ομως αν αυτη η λαμογια ισχυει τοτε βοηθα οχι μονον οσους τελειωσαν εξωτερικο αλλα και οσους τελειωσαν Ελλαδα (μπορουν να μεταφερουν το χρονο αγροτικου ως χρονος ειδικευσης, και ετσι δεν θα χρειαζετε να περιμενουν αδικα σε αναμονες αφου ο χρονος τους στην ουσια θα θεωρηθει χρονος ειδικευσης).

Οσο για το ΔΟΑΤΑΠ που εγραψες πιο πανω.... μα η ουσια αυτη ειναι : Οσοι τελειωσαν εξωτερικο να μην χριαστει να δωσουν ΔΟΑΤΑΠ και ΟΛΟΙ να εκμεταλευτουν τον χρονο του αγροτικου με συνεχης παρατασεις ως χρονος ειδικευσης)

Αυτος που μου το ειπε εμενα, μου ειχε πει πως ελαχιστοι το γνωριζουν αυτο. Ε λοιπων αν οντως αυτη η λαμογια γινετε, τοτε φιλε μου ας το μαθουν ολοι και ας το εκμεταλευτουν ολοι και να σταματησουν να το εκμεταλευονται μονον οι εκ των εσω (εννοω αυτους που εχουν γνωστους και βησμα)

Λαμογια ειναι σιγουρα δεν λεω.Ομως αν οντος υπαρχει αυτο το κενο στο νομο να μην το αξιοπιοισουμε??

Γεια σας παιδιά. Αν και δεν είμαι καινούργιος σε αυτό το φόρουμ θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο κενό νόμου όσον αφορά στις ένοπλες ληστείες με ανθρωποκτονία (χωρίς πρόθεση-αν ο βλάκας ο ταμίας μου έδινε αμέσως τα λεφτά δεν θα τον είχα πυροβολήσει. Ούτε και τους δύο συνταξιούχους αν μου έδιναν τις τσάντες τους. Δεν είχα καμία πρόθεση, σας ορκίζομαι! Με ανάγκασαν!). Αν όντως υπάρχει αυτό το κενό στο νόμο, να μην το αξιοποιήσουμε;

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συζητατε το αν ειναι σωστο να γινετε αυτο η οχι.Και βεβαια δεν ειναι σωστο και το τονιζω.

Αλλα αντι να συζηταμε το αν ειναι σωστο η οχι ισως να ηταν καλυτερα να το ψαξουμε αν οντως ισχυει αυτο.Και αν ισχυει οσοι θελουν να το εκμεταλευτουν ας το εκμεταλευτουν οσοι θελουν να το αναδειξουν και να λαβει το κρατος τα μετρα του ας το κανουν.

Εγω την ειπα την γνωμη μου.Προσωπικα, αν και με βολευει να ισχυει, θα ηθελα να μην γινοταν, γιατι οπως ειπαμε ειναι μεγαλη λαμογια αυτο.

Θα επρεπε ασχετα αν καπιος κατεχει αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο αλλη Ευρωπαικη Χωρα, για να εκδοδει αδεια εξασκησεως στην Ελλαδα θα επρεπε να γινετε μονο βαση του πτυχιου.Αν λοιπον το πτυχιο ηταν αλλοδαπης τοτε μονο με ΔΟΑΤΑΠ.

Εκτος εαν αφου δουλευες για τουλαχιστον 2-5 χρονια στην χωρα που σου εδωσε την αδεια εξασκησεως τοτε και μονο να μπορεις να κανεις μεταφορα επαγγελματικων δικαιωματων.

Γιατι διαφορετικα, ειναι μεγαλη κοροιδια να τελειωνει καπιος σημερα στο εξωτερικο,αυριο να καταθετει προς αναγνωριση το πτυχιο του χωρις ΔΟΑΤΑΠ και μεθαυριο να του απαντανε στην Ελλαδα αρνητικα.Την επομενη να καταθετει το πτυχιο του στην Βουλγαρια να παιρνει αναγνωριση και αδεια εξασκησεως στη Βουλγαρια, να επιστρεφει Ελλαδα και να αναγνωριζετε κατευθειαν τωρα χωρις να εχει καν εργαστει ποτε στην Βουλγαρια.Αυτο οι εγκεφαλοι του ΔΟΑΤΑΠ δεν το σκεφτηκαν???

Edited by zerocoolua

Εγώ συμφωνώ με τον «zerocoolua»

Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό. Και αντίστροφα, βέβαια. (πού είναι η milktray/clemence;) :rolleyes:

Αν υπάρχει κενό νόμου ας το αξιοποιήσει ο άνθρωπος.

Δεν θα κάνει τίποτα, μα τίποτα, το διαφορετικό από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Εν τέλει είμαστε, ως λαός, άξιοι των νόμων και των νομοθετών που ψηφίζουμε... <_<

ΥΓ. Πάμε... μαριλίζα, Πάμε... φώφη, Φύγε... δημήτρη emcolgate

Edited by usmeds

Φιλε μου,

Κατα δευτερον δεν επιτεθηκα προσωπικα σε κανεναν και για τιποτα.Και ουτε θελω αυτη η συζητηση να μετατραπει σε αντιπαραθεση μεταξυ κατοχων πτυχιου Ελλαδας και κατοχων πτυχιου Εξωτερικου.

Και κατα τριτον... αυτο που εμαθα εγω, το αναφερα εδω στο φορουμ ακριβως γιατι ειναι λαμογια.Ομως αν αυτη η λαμογια ισχυει τοτε βοηθα οχι μονον οσους τελειωσαν εξωτερικο αλλα και οσους τελειωσαν Ελλαδα (μπορουν να μεταφερουν το χρονο αγροτικου ως χρονος ειδικευσης, και ετσι δεν θα χρειαζετε να περιμενουν αδικα σε αναμονες αφου ο χρονος τους στην ουσια θα θεωρηθει χρονος ειδικευσης).

Οσο για το ΔΟΑΤΑΠ που εγραψες πιο πανω.... μα η ουσια αυτη ειναι : Οσοι τελειωσαν εξωτερικο να μην χριαστει να δωσουν ΔΟΑΤΑΠ και ΟΛΟΙ να εκμεταλευτουν τον χρονο του αγροτικου με συνεχης παρατασεις ως χρονος ειδικευσης)

Αυτος που μου το ειπε εμενα, μου ειχε πει πως ελαχιστοι το γνωριζουν αυτο. Ε λοιπων αν οντως αυτη η λαμογια γινετε, τοτε φιλε μου ας το μαθουν ολοι και ας το εκμεταλευτουν ολοι και να σταματησουν να το εκμεταλευονται μονον οι εκ των εσω (εννοω αυτους που εχουν γνωστους και βησμα)

Φιλε ''μακεδονα''

Δεν νομιζω να επιτεθηκα σε κανεναν γιατι ομως ντρεπεσαι να μας πεις που σπουδασες?

Πιστευω επισης, οτι ο διακαης ποθος της Βουλγαριας,ειναι η Βουλγαρια του τσαρου Σαμουηλ,η μεγαλη Βουλαρια,για το λογο αυτο οι πολιτες της ''Μακεδονιας'' χαιρουν ειδικο καθεστως απο την γειτονα, αρα η μονη χωρα που μου ρχεται στο μυαλο η οποια δεν ειναι στην Ε.Ε αλλα ανηκει γεωγραφικα σε αυτη ειναι η...''Μκεδονια'' φιλε μου. Ωπως επισης ειναι γνωστο οτι η Βουλγαρια ειναι η μονη χωρα της Ε.Ε που αναγνωριζει αυτοματως τα πτυχια της χωρας αυτης για ευνοητους λογους.

Το ''Μακεδονια'' δυστυχως σε εισαγωγικα γιατι θα μου την πεσουν οι ελληναραδες....

Φιλε μου,

Φιλε ''μακεδονα''

Δεν νομιζω να επιτεθηκα σε κανεναν γιατι ομως ντρεπεσαι να μας πεις που σπουδασες?

Πιστευω επισης, οτι ο διακαης ποθος της Βουλγαριας,ειναι η Βουλγαρια του τσαρου Σαμουηλ,η μεγαλη Βουλαρια,για το λογο αυτο οι πολιτες της ''Μακεδονιας'' χαιρουν ειδικο καθεστως απο την γειτονα, αρα η μονη χωρα που μου ρχεται στο μυαλο η οποια δεν ειναι στην Ε.Ε αλλα ανηκει γεωγραφικα σε αυτη ειναι η...''Μκεδονια'' φιλε μου. Ωπως επισης ειναι γνωστο οτι η Βουλγαρια ειναι η μονη χωρα της Ε.Ε που αναγνωριζει αυτοματως τα πτυχια της χωρας αυτης για ευνοητους λογους.

Το ''Μακεδονια'' δυστυχως σε εισαγωγικα γιατι θα μου την πεσουν οι ελληναραδες....

Φιλε filpolis δεν ντρεπομαι να πω που σπουδασα ομως δεν ειναι και απαραιτητο νομιζω.Αν ντρεπομουν οπως ειπες δεν θα πηγαινα να σπουδασω.Ομως κανεις δεν μπορει να μου επιβαλει να πω που σπουδασα.Ουτε υπαρχει καποιος νομος που να μου επιβαλει να σου δωσω εσενα ή οποιουδηποτε εξηγησεις για οτιδηποτε.Ουτε εσυ εισαι που θα με κρινεις ουτε εγω που θα σε κρινω.Οπως και δεν προκειτε να κρινω οποιονδηποτε.Ο καθε ενας μπορει να εχει την γνωμη του και την αποψη του και ειναι σεβαστη.Εγω δεν θελω να μαθω που σπουδασες εσυ και ουτε και με ενδιαφερει.Ο καθε ενας τιμη του και καμαρι του που σπουδασε.Το μελλον θα δειξει κατα ποσο ο χρονος τον σπουδων ηταν χαμενος η οχι.Εν παση περιπτωση δεν σε γνωριζω και δεν εχω τιποτα μαζι σου.Ελπιζω να ισχυει το ιδιο και με εσενα.Να εισαι σιγουρος ομως πως δεν σπουδασα στα Σκοπια γι'αυτο και θα σε παρακαλουσα να σταματησεις να με αποκαλεις "Μακεδονα".Αν εχεις να πεις κατι σχετικα με τη νομοθεσια εχει καλως, αν τωρα θες να μετατρεψεις αυτο το Topic σε αρενα για το ποιοι ειναι καλοι γιατροι και ποιοι δεν ειναι, ποιες χωρες εχουν καλα πανεπιστημια και ποιες οχι ουτε με ενδιαφερει ουτε θα σε ακολουθησω.Τελος με αυτο!

Εγω εγραψα οσα εγραψα γιατι εμενα προσωπικα με προβληματισε πολυ οτι υπαρχει τετοιο κενο και ηθελα να το αναδειξω για να προβληματιστουν κι αλλοι με αυτο.Τωρα το κατα ποσο ο καθε ενας μας θα το χρησιμοπιοισει η οχι δεν με απασχολει.

Εμενα αλλο με ενδιαφερει.Η αδικια.Και αν αυτο ισχυει δεν ενοχλει κανενα αλλο????Γιατι εμενα προσωπικα με ενοχλει να ξερω πως γινεται τετοια λαμογια και να σωπαινω, ασχετως με το αν μπορω να εκμεταλευτω και εγω αυτη τη λαμογια.

Τι παει να πει μεσω Βουλγαριας δηλαδη???Και αν το ΔΟΑΤΑΠ το γνωριζει αυτο τοτε γιατι υπαρχει το ΔΟΑΤΑΠ??? (μηπως για οσους δεν ξερουν τα παραθυρα της νομοθεσιας???)Και ο Ιατρικος Συλλογος τι κανει γι'αυτο????(γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν το εχουν προσεξει)

Και αν το ξερει γιατι δεν κανει κατι γι'αυτο και το αφηνει να γινεται????Δεν πρεπει να προστατευει τους Ιατρους???

Περαν του ΔΟΑΤΑΠ και του Ι.Σ ολοι οι κατοχοι Ελληνικου και Ευρωπαικου πτυχιου δεν προβληματιζονται με αυτο???Γιατι δεν το καταγγελουν και αφηνουν τους πτυχιουχους εξωτερικου να ερχονται και με συνοπτικες διαδικασιες να γινονται ενα με αυτους??????Γιατι ποια η διαφορα τοτε μεταξυ του κατοχου Ευρωπαικου πτυχιου και αδειας εξασκησεως επαγγελματος απο Ευρωπαικη χωρα και του κατοχου πτυχιου τριτης χωρας???Απλα ο δευτερος εκμεταλευετε τις διμερης εκπαιδευτικες συμφωνιες που εχει μια Ευρωπαικη χωρα με μια τριτη μη Ευρωπαικη χωρα και παιρνει αναγνωριση λογω αυτης της διμερης συμφωνιας απο Ευρωπαικη χωρα και μερα απαιτα οτι εχει αδεια εξασκησεως επαγγελματος απο Ευρωπαικη χωρα αρα και η Ελλαδα πρεπει να του δωσει αναγνωριση και αδεια εξασκησεως.Να περασεις φιλε μου ΔΟΑΤΑΠ και οτι αλλο προβλεπει ο νομος και τοτε να σου δωθει.Αν ειναι ετσι τοτε σε λιγο θα μας κατεβουν γιατροι και απο χωρες που δεν εχουμε ξανακουσει.

Τι δηλαδη??Αν εγω τελειωσα στη Χ χωρα που δεν ανηκει στην Ευρωπαικη Ενωση και η Α χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης εχει συναψει διμερη συμφωνια με τη Χ και με αναγνωριζει παει να πει πως και οι υπολοιπες 26 χωρες θα πρεπει να με αναγνωρισουν??Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Edited by zerocoolua

Ρε φιλε μας δουλευεις?

Ερχεσαι και μας λες με μπολικο κομπασμο και απροκαλυπτα, με ιδιαιτερο κυνισμο για λαμογιες κ μηχανορραφιες,απο το πως να αποφυγει κανεις να δωσει ΔΟΑΤΑΠ,μεχρι το πως να γινει κανεις νευροχειρουργος κανοντας μονο αγροτικο, προσφεροντας παραλληλα τι?δωρεαν μαθηματα ηθικολογιας?

Αν θελεις εσυ να αποφυγεις το ΔΟΑΤΑΠ ριχνοντας αδεια για να μαζεψεις γεματα,συγγνωμη,δεν θα καταφερεις τιποτα ετσι.

Σου συνιστω να παρεις μια βαλιτσα και να κανεις μια εκδρομη στις Βαλτικες χωρες μηπως βρεις κανενα κενο νομου και εκμαιευσεις πληροφοριες ωστε να αποσπασεις καμια αδεια.Η Βουλγαρια δεν νομιζω να μπορει να σε βοηθησει.

Και μην νομιζεις δεν στο παιζω μεγαλος ιατρος κ μαγκας,αλλα εχω καποιες ευαισθησιες για το συγκεκριμενο θεμα,γιατι στου Κασιδα το κεφαλι πολλα εγιναν, μεχρι να παρει αυτη την ρημαδα αδεια ασκησεως...

Καλη συεχεια

Edited by filpolis

Φιλε καλη συνεχεια και σε εσενα.

Κι αν παρεξηγηθηκες προβλημα σου.Αλλα οπως εσυ περασες πολλα μεχρι να παρεις την αδεια πιστευω πως υπαρχουν κι αλλοι.Ελπιζω οι υπολοιποι να συγκινηθουν περισσοτερο χωρις να παρεξηγηθουν και να γινει κατι ωστε σταματησει να γινετε αυτο αν οντως γινετε.

Και επειδη δεν μ'αρεσει να αφηνονται υπονοουμενα οτι ταχα ριχνω αδεια για να παρω γεματα, μαθε φιλε πως ευκολοτερο θα μου ηταν να επικοινωνησω με ΔΟΑΤΑΠ, ΠΙΣ, Νομαρχια και Υπουργειο να παρω τις πληροφοριες που ηθελα και να την εκανα χωρις να ξερει κανεις τι και πως.Εγω θελησα να το προβαλω σε ολους για να μαθουν ολοι τι λαμογια υπαρχει.Μπας και καποιο οργανωμενο συνολο ενεργησει ετσι ωστε να σταματησει το δυο μετρα και δυο σταθμα.Και δεν ειναι απαραιτητο οτι οσοι ευνοουνται απο αυτου του ειδους τις λαμογιες οτι ειναι συμφωνοι ή οτι θα τις κανουν.Ο καθε ενας οταν επερνε τις αποφασεις του για του που θα σπουδασει ηξερε τι ρισκα επερνε οπως και εγω.Εγω τα αποδεχτηκα τα ρισκα και προχωρησα.Γι'αυτο και αναφερα το τι μου εχει λεχθει δημοσια.Αντε γιατι πολλα μας τα πες.Και συμβουλες απο σενα δεν χρειαζομαι.Το τι θα κανω ειναι προβλημα δικο μου.Αν τωρα ξερεις κατι για το σχετικο θεμα και μπορεις να το τεκμηριωσεις με νομους η κοινοτικες οδηγιες πες το.Αν οχι σταματα να προκαλεις γιατι δεν εχω σκοπο να μετατρεπσω το Topic σε αντιπαραθεση μεταξυ εμενα και εσενα.Και αντε τραβα σε κανενα υπουργειο για να βρεις το δικιο σου και μην ξεσπας δεξια κι αριστερα.Και μην βαζεις ολους του εξωτερικου σε ενα καλαθι.Οπως ουτε και ολους του εσωτερικου.Οτι θες γραψε απο εδω και περα.Εγω σταματω να ασχολουμε μαζι σου επι προσωπικου επιπεδου.

Edited by zerocoolua

Για να καταλάβω...

Εσυ με δυο λόγια μας λες πως πας σε άλλη χώρα παίρνεις άδεια άσκησης επαγγέλματος και έρχεσαι Ελλάδα παιρνεις αγροτικό και μετά παράταση στην παράταση και αναγνωρίζεις χρόνια ειδικότητας αποφεύγοντας την αναμονή.

Ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο νέος Αϊνστάιν;

Αυτά τα πράγματα δε γίνονται!

Και πες σε όποιον στα είπε ότι βλέπει πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε;

Για να καταλάβω...

Εσυ με δυο λόγια μας λες πως πας σε άλλη χώρα παίρνεις άδεια άσκησης επαγγέλματος και έρχεσαι Ελλάδα παιρνεις αγροτικό και μετά παράταση στην παράταση και αναγνωρίζεις χρόνια ειδικότητας αποφεύγοντας την αναμονή.

Ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο νέος Αϊνστάιν;

Αυτά τα πράγματα δε γίνονται!

Και πες σε όποιον στα είπε ότι βλέπει πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε;

finally και εγω οταν το πρωτακουσα το ιδιο ειπα.

Οταν το'ψαξα (απο διαδυκτιο) δεν βρηκα κατι που να το απαγορευει αλλα ουτε και να το τεκμηριωνει.

Μηπως γνωριζεις κατι εσυ???

Αυτος που μου το ειπε εχει ηδη ξεκινησει την διαδικασια και τωρα ειναι Βουλγαρια για να καταθεσει το πτυχιο.Μου εχει πει πως η ολη διαδικασια θα παρει 3-4 μηνες.Μολις εχω νεωτερα θα σας τα πω.

Δεν μπαινω ποτε στη διαδικασια να απαντησω σε τετοιου ειδους μηνυματα ουτε να αντιπαρατεθω και πολυ περισσοτερο να ειρωνευτω.Αυτα ομως που μας γραφεις ειναι εκτος πραγματικοτητας.Εχω διαβασει τοσα και τοσα εδω μεσα,ποτε ομως κατι αντιστοιχο με το δικο σου.Απορω που οι προλαλησαντες απαντησαν τοσο σοβαρα,συνηθως σε κατι τετοια μηνυματα γινεται πανηγυρι.Ισως τελικα απλα κανεις να μην ασχοληθηκε μπροστα στη γελοιοτητα αυτων που γραφεις.

Θα προσπαθησω να σου απαντησω σοβαρα,αν και μαλλον ματαιο θα ειναι μιας και εισαι στον κοσμο σου.Αφου θελεις να εργαστεις ως ιατρος στην Ελλαδα,μαθε τουλαχιστον τι ισχυει εδω και μετα ξεκινα ολα αυτα τα σεναρια στο μυαλο σου για να βρεις το ευνοικοτερο.Και ειναι πολυ ευκολο να μαθεις ενα σωρο πληροφοριες,αφου οπως μας λες εισαι νεος σε ολα αυτα,διαβαζοντας τα διαφορα θεματα αυτου του φορουμ στις αντιστοιχες κατηγοριες που σε ενδιαφερουν.

Επι της ουσιας,για το Δοαταπ δεν ξερω και ποτε δεν χρειαστηκε να μαθω.Αμα ειναι να σου παρει 4 μηνες ολη αυτη η διαδικασια της αναγνωρισης και της μεταφορας των επαγγελματικων σου δικαιωματων,κατσε δωσε τις εξετασεις. 4 μαθηματα ειναι πολλαπλης επιλογης με γνωστες απαντησεις (εκτος αν αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια και δεν το γνωριζω).Εινα τα πιο βασικα μαθηματα της ιατρικης και αφου και εσυ εχεις κανει τις σπουδες σου δεν θα εχεις προβλημα να τις περασεις,γλιτωνωντας ετσι τις βουλγαρικες λαμογιες.

Οσον αφορα το αγροτικο ολα αυτα που λες στερουνται λογικης και αποδεικνυουν την αγνοια σου.

1.Μετα απο 1 χρονο στο αγροτικο σου αναγνωριζεται εξαμηνο παθολογιας.

2.δεν γινονται πια παρατασεις.αλλα και να μπορουσες να παρεις παραταση,στη λογικη που το συζηταμε,εσυ θα χρειαζοσουν μια τετραετια για να συμπληρωσεις τα 2 χρονια που θελεις

3.το σημαντικοτερο προβλημα που ειχαν οι γιατροι οσον αφορα την ειδικοτητα ειναι οι τεραστιες αναμονες. Προφανως ολοι, μα ολοι οι αποφοιτοι των ιατρικων σχολων,που προσπαθουν να κανουν ειδικοτητα στην Ελλαδα και περιμενουν στωικα τη σειρα τους ειναι μαλακες,κοροιδα τεραστια.Η σκεψη: "αφου μου αναγνωριζουν που μου αναγννωριζουν παθολογια-χειρουργικη μεσω του αγροτικου,γιατι δεν κανω και μια παρατασουλα να πιασω τα χρονια ειδικοτητας που χρειαζονται και να δηλωσω κατευθειαν το επομενο κομματι" δεν περασε απο κανενος το κεφαλι,παρα μονο του φωστηρα φιλου σου που σου ανοιξε τα ματια.

4.το δευτερο κομματι της ειδικοτητας,το ειδικο μερος,η καρδιολογια δλδ στο παραδειγμα σου,το δηλωνεις οταν διοριζεσαι για το γενικο μερος,την παθολογια σου δλδ ή οταν το ολοκληρωσεις.Εφοσον εσυ δεν θα εχεις διοριστει για παθολογια αλλα θα κανεις καριερα ως αγροτικος,ακομη και αν ολα τα ανωτερω ηταν εφικτα,τοτε θα επρεπε να περιμενεις αλλα 4-5 χρονακια στην αναμονη μεχρι να ανοιξει η θεση σου για καρδιολογια.

5.Εστω (οπως λεγαμε και στα μαθηματικα) οτι ολα τα ανωτερω ειναι εφικτα.Τοτε σορρυ αλλα δεν μπορεις να βρεις θεση για αγροτικο.Ολοι οσοι εχουν παρει αδεια ασκησεως επαγγελματος πριν απο σενα,εχουν κατσικωθει στα αγροτικα τους,δεν καθονται μονο ενα χρονο αλλα γραφουν ειδικοτητα και περιμενουν μεχρι να μην εχουν αλλη αναμονη(γιατι να εισαι ανεργος αν μπορεις να πληρωνεσαι αδρα στο αγροτικο ιατρειο μεχρι να ανοιξει η θεση σου),τουτεστιν 4-5 χρονια οποτε που να βρεθει θεση για νεους αποφοιτους?Στην ουρα παρακαλω.

μπορεις παντα να κανεις ειδικοτητα εκει οπου πηρες το πτυχιο σου,και αμα με το καλο τελειωσεις την καρδιολογια στα 6 χρονια που χρειαζεται ελα να δουλεψεις

με συγχωρεις για το υφος αλλα υπαρχουν και καποια πραγμαρα που ξεπερνανε τα ανθρωπινα ορια αντοχης και υπομονης.

να σαι παντα καλα

Προς finally και Hustler: Πάντως εγώ ψάχνω σοβαρά να βρω αν υπάρχει κανένα νομικό κενό για ένοπλες ληστείες...

(βλέπετε, θέλω ακόμα 10 μήνες για την ειδικότητα. Κάπως πρέπει να βγει και κανένα φράγκο)

Φιλε Hustler,

Σε ευχαριστω για οσα εγραψες και το εκτιμω αφανταστα.Δεν σε παρεξηγω καθολου.Θα σε διωρθωσω και θα σου πω πως δεν ζω στον κοσμο μου.Απλα ποτε δεν ασχοληθηκα και δεν εψαξα τα θεματα αυτα γιατι δεν με ενδιαφεραν.Ειπα πιο πανω και το ξαναλεω.Οταν παιρνεις αποφαση για να σπουδασεις εξωτερικο πρεπει να τα δεχτεις και τα ρισκα που παιρνεις.Εγω τα ειχα σκεφτει και δεχτηκα τα ρισκα.Γι'αυτο και οπως ειπες...ναι εχω αγνοια για αυτα τα θεματα.Εγω ηξερα ΔΟΑΤΑΠ και αναμονη ή ειδικοτητα στο εξωτερικο και εξετασεις μετα.

Οταν μου ειπαν οσα σας προαναφερα κι εγω εξεπλαγηκα, ώντας ομως ασχετος δεν ειχα επειχηρηματα να στηριξω κατι.

Το μονο που μου ερχοταν συνεχως στο μυαλο ηταν οτι αφου για να βγει αδεια εξασκησεως στην Ελλαδα πρεπει να κατατεθει το πτυχιο και αν το πτυχιο ειναι αλλοδαπης τοτε πρεπει να καταθεσεις και ΔΟΑΤΑΠ.Οτι ειπε δηλαδη και ο Foreas.Η απαντηση που πηρα ηταν η ιδια που ειχα δωσει και εγω στον Forea.Οτι δηλαδη θα ζητηθει αδεια εξασκησεως στην Ελλαδα βαση της αδειας εξασκησεως της Βουλγαριας.

Εψαξα λιγο να βρω τι γινετε σε τετοια περιπτωση αλλα δεν βρηκα κατι.Ουτε καν οι αιτησεις για εγγραφη δεν αναφερονται σε αυτο.Γι'αυτο ειπα να ρωτησω εδω που σιγουρα καποιος θα ξερει να πει κατι παραπανω.

Εν παση περιπτωση, θα σας ενημερωσω για οτι μαθω απο τον ιδιο (Αρκει μονο να μου πει και εμενα την αληθεια).

Να ρωτησω και κατι αλλο.Μπορω ,στην περιπτωση που μου πει οτι ξεκινα αγροτικο η αργοτερα ειδικοτητα ,να εξακριβωσω οτι αυτα που μου λεει ειναι αληθεια???(υπαρχει καποιος επισημος ονομαστικος καταλογος οπου μπορω να δω αν ειναι γραμμενος και για το που κανει ητε αγροτικο ητε ειδικοτητα?).Α ναι, πως?

Hustler εχεις πει:

2.δεν γινονται πια παρατασεις.αλλα και να μπορουσες να παρεις παραταση,στη λογικη που το συζηταμε,εσυ θα χρειαζοσουν μια τετραετια για να συμπληρωσεις τα 2 χρονια που θελεις (Γιατι συγκεκριμενα εγω θα χρειαζομουν μια τετραετια???)

5.Εστω (οπως λεγαμε και στα μαθηματικα) οτι ολα τα ανωτερω ειναι εφικτα.Τοτε σορρυ αλλα δεν μπορεις να βρεις θεση για αγροτικο.Ολοι οσοι εχουν παρει αδεια ασκησεως επαγγελματος πριν απο σενα,εχουν κατσικωθει στα αγροτικα τους,δεν καθονται μονο ενα χρονο αλλα γραφουν ειδικοτητα και περιμενουν μεχρι να μην εχουν αλλη αναμονη(γιατι να εισαι ανεργος αν μπορεις να πληρωνεσαι αδρα στο αγροτικο ιατρειο μεχρι να ανοιξει η θεση σου),τουτεστιν 4-5 χρονια οποτε που να βρεθει θεση για νεους αποφοιτους? (Τι εννοεις με το "δεν καθονται μονο ενα χρονο αλλα γραφουν ειδικοτητα και περιμενουν μεχρι να μην εχουν αλλη αναμονη".Αφου ειπες παραταση δεν γινετε και οτι ο χρονοε του αγροτικου μονο μεχρι 6 μηνες μπορει να αναγνωριστει ως χρονος παθολογιας η χειρουργικης)

Συγνωμη για την ασχετοσυνη μου και ευχαριστω οσους ανταποκριθηκαν και οσους στο μελλον ανταποκριθουν.

Edited by zerocoolua

Τα παρακάτω μου τα έστειλε ο Τάσος (που τον έχουμε χάσει τελευταία - πού είσαι χα(ω?)μένος?!! )

...για να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε.)εκτός του πτυχίου (εφόσον δεν διαθέτει αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ) χρειάζεται και πιστοποιητικό άσκησης Κρατικής εξέτασης, που προβλέπεται από το αρ. 3 της οδηγίας 93/16 της 5/4/93 της ΕΕ. και βεβαίωση από την Αρχή του τόπου ότι το πτυχίο τους και το πιστοποιητικό είναι σύμφωνα με την οδηγία 93/16 της 5/4/93 της Ε.Ε.

Τέτοια βεβαίωση δεν μπορεί να αποκτήσει από το πανεπιστήμιό του λόγω του ότι το πανεπιστήμιό του, αφού είναι εκτός Ε.Ε., δεν διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτεί η Ε.Ε.

....

Όσο αφορά την αναγνώριση χρόνου ειδικότητας στο αγροτικό μπορεί να αναγνωριστεί μέχρι και 2 χρόνια (όσο δηλαδή μπορεί να κάνει κάποιος αγροτικό με παράταση) και με την προϋπόθεση να είναι αποσπασμένος σε νοσοκομείο σε παθολογική ή χειρουργική κλινική.

Νομίζω ότι αυτή η απάντηση καλύπτει την ερώτηση του τόπικ.

Αν στην πράξη γίνονται άλλα (όπως σου είπε ο γνωστός σου?) τότε αυτά είναι παράνομα...

και ακόμα ένα π.χ.:

Για την εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τα δικαιολογητικά είναι:

( http://www.isathens.gr/grindex.html θέματα-δικαιολογητικά --> εγγραφή στον ΙΣΑ )

...

2. Αντίγραφο πτυχίου Ελληνικών Πανεπιστημίων (πρωτότυπο) ή Φωτοτυπία πτυχίου και επίσημη μετάφραση για πτυχίο Ε.Ε. ή Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), φωτοτυπία ξενόγλωσσου πτυχίου και επίσημη μετάφραση για πτυχίο εκτός Ε.Ε.

Σε περίπτωση που δεν απαιτείται για την έκδοση της αδείας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ, προσκομίζετε και πιστοποιητικό πληρότητας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας αριθμ. 93/16 Ε.Ο.Κ. από το Υπουργείο Υγείας της χώρας έκδοσης του πτυχίου.

...

αυτό το πιστοποιητικό πληρότητας κτλ από το Υπ.Υγείας της χώρας έκδοσης του πτυχίου, πώς θα το πάρεις??

Και εδώ τα πράγματα είναι σαφή, καθώς αναφέρεται το παραπάνω , ακριβώς στη μεταφορά επαγγελματικών διακαιωμάτων

Edited by Foreas

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, η συζήτηση για μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι άνευ αντικειμένου.

Η άδεια ασκήσεως (και όχι εξασκήσεως) επαγγέλματος είναι μια διοικητική πράξη που απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία και δικαιολογητικά (βλ. post του Foreas).

Κάθε παράκαμψη των προϋποθέσεων που προβλέπονται από το νόμο είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις (edit: δεν είναι καν λαμογιά, είναι ποινικό αδίκημα).

Και "αφελής" να είναι ο δημόσιος υπάλληλος, γνωρίζει πολύ καλά ότι το πτυχίο ή/και η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ θα ζητηθεί στη συνέχεια, τουλάχιστον από τον ιατρικό σύλλογο όπου θα κάνει εγγραφή ο γιατρός. Στον οποιοδήποτε ιατρικό σύλλογο, όσο "μπουρδέλο" χώρα και αν είμαστε, αυτό δεν θα ξεφύγει (εκτός και αν έχουμε πλαστά χαρτιά = άλλη περίπτωση).

Συνεπώς, δεν τίθεται καν ζήτημα μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων ιατρών (ούτε άδεια για μπακάλικο δεν μπορείς να μεταφέρεις από πόλη σε πόλη χωρίς δικαιολογητικά).

ΥΓ

Μια παρόμοια υπόθεση (που είναι σε εξέλιξη στο ΣτΕ) η οποία αφορά ανάκληση άδειας ψυχολόγου εδώ:

http://www.psy.gr/fi...ssid=5&id=13718

Edited by aterpos