Jump to content

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική


ouranio toxo

Recommended Posts

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ από το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης (4165/Β7).

Με την παρούσα Προκήρυξη, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. κατά τα Ακαδημαϊκά Έτη 2009-2010 & 2010-2011, να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή:

α) Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (M.Sc ‐ Μaster’s Degree) στην ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ σε δύο επιμέρους κατευθύνσεις, μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας τεσσάρων (4) διδακτικών εξαμήνων, ως ακολούθως:

1) Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική με εξειδίκευση στην Γενική Χειρουργική (ΚΙ)

2) Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική με εξειδίκευση στην Χειρουργική των Μεταμοσχεύσεων Οργάνων (ΚΙΙΙ)

β) Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) στην ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, υπό την προϋπόθεση ότι, οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές συνεχίσουν την ερευνητική τους εργασία με σκοπό την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί αποκλειστικά πτυχιούχοι Ιατρικής των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής με τίτλο μιας ειδικότητας του χειρουργικού τομέα (ή όσων διανύουν το χρόνο ειδίκευσης σε αντίστοιχες ειδικότητες).

Ο αριθμός των εισακτέων στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 21 Μεταπτυχιακούς Φοιτητές ετησίως.

Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών γίνεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Βαθμός Πτυχίου και αναλυτική, κατά Μάθημα, βαθμολογία.

2. Επίδοση στα, σχετικά με την κατεύθυνση, προπτυχιακά Μαθήματα.

3. Επάρκεια στον χειρισμό της Αγγλικής γλώσσας.

4. Επάρκεια στον χειρισμό Η/Υ.

5. Συστατικές επιστολές.

6. Γραπτή δοκιμασία (Test).

7. Προσωπική συνέντευξη.

8. Κάθε άλλο στοιχείο, σχετικό με τα προσόντα των υποψηφίων, που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατίθενται.

Οι σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα συνεπάγονται την καταβολή διδάκτρων. Για την διετία 2009‐2011, το συνολικό ύψος των διδάκτρων καθορίστηκε σε € 4.000,00 (τέσσερις χιλιάδες Ευρώ) που θα καταβληθούν σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή τα ακόλουθα δικαιολογητικά, από 14 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2009, στη Διεύθυνση: Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπουλάκειο Κτίριο, 1ος όροφος, Μικράς Ασίας 75, Αθήνα, 115 27:

• Αίτηση, με την ένδειξη: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική.

• Δύο φωτογραφίες ταυτότητας.

• Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου.

• Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για τους υποψήφιους που προέρχονται από Πανεπιστημιακές Σχολές της αλλοδαπής.

• Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο).

• Πλήρες βιογραφικό σημείωμα (CV), που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή την επαγγελματική δραστηριότητα, τις πιθανές επιστημονικές εργασίες και τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου.

• Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης Αγγλικής ή άλλων ξένων γλωσσών, και για τους αλλοδαπούς τεκμηρίωση γνώσης της Αγγλικής και της Ελληνικής γλώσσας.

• Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης Η/Υ.

• Έκθεση ενδιαφέροντος και τεκμηρίωση των λόγων επιλογής του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.

• Τρεις (3) συστατικές επιστολές, οι οποίες θα αποσταλούν απ’ ευθείας στην Διεύθυνση: Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπουλάκειο Κτίριο, 1ος όροφος, Μικράς Ασίας 75, Αθήνα, 115 27.

• Δήλωση του Νόμου 1599/86 ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε ΠΜΣ άλλου Τμήματος ή Πανεπιστημίου.

• Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα συνέβαλλε ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Τα Έντυπα της Αίτησης - Βιογραφικού Σημειώματος, των Συστατικών Επιστολών και της Έκθεσης Ενδιαφέροντος, παρέχονται από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπουλάκειο Κτίριο, 1ος όροφος, Μικράς Ασίας 75, Αθήνα, 115 27 (κα Μαρία Νικολούτσου, Τηλ. 210-746 2032 και 746 2035 Fax: 210-746 2258).

Όλα τα απαραίτητα έντυπα και η περιγραφή του ΠΜΣ αναφέρονται επίσης στην ιστοσελίδα με τη διεύθυνση: http://www.grammateia.med.uoa.gr

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: http://www.mirs.gr

Με τιμή,

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Π.Μ.Σ.

Χρήστος Π. Τσιγκρής

Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 years later...
  • 2 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ενδιαφερομαι για το Π.Μ.Σ.«ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»

και παρακαλώ να μου περιγράψετε αδρά την εμπειρία σας . Θα ήθελα να μου πείτε αν στην πορεία το πρόγραμμα αποδείχθηκε τόσο εκπαιδευτικό και ενδιαφέρον όσο φαντάζεται κανείς και κατά πόσο περιλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση πέρα από την θεωρητική κατάρτιση.

Εν ολίγοις με ενδιαφέρει να θεωρείτε ότι αξίζει η επένδυση χρόνου και χρήματος.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.