Jump to content

Συνελεύσεις Β΄ έτους


tik-tak

Recommended Posts

Συνελεύσεις Β' ετους

Σε αυτην την ενότητα θα συγκεντρώνουμε τις ανακοινώσεις για τις συνελεύσεις του Β΄ετους

αναφέροντας την ώρα,την ημερομηνία, τον τόπο διεξαγωγής τους και τους λόγους για τους οποίους συγκαλούνται,

και θα καταγράφουμε και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές.

---------------

πολλά ευχαριστώ στο Λευτέρη για αυτην του την πρόταση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Η συνέλευση του Β' Έτους για τον καθορισμό του προγράμματος της χειμερινης εξεταστικής θα γίνει την Παρασκευή 17/12/10 και ώρα 14.00 στο Αμφιθέατρο Ανατομίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 years later...

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή επιτροπή, η οποία και απευθύνθηκε στον πρόεδρο της έδρας της  Ανατομίας κ. Σκανδαλάκη προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα ερωτηματικά σχετικά με το ταριχευτήριο και το εργαστήριο του πτώματος.

Έτσι μάθαμε, λοιπόν, ότι υπήρχαν ήδη ταριχευμένα 8 πτώματα, τα οποία και συντηρήθηκαν και θα μοιραστούν στα έτη ως εξής: το δικό μας έτος θα ασκηθεί σε τρία από αυτά, το επόμενο σε άλλα τρία και μετά... το χάος !

Η άσκηση του πτώματος μέχρι σήμερα γινόταν σε 6 τράπεζες με ένα πτώμα ανά τράπεζα, ώστε όλοι οι φοιητές να ασκούνται αποτελεσματικά σε αυτό. Πλέον, όπως παρατηρήσαμε όσοι είχαμε εργαστήριο σήμερα, κάθε ομάδα έχει μισό πτώμα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πάνω απο ένα πτώμα θα βρίσκονται δύο καθηγητές και περίπου 25 φοιτητές.

Προφανώς, αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση του εργαστηρίου και στην αναποτελεσματική άσκηση μας.

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι παρά το μεγάλο διάστημα που πέρασε, το ταριχευτήριο παραμένει στην ίδια κατάσταση και δεν είναι ικανό να λειτουργήσει ακόμα, ενώ ο ταριχευτής δεν έχει αποζημιωθεί.

Εκτός όμως από αυτό το θέμα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άλλον ένα πρόβλημα. Όπως όλοι ξέρουμε, ο Εύδοξος παρέχει ένα βιβλίο για κάθε μάθημα ανά εξάμηνο. Από τα λίγα μαθήματα ανατομίας που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένας άτλας ανατομίας είναι απαραίτητος για κάθε φοιτητή. Οι εικόνες είναι απαραίτητες για την αποτελεσματικότερη μελέτη του μαθήματος και το βιβλίο που παρέχεται από τον εύδοξο δεν αρκεί. Η Ανατομία είναι ένα μάθημα που βασίζεται στην παρατήρηση δομών του ανθρώπινου σώματος, επομένως χωρίς εικόνες όσα μαθαίνουμε είναι ακατανόητα.

Επίσης, για το μάθημα του ΚΝΣ απαιτείται και ξεχωριστό βιβλίο Νευροανατομίας το οποίο επίσης δεν δίνεται από τον εύδοξο. Το μόνο που υπάρχει για τη μελέτη του ΚΝΣ είναι ένα βιβλίο της κ. Jonshon στο e-class. Δεν γίνεται να υπάρχει μάθημα με συγκεκριμένη ύλη χωρίς τυπωμένο σύγγραμμα.

Το περσινό δεύτερο έτος κατάφερε για πρώτη φορά μέσα απο κινητοποιήσεις τόσο στον κ. Σκανδαλάκη όσο και στη Γενική Συνέλευση Τμήματος να αποκτήσει και τα δύο συγγράματα. Επομένως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, αύριο αμέσως μετά το τέλος των μαθημάτων να κάνουμε ανοικτή επιτροπή, ώστε να ορίσουμε μέσα στην εβδομάδα συνέλευση έτους για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Ανάρτηση από το group του 2ου έτους στο facebook.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.