Jump to content

[πληροφορίες για ειδικότητα] Γενική Ιατρική


alex31

Recommended Posts

μια ερωτηση θα ηθελα να κανω:

οι γενικοι ιατροι που παιρνουν μια θεση στα αγροτικα την παιρνουν για μονιμα?

και αν ναι,στα ποσα χρονια μπορουν να φυγουν και να παρουν αλλο αγροτικο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Οι γενικοί ιατροί που παίρνουν θέση σε Π.Ι.(με τη διαδικασία της προκήρυξης των αγροτικών) ή θέση στο ΕΣΥ από κανονική προκήρυξη έχουν το ίδιο καθεστώς με όλους τους υπόλοιπους γιατρούς στο ΕΣΥ :η θέση τους είναι με 5ετή θητεία,προς το τέλος της 5ετίας η θέση επαναπροκηρύσσεται και αν την καταλάβει ο ίδιος γιατρός,τότε μονιμοποιείται....Στην πράξη βέβαια παντα την θέση στην επαναπροκήρυξη την καταλαμβάνει ο γιατρός που έχει ήδη την θέση (ισχύει ο άγραφος κανόνας να μην καταθέτουν τα χαρτιά τους άλλοι γιατροί σε επαναπροκήρυξη...βέβαια με τον πληθωρισμό των γιατρών τα τελευταία χρόνια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον....)

Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί ισχύουν οι εξής περιορισμοί για να διεκδικήσει νέα θέση (θέση επιμελητή του ΕΣΥ ,όχι απο την προκήρυξη των αγροτικών)

Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου για διορισμό γιατρού στην οποία θα αναφέρονται:

α) Ότι δεν έχει αρνηθεί διορισμό σε θέση του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν

συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας.

β) Ότι δεν έχει παραιτηθεί από θέση κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ πριν από την συμπλήρωση ενός (1) χρόνου

από το διορισμό του ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δυο (2) χρόνια

από την ημερομηνία παραίτησης του.

Αν πάλι πρόκειται για θέση απο την προκήρυξη των αγροτικών ,δεν υπάρχει περιόρισμός (γνωρίζω περίπτωση γενικού γιατρου που παραιτήθηκε από Π.Ι. μετά από 6μήνες θητεια και διεκδίκησε και πήρε θέση σε άλλο Π.Ι.).....ειναι βέβαια απαράδεκτο να επιτρέπεται μια τέτοια τακτική ,γιατί δημιουργούνται μακροχρόνια κενά στα Π.Ι.(Η θέση του γιατρού που παραιτήθηκε θα προκηρυχθεί ως θέση επιμελητή Β' μετά από ένα 6μηνο έως και 1 χρόνο και αν δεν την ζητήσει καποιος γενικός γιατρός η θέση θα επανέλθει ως θέση αγροτικού.....τρέχα γύρευε δηλαδή....μια τέτοια περιπτωση στο ΚΥ που δουλεύω άφησε κενή μία θέση για 2+χρόνια)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Hμερομηνία : 02-10-08

Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση νόμου περί ειδικότητας της γενικής ιατρικής

Μετά την κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι είναι ασύμβατος προς τη σχετική κοινοτική οδηγία.

Με νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή, θα καταργηθούν διατάξεις του νόμου περί αναγνώρισης της ειδικότητας της γενικής ιατρικής.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσε κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο σχετικός νόμος (3209/2003) δεν είναι συμβατός προς την κοινοτική οδηγία 93/16.

Ειδικότερα, η οδηγία αυτή ορίζει ότι η ειδική εκπαίδευση στη γενική ιατρική στην ΕΕ πρέπει -από 1.1.1995- να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Να αρχίζει μόνον αφού συμπληρωθούν επιτυχώς τουλάχιστον έξι έτη σπουδών στα πλαίσια του κύκλου [ιατρικής] εκπαίδευσης, να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών με πλήρη απασχόληση και να πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών ή οργανισμών.

Από την άλλη, ο ελληνικός νόμος 3209/2003 προβλέπει ότι η ειδικότητα της γενικής ιατρικής αναγνωρίζεται στην Ελλάδα στους επαγγελματίες που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) γιατροί που έχουν εικοσαετή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά δεν έχουν λάβει ειδικότητα

β) γιατροί που έχουν δεκαπενταετή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και έχουν ειδική εκπαίδευση μόνον έξι μηνών

γ) γιατροί που έχουν ορισμένη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και ειδική εκπαίδευση ενός μόνον έτους

Η Επιτροπή, εκτιμώντας ότι ο νόμος 3209/2003 αντιβαίνει στις διατάξεις της οδηγίας 93/16, κίνησε κατά το παρελθόν τη διαδικασία κατά της Ελλάδας με το αιτιολογικό ότι επιτρέπει τη χορήγηση πτυχίων ειδικότητας γενικής ιατρικής σε γιατρούς, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο ειδικής εκπαίδευσης στη γενική ιατρική.

Κατά την άποψη της Επιτροπής, οι εν λόγω γιατροί έχουν κεκτημένα δικαιώματα, υπό την έννοια της οδηγίας 93/16, και επομένως μπορούν, κατ' αρχήν, να ασκούν δραστηριότητες ιατρού, ως παθολόγοι. Αντιθέτως, η αναγνώριση της ειδικότητας της γενικής ιατρικής, στους εν λόγω γιατρούς, αντιβαίνει στις διατάξεις της οδηγίας 93/16.

Η Επιτροπή ζήτησε από το Δικαστήριο να διαπιστώσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία, εκδίδοντας και διατηρώντας σε ισχύ τέτοιους κανόνες και μη αποσύροντας τα διπλώματα που έχουν χορηγηθεί χωρίς τήρηση των περιγραφόμενων όρων της οδηγίας 93/16, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία αυτή.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε σήμερα την Επιτροπή. Αποφάνθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία, εκδίδοντας και διατηρώντας σε ισχύ κανόνες, όπως αυτοί του άρθρου 29, παράγραφοι δ.1 και δ.2, του νόμου 3209/03, οι οποίοι αντιβαίνουν στα άρθρα 30, 31 και 36 της οδηγίας 93/16/ΕΟΚ του Συμβουλίου, παρέβη τις υποχρεώσεις, που υπέχει από τα εν λόγω άρθρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταδίκη για τα πτυχία γενικής ιατρικής

Tο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε χθες την Eλλάδα διότι επιτρέπει τη χορήγηση πτυχίων ειδικότητας γενικής ιατρικής σε γιατρούς που δεν συμπλήρωσαν το απαιτούμενο από την κοινοτική οδηγία 93/16 (ελεύθερη κυκλοφορία των γιατρών και αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων τους) χρόνο ειδικής εκπαίδευσης στην γενική ιατρική.

H ειδική εκπαίδευση στη γενική ιατρική πρέπει, σύμφωνα με αυτή την κοινοτική οδηγία, να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αρχίζει μόνο αφού συμπληρωθούν επιτυχώς τουλάχιστον έξι χρόνια ιατρικών σπουδών

Εχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών με πλήρη απασχόληση και πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών ή οργανισμών. H σχετική ελληνική νομοθεσία(3209/2003) αντιβαίνει στις διατάξεις της οδηγίας 93/16 και για το λόγο αυτό προσάπτεται στην Eλλάδα ότι επιτρέπει τη χορήγηση πτυχίων ειδικότητας γενικής ιατρικής σε γιατρούς που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο εκπαίδευσης στη γενική ιατρική.

Oι γενικοί γιατροί (παθολόγοι) δεν έχουν δικαίωμα να τους αναγνωρίζεται αυτός ο τίτλος. H Kομισιόν ζήτησε από το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο να διαπιστώσει αν η Eλλάδα, διατηρώντας κανόνες που είναι αντίθετοι προς την οδηγία 93/16 και μη αποσύροντας τα διπλώματα που έχουν χορηγηθεί χωρίς την τήρηση των κανόνων της παραπάνω οδηγίας, έχει παραβεί τις κοινοτικές υποχρεώσεις της.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 4/10/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιτέλους.

Επιτελους δε θα πει τιποτα!Χιλιες φορες επιτελους!

Το 90% στα μερη που ειμαι τωρα ειναι ξεχασμενοι αγροτικοι που δεν εκαναν ποτε ειδικοτητα και εγιναν γενικοι.

Υπαρχει και αλλο θεμα ομως σημαντικοτερο..τι θα γινει με καποιους εξ αυτων που κατεχουν ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ(οχι μονο σε Κ.Υ.); Δεν πρεπει να τους ξηλωσουν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ σωστό! Έχω κι εγω μια απορία, κατι τυποι σε χωρια-κωμοπόλεις που ειναι 40-50 χρονων και ειναι γενικοί ιατροί χωρίς να εχουν κανει ποτέ την ειδικότητα (γιατι δεν υπηρχε) τι πρέπει να κανουν τώρα? Να γινουν ειδικευόμενοι?

Και μια αλλη απορία ψιλοσχετικη: Με τους ιατρούς εργασίας τι καθεστώς υπάρχει? Απ'οσο εχω καταλάβει οποιοσδηποτε μπορει να εργασθει ως ιατρος εργασίας πραγμα που δημιουργει προβλημα στους ειδικευμενους ιατρους εργασιας. Ξερω παραδειγμα π.χ. γυναικολόγου ο οποιος ειναι ιατρος εργασιας σε 1-2 επιχειρησεις πραγμα που σημαινει οτι πηγαινει στην επιχειρηση και τσιμπαει πελατεια για το γυναικολογικό του ιατρείο, αφηστε που θεωρητικα και πρακτικά ο γυναικολογος, χειρουργός μικροβιολογος κτλ δεν ειναι καταρτισμενος για κατι τετοιο. Δεν θα επρεπε νομοθετικά να εξεσφαλιστεί οτι μονο ειδικευμενοι ιατροι εργασιας, αντε και οι γενικοι ιατροι θα κανουν αυτη τη δουλεια?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

alleluia my friends! ωραια ολα αυτα για σωστοτερο μοιρασμα της πιτας μεταξυ ειδικοτητων - κριμα που δεν υπαρχει κανεις για να το εφαρμοσει στην πραξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 weeks later...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρώτα απ'όλα μη ΦΩΝΑΖΕΙΣ! (στο ίντερνετ γράφω κεφαλαία σημαίνει φωνάζω).

Στην ερώτησή σου τώρα.. Στο Χατζηκώστα σίγουρα οι συνάδελφοι που ειδικεύονται στην Γενική Ιατρική έχουν πολύ καλή αντιμετώπιση από τους Επιμελητές/Διευθυντές και ως εκ τούτου εκπαίδευση αρκεί βέβαια να το θέλουν. Κάνουν εφημερίες σε όλα τα τμήματα από τα οποία περνάνε και γενικά είναι ευχαριστημένοι. Έχω ακούσει ότι στο Πανεπιστημιακό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αλλά καλύτερα αυτό να στο πει κάποιος από εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο πανεπιστημιακό απ ότι έχω καταλάβει στις γενικές εφημερίες εφημερέυουν στα ΤΕΠ και στις εσω.τερικές στην κλινική που είναι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 8 months later...

Σχετικά με τους τίτλους ειδικότητας Γενικής Ιατρικής που έχουν εκδοθεί βάσει του αρ. 29 παρ. δ’1 του Ν. 3209/2003

Αρ. Πρωτ.: Υ7α/Γ.Π. 86251/26-6-2009

Προς: Όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Χώρας

Διευθύνσεις Υγείας

Θέμα: Σχετικά με τους τίτλους ειδικότητας Γενικής Ιατρικής που έχουν εκδοθεί βάσει του αρ. 29 παρ. δ’1 του Ν. 3209/2003

«…. Λαμβανομένων υπόψη όλων των προεκτεθέντων παρακαλούμε για την ανάκληση όλων των τίτλων ειδικότητας Γενικής Ιατρικής που έχουν χορηγηθεί σε ιατρούς βάσει της παρ. δ’1 του αρ.29 του Ν.3209/2003 και την αντικατάστασή τους από Πιστοποιητικά Γενικής Ιατρικής του αρ.7 του Π.Δ. 39/2004, ούτως ώστε να συμμορφωθεί η χώρα μας στη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 years later...

Ειναι πεντε βασικα και πρακτικα πραγματα απο καθε ειδικοτητα ή είναι σαν να είναι όλες οι ειδικότες μαζι(οσον αφορα το θεωριτικο κομματι)?

η εκπαιδευση της ειδικοτητας είναι όντως τοσο αθλια εδω στην Ελλαδα?

Σαν ιδιωτης έχει ελπίδες?

Και δεν έχω καταλάβει γιατί όλοι βρίζουν τους γενικούς και τους απαξιώνουν, τι τους φταίνε τόσο πολυ πια?

Θα ήθελα να ακουσω σχόλια από ειδικευομενους και ειδικούς συναδέλφους!!!ευχαριστω!:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη την υποδομή για να εκπαιδεύσει τους γενικούς ιατρούς ώστε να αναλάβουν το ρόλο που έχουν σε άλλες χώρες. Από το διάβασμά μου αισθάνομαι ότι σκανδιναβικές χώρες και η Αμέρικα ζητάνε τον ουρανό με τ'άστρα από το γενικό ιατρό. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά

Τώρα για τις άλλες ειδικότητες. Δύο λόγοι.

Κάποιοι έχουν δίκιο γιατί αναφέρονται σε γενικούς ιατρούς που έμαθαν να κερδοφορούν από τα τετριμμένα καθημερινά (συνταγογράφηση, εξετάσεις) και που ίσως να απέχουν λίγο από την ιατρική (βλέπε άτομα που πήραν τον τίτλο χωρίς να κάνουν την ειδικότητα και άλλα που έκαναν ειδικότητα όσο εγώ έκανα αστροναύτης)

Ο δεύτερος λόγος έχει αρχίσει να διαφαίνεται τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα που δεν έγινε ποτέ η επένδυση στην α' βάθμια φροντίδα υγείας, ο Γ.Ι. ήταν γενικά το αποκούμπι. Ο γραμματέας του ειδικού, αυτός που έκανε το ξέπλυμα των συνταγών, που άγγιζε μόνο την επιφάνεια και για τα υπόλοιπα παρέπεμπε στον ειδικό.

Όταν λοιπόν ο Γ.Ι. αρχίζει να ασχολείται με το εύρος των νοσημάτων που μπορεί, τι ακριβώς νομίζεις ότι θα αισθανθούν οι ειδικοί?

Ο καρδιολόγος θα νευριάσει γιατί θα χάσει την υπέρταση και όλα τα παρελκόμενα που μπορούσε να χρεώσει μέσω του ιατρείου του.

Ο Παθολόγος μοιράζεται πρακτικά ΟΛΑ τα περιστατικά του (ένας διαβασμένος Γ.Ι. θα στείλει ελάχιστα περιστατικά στον παθολόγο)

Ο ενδοκρινολόγος χάνει το ψωμοτύρι (θυρεοειδίτιδες, υποθυρεοειδισμοί-τουλάστιχον εώς ένα σημείο)

Ο γυναικολόγος χάνει την απλή δουλειά (παπ τεστ- που δε θα έπρεπε να το έχει ούτε ο Γ.Ι.-, τις απλές αιδοιο-κολπο-τραχηλίτιδες, και τους υπερήχους που θα έκανε σε όλες αυτές)

Ο διαβητολόγος ... αντίο (σε σχέση με τον όγκο των διαβητικών , πολύ μικρό ποσοστό θα παραπεμφθεί. Όχι λίγοι ασθενείς, αλλά σίγουρα μικρό ποσοστό)

Ο παιδίατρος θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της straight forward δουλειάς του, όπως και τους εμβολιασμούς (με τους οποίους τυπικά ούτε ο Γ.Ι. πρέπει να ασχολείται αλλά η αντίστοιχη υπηρεσία)

Ο χειρουργός που στηριζόταν σε λιπώματα, κύστεις, ελιές, αποστήματα... (φυσικά όχι ο χειρουργός που χειρουργεί, αυτός δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο)

Ο ορθοπ. που δε χειρουργεί χάνει επίσης μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του

Ο ουρολόγος που δε πολυ-χειρουργεί επίσης χάνει τεράστιο μέρος της δουλειάς του (ουροκαθετήρες, προστατίτιδες, υπερτροφίες-μέχρι ενός σημείου)

Καταλαβαίνεις λοιπόν από πού προέρχεται ένα ικανό μέρος της μομφής κατά της ειδικότητας αυτής.

Συμβουλή μου, ό,τι και αν αυτή αξίζει

Αν την επιλέξεις ως ειδικότητα φρόντισε να είναι επειδή σου αρέσει το αντικείμενό της. Φρόντισε να θέλεις να ασχοληθείς όχι μόνο με την ίωση του ασθενούς που θα σου έρθει αλλά να έχεις τη διάθεση να τον αξιολογήσεις πλήρως. Να σου έρθει με το χαζοβήχα και να βρεις την ευκαιρία να ελέγξεις την εμβολιαστική του κάλυψη, τον καρδιαγγειακό του κίνδυνο, την ψυχοκοινωνική του κατάσταση και όλα τα άλλα που οφείλει να κάνει ένας γενικός ιατρός.

Μόνο έτσι θα ακούσεις κι εσύ τα εξ αμάξης από τους ειδικούς και θα ξέρεις ότι κάτι κάνεις σωστά...

Τροποποιήθηκε από schumifer
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστω για την απαντηση! Οσον αφορα την ωρλ κ την οφθ?εχει παλι αρκετες δυνατοτητες φανταζομαι.τωρα με το τι θελει να ασχολειται πιο πολυ εξαρταται απτις δυνατοτηυες του καθενος αποτι καταλαβαινω..ενώ θεωρειται απο πολλους μια χαλαρη ειδικοτητα,εμενα μου φαινεται πιο δυσκολη κ απο τη παθολογια!! Αποτι ακουσα κανουν και φυσιολογικη γεννα αν χρειαστει..ή υπερβαλλω?:)) όσον αφορα το πρωτοβαθμιο συστημα υγειας,πιστευεις οτι σε κοντινο μελλον, σε 5-10 χρόνια, θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τώρα, υπάρχουν ελπίδες για ευρωπαικο μοντελο??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο schumifer είναι. Οι γενικοί ιατροί στη Βόρεια Ευρώπη κάνουν (ή μάλλον προσπαθούν να κάνουν) αυτά που προαναφέρθηκαν στο post #2. Το γιατί αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα και όλοι οι ειδικοί βρίζουν τους γενικούς είναι εμφανές και εξηγείται από μια απλή ματιά στη στατιστική. Στη Φινλανδία με πληθυσμό ευθύνης 5,4 εκ υπάρχουν περίπου 220 καρδιολόγοι, στην Ελλάδα με πληθυσμό, πλεον, μετα βιας 10 εκ υπάρχουν πάνω από 2200 καρδιολόγοι.

Οι ειδικοί στην Ελλάδα ασχολούνται με ελιές, υπερτάσεις, υποθυρεοειδισμό κτλ. αυτό θα ήταν αδιανόητο σε άλλες χώρες διότι πολύ απλά οι ειδικοί ασχουλούνται με ειδικά προβλήματα και δεν έχουν χρόνο για απλές υπερτάσεις. Η μετακύλιση των γενικών προβλημάτων σε ειδικούς αυξάνει δραματικά το κόστος υγείας (μισθολογικά, εργαστηριακά, ακτινολογικά, δύσκολο follow-up κοκ) και είναι άλλη μια στρέβλωση που δημιούργηθηκε στην Ελλάδα των 21352241245 ειδικών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

whoops στο ξαναγράφω,

δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείς να κάνεις. Αν έχεις την εκπαίδευση και τα λεφτά αγόρασε και ένα εύκαμπτο ενδοσκόπιο και κάνε ρινοσκοπήσεις.

Αγόρασε και εύκαμπτο σιγμοειδοσκόπιο και κάνε flex (η ορθοσιγμοειδοσκόπηση στη Σουηδία γίνεται από το Γ.Ι.)

Γέννες, παρακολούθηση εγκύου...sky is the limit

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην πραξη λιγα πραγματα καταληγεις να κανεις. Κυριοτερη επιδιωξη των ΓΙ ειναι μια θεση επιμελητη στην επαρχια, για την οποια χρειαζεται ενα γερο βυσμα και τιποτα αλλο (βεβαια προσληψεις δε γινονται πλεον, και τα κεντρα υγειας θα κλεισουν τα περισσοτερα). Οπως αντιλαμβανεσαι στη συγχρονη ζουγκλα της αγορας εργασιας οι ειδικοι ιδιως οι ντοπιοι δεν προκειται να σε αφησουν να τους φας δουλεια (μονο λαντζα, καμια συνταγογραφηση και δουλεια τροχονομου προς τα νοσοκομεια). Π.χ. οταν αρχισαν γενικοι ιατροι να ασχολουνται με υπερηχο καρδιας, τους πεταγαν εξω απο αντιστοιχα συνεδρια οι καρδιολογοι.

Εχουν και δικο τους φορουμ www.pfy.gr

Τροποποιήθηκε από komplexares
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Όντας ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής έχω (από την ως τώρα εμπειρία μου) να καταθέσω τα εξής, για τους νεότερους ειδικά που σκέφτονται να δηλώσουν ειδικότητα:

1. Αν επιλέξετε την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής επιλέξτε επαρχιακό νοσοκομείο.Είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που ξεκίνησαν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και που ποτέ δεν κατεβηκαν στο ΤΕΠ μόνο και μόνο γιατί δεν τους το επέτρεπαν. Καλώς ή κακώς πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ειδικότητά μας έχει σαν προτεραιότητά της τα επέιγοντα!!!!!

2. Σε ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο κανείς ειδικευόμενος γενικής ιατρικής δε θα είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο εκπαίδευσης....όπως και να το κάνουμε, δύσκολα θα βρεις νοσοκομείο στο οποίο όλες οι κλινικές του λειτουργούν άριστα...

3. δυστυχώς, με τις ελλείψεις που υπάρχουν ήδη και θα συνεχίσουν φυσικά να υφίστανται στα δημόσια νοσοκομεία, καλούμαστε να καλύψουμε πάντα τρύπες, ειδικά σε κλινικές με αυξημένες απαιτήσεις (βλ. παθολογική/ χειρουργική)

Τέλος, για οποιον ενδιαφέρεται να δηλώσει την ειδικότητα υπάρχει άμεσα ΚΕΝΗ θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω προσωπικού μηνυματος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην πραξη λιγα πραγματα καταληγεις να κανεις. Κυριοτερη επιδιωξη των ΓΙ ειναι μια θεση επιμελητη στην επαρχια, για την οποια χρειαζεται ενα γερο βυσμα και τιποτα αλλο (βεβαια προσληψεις δε γινονται πλεον, και τα κεντρα υγειας θα κλεισουν τα περισσοτερα). Οπως αντιλαμβανεσαι στη συγχρονη ζουγκλα της αγορας εργασιας οι ειδικοι ιδιως οι ντοπιοι δεν προκειται να σε αφησουν να τους φας δουλεια (μονο λαντζα, καμια συνταγογραφηση και δουλεια τροχονομου προς τα νοσοκομεια). Π.χ. οταν αρχισαν γενικοι ιατροι να ασχολουνται με υπερηχο καρδιας, τους πεταγαν εξω απο αντιστοιχα συνεδρια οι καρδιολογοι.

Εχουν και δικο τους φορουμ www.pfy.gr

Κομπλεξάρα... μάλλον δε τα ξέρεις καλά...

Οι γενικοί γιατροί, είναι μοναδικοί ειδικευμένοι γιατροί που διορίζονται σήμερα. Βέβαια δεν είναι μόνιμη η θέση αλλά στις μέρες μας τίποτα δεν είναι μόνιμο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα. Όντας ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής έχω (από την ως τώρα εμπειρία μου) να καταθέσω τα εξής, για τους νεότερους ειδικά που σκέφτονται να δηλώσουν ειδικότητα:

1. Αν επιλέξετε την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής επιλέξτε επαρχιακό νοσοκομείο.Είναι πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που ξεκίνησαν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και που ποτέ δεν κατεβηκαν στο ΤΕΠ μόνο και μόνο γιατί δεν τους το επέτρεπαν. Καλώς ή κακώς πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ειδικότητά μας έχει σαν προτεραιότητά της τα επέιγοντα!!!!!

2. Σε ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο κανείς ειδικευόμενος γενικής ιατρικής δε θα είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο εκπαίδευσης....όπως και να το κάνουμε, δύσκολα θα βρεις νοσοκομείο στο οποίο όλες οι κλινικές του λειτουργούν άριστα...

3. δυστυχώς, με τις ελλείψεις που υπάρχουν ήδη και θα συνεχίσουν φυσικά να υφίστανται στα δημόσια νοσοκομεία, καλούμαστε να καλύψουμε πάντα τρύπες, ειδικά σε κλινικές με αυξημένες απαιτήσεις (βλ. παθολογική/ χειρουργική)

Τέλος, για οποιον ενδιαφέρεται να δηλώσει την ειδικότητα υπάρχει άμεσα ΚΕΝΗ θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω προσωπικού μηνυματος

Και στη Σάμο υπάρχει κενή θέση :)

Μου ανεφεραν και κενη θεση στη Ναουσα (δεν το εχω ψαξει)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να ρωτησω κατι; Ο γενικος γιατρος υπαρχει κατι που θεωρητικα δε μπορει να κανει δεδομενης και της αντιστοιχης εκπαιδευσης; Τι εννοω... Ας πουμε στο ιατρειο του αυριο μεθαυριο μπορει να εχει καρδιογραφημα; υπερηχο; τριπλεξ αγγειων κ καρδιας; γενικη αιματος κ βιοχημικες; c arm φορητο; Να κανει επεμβατικες πραξεις; Μπορει να συνταγογραφει ολα τα φαρμακα; Αν γνωριζει εχει το δικαιωμα να διαχειριστει ο ιδιος χρονια περιστατικα με ασθενειες που απαιτουν ειδικοτερο; Τι εννοω... Μπορει να διαγνωσει κατοπιν εξετασεων πχ σκληρυνση κατα πλακας ή alzheimer και να δωσει θεραπεια χωρις παραπομπη σε νευρολογο; Θεωρητικα παντα! Τα μπορει ολα αυτα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.