Jump to content

Eurobasket 1987......22 χρόνια μετά


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Από άποψης σπουδαιότητας-δυσκολίας μπορεί να είναι σημαντικότερο το Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο το 2004, αλλά το '87 ήταν το ορόσημο για την αναγέννηση του Ελληνικού Αθλητισμού (μέχρι τότε είχαμε διακρίσεις σε κάτι Βαλκανικούς :P)

Δείτε την συνθέση της (ενιαίας τότε) Γιουγκοσλαβίας για να καταλάβετε το μέγεθος του επιτεύγματος.

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν ...

Που είσαι βρε Νικ ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ανήμερα της επετείου της κατάκτησης του τροπαίου στο Ευρωμπάσκετ από την Εθνική ανδρών το 1987, η Εθνική Ενόπλων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας άνετα της διοργανώτριας Λιθουανίας με 86-69 στον τελικό. Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ τον ακολούθησαν σε αποδοση οι Ντούσαν Σάκοτα και Μιχάλης Γιαννακίδης. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων της Λιθουανίας.

Στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, το συγκρότημα του Γιώργου Σκροπολίθα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί επί της οικοδέσποινας Λιθουανίας με 86-69 και να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Οι διακρίσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Νίκος Θωμάς ψηφίστηκε MVP του τουρνουά ενώ ο Ελληνας παίκτης μαζί με τον Ντούσαν Σάκοτα βρέθηκαν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων του μπάσκετ

14 Ιουνίου 2009, 20:58

Την ίδια ημέρα που το 1987 η Εθνική ομάδα του μπάσκετ κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ στον αλησμόνητο τελικό με την Σοβιετική Ένωση, η Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, επικρατώντας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 86-69 της οικοδέσποινας Λιθουανίας.

Καλύτερος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης του Αμαρουσίου. Την Τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...
  • 1 month later...

ΤΑΣΟ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ ΟΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΤΗ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΑΜΕ...

ΖΗΤΑΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ.

ΝΑΙ,ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ Ο ΤΣΑΤΣΕΝΚΟ(ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ)

Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=2wiwZ0X9OCs&feature=related

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.